Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(19-08-2016, 06:01 PM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İyi de senin bu dediğini tüm eğitmenler yapıyor zaten; yapmak zorundalar.Önceden öğrendikleri taktikleri, türk avantaj/dezavantajlarını vs. hatırlayıp kullanmak zorundalar, yoksa kaybederler.Sawyer bunu sadece ezberleyip hatırlayıp değil, yazıp bakarak yapıyor.Ayrıca unutmayınız; bu çocuğun ilk seyahat ettiği bölge ve böyle bir takım oluşturup, böyle bir lig performansı çıkarttı.Oldukça iyi bir başlangıç, 6.bölgesini çıkaran ve "bağ-fenomeni" adı altında bir efsaneyi kullanan Ash ve Greninja'yı nerdeyse yeneceğini düşünürsek.Bunların hepsini "beginner" olarak nitelendirebileceğimiz bir eğitmen başardı.
hatırlayıp kullanmak zorundalar işte o kolaya kaçarak her şeyi yazıyor yani yine aynı kapıya çıkıyor olay sawyer kopyacıdır başlangıç olarak söylenecek söz yok ash zaten hep loser bir karakter olmuştur elindeki gücüde hiç bir zaman kullanamamıştır sawyer ile alain maç yapsaydı görürdük olacakları alainin en fazla 1 pokemonunu yenebilirdi
(19-08-2016, 06:09 PM)team rocket blast off Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hatırlayıp kullanmak ZORUNDALAR işte o kolaya kaçarak her şeyi yazıyor yani yine aynı kapıya çıkıyor olay sawyer kopyacıdır

Neden zorundalar biraz anlatsana. Mesela ben 4-5 senedir Pokémon la hobi olarak ilgileniyorum fakat(örnek olarak) Çelik Türü ile Buz Türünün arasındaki güçlülüğü bilmiyorum ve hatırlamak istediğim zaman internetten bakıyorum. Bu da mı kopyacılık oluyor??
(19-08-2016, 09:15 PM)Neil Fleaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(19-08-2016, 06:09 PM)team rocket blast off Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hatırlayıp kullanmak ZORUNDALAR işte o kolaya kaçarak her şeyi yazıyor yani yine aynı kapıya çıkıyor olay sawyer kopyacıdır

Neden zorundalar biraz anlatsana. Mesela ben 4-5 senedir Pokémon la hobi olarak ilgileniyorum fakat(örnek olarak) Çelik Türü ile Buz Türünün arasındaki güçlülüğü bilmiyorum ve hatırlamak istediğim zaman internetten bakıyorum. Bu da mı kopyacılık oluyor??

arkadaşın dediğini ona geri yazmıştım ama sen bilirsin :(

lütfen olayı tam olarak anlamadan yorum yazmayalım
(19-08-2016, 09:22 PM)team rocket blast off Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(19-08-2016, 09:15 PM)Neil Fleaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Neden zorundalar biraz anlatsana. Mesela ben 4-5 senedir Pokémon la hobi olarak ilgileniyorum fakat(örnek olarak) Çelik Türü ile Buz Türünün arasındaki güçlülüğü bilmiyorum ve hatırlamak istediğim zaman internetten bakıyorum. Bu da mı kopyacılık oluyor??

arkadaşın dediğini ona geri yazmıştım ama sen bilirsin :(

lütfen olayı tam olarak anlamadan yorum yazmayalım
Arkadaşın öznel yorumu olduğu için fazla üstelemek istemedim ama açıkcası merak ettim bende; neden ezberlemek zorundalar? "Bir pokemon eğitmeninin aynı zamanda ezberi de iyi olmak zorunda" gibi bir durum gülünç bence.Ayrıca siz de tam okumadan yorum yapıyorsunuz.Mesajımda belirttiğim gibi: Bu çocuk ilk defa seyahate çıktı, yani "beginner" diye tabir edilen çömez karakterlerden.Ve bu "çömez(!)" nerdeyse Ash'i eliyordu.Alain'le karşılaşsalar demişsin.Ben ne olacağını söyleyeyim:On eğitmeni ve Seçkin Dörtlü üyesini yenen Charizard'ı ve adaletli olması için de Sawyer'ın Sceptile'ını atalım.Belki biraz Bisharp; Alain'in geriye kalan pokelerini Sawyer çok rahat dümdüz ederdi emin olun.

