Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Team Flare Arc diye anılacak olan bölümlerde anime tarihinin en sert bölümlerini görebiliriz (umarım). Mewtwo`nun yaratılış (oluşturuluş) zamanından sonra sanırım ilk kez bir efsanevi Pokemonda bu denli acı dolu, gizemli araştırma ve onu kötüye kullanım oluyor. Üstelik bu Pokemon hem yeni oyunların hem de animenin kaderini belirleyecek Pokemon. (Genesectleri saymadım çünkü filmde çok kısa ve detaysız anlatıldı. Ayrıca hikaye yönünden de zayıftı). Bu denli büyük bir olayda da lig finali cidden tam son anda durabilir. Senaryo buna çok hazır duruyor.
Hazır konuya uğramışken bir şeyler yazayım.

Final maçıyla başlayayım. Ash için görünen en büyük iki tehdit -Charizard hariç- tabii ki Tyranitar ve Metagross'tu. İkisinin de çok kısa süre içinde hezimete uğraması Charizard'ın terör estireceğine işaret. Goodra'nın Bisharp karşısında ne yapacağı muamma. 10 bölümde evrimleşen, tek başarısı Luxray'i yenmek olan bir Pokémon için "güçlü" diyenler görüyorum, gerçekten komik. Greninja ile beraber serinin en büyük iki balonundan biri olduğu şüphesiz ortada.


[Resim: 5YROyD.jpg]
Şu bakış ve bölüm sonunda Charizard'ın yere çökmesinin vurgulanması Ash için pek hayra alamet değil. İzleyip göreceğiz.


Genel yoruma geleyim.
Eskici mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama, ben şimdiye kadar izlediğim dizilerde, animelerde eski karakterlerin görünmesinden -flashback de olsa- hep mutlu oldum. Misty, May ve Dawn'ın bir sonraki serilerde birkaç bölüm görünmesi bile beni tatmin etmişti. Ne yazık ki XY serisiyle birlikte geçmişin tamamen silinip atılmasından çok rahatsız oldum. Çoğumuzun burun kıvırdığı BW serisinde bile Ash, Butterfree'yi hatırlamış, Charizard'ı hatırlayıp yanına çağırmıştı.

Çocuk finale geldi, kimsenin haberi yok. Mesela 36. bölüm final öncesi hazırlık amaçlı diyalog ağırlıklı bir bölümdü, orada kısa da olsa bir telefon sahnesi görsek, hatta daha da ileriye gideyim, Ash böyle tarihi bir anı yaşarken eski (!) arkadaşları da final için desteğe gelse fena mı olurdu?

Seriyi izlemeye başlarken en büyük isteğim tadı damağımızda kalan Sinnoh Ligi'nden daha geniş ve kaliteli bir lig izlemekti. 120 küsür bölüm boyunca "lig" diye sağa sola koşan bir ana karakter izledik ama lig gerçekten Unova gibi dar ve hayal kırıklığı oldu. Ash'in eski Pokémonlarını görmeyi beklerken, Kalos Pokémonlarını bile doğru dürüst savaşırken izleyemedik. Finale kadar gelmemize rağmen nedense o havayı hissedemiyorum. Sanki sıradan bir maçmış gibi geliyor.

Bir diğer rahatsız olduğum konu mega evrim. O kadar saçma sapan bir şekilde işlendi ki aklım almıyor. Gönül isterdi Ash'i bileklikle görelim ama yapacak bir şey yok. Trevor gibi leş bile diyemeyeceğim birinin bile mega yaptığı yerde Tierno, Clemont, hatta Serena'nın da mega alması gerekiyordu. Geçen sene bazı arkadaşlar Ash'in mega alması halinde takımdaki diğer Pokémonların ışığının kesileceğini, bu yüzden istemediklerini söylüyorlardı. Şu an Greninja bütün ışığı soğurmasına rağmen kimseden çıt çıkmaması da bir o kadar komik.

Yazacak daha çok şey var da hangi birini yazacağımı bilemedim. Herkese iyi eğlenceler, zevk almaya bakın.

