Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ash'in tüm pokémonlarının katıldıkları resmi maçlara göre kazanma yüzdeleri:

[Resim: 6P5o17.jpg]

Not: Liste Aralık'ta hazırlanmış.
Ya bu iş biraz da çok katılmayla alakalı. Mesela Charizard bir sürü rakiple savaştı -temsilen 20 diyelim, bir de işe yaramaz (şahsi fikrim) Scraggy 4 savaşa girmiş olsun.

Charizard 20'de 10 maç kazansa (biri efsanevi Pokémon'a karşı olsa), Scraggy 2 maç kazanmış olsa eşit olacak şimdi bunlar. Ki Scraggy'nin düzeyine bakın, Charizard'ın düzeyine bakın. Şimdi BW olarak değerlendirirsek Ash'in Charizard'ının rakip olarak gördüğü Iris'in Dragonite'ı, Ash'in Scraggy'sinin rakip olarak gördüğü Iris'in Axew'ı (Axew'ı çok severim bu arada, Garchomp'la bir savaşı vardır, kendisini desteklemişimdir). Şimdi bu açıdan bakınca durum açığa çıkıyor. Veya Kingler var, 4 maça çıktı o yüzdeyi aldı atıyorum. Ve rakipler aynı güçte değil. Infernape'in rakiplerine bakın, Kingler'ınkilere bakalım (kazandıklarında). O yüzden bu listeye göre yorum -değerlendirme- yapmak sağlıklı olmaz.  Ama Goodra'nın bakışına koptum Shout Mizah amaçlı iyi bir şey olmuş.

Bir de Greninja, vakti zamanında Frogadier olduktan sonra ilk kez Alain'in Charizard'ına yenilmiş. Dipnot düşeyim. 
(07-03-2016, 10:07 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O yüzden bu listeye göre yorum -değerlendirme- yapmak sağlıklı olmaz.

Ne sağlıklı olmaz tam anlayamadım.Liste sadece kazanma yüzdelerini göstermiş.Herhangi bir güç sıralaması falan değil bu eğer o şekilde baktıysan tabloya.
Bundan sonra bu listeye bakarak şu en iyiymiş, şu daha güçlüymüş gibi düşünenler olursa diye söyledim, sana veya listene bir şey söylemedim ;)

Öyle düşünenler olursa diye de uzun uzun açıkladım.
Son 10 pokemondan 5'inin Unova'dan olması :D Tabi ki kıyaslamak için sağlıklı istatistikler değil ama çok eğlenceli olmuş ve birbirine yakın sayıda maça çıkan ya da her nesilde görevleri ortak olan pokemonları kıyaslamamızı sağlıyor. Mesela Charizard , Infernape , Greninja üçlüsüne karşı Sceptile çok geride kalmış. Zaten Hoenn liginde de pek başarılı değildi. Swellow'un en başarılı kuş olmasınaysa şaşırmadım.

 Aklıma takılan Lapras ile Pidgeot oldu. Hiç maç yapmadı mı onlar ?  Pidgeotto Brock'un Geodude'unu yenmişti en basitinden.
(07-03-2016, 10:30 PM)batuhans Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aklıma takılan Lapras ile Pidgeot oldu. Hiç maç yapmadı onlar ?  Pidgeotto Brock'un Geodude'unu yenmişti en basitinden.

 Lapras'ın portakal adalarında Drake'a karşı bir beraberliği var resmi maç olarak. Onun dışındakiler resmi değil veya tam bir maç değildi. (1. rozet için yapılan yarış, ikincideki buz dondurma gibi) Pidgeotto Geodude'a karşı kaybetmiş, bir daha izle istersen :) 


Ayrıca en başarılı kuş (listeye göre) Swellow değil sadece :)
Bence de verilere bakmak bazen yanıltıcı olabiliyor. Ne yani noctowl sceptile'dan daha mı güçlü?(sceptile I Heart you)
(07-03-2016, 10:37 PM)EfsaneAntrenör Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence de verilere bakmak bazen yanıltıcı olabiliyor. Ne yani noctowl sceptile'dan daha mı güçlü?

Firebender'ın istediği sanırım bu liste güç sırasına göre değil, karıştırmayın demekti. Ben de biraz bu gibi algılar oluşmasın diye yazmak istedim ancak pek işe yaramamış anlaşılan.
Vay be bizim Pidgeot'un hiç resmi galibiyeti yokmuş demek :) Noctowl'u görmek istemediğim için görmemişmdir  XP
Firebender'ın istediği sanırım bu liste güç sırasına göre değil, karıştırmayın demekti. Ben de biraz bu gibi algılar oluşmasın diye yazmak istedim ancak pek işe yaramamış anlaşılan.
[/quote]

Ben yorumu yazana kadar o yazmış okuyamadım onun mesajını okuduktan sonra anladım. Üzgünüm. Ve bu arada bu liste güç göstermiyor kabul ama buradan goodra Ash'in en güçlü pokemonu yargısı oluşturmak çok kolay. Düşünün hiç yenilmemiş bir pokemon mu daha güçlü olur yoksa çok nadir de olsa yenmiş pokemon mu? Bu rakibe de bağlı ama o kadar da olmaz yani. Ayrıca ben o yorumu sceptile kankamı korumak için yazmış olabilirim Onion021