Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(30-01-2016, 12:12 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sawyer niye şanslıymış neyi hak etmeyebilirmiş biraz açabilir misin?

Şanslı çünkü biz onca karakter gördük ve hiçbirinin onun gibi acemiyken bu kadar iyi Pokémonlar çıkmamıştı karşısına. Biri pseudo, biri uber iki formlu ve 6. Nesilin en çok kullanılan Pokémonlarından, biri de animede özellikle Tobias ile maçıyla çok tutulmuş ve sevilmiş Pokémonu (yanında megasıyls birlikte). Daha kim bilir neler görürüz bu çocukta. Şansı bu. Senaristler biraz fazla şişirmişler.

Bir başka şansı ise yeni olup da bu kadar tez mega evrim edinmesi, şuanki gücü kaç katına çıkacak (mega evrimle Ash-Greninja'nın gücüne ulaşabilecek ve Ash-Greninja'nın gücünü biliyoruz) haketme meselesi de daha önceki karakterlere haksızlık olarak görüyorum. Ash'e bile haksızlık hatta. Ash'in Kanto'daki durumunu iyi hatırlıyoruz hepimiz. Şanslı olabilirsin ama bu kadar tecrübesizken, elinde not tuttuğun defter varken, "aaa peri ejdere üstün müymüş?" derken böyle imkanları edinmesini haksız buluyorum. Bir de mega taşı hazır önüne gelecek tahminimize göre. Biri de Ash'e taş bağışlasın o halde. Oysa Korrina öyle miydi? Ekmeğini kendisi çıkarmıştı taştan. Böyle olursa Sawyer'e de lafım olmaz bu konuda, ancak aralarında geçen konuşmadan anladığım kadarıyla, OR/AS oyunlarındaki gibi Steven verecek başlangıç Pokémon'unun mega taşını.

Bir de Sawyer'in öğrenmesi, tecrübe etmesi gereken çok şey var daha ve mega evrim öncesi bunları tecrübe etmeli diye düşünüyorum. Şimdi belki dersin Joy bile mega sahibi oluyor ama onun edinmesini de doğru bulmuyorum. Alain gibi bir portre var önümüzde Mega'nın nasıl işlendiğini gösteren, uğrunda neleri göz aldığını gösteren.
Mega Wigglytuff :D Joy'ların tek megası o olur artık (çıkarsa tabii) :D
@_Erdi_ söylediklerinin hiçbirisine katılmıyorum.Dediklerin tamamen yanlış bence.Yeni başlamış olması Bagon veya Honedge yakalayamayacağı anlamına gelmez ki.Bunun şansla alakası yok.Sana göre Sawyer yeni başladığı için Tailow, Zigzagoon falan yakalaması lazım galiba...

Mega evrim için de herkes zorluklardan geçerek taşlara ulaşacak diye bir kural da yok.Birisi sana hediye de edebilir yani.Ben bunda da garip bir durum göremiyorum.Ayrıca Korrina'nın mega taşını ilk başlarda dükkan dükkan aradığını da hatırlatırım.Bulsa bildiğin satın alacaktı.Joy'un mega yapabilmesi de gayet doğal.

Sawyer'ın geleceği seviyeyi diğerlerine haksızlık olarak algılaman da ilginç.Sawyer'ın güçlenmesi kimseye hakaret olmuyor merak etme.Sevsen de sevmesen de izlemek zorunda kalacaksın bu karakteri, üzgünüm.





Son olarak daha önce yazacaktım ama unuttum galiba Clawitzer Sawyer'a gidecek.Şimdiye kadar gösterilmedi üstelik Sawyer'da su eksiği var.Umarım Sawyer'ın olur Clawitzer sevdiğim bir pokemon :D 
Tartışmanızın arasına giriyorum ama Jessie Kraliçe olunca hiçbir şey fark etmeyecek. Hepsi köle olacak nihahahaha



Şaka bir yana master classa katılmalı en azından -_-

Ama sawyera verilen pokemon çok iyi arkadaşlar. Takımına Lati@s gelse şaşırmam artık. Tobias'tan sonraki en torpilli karakter gözümde. Ama hoş bir şey bu. Bu daha güçlüler olacak demek ve çok mega göreceğiz demek ligde. Mage blazichiken vs monkey year monkeysi görebiliz.Veya mega Medicham vs Hawlucha. Ya da Mega Latias vs pikachu . Mega Gallade görmedik doğru düzgün Mega Gallade vs Staraptor.Mega Steelix vs Krookodile . Mega Rayquaza vs oshawott
@Firebender görüşüne saygı duyuyorum ve kendi görüşümü belirttim. Katılmak zorunda değilsin. Sawyer'i de severim böyle düşünüyor olmam ona özel bir gıcıklığım olduğunu göstermez. Severek izlerim yani merak etme, üzülmene gerek yok. Torpilli veya sahip olduğu/ olacağı imkanları hak etmediğini düşündüğüm karakterleri sevmeyeceğim diye bir şey yok doğru değil mi? Az önceki sayfada dediğim gibi karakter psikolojisine önem veririm, her birini kendi içerisinde yaşar ve severim. Kolay kolay da bir karaktere karşı antipati beslemem.

