Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(29-01-2016, 09:14 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O Sceptile'ın da Mega'yla da olsa Ash-Greninja gücüne gelecek olması sinir bozucu.

Niye sinir bozucu oluyormuş? Sawyer taşlara sahipse Sceptile'ını mega yapması çok doğal değil mi? Yeni başlayan trainerlar mega yapmamalı o kadar güçlenmemeli diye bir kural mı var? Karaktere kişisel bir gıcıklık duyuyorsan buna saygı duyarım ama anime gayet mantıklı bir power up politikası uyguluyor Sawyer için.
Ben şahsen oyunlarda da animede de çoklu rakip sistemini seviyorum,şöyle sıralaman lazım:

1-Rakipten çok dostunuz olan tip:
Oyunun başından sonuna kadar size destek çıkan ve hep karşınıza dezavantajlı pokemonlarla çıkan biri. (örn. son kısım hariç Shauna)

2-Düşman
Resmen size nosepass'dan büyük bir burunla bakan ve oyunun sonlarında iyice haddini bildirdiğimiz,avantajlı pokemonlar seçen biri.

3-Saygılı Rakip
Size ne çok soğuk ne çok sıcak resmi bir tavırla yaklaşan biri.

4-Sakar
Sürekli bir şeyleri unutan veya acayip sakar biri. (örn.Bianca)

5-Miltank
Pokemonlar araştırma ve analizden geçiren ve herşeyin varsayımlarla çözülebileceğini sanan,oyunun ortalarında ona pokemonların sanal olmadığını ve her şeyin programlı olmadığını öğreterek karakter gelişimini tamamladığımız biri.
Hadi ama Tripe yapılanlardan sonra hiçbir rakibe değer vermem ben. Rical maçı ile elemedeki maçlar arasında gözümde fark yok. Trip 6lı as takım bile gösteremedi. Paul yine 6lı takımını kendi seçti ve gayet güzeldi takımı.

Sawyer'ı ben Salamence vs Noivern ve Pikachu vs Metagross umudu ile sevmiştim. Hala benzer umutlar var.

Hain Alain 10 tane mega yendi ama hepsini ayrı ayrı yenmiş gibi düşünmeliyiz. Iyileştirdi ve çoğuna karşı avantajı vardı. Tabii yine sampiyondan sonra Kalosun en iyi egitmenlerinden olduğunu kanıtladı. Ama Ash de fena sayılmaz. Ki şimdi yenilse de ilerde illaki yenecek Hain Alain'i.

Ve mega evrim böyle giderse ligde Sawyer dışındakiler tarafından da çok kullanılacak ki Ash için kaliteli bir rekabet çıksın.
Benim favorim hep Gary kalacak. Birden iyilik meleğine dönüşmedi de az gördüğümüz için Paul gibi değişimi görülmedi . Hatta o maç bölümünde Gary belli etmişti niyetini diye hatırlıyorum yenilmeden hatta maç başlamadan önce de. Sadece Ash'i daha da kızdırmak için ukala tavırlara devam ediyordu. Aynı zamanda her zaman Ash'in en iyi arkadaşı olarak görmüşümdür. ( Clemont belki değiştirebilir bu durumu )

Sawyer Paul ikilisinde Paul tabi ki daha üstün. Zaten Paul de Ash ile karşılaşmadan önce 3 lige daha katılmıştı. Ama Sawyer'ın da geleceği çok parlak. Biraz daha açılmaya ihtiyaç duyuyor. Şu defteri atarsa mesela riskli bir rakip olur. Umarım ligde Ash'i Sawyer'a karşı kaybettirmezler. 

Alain ise teke tekte en güçlü rakip olacak gibi gözüküyor ve öyle de diyorlar ama 6 vs 6'da 6 Mega Charizard X kullanamayacağı için gözümde Ash Gary ve Paul gibi olamaz. Dördünün en güçlü pokemonlarını kullandığı bir lig yapsalar Alain sonuncu olur diye düşünüyorum. ( Alain'e de 5 pokemon gelse tabi :D )


