Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(15-08-2016, 03:20 AM)tlhGS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hazır konuya uğramışken bir şeyler yazayım.

Final maçıyla başlayayım. Ash için görünen en büyük iki tehdit -Charizard hariç- tabii ki Tyranitar ve Metagross'tu. İkisinin de çok kısa süre içinde hezimete uğraması Charizard'ın terör estireceğine işaret. Goodra'nın Bisharp karşısında ne yapacağı muamma. 10 bölümde evrimleşen, tek başarısı Luxray'i yenmek olan bir Pokémon için "güçlü" diyenler görüyorum, gerçekten komik. Greninja ile beraber serinin en büyük iki balonundan biri olduğu şüphesiz ortada.



[Resim: 5YROyD.jpg]
Şu bakış ve bölüm sonunda Charizard'ın yere çökmesinin vurgulanması Ash için pek hayra alamet değil. İzleyip göreceğiz.


Genel yoruma geleyim.
Eskici mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama, ben şimdiye kadar izlediğim dizilerde, animelerde eski karakterlerin görünmesinden -flashback de olsa- hep mutlu oldum. Misty, May ve Dawn'ın bir sonraki serilerde birkaç bölüm görünmesi bile beni tatmin etmişti. Ne yazık ki XY serisiyle birlikte geçmişin tamamen silinip atılmasından çok rahatsız oldum. Çoğumuzun burun kıvırdığı BW serisinde bile Ash, Butterfree'yi hatırlamış, Charizard'ı hatırlayıp yanına çağırmıştı.

Çocuk finale geldi, kimsenin haberi yok. Mesela 36. bölüm final öncesi hazırlık amaçlı diyalog ağırlıklı bir bölümdü, orada kısa da olsa bir telefon sahnesi görsek, hatta daha da ileriye gideyim, Ash böyle tarihi bir anı yaşarken eski (!) arkadaşları da final için desteğe gelse fena mı olurdu?

Seriyi izlemeye başlarken en büyük isteğim tadı damağımızda kalan Sinnoh Ligi'nden daha geniş ve kaliteli bir lig izlemekti. 120 küsür bölüm boyunca "lig" diye sağa sola koşan bir ana karakter izledik ama lig gerçekten Unova gibi dar ve hayal kırıklığı oldu. Ash'in eski Pokémonlarını görmeyi beklerken, Kalos Pokémonlarını bile doğru dürüst savaşırken izleyemedik. Finale kadar gelmemize rağmen nedense o havayı hissedemiyorum. Sanki sıradan bir maçmış gibi geliyor.

Bir diğer rahatsız olduğum konu mega evrim. O kadar saçma sapan bir şekilde işlendi ki aklım almıyor. Gönül isterdi Ash'i bileklikle görelim ama yapacak bir şey yok. Trevor gibi leş bile diyemeyeceğim birinin bile mega yaptığı yerde Tierno, Clemont, hatta Serena'nın da mega alması gerekiyordu. Geçen sene bazı arkadaşlar Ash'in mega alması halinde takımdaki diğer Pokémonların ışığının kesileceğini, bu yüzden istemediklerini söylüyorlardı. Şu an Greninja bütün ışığı soğurmasına rağmen kimseden çıt çıkmaması da bir o kadar komik.

Yazacak daha çok şey var da hangi birini yazacağımı bilemedim. Herkese iyi eğlenceler, zevk almaya bakın.

Unutmadan şu trajikomik videoyu şuraya bırakayım.

tam anlamıyla anlatmak istediklerimi anlatmışsın harbiden

(15-08-2016, 04:48 PM)berkygundz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bilmiyorum alakasız mı olacak ama Kalos takımı benim en sevdiğim takımlardan biri olması ve güncelden takip edebildiğim (Unova'nın bir kısmı hariç) ilk seri olmasına rağmen efsaneler unutulmamalı,unutulmaz ne olursa olsun diyerek bunu paylaşmak istiyorum.