Pokémon konusunda da yapma ama, Bagon'u Ruby ve Sapphire oyunlarında bulurken bile canım çıkmıştı Waterfall gerekiyordu o da son GYM'den sonra gelen bir TM. Yani ligin hemen öncesi yakalayabiliyordum ve bu bana bayağı dokunmuştu, sevdiğim bir Pokémon'dur. Sawyer bu kadar kısa sürede bulduysa büyük ihtimal Wonder Trade ile kapmıştır. Bu da onun şanslı olduğunu gösterir :D

Ben de Bagon'u OR/AS'ta wonder tradele bulmuştum orası ayrı konu.
Oyunlarda Route1'e Dratini, Larvitar, Beldum vsvs koysalar onları yakalayıp ilerleriz. Bana göre Sawyer Route1'de bu tarz pokémonlar yakalama fırsatı verilmiş bir hack oyununun baş karakterinin animeye yansımış hali. Pokémon hakkında hiçbir şey bilmeyen birini bu tarz bir oyunun başına oturtursanız da bu pokémonları yakalayacaktır. Sawyer da karşısına çıkan pokémonları yakaladı. Bunları hakedip etmediğini zaman gösterecek. Ama Sawyer'dan daha tecrübeli biri olsaydı daha aklıma yatkın olurdu. En azından bir bölge gezmiş gelmiş birisi falan. Animenin baş karakteri olan Ash'in rivali olacak kişiden daha fazlasını beklerdim. Acaba Sawyer'la bize hazırlanmaya çalışılan Ash'in bölge boyunca yenildiği ama ligde yendiği rival tabusunu tersine çevirip bu seferde böyle bir yöntemle Ash'i şampiyonluktan etmek mi? Böyle bir şey olduğunu düşünmeye başladığım için belki de bu çocuğa önyargıyla yaklaşıyorumdur...
Ama anime ve oyunları tamamen paralel düşünemeyiz ki.Animede Clemont'un dedenne yakaladığı yerde oyunda dedenne falan yok.Yine animede oyunda olmayan gymler ve şehirler mevcut.Durup dururken Ash'in kafasına gökten psödo düştüğü, yerde ejder yumurtası bulduğu bir animeden bahsediyoruz.Ve bu pokemonlar savaşsız olarak kendi istekleriyle katıldılar Ash'e.Ayrıca Sawyer'ın yeni pokemonlar yakalamak için çabaladığını da biliyoruz.XY&Z nin başında dodrio koşturuyordu.Ben Sawyer'ın karşısına Bagon ve Honedge çıkmasında ve Sawyer'ın bunları yakalamasında garip bir durum göremiyorum anime mantığına göre.

Güzel olan şey Sawyer bizi izafi olarak çok güçlü gösteriyor.Kim olursa olsun ilk defa birisine 3-0 çaktık, ilk defa birisinin son evrimine ulaşmış starterını duvara yapıştırıyoruz.Ash'in böyle şeyler yaptığını görmek beni mutlu ediyor.Daha tecrübeli bir rivalımız olsaydı bunları yapamazdık ve ben öyle bir rival istemezdim açıkçası bu yüzden.
Alain var iken Sawyer kimdir ya. İsterse elinde efsaneviler olsun, tipi, duruşu yok. Hep bu Hoenn remake oyunu yüzünden. Mega Evo 2de Steven geldi "ooo karizma, güçlü adamlar gelmiş yaşadık" dedik. Sonra bir baktık yeni yetme boş bir velet gelip "ben bir şey bilmiyorum, Ash bana öğret, aaa o da ne hemen not alayım, bir dakika o tür şu türe mi zayıftı hmm tamam not alayım, Grovyle'ım var artık Frogadier'ın ile rakip ne sandın" diyerek resmen yine çocuksuluk ve sıkıcılığı ön plana çıkarttılar :/ Bir de Mega Evrim ile ön plana çıkan bir seride Ash-Greninja denen belli belirsiz bir olayı çıkartıp, Cut ve Aerial Ace ile tek atan bir Pokémon çıkarttılar. Senaristler yine başarısızlık konusunda iş başında. Umarım gidişat düzelir biraz olsun.  
Ben gidişattan mutluyum şahsen Sleepy
Ben de memnunum ama biraz olsun geliştirsinler bu işi. Bu kafayla gidilmez. Eski ve yeni izleyicilere hitap edecekseler başka şeyler düşünmeliler. Sırf oyun tanıtacaklar diye animeyi mahvettiler yıllarca. Oyunları bilmeyen .... sayamayacağım kadar kişi vardır. Örneğin ülkemizde kim biliyor Allah aşkına oyunları adam akıllı, kaç kişi biliyor. Geniş bir kitleye hitap etmek gerek. Bari bu kaliteli çizimlerle senaryoda batırmasınlar.