Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu bölümden sonra Greninja'yı göremeyiz kesin zaten Profesör Oak'ta kalsa görme ihtimalimiz yine düşüktü. Böylesi daha iyi oldu özel bir pokemondu labarotuvarda harcamadılar Greninja'yı. Ben daha çok neden ayrılmaya karar verdiler onu merak ettim.
Ash-Greninja hamlesi o kadar gereksiz ve saçmaydı ki neydi ne değildi kimse anlamadı. Bir anda abartılı bir şekilde güçlenmiş olarak gösterildi. Ligi kazandıramadı, Kalos'u kurtaracak dedik orada da bir şey yapmadı. Yarı finaldeki Mega Sceptile maçı hariç ne işe yaradı?
Eğer gerçekten Ash ile yolları ayrılıyorsa, 19 sezon içerisinde üzülmeyeceğim tek vedalaşma bu olacak diyebilirim.
Ash-Greninja çok yüksek girdi, giderek ivmeyi alçalttı, geleceği ise tarihin arka sayfalarında kaybolmak olacak gibi duruyor. Ash için fazlaydı zaten ama yüksek girince hepimiz çok umut bağlamıştık. Ash'in en güçlü Pokémon'u diye iddia edenler vardı sanki bir aralar XP  Bence, kötü bir tanıtım stratejisine çevirmişler olayı. Düşük girip, yükseltmek daha mantıklı. Hele hele, Sun&Moon'da Ash-Greninja'nın kesin olacağını ve formun, Z-Move ile alakalı olduğu düşünüldüğünü hesaba katarsak. Formun kalıcı hale gelmesinin altındaki şeyi merak ediyorum ben de bir tek. Öte yandan bizi üst üste vedalar bekliyor. Bakalım hangisi en duygusalı olacak? Question Cilan ile Iris'in, Ash'le sanki yarın tekrar görüşeceklermiş gibi tepkisizce ayrılmasına benzetmezler umarım. 
Bonnie ve Puni-Chan ayrılığını gördükten sonra çok duygusal sahneler beklemiyorum ben hatta Ash ve Serenanın ayrılığı eğlenceli bile geçebilir. Goodra benim kafamda soru işareti oluşturuyor. Bu arada Alain nerelerde acaba ondan da ses seda yok kutlamalar falan var yoksa yeni Kalos Şampiyonu falan mı oldu.
Greninja gidince 3 sezonu boşa izlemiş gibi hissettim be. :( Ne kaldı geriye?
Greninja çok güçlü gösterildiği için sonda bekleneni veremedi tamam da bizim forum vurunca öldürmeye ne kadar meraklı :D Ash Mega yerine böyle bir form aldı neden çünkü Greninja çok sevilen , güçlü bir pokemon ve o ön plana çıkartılmak istendi megası da olmayınca haliyle böyle bir özellik verildi. Sceptile'a Charizard'a da mega verilebilirdi ama görüğümüz gibi Ash böyle bir gücü bırakmak zorunda kalacaktı çünkü Sun and Moon'da dolayısıyla animesinde mega yok :D 

Ash'in en güçlü pokemonu oldu. Şampiyonla mücadele etti, Kalos'un Darkrai'si ama daha güçlüsüyle başabaş mücadele edip finali ucu ucuna kaybetti. Ash'in ilk kez Dünya'yı kurtarma konusunda Pikachu dışında bir pokemon bu kadar ön planda oldu. Ligde örneğin ilk turda büyük ihtimalle 3e tek rakibini yendi.

