Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@torkoal93 seni biliyorum yorumlarını da biliyorum.

Fanlık olarak algılanıyor demişsin aklıma başka bir sebep gelmiyor belki bir inat da olabilir. Yaptığım yorum kimseye yönelik değildi. Paylaştığım yorumları da kimin yazdığını hatırlamıyorum mesela ' bir kertenkeleyi sadece bir kertenkele yener ' yorumu benim için sinir bozucuydu ki aklımda kalmış . Ben de aynılarını söylüyorum karşılaştırmaya gerek yok başkalarının düşüncelerini etkileyip savunduğunuz pokemondan diğer kişileri soğutabiliyorsunuz. Zaten Greninja için teorik olarak en güçlü pokemon dedim. Çünkü ekstra bir formu da var. Ayrıca ben de Greninja'nın formunun görünüşünü sevmiyorum. Greninja en sevdiğim pokemon da değil belki ilk 5ime de giremez Ash'in pokemonları arasında ama ister istemez savunuyorum o yorumları okuduğumda.

Bunun dışında Ash vs Alain şunun için bunun için izleniyor yorumlarına pek katılmıyorum. Eğer Ash olmasa Gliscor , Bulbasaur , Snorlax bu kadar sevilmezdi zaten. Aynı şey Charizard , Sceptile, Pikachu gibi pokemonlar için de geçerli. Herkes her şeyi Ash için izliyor zaten.

En güçlü pokemon normalde pokemonun doğasına da aykırı bir durum zaten ama gücün duygusallıkla , sevilmeyle de pek alakası yok. Biraz önce Greninja en güçlü pokemonu dedin diyebilirsiniz ama dediğim gibi teoride ve anlatmak istediğim başka bir şeydi. Bir de kanıt konusunda kime göre kanıt neye göre kanıt ? Animede neyi kanıtlayabiliriz ki ? Kanıt dediklerimizin hepsi yorum.
Bence Ash-Greninja'ya olan muhalefetin asıl sebebi bu pokemonun bazı fanların hayallerini yıkması :) Çünkü Ash-Greninja ile birlikte Ash için mega yolu tıkandı.Trevor'a MCY giderse hayaller bu sefer resmen yıkılacak.Bu yüzden Trevor'a da bir öfke var.

Sırf istediğniz bir şey olmuyor diye animenin kendisini kötülemek çok yanlış.

Ash-Greninja Ash'in en güçlü pokemonu denilince de kimse alınmasın lütfen.Varsa karşıt görüşünüz getirin tartışalım.Ash-Greninja Diantha'yı köşeye sıkıştıracak diyor bilgilerde.Siz hiç Ash'in başka bir pokemonunun şampiyona böyle şeyler yaptığını duydunuz mu? 
Şahsen favori 6. nesil pokemonum Dragalge. Ash yakalayacak diye umutlanmıştım başta. Ama olmadı. O yüzden goomyye soğuk yaklaşsaydım deseydim ne kadar çirkin çok saçma olurdu. Veya başta Lucario yakalayacak umudu vardı sanırım. Oyunu oynamadığım için bilmiyorum ama sırf bu yüzden hawlucha olmamış demek yine problemli bir davranış olurdu her ne kadar Ash'e yakışan bir pokemon olsa da lucario.  001(D=)  

TMNK gayet iyi ve Mega evrimden daha eğlenceli bir format. Ve açıklamadan beklemeleri daha güzel. Hatta ben olsam havada bırakırdım olayı.  =T


**Bu sezonu James sakin geçiriyor. Acilen bir aşırı bağlı bir grass pokemon yakalamalı. ;D Çok sevimli olurdu ona aşırı bağlı iki pokemonun rekabeti =D
@batuhans Gücün sevgiyle ve duygusallikla alakasi yok dedin ya Pokemonu, animesini hic anlayamamissin demektir. Ben bunu anladim. Pokemonun bölümlerinde, filmlerinde, hatta oyunlarinda surekli ama surekli bahsedilen o sevgi-baglilik, birlikte guclenme konusunu 20yildir goruyoruz. Bunu anlayamamak hatta anlatamamak uzucu.

Kanit derken soyle ozetleyeyim. Mesela yeni oyuncak, figur, poster, cikartma falan cikiyor goruntu atip ihtimal uzerinde konusuyoruz. Kanit sayilir bu. Nasil ki Firebender Goodra'yı sakız, cikolata cıkartmalarında gordu yuzde bilmem kac gelecek dedi bu bir kanit ornegidir. Ben de Charizardi veya baska Pokemonlari gosteriyorum ornek olarak. Veya goruntu yerine anime ile alakali kisilerden roportajlari, ozet bilgilerini, gelecek bolum fragmani ve senaryolarini konusuyoruz bunlar da kanit.

Satoshipedia diye bir site var. İtalyan veya İspanyollarin sitesi. İngilizce hazirlanan gorsel ve yazili ornekler ile bastan sona Ash ve Pokemonlari, egitim metodu, babasi ve yasi hakkinda vb. ilginc gorselli teoriler var. Orada biraz takilmani oneririm. Objektif ve istatistiksel olarak cok guzel bir site. Bir fan toplulugunun bu kadar objektif olabilecegini o sitede daha iyi anladim.

