Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Daha önceki liglerde üst üste pokémon kullanamıyordu çünkü yorgun oluyordu. Örneğin Johto'da Blaziken Ash'i yendikten sonra bir sonraki maçta kullanılmamıştı. Infernape Paul ile olan maçta yorgun düştüğü için kullanılmamıştı. Kingler Explosionlara maruz kaldığı için savaşamamıştı. Maçlar ya 6vs.6 olmayacak ki çok berbat bir durum bu yada daha önce defalarca bahane olarak kullanılan yorulma olayı çiğnenecek. Peki en mantıklısı nedir? Sawyer'a karşı Kalos takımını kullanan Ash'in rotasyona gitmesidir elbet. Madem Alain'in diğer pokémonları da çok güçlü adam gibi bir maç izlememiz için "yorgun" pokémonlara rotasyon şart. Ash seri başında o kadar bu sefer şampiyon olacağım dedi sadece Greninja ile mi gidecek bu iş? Rotasyondan sıyrılan tek pokémon da Greninja olsun. Sonuçta onun yorulmak gibi bir bahanesi yok.
Açıkçası ben de bu lig konusunda ümitliyim.Eskiler katılmayacak falan ama finale kaldığımızı hesaba katarsak (Sawyer yenerse kabulüm) özellikle. Diğer liglerde ortalama bir ilk 8 oluyordu. Yani izlenen maç sayısı fazla olsa bile kalite göreceli olarak düşük oluyordu. Şimdi ise Sawyer ve son gelen bilgiler ışığında Alain ile 6vs6 göreceğiz. Kalite vs sayı gibi bir karşılaştırma olurdu benim için diğer liglerle karşılaştırmak. Gerçi yaklaşık elli kere gördüğümüz maçları herkesin tahmin ettiği sonuçlarla görmek de sıkıcı olurdu -_- Ben vazgeçtim ligler her nesil aynı. Same same, but different,but still same -_-
Ash Diantha ile iyi mücadele etti ama Alain 10 eğitmen birde E4 üyesi olan Malva'yı yendi. Ayrıca Zygarde'a da kafa tuttu. Alain'in yenilmesi pek olası durmuyor. Pseudo-Legendary lerden bir ekip çıkartırsa hiç şaşırmam.
Diğer serilerde önceki serilerden karakterler anılar gösteriliyordu ama xy serisinde olmadı bu sanki ash'in ilk yolculuğu kalosta olmuş gibi en iyi örnek snowbelle city'de olan mağara sahnesi önceden de böyle bir olay oldu ama onu göstermek yerine ash'in 5 yaşındaki haline gittiler profesör oak, annesi kanto unutuldu gitti. Ash sawyer'i %75 yenecektir ama pokemonları yorgun değil herşey yolunda şekilde gösterip ash finalde kalos pokemonları ile savaşır.
Eskilerin gelmeme olasılığı yüksek. Ne bir bilgi var ne bir net beklenti. Ancak kimse bana eskileri görmeyelim şu Pokémon'u görmek anlamsız olur, gereksiz olur, Kalos Takımı şöyle iyi böyle yeterli veya en iyi lig şu bu demesin lütfen. Ben neden en iyi lig Sinnoh diyorum biliyor musunuz? İstatistikler ve hayranlar açısından en tatmin edici lig, o yüzden. Sinnoh'da eskilerin de katkısıyla Ash Paul ile maçına çıkabildi. Paul ile maçında ona özel olarak sadece Sinnoh Takımını kullandı ki zar zor yendi de. Ancak Tobias karşısında eskilere devam etti. Tek sıkıntı yanlış seçimler yapmasıydı. Torkoal, Gible, Swellow vb. yerine çok daha sağlam Pokémonlar seçseydi eminim daha tatmin edici bir sonuç çıkarırdı. Sinnoh'da Darkrai'yi yenen tek Pokémon Sceptile, Battle Frontier'da harika iş çıkaran Sceptile'ı da her yerde görmek isterim. Hak eden, güçlü ve hayranların sevdiği bir Pokémon sonuçta. BW'de o kadar Pokémon yakalamasına rağmen ligde 5 Pokémonla maça çıkan rakip velede yenilmesi bile