Edit: (04.30) da başlıyor diyeyim XD

5.nesilin bana göre en iyi bölümü bu
Sonuç itibari ile lig 2. plana atıldı malesef yapıcak pek bir şey yok Ash olurda bir ihtimal ligi kazanırsa elit 4lüye meydan okursa eskileri anca ozaman görürüz diye düşünüyorum
şu lig maçlarının sonları hep itici geliyor bana iki arkadaşın savaşıp birebiriyle düşman olması gerekiyor dostlukların sona ermesi gerekiyor ama savaş bitiyor öyle oldu şöyle oldu teşekkür ederim tarzında muhabbet geçiyor gerçekte öylemi olurdu tabikide hayır bir tarafta pokemonlar savaşıyorsa hemen yanlarındada eğitmenleri birbiriyle tekme tokat kavga ederlerdi tamam kavga etsinler demiyorum ama dostlukları zedelensin maç sonunda birbirini tebrik etmesinler alain veya ash hangisi kazanırsa kazansın yine aynı muhabbetler dönecek sen daha iyiydin ben daha kötüydüm dahada gelişip geri döneceğim çok teşekkürler diyecekler sonra tokalaşıp ayrılacaklar kazanan kendini üstün görse kaybedende dönüp ona laf dese sora eğitmenlerin arasında kavga çıksa güvenlik ayırsa çok iyi olurmuydu abartı olurdu ama kavga dışındakiler olsa çok iyi olur bence asıl rekabeti o zaman görürüz adamlar o kadar yeniliyorlar en ufak sinirlenme yok sanki hazırlık maçı oynuyorlarmış gibi bir ortam oluyor neyse zaten sıkıla sıkıla izlediğim bölümler genellikle şu lig maçları vb
Tarafların oyun sonrası birbirlerini tebrik etmeleri her sporda, her etkinlikte vardır. Gayet centilmence, olması gerektiği gibi... Tekme tokat dalma olayı ise...  Onion011
Sonuçta bu yapımı çocukların da izlediğini düşünürsek... Artık centilmenliğin, olgunluğun anormal sayıldığı bir zamanda yaşıyoruz, sende haklısın...?
O kadar da şiddete gerke yok yahu  XD Yalnız Paul ve Ash arasında acayip gergin hava oluyordu. Bir iki kez Ash Paul'un boynuna sarılmıştı. Paul de elini çek tarzında kızıyordu hep. Ama o Paul'ün gıcıklığı ile alakalıydı gerçi.
Ash Şampiyon olup kupayı alırsa. Diantha ve Profesör Scymore kupayı verirken gözler Mr. Goodshow'u arayacak kesin 8D
şu anda bile benim gözler Goodshow u arıyor nerelerdesin oujii-san Shout gözümüz yollarda kaldı geciktin hani nerede meşalemiz Shout
Amerika'da Pokemon'un izlenme rakamlarıyla ilgili bir grafik. XY ile birlikte yıllar sonra anime OS seviyelerini görmüş.

Spoiler:
[Resim: lE0W1l.png]

Geçmiş sayfaları okudum çok güzel yorumlar gelmiş gerçekten ancak animeyi değerlendirilirken çok duygusal davranılmış bence. Bu kötü bir şey demiyorum tabii hepimizin animeden çeşitli beklentileri var ama 3 yıldır izlediğimiz şu animeye negatif puan vermeden önce herkesin kabul ettiği pozitif noktaları da öne çıkartırsak 6. nesilin büyük bir başarıya ulaştığını görebiliriz. Grafiklerin değişmesi, renkli arkaplanların gidip dinamik kamera açılarının gelmesi bu nesildeki en önemli gelişmelerden birisidir. Ash'in biraz büyük davranması seyircinin artmasında önemli rol oynamıştır. Pokemonların hepsinin evrimleşmesi yıllardır süregelen bir mantıksızlığa nokta koymuştur. Bunlar fanların dramadan önce tutarlılık aradığının göstergesidir. Ash-Greninja, Zygarde Core gibi 7. nesil unsurlarının bu nesilde gösterilmesi animeyi izlemeyen ama oyunları takip eden kitleyi animeye çekmiştir. Diantha, Alain haftalarını hatırlayınız anime sitelerinde pokemonun üst sıralara tırmandıran bu faktörleri fark edenleriniz olmuştur.

Hiçbir nesil mükemmel değil ancak garfikteki Johto'da Gary ile, DP'de Paul ile, BW'de Charizard ile görülen zirve noktalarına XY herhangi bir nostaljik unsuru kullanmadan kendi içindeki kurgusu ile ulaşmıştır hatta geçmiştir. Yıllar sonra nihayet Pokemon animesi bir ivme kazanmıştır. Pokemon'un böyle bir şey başarabilmesi hikaye açısından gelecek için de umut verici bence. Pokemon'un yeniden böyle ilgi görmesi beni çok mutlu etti. 

Japonya için konuşursak doğal olarak işler orada daha stabil gitmektedir tabii pokemonun memleketi olduğu için. BW bile yabancı ülkelerde görüldüğü kadar kötü algılanmamıştır orada. Iris'i seslendiren daha sonradan meşhur oldu. XY'de Serena en iyi kısa saçlı anime kızları listesine girmişti mesela daha önce de paylaşmıştık.

Tekrar ediyorum hiçbir nesil mükemmel değil, 6. nesil de başta film eksiklikleri olmak üzere başka birtakım ekskliklerine rağmen kesinlikle iyi iş çıkarmıştır. Umarım bu itme gücü SM'de iyi kullanılır. Çünkü kazanılan kitle SM'ye de illa ki nedir bu diye bir bakacaktır. Eğer anime Ash'i biraz daha büyütmek, biraz OP yapmak, grafikleri daha da geliştirmek gibi fanlara her zaman tatlı gelen şeyler de yaparsa SM oyunlarının, 20. yılın, Pokemon GO'nun da rüzgarıyla çok daha güzel olabilir. SM kesinlikle potansiyeli büyük bir materyal ile geliyor. Gelecekte de keyifli sohbetler dileğiyle :)
19. sezon liginde eskisi gibi savaşların tadı yok yani nasıl deseme savaşta pokemon son anında bir saldırı öğrenirdi evrim geçirirdi gibisinden. sizce neden böyle birde çok kısa sürdü bu lig yani