Bu konuşmadan da sıkıldım artık.Bu kadar üstelememin ve Sawyer'ı savunmamın sebebi: Her ne kadar forum ortamında kişilerin yorumlarına müdahalede bulunma hakkım olmasa da, Sawyer'ın tüm bu çabasının, gelişiminin ve çalışkanlığının "kopyacı" nitelendirilmesiyle iki saniye de silinmesi zoruma gitti.Ben bir izleyici olarak bize gösterilmeyeni tahmin edip hayal kurmaktansa, bize sunulandan yorum yapmayı pek tabii tercih ediyorum.Ve ben bu "çömez"deki azmi ne Ash oğlan da, ne de "cold-blood" Alain'de gördüm.
Arkadaşlar tamamen büyük harfle yazmak yasak. Ayrıca kullandığımız kelimelere az dikkat edelim. Sadece kişisel görüşlerinizi bildirecekseniz özel mesaj yoluyla da belirtebilirsiniz.
Sawyer ashle kıyaslanamaz çünkü ashten çok daha başarılıdır. 1. Nesildeki ashi muhtemelen 6-0 yenerdi. En iyi pokemonları pikachu ve charizard olan ashe muhtemelen mega sceptile o zamanki zayıf charizarda slurpuffta o zamanki pikachuya tek atardı. O kadar övdüğümüz charizardı kendi yetiştirmemiş bir eğitmen ash charicific valley olmasa charizard ashin en güçlü 5 pokemonundan biri olamazdı. Hatta infernape bile ashin eseri değil en güçlü pokemonlardan biri ashin.infernapei de Paul yetiştirdi.Ashin asla şampiyonluğu hakkettiğini düşünmüyorum.Ashin bence tek iyi olduğu rivali Garydi. Trip bile mükemmel bir serperior yetiştirdi.
Yorumları tebessüm ederek okudum. Sawyerdan başlayalım yeni başlayan birinin yapabileceği en en maksimumu yaptı. Yarı finale çıktı lig kolay diyebilirsiniz baştan savma diyebilirsiniz mega evrimle geldi diyebilirsiniz ama geldi. Sawyer kendini geliştirerek geldi mega evrim olayını araştırdı ve çözdü. Ash'in ilk sezon ki durumuyla karşılaştırmak tuhaf olur. Ash ana karakter olduğu için gelişimi yavaşça gösterdiler. Gelelim Alain karakterine olaya duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz ilk final sonrası bende öyle oldum ama yapacak bir şey yok. Alain yenilmez değildi Ash'in onu yenme şansı vardı ama o Greninja bu maçı da finalde getirir dedi ama olmadı. Ash nadiren kazandığı şampiyonluklar da taktikleriyle ön plana çıkardı. Drake ile olan finalde tüm pokemonları neredeyse ilk maçı kazandı ikincide de Dragonite'a hasar verdiler Ash'in planı tuttu ve Pikachu kupayı getirdi. Burada ise takımını onurlandirmak gerekirse kaybetmek için çıktı öyle de oldu. Final maçı kadrosuna giremeyecek 4 pokemonda hatır için sahadaydı Pikachu ise çok güçlüydü. Alainin Charizard bence müthiş gelişim sağladı öyle boşa motto motto demeden maç yaparak ve kazanarak her yeri dolaştı. Gerçekçi yaklasirsaniz gercekleri görürsünüz...
(20-08-2016, 04:29 AM)ChampionShooter41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yorumları tebessüm ederek okudum. Sawyerdan başlayalım yeni başlayan birinin yapabileceği en en maksimumu yaptı. Yarı finale çıktı lig kolay diyebilirsiniz baştan savma diyebilirsiniz mega evrimle geldi diyebilirsiniz ama geldi. Sawyer kendini geliştirerek geldi mega evrim olayını araştırdı ve çözdü. Ash'in ilk sezon ki durumuyla karşılaştırmak tuhaf olur. Ash ana karakter olduğu için gelişimi yavaşça gösterdiler. Gelelim Alain karakterine olaya duygusal yaklaşıyor olabilirsiniz ilk final sonrası bende öyle oldum ama yapacak bir şey yok. Alain yenilmez değildi Ash'in onu yenme şansı vardı ama o Greninja bu maçı da finalde getirir dedi ama olmadı. Ash nadiren kazandığı şampiyonluklar da taktikleriyle ön plana çıkardı. Drake ile olan finalde tüm pokemonları neredeyse ilk maçı kazandı ikincide de Dragonite'a hasar verdiler Ash'in planı tuttu ve Pikachu kupayı getirdi. Burada ise takımını onurlandirmak gerekirse kaybetmek için çıktı öyle de oldu. Final maçı kadrosuna giremeyecek 4 pokemonda hatır için sahadaydı Pikachu ise çok güçlüydü. Alainin Charizard bence müthiş gelişim sağladı öyle boşa motto motto demeden maç yaparak ve kazanarak her yeri dolaştı. Gerçekçi yaklasirsaniz gercekleri görürsünüz...

Turkcell Maxi Plus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son cümlenize kadar ilgiyle okudum lakin en sonda dediğinizi yanlış buluyorum.Lafın kime söylendiği hiç önemli değil; kimseden sizin gerçeklik perspektifinizden bakmasını bekleyemezsiniz.Özelden yazacaktım ama okuyunca gerçekten çok rahatsız oldum ve benim gibi düşünen başka kullanıcıların da olduğunu düşündüm.Eğer kendim için konuşacaksam: Gayet gerçekçi yaklaştığımı düşünüyorum.Benim yorumlarım forumdaki en gerçekçi ve doğru yorumlar, çünkü onları ben yazdım.Sizinkiler de sizin için öyleler, bu çok doğal.