eskileri çağırmaması yüzündendi. Oshawıtt, Snivy, Pignite, Boldore, Scraggy vb. tam evrimine ulaşmamış zayıf Pokémonlar ile lige mi girilir? Leavenny ve Krookodile tam evriminde ama ne kadar dayansın onlar da, iyi maç çıkardı ama nereye kadar? Hoennde de aynı hatayı yaptı ve kaybetti. Eskileri çağırsa çok sağlam bir lig olurdu hatta kazanırdı. Sonraki sezon Battle Frontier'ı da eskilerle karışık takım kurarak kazandı zaten. Hoenn Pokémonları sayesinde mi kazandı sadece? XY'de hadi tüm Pokémonları tam evriminde ama her maç onları kullanmak ne kadar doğrudur? Sadece 1 resmi maça çıkan Goodra ve hiç gym maçına çıkmayan Noivern tecrübeleri çok çok az. Talonflame çok maça çıkmasına katkı sağlamasına rağmen nedense yetersiz ve zayıf gösteriliyor. Greninja zaten özel forum bilmem ne derken uçtu gitti herkes ona güveniyor. Hawlucha ise belirsiz. Ya yeniyor ya yeniliyor. Ben şunu diyorum. Kazanmasını istediğim için eskileri isterim, ben Kalos Ekibini ligde göreyim yeter, onlar da parlamalı ne demek? Diğerleri hayvanat bahçesinde (laboratuvarda) gezsin diye mi yakalandı? Sen Pokémon Ustası olmak istiyorsan tecrübeni her yerde kullanacaksın, birlikte yola çıktığın Pikachu ve diğer Pokémonlarınla ileriye adım atacaksın. Ama daha önce de dediğim gibi sanki geçmişi unutmuş her şey yeni başlamış gibi gösteriliyor. O kadar hayran var çocuk veya büyük herkes için bir orta yol bulunabilir. Tomohisa Sako'nun favori Pokémonu'nu bile lige koyanlar izleyici kitlesi yani hayranların isteklerini dinlemiyor. O kadar manga okudum, anime izledim birçoğu hayranların beklentisine uymak için uğraşıyor. Pokémon ise çıkarcı. Oyun tanıtımı, reklam, senaristlerin kişisel zevkleri vb. ile devam ediyor. 
Alain'in maç yapacağı bir tek trevor biliniyor yarı finalde falan kiminle karşılacak acaba mega charizard x animede gösterilen gücü doğrultusunda rakiplerine ligde tek başına yetip finale kadar alain'i rahat taşıyabilir.
Pokemon fan service olayını sevmiyor. Alain'i verdi size o amaçla alın oyalanın ana seriyi kendi haline bırakın diye ,siz hala bizim beklentilerimiz diyorsunuz. Çok çıkarcı da değiller hani. Öyle olsa beklentilerinizi kullanırlardı. Ama onlar biraz daha doğal ilerliyorlar. Doğaçlama gidişlerini seviyorum ben -_- Çok umursasalar ben de Victini'nin Ash'in takımına katılmasınnı isterdim mesela -_- Veya Iris'in gelmesini ,evrilmiş bir axew'un Ash'in scraggy çağırmasına sebep olmasını ama yok. Gayet rahat ve doğal ilerliyor. ^.yan^
Sawyeri yeneceğiz o kesin gibi bişey ama Alainde MCX'i Ash-Greninja devirir sonra gider sacma bi Pokemona o yorgunlukla yenilir en sonra da Pikachu başka bi pokeyle sonuna kadar kapisir oda yenilir ve 2.olarak tamamlariz ligi
Pikachu'suz tek bölüm yok evrim geçirmeyi reddediyor doğru dürüst hareket öğrendiği yok. Evrim geçirmemiş pokemonları kullanmayıp geliştirmesin ve Ash pokemon ustası olacak ölme babam ölme. Gible, Quilava, Bayleef, Balbasaur, Totodile, Corpish, Buizel, Pignite, Scraggy, Boldore, Palpitoad gibi pokemonları resmen harcadılar. Gerçi son evrime ulaşanlardan Staraptor, Torterra'yı da harcadılar.
Anime artık eskisi gibi değil bunu bildiğiniz halde neden eskiler diye ağlıyorsunuz anlamıyorum..