Edit : Evet Trip'e büyük haksızlık yapıldı ama Sawyer'ın lige kadar ondan daha iyi bir seviyede olacağını düşünüyorum. Anime yeni yolculuğa çıkan rakiplere biraz acımasız davranıyor doğal olarak. Sonuçta Ash'in Kanto'daki durumunu da biliyoruz.
(29-01-2016, 09:25 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Niye sinir bozucu oluyormuş? Sawyer taşlara sahipse Sceptile'ını mega yapması çok doğal değil mi? Yeni başlayan trainerlar mega yapmamalı o kadar güçlenmemeli diye bir kural mı var? Karaktere kişisel bir gıcıklık duyuyorsan buna saygı duyarım ama anime gayet mantıklı bir power up politikası uyguluyor Sawyer için.
Animenin ilerleyişini eleştirmiyorum, yazdığım her şey kişiseldi :D ve karakter psikolojisinden iyi de anlarım. Onları çok fena eleştiririm de, onlarla çok fena sıkı dost olurum da XD
Palet Kasabası'nda çıkan Ash'in eline Dragonite, Gengar, Arcanine verselerdi Ash de Sawyer gibi olabilirdi. Sawyer başlangıçtan boostlandığı için nasıl bir eğitmen olduğunu bilemeyiz bence. Ash hep ilk seviye pokémonlarla başlayıp çoğunu belli seviyeye getirmiş birisiydi. Avantajsız, evrimleşmemiş pokémonlarla büyük işler başardı. Bu açıdan daha gezdiği ilk bölgeden elinde bir pseudo ve bir Mega olan Sawyer, Ash'le kıyaslanamaz. Paul geniş takım yelpazesi olan birisiydi. Çok fazla kombinasyonlarla yarıştı. Sanki hep güçlü pokémonları yakalayıp eğitmwye gerek duymamış gibi lanse edilse de baştan başa tam donanımlı bir Electivire ve Torterra yetiştirdiğine de tanık olduk. O geniş yelpazede böyle güçlü pokémonlara sahip olmak kolay değildi. Sawyer, Paul'e denk olamaz bence. Mega evrim Paul zamanında olsaydı Paul'un 4-5 tane taşı olurdu. Hepimiz Alain'in güçlü olduğunda hem fikiriz ama Alain 1vs1 adamı. Başka hiç pokémonu yok. Sadece Mega konusunu takıntı yapmış birisi. Doğru düzgün bir savaşta yer aldığını görmeden diğer rivallerle kıyaslanamaz bile.
(29-01-2016, 11:34 PM)IzzyMemO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mega evrim Paul zamanında olsaydı Paul'un 4-5 tane taşı olurdu. 

Ve o taşlar sadece süs olarak dururdu...Paul mega evrim asla yapamazdı çünkü pokemonlarına inanmıyordu.Ash ben pokemonlarıma inanıyorum deyince ona "you're pathetic" diyordu.Tag battle da takım arkadaşına saldırmaktan çekinmeyen brisiydi.Chimchar'a eziyet etti ve onu işe yaramaz diye saldı.Cynthia ile maç yaptığı zaman Ash ve Cynthia tarafından uyarılmasa Pokemon merkezine bile gitmeyecek bir tipti.Güçlü olmayı kafasında yanlış şekilde tanımladığı için de Ash'in sinnoh kadrosuna ligde yenildi.Brandon'a keza.4. ligi olmasına rağmen top 8de takıldı.

Güçlü bir eğitmendi, oldukça iyiydi ama mentalitesi çok yanlıştı.
Sonuçta zamanla olgunlaştı ve Pokémonlarına sevgi ve saygı duymayı öğrendi. Acuity Gölü'ndeki savaştan önce başladı hatta bence bu duygular 13. Sezonda Electabuzz'ını yardıma göndermesi, Pokémonlarını geri çağırırken teşekkür etmesi gibi belirtiler var geliştiğini gösteren.

Kısaca belki DP'nin ilk sezonlarında eğitiminde yanlışlar vardı ama zamanla öğrendi. Yani özellikle 10. Sezondan sonra süper gelişti ve iyi idare ederdi mega evrimi. Zaten burada lig için konuşuyoruz ya da ligin hemen öncesi. Sawyer'in de hemen hemen bu zamanlarda alacağını düşünsek Paul daha çok hak ediyor ve daha iyi kullanabilir diyebiliriz.

Ayrıca Paul'u çıkaralım Gary de çok daha iyi idare eder mega evrimi. O Pokémonlarına da ilgi ve sevgi gösteriyordu. Sawyer acemi ve çok şanslı. Bu şansları hak ediyor mu tartışılır.
Paul evet ilk aşamada gayet zalim bir tipti ama Gary'den çok daha ciddiydi. Trip'te Gary'den çok daha ciddi ve iyi bir eğitmendi. Gary iyi hoş ama çok laçka bir karakterdi ve güç delisi değil. Sawyer biraz zayıf ve kararsız karakter gibi. Ama Alain, Paul ve Trip gücü seven karakterler Trip'i harcadılar Cameron gibi bir tip bile ilk dörde girdi. Ama Alain ile Paul arasında kara vermek güç. Bu arada 10 maçı kazandı  ama avantjlı olduğu için diyen arkadaşlara şunu belirtmek isterim Mega Evrimin üçüncü actında son sahnesini izlediyseniz Tyranitar ve Mega Evrimin birinci actında Garchomp gibi dez avantajlı olduğu türleri yendiğini hatırlatmak isterim.
(30-01-2016, 12:40 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sawyer acemi ve çok şanslı. Bu şansları hak ediyor mu tartışılır.

Sawyer niye şanslıymış neyi hak etmeyebilirmiş biraz açabilir misin?