Ayrıca fikrinizi merak ediyorum; sizce neden Sawyer'ı Ash'in Kanto zamanlarıyla karşılaştırmak tuhaf olur, sonuçta ikisi de ilk seyahatlerine çıkan, ilk liglerine katılan eğitmenler değiller miydi? Statü olarak birlerdi ve ikisinin de ilk maceralarının sonundaki hallerine bakınca(MegaEvrimsiz) Sawyer Ash karşısında ezici bir üstünlük elde ediyor.Ash'in bu sezon ki hali ise Sawyer'ın 6. macerasına denk geliyor(hatta daha fazla) ve bu gidişatla, azimle Sawyer çok rahat şampiyon olabilir.
Ash ve Sawyer'ın arasında anime teknolojisi gelişim farkı ve yapısının biraz değişmesi farkı var. Pokemonda ilk sezondan bu yana neler değişmedi ki? 3-5 tane saldırı vardı bu sayı şimdi 5-10 katına çıktı. Ligin katılım oranı değişti. Daha değişik bir şeylerde var. Ash'te o zamanın en iyi ekibi vardı. 3 starterı almıştı 2 kuş pokemondan birisini yakalamıştı vs vs. Böyle şeyler çok uzar. Sawyer'ın oynayış stili zaten sinir bozucu bu kadar taktik ve savunma ilk sezonda yoktu.

Bu arada Sawyer vs Paul maçı olsa müthiş bir maç olurdu. Paul acımasız gözüksede Sawyer gibi bir taktik adamı. İkisinin karşılaşmasını izlemek isterdim
Ash ilk bölgede çok şansa oynardı. Rozetlerinin çoğunu şansla aldı, lig maçlarında da şansı onun yanındaydı. Portakal Adaları ile Ash taktik adamı olmaya başladı (aklıma Pikachu'nun kuyruğu ile Dragonite'ın saldırısını atlaması geliyor ilk daha öncesi var mı hatırlayamadım) Johto'da ise tam taktik adamıydı. En zor durumlarda bir çözüm üretirdi.

Sawyer ilk bölgesine göre bence de iyi oynuyor. Ama anime teknolojisi farkı ve yapısının değişmesi farkı demen çok doğru. Bu yüzden karşılaştırmamız zor. Kendi içlerinde değerlendirmek daha güzel :)


Bir de çoğu kişi motto motto tsuyokudan bahsetmiş. Ash Greninja'ya sadece bunu söyleyerek mi güçlendiler. Alain de benim kilit taşı kalbin bilmem nesi lafını söyledi. O zaman sadece lafı söyledi diyelim. Alain'in ne yaptığını ben söyleyeyim: Alain güçlü olmak için önüne gelen eğitmenle Charizard'ı kullanıp çarpıştı. Ash ne yaptı? Aynısını yaptı, önüne gelene Greninja'yı sürdü. Sawyer'a, Clemont'a, Alain'e, Scizor eğitmenine, Şampiyona... Birlikte çalıştığı iki Pokemon varsa (antrenman olarak) Greninja ile Pikachu diyebiliriz, bizim gördüğümüz. Ve Ash sürekli Greninja'ya daha güçlü olmak için çalışacağız dedi o laflar havaya değil ya. Arka planda kalmıştır çoğu, tıpkı lig maçları gibi. XY&Z 22'de gösterdiler antrenmanlarını o da sonraki bölümle bağlantılı olduğu için. Orada verilmek istenen mesaj aslında 'Merak etmeyin bunlar çalışıyor' idi. (Şimdi hatırladım bir bölümde ağaçların üstünde çalışıyorlardı, XY&Z 25 olabilir) Ve şu mesela de var. Kimisi diyor Ash motto motto yaptı sadece, kimisi diyor Ash sadece Greninja'ya ağırlık verdi bundan kaybetti. İki birbirinden tamamen farklı düşünce bu kadar fazla hakim olduğuna göre ben derim ki insanlar istedikleri olmadığından hınçlarını en göze batan şeyden çıkarıyorlar. Belki eski Pokemonların kullanılmaması olabilir bu (ki bence sahada Torkoal, Gible görüp kafayı yemekten daha iyiydi bu, Ash gidip Charizard'ı, Sceptile'ı almaz, alacak olsa Sinnoh'ta alırdı). Kalos'un Greninja'sı, Johto'nun Charizard'ına benziyor desem belki bir şeyler değişir. İkisi de son gymde savaştı, ana rakibi yendiler, sonraki rakibe yenildiler. Ve şimdi, Charizard'ın Articuno maçında parladığı gibi Greninja'nın da parlama sırası :)