 Şimdi deniyor ki Mega Sceptile yenmek dışında ne yaptı :D Bu İnfernape Electivire , Charizard Blastoise ve Articuno , Sceptile Darkrai'yi yenmek dışında ne yaptı demeye benziyor. Beklenti büyüktü ve bu beklentiyi büyütüp karşılayamamak animenin başarısızlığıdır ama bu Greninja'nın başarısız olduğunu göstermez. Ash'in en güçlü pokemonu olduğu gerçeğini de değiştirmez. Zaten Raku son bölümden sonra paylaşmıştı ' Bu Resim Kim Oyununu ' . İlkinde Charizard ve İnfernape , ikincisinde Sceptile ve Krookodile koyulmuş ve Ash-Greninja seçiliyor :) 

Ayrılmasına üzüldüm ama bu Greninja'ya verilen değeri de gösteriyor. Pidgeot , Charizard ve Squirtle'da yaptıkları gibi Ash'in onun yanından ayırmasının tek yolunun bu olduğunu gösterdiler. XY&Z unutulmayacak bir seri olmuştur. Greninja'ya da üzülsem de Sun&Moon'a daha farklı bir gözle bakabileceğim şimdi. Nasıl olsa bir gün o efsanevi final gelecek ve ekibi hep birlikte görebileceğiz :)


Ve o sarılma ne öyle :(
Ash-Greninja vedası harika olur. Hep yedek oturacak olmaktansa duygusal bir ayrılma çok daha iyidir bence.

Hem bu iş bayrak yarışı gibi biri gider bir başkası gelir :)
Ash'in en güçlü Pokemonu deyince iş sanki biraz nesnelleşiyor. Araya bir 'bence' sıkıştırmaktan kimseye zarar gelmez :) Daha önce de bu tabir yüzünden uzun uzun konuşmalar döndü çok kez.
Futbol takımı tutar gibi Pokémon destekleniyor, bu kadar fanatik olmayın. Geçmişte ben de güç karşılaştırması gibi bir hata yapmışımdır ama Ash'in Pokémonlarını kıyaslamak saçmalık olur. Yazarlar bir Pokémon'u istedikleri nesilde vezir yapıp istedikleri nesilde rezil edebiliyorlar. Hatta aynı nesilde bile görmedik mi? Charizard Articuno'yu devirip son maçta Dusclops'a karşı hezimete uğramadı mı? Sceptile kendi bölgesinde alamadığı itibarı Darkrai ile yaptığı maçta almadı mı? Greninja bir dahaki seride döndüğünde aynı güçte olacağının garantisini kim verebilir? Bu serinin yıldızı yapmaya çalıştılar, Sceptile'ı yenerek görevini tamamladı ve gidiyor. Aynı şekilde Alain ve Charizard'ını ileride görsek yine bu şekilde güçlü mü olacaklar onu da bilmiyoruz. Aynı nesil içerisinde gördüğümüz, Talonflame ile Hawlucha ya da ne bileyim Boldore ve Pignite karşılaştırılabilir ama ben gidip de "Snorlax Ash'in en güçlü Pokémonu" diyemem.
Spoiler:
En özel Pokémonu Snorlax diyebilirim, Ash'in Greta ile yaptığı maçta 6 farklı saldırı kullanmıştı. Pokem048
 
Ash'e Mega verselerdi ondan da bir şekilde kurtulurlardı. Bu kadar derin düşünmeyin, çocuğu sürekli 10 yaşında gösteriyorlar, ona mı bir kılıf uyduramayacakladı? Ayrıca bence o "Pokémon Quiz" kısmındaki resimlerde verilmek istenen mesaj Greninja'nın özel formu olmasına rağmen Charizard, Sceptile, Infernape ve Krookodile gibi unutulmaya mahkum olacağı...
@"tlhGS" önceki yorumunu ve bu yorumunu tekrar okumanı isterim üst üste. Bunun dışında kıyaslama her ligde yapıyoruz zaten keşke eskiler olsaydı diye :) fanatiklik yapılmadığı sürece bence kıyaslanabilir. Kesin sonuçsa Pikachu zaten hepimiz biliyoruz :) 

Kurtululardı ancak seriye böyle daha uygun ve mantıklı oldu. İstedikleri her şeyi de yapmış oldular.

@_Erdi_ orada 'bence' kullanmamış olmamın kendimce sebepleri vardı :) hiç bir şekilde net bir karara varma şansımız olmayacak zaten . Tabi Ash'in en güçlü takımım dediği takımın yıldızının da Greninja olduğu gibi bir gerçek de var.