Unutmadan şu trajikomik videoyu şuraya bırakayım.
Katılıyorum tlhGS.  Valla kim ne derse desin bence Ash, Tierno gibi iyi eğitmenler yerine Sawyer ve Trevor çöp eğitmenlere mega verdiler. Valla Alain için şişirilmiş diyenler Greninja'yı yere göğre sığdıramıyor. Ash bence haketmiyor şampiyonluğu.
Her nesil bir saçmalıkla karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Kanto'da Charizard, Johto'da Blaziken, Hoenn'de çizmeli Meowth, Sinnoh'ta Tobias, Unova'da Unova'nın tamamı... Bu neslin saçmalığı da bize derin, bol mücadeleli, güzel savaşlı, eskilerle yenilerin muhteşem uyumu olan bir lig izletmek yerine daha Kalos pokémonlarının bile doğru düzgün parlamadığı kısa kestirilip atılmış, üzerinde fazla durulmamış, yalnızca 1-2 pokémona bakan bir lig izletilmesi oldu.
     Greninja ön planda olabilir  eyvallah ama çok abarttılar bence. Sinnoh'ta Infernape ön plandaydı ama bu kadar abartılmadığını düşünüyorum. Abartmaya karşı değilim ama bu seride çok suyunu çıkardılar birazda o yüzden Greninja'ya anti pati kaptım. Seven sevebilir o kişilerin tercihidir sevmesini eleştirmek benim haddim değil. 
     Bana sorarsanız Alain bence şampiyonluğu hakediyor. Lig çok geçiştirmeli oldu hatta çeyrek, yarı ve final maçları bile çok geçiştirmeli geçti. Şahsi görüşüm Kanto, Johto ve Sinnoh liglerinin verdiği hazzı Hoenn, Unova ve Kalos ligleri veremedi. Ligin son bölümününde Kalos ligi hakkındaki olumsuz düşüncemi değiştireceğini hiç zannetmiyorum Ash kazansın yada kaybetsin farketmez. Kalos ligi ve XY serisinin istenen tempoyu veremediğini düşünüyorum.
    Umarım Alev takımı olayları biraz toparlar seriyi. XY serisinin gidişatı hoşuma gitmedi diye animeyi sevmekten tabi ki vazgeçmeyeceğim.
Sawyer konusunda katılmıyorum çocuk Ash`i gördükten sonra çok ders çalışır gibi not tuttu gözlemedi pokemonlarını eğitti

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eski dostlar deyip ilk nesilden herkesin sevdiği pokemonu ve en güçlüleri,and I use a term loosely, gösterişinden belli ki konu arkadaşlık değil gözünde güç. Sorun yok animeden bunu istiyor olman. Ama güç istiyorsan takımda pikachu ve Greninja o açığı kapatıyor. :pikapikapikaa:

Ash güç yolunda ilerlemedi hiç. Öyle olsa izlemezdim zaten. Bir tek Greninja ile bu yaptı bunu ve bu da arada soruna yol açtı. Sonra işe yaradı çünkü greninja daha küçük bir kurbağa iken bunun için seçti Ash'i. Sorumluluğunu yerine getirdi yani. O yüzden Rainbow(?) greninja olayları hakkında ne hissedeceğimi bilmiyorum. Bu form onun doğuştan gelen bir yeteneği. MEga evrim gibi sonradan kafasına konulan bir taşla alakalı değil diyorlar. Ve bu formu onu en güçlü pokemonu yapıyor benim gözümde. Sonuçta kafalarında birisi dikilip demiyor bu yeteneği senden alırız kölem olmazsan diyemiyor.

Ash şu ana kadar ki en zor maçlarında güce göre seçmedi takımını. Paul maçında kimler vardı . Articuno maçında en güçsüz pokemonunu kulllandı XD , Sonrasında battle pyramid maçında evrilmemişlerle savaştı. Çok isteseydi değiştirirdi takımı yine.
(15-08-2016, 12:42 PM)Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eski dostlar deyip ilk nesilden herkesin sevdiği pokemonu ve en güçlüleri,and I use a term loosely, gösterişinden belli ki konu arkadaşlık değil gözünde güç. Sorun yok animeden bunu istiyor olman. Ama güç istiyorsan takımda pikachu ve Greninja o açığı kapatıyor.  :pikapikapikaa:  

Ash güç yolunda ilerlemedi hiç. Öyle olsa izlemezdim zaten. Bir tek Greninja ile bu yaptı bunu ve bu da arada soruna yol açtı. Sonra işe yaradı çünkü greninja daha küçük bir kurbağa iken bunun için seçti Ash'i. Sorumluluğunu yerine getirdi yani. O yüzden Rainbow(?) greninja olayları hakkında ne hissedeceğimi bilmiyorum. Bu form onun doğuştan gelen bir yeteneği. MEga evrim gibi sonradan kafasına konulan bir taşla alakalı değil diyorlar. Ve bu formu onu en güçlü pokemonu yapıyor benim gözümde. Sonuçta kafalarında birisi dikilip demiyor bu yeteneği senden alırız kölem olmazsan diyemiyor.

Ash şu ana kadar ki en zor maçlarında güce göre seçmedi takımını. Paul maçında kimler vardı . Articuno maçında en güçsüz pokemonunu kulllandı  XD  , Sonrasında battle pyramid maçında evrilmemişlerle savaştı. Çok isteseydi değiştirirdi takımı yine.

Ya video'yu tamamen izlemedin ya da bilerek böyle bir yorum yaptın. Video'da yer alan Pokémonlar ne sadece en güçlüler ne de ilk nesilden ibaret. Ayrıca gösterildikleri saheneler duygusal ve anlamlı sahneler. 

Ash'in güç konusuna gelecek olursak. Greninja'nın form olayından bu yana tek söylediği "daha daha güçlü, çok daha güçlü" lafını hatırlatırım. Sawyer, Alain mega evrimleştirdiğinde "aramızdaki bağ, deneyimlerimiz, sınırlarımızı aşalım" gibi kelimeler kullanıyorlar. Ash'den daha fazla bağ konusunda önde oldukları kesin. 

Ayrıca yorumlarında alıştığımız anlatım bozukluğunu geçtim artık ama forumda kurallarımız belli ve araya (cümlelerinin arasına) İngilizce katacaksan bari yanına ne demek istediğini de yazabilirsin. Öyle olsa herkes burada İngilizce veya başka bir dilde konuşsun. Herhangi bir alıntı vb. bile hemen Türkçe karşılığı yazılmakta sonuçta. 
Nasıl düşündüğünüzü sebepleriyle açıklamanız güzel olmuş, direkt eleştiri yapınca "İnsanlar neden bu kadar memnuniyetsiz?" gibi sorular çıkıyordu kafada. O yüzden tebrik ederim üstte yorum yazan birkaç üyemizi :) Aynı konularda biz zaten çok konuştuk o yüzden kendi fikrimi söylemek istemiyorum ama böyle fikirler duymak (böyle güzelce, üzerine rahat sohbet dönebilecek şekilde anlatılınca) güzel oluyor, ancak bazı arkadaşlarımız, anladığım kadarıyla sizin bu fikirlerinizi sunma konusunda hevesinizi kaçırıyor her kısma atlayarak (ya da sadece ben böyle düşünüyor da olabilirim fakat farkındayım ki çoğunuz artık bu konuda fikir beyan etmez oldunuz). Ama artık ben (de) rahatsız olmaya başladım.
Ya yorumu okumadın ya da bilerek böyle yazdın XD

Videoyu x2 hızda izledim duygu falan kalmadı XD Greninja için duygularımı da yazdım ben. Hiç sevmiyordum daha güçlü ,daha güçlü olayını. Önceden de yazdım bu olaydan ne kadar nefret ettiğimi sanırım halla okumadığın zamanlarda yorumlarımı kendi söylediğine bakarsak. Sonra tekrar okumaya başlamışsın, bu sıkıcı günde bana tekrar değer verdiğini hissettim teşekkürler Onion034

Şaka bir yana greninja arcı bitsin çekilsin gitsin mümkünse. Ne bitmek bilmeyen bir süreçti güç ,güç ,güç.Çok isteseydim bunu izlemek giderdim Dragon Ball izlerdim tekrar. İzliyorum o ayrı.

Sawyer ve Alain'in mega evrimdeki konuşmaları bana boş gelmeye başlamıştı mega evrimin 3000 yıl önce ölmüş pokemonun hayat enerjisini sömürdüklerini fark ettiğim zamandan beri. Tek yaptıkları taşa dokunmak. Filmden spoiler vermek istemiyorum şimdi. Neyse Mega evrim hakkında fikirlerimiz farklı. Sen bağ diyorsun ben hak edilmeyen bir boost diyorum. Bir zamanlar Jessie'nin de dediği gibi "Mega evolution is just a cheap tactic to make weak trainers stronger."(mega evrim güçsüz eğitmenleri güçlü yapmaya yarayan ucuz bir taktik.) . Şimdi bu nesilim şampiyonu mega evrimsiz diğerlerine yaklaşamaz gözümde. Paul yenerdi kolayca Mega evrimsiz Alain'i. Sinnoh Ash'i , Rainbow Greninja'sız(o sızıntılar yalanlana kadar böyle kullanacağım.) Kalos Ash'ini rahatça ezer .

Parantez içi de şu anda beni yanlış anlayacak insanlara değil de bu konuda yeteneklerine inandığım çevirmene yazıldı. İsteyen bakar öğrenir ve kullanır ama önemsiz bir nokta o. Anlatı bozukluğu da genelde kelimelerin sırasını yanlış kullanmamdan kaynaklanıyor diyebiliriz. Bura dil bilgisi tartışmak istemem de tartışmak problem olmaz. İnsanlar anlayabiliyor cümleleri kelime sıraları farklı yerlerde olsa da. En azından bir çoğumuz. Ne yapabilirim böyle konuşuyorum. Kaç yıl geçti türkçe bir şeyler yapmayalı. =T