Yani serebii deki yorumlara bakiyorum mesela felaket abarti ve ucuk teoriler. Orada genelde yeni nesilciler, eskiyi pek bilmeyenler, oyun mantigina gore dumduz elestirenler) var. Bizim forumumuz yine iyi ama sunu soylemek istiyorum. Sogutma denilen olayi insan yanlis anliyor. Kimse sogutmuyor bir seyden, sen, biz kendimiz isteyerek soguyoruz. Cunku belli bir zaman sonra kendi icimizde celiskiye dusmemek, dusuncemizden donmemek adina savunmaya belki abartiya geciyoruz. Sevmiyorum demek kotu bir sey degil. Alisamadim, bence gereksiz, zayif, tipi iyi degil, gicik, rengi kotu, konusu sacma vb. bunlar kisisel gorus yani oturup birine demiyorsun bunlari. Kurgusal karakterlere olan dusuncelerimiz. Bize ters olan dusunceleri de okuyunca biraz savunmaya geviyor biraz da kıskırtıyoruz. İnsanoglunun dogasında var. Herkesin kendi mantigi var. Ama mantik da kendi icinde ayrilir. Subjektif ve objektif mantik. Ben Greninjayi sevmiyorum mesela. Bu subjektif yorum. Ben Greninjayi seviyorum ama siz Charizardi unutun. Bu objektif. Yani sevdigini soyluyorsun ama araya Charizardi alip Charizard seven veya ilgilenenlere de karisiyorsun demektir. Mantik icinde dedigim gibi istatistiksel, duygusal, gorsel seylee onemli. Yorum ve fikir, gorsel veya alinti yazi ile suslenir. İnsan "dedigim budur, cunku nedeni bunlardir" diyerek kanit gosterir. "Ben bunu diyemiyorum, bunu savunamiyorum, buna katilamiyorum" demek gosterecek bir kanit yok anlamina gelir.
Asıl soru şu acaba yeni bi nesil gelse Ash Greninja ile mi devam edecek yoksa yeni bir su Pokemon'u mu yakalicak?
(18-04-2016, 01:16 PM)Furkan60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Asıl soru şu acaba yeni bi nesil gelse Ash Greninja ile mi devam edecek yoksa yeni bir su Pokemon'u mu yakalicak?

Bu jenarasyon mega evrim çıktı bakalım 7. jenarasyonda neler çıkar bence ash 7. jenarsyonda olursa pikachu hariç diğer pokemonları profesör oak'a bırakır ama içimden bir ses greninjayı ninja köyüne bırakacak diyor sonuçta 7. bölümün sonunda ash-greninjanın heykeli vardı tapınakta.

(18-04-2016, 12:05 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence Ash-Greninja'ya olan muhalefetin asıl sebebi bu pokemonun bazı fanların hayallerini yıkması :) Çünkü Ash-Greninja ile birlikte Ash için mega yolu tıkandı.Trevor'a MCY giderse hayaller bu sefer resmen yıkılacak.Bu yüzden Trevor'a da bir öfke var.

Sırf istediğniz bir şey olmuyor diye animenin kendisini kötülemek çok yanlış.

Ash-Greninja Ash'in en güçlü pokemonu denilince de kimse alınmasın lütfen.Varsa karşıt görüşünüz getirin tartışalım.Ash-Greninja Diantha'yı köşeye sıkıştıracak diyor bilgilerde.Siz hiç Ash'in başka bir pokemonunun şampiyona böyle şeyler yaptığını duydunuz mu? 

Ash-greninja bencede ash'in en güçlü pokemonu. Pikachu, charizard, sceptile, snorlax, İnfarnape ve Krokodile benim favori altılımdır ancak hiçbiri diantha'nın mega gardevoirini köşeye sıkştıramaz greninjanın formu onu oldukça güçlü kılıyor.
@batuhans Herkesin düşüncesine saygılıyım ama bana öyle geliyor kız seçme konusu illa öyledir demiyorum :D Öncelikle ben mantıksız kelimesini son yorumda kullanmadım diye hatırlıyorum birazdan bakarım :D Birinci sanırım Swampert senin için yazmamışsın ama ikinci Mega Charizard X olmuş tanıtıldığı günden beri hayranıyım Ash için çok istemişimdir. Ama artık gelmesi baya zor çünkü Alain ile tanıtıldı bu saatten sonra çok büyük değişiklik olmazsa yine Alain ile tanıtılmaya devam edecek. Greninja yorumunda şu an zamanım olsa hepsini alıntı yapıp koyardım ama acelem var müsait olduğum zaman sana yollayacağım. Abartıldığını sade bu foruma bağlayarak söylemiyorum Serebii gibi birçok forumda öyle yazılar var ki anlatamam. Greninja evet stats olarak Mega Sceptile ile eş değerse şu an Ash'in stats olarak en güçlü pokemonudur buna dediğim bir şey yok zaten en güçlü olayı görecelidir ve her pokemonun dezavantajları vardır. Charizard suya zaafı var Greninja Elektriğe zaafı var Pikachu Zemin türü pokemonlara zaafı var. Bence ile başladıktan sonra bir sıkıntı yok çünkü kendi fikridir saygı duyarım ama bence ile başlamıyorsa ve kışkırtıcı söylemler söylüyorsa o zaman saygınlığı gözümde azalır. "Kertenkeleyi kertenkele yener" "Charizard Greninja'yı ezecek" bu cümlelere katılmıyorum belki Greninja ustalaşıp son rövanşta kazanacak bu ileri fanlık sıkıntılı bir durumdur fakat başında bence ile başlarsa herkes görüşünü paylaşabilir isterse Muk Arceus'u yener desinler. Önemli olan kendi fanı olduğumuz pokemona eleştiri geldiğinde bu eleştiriyi kaldırabilmektir bence eleştiriyi kaldırmakta gerekir. He cevabın varsa da belirli mantığa teoriye dayandırarak savunursun ya da benim çoğu zaman yaptığım gibi hiçbir şey yazmayarak devam edersin. Ayrıca şunu da senin yorum üzerinden herkese tekrar edeyim Charizard'ı seviyorum diye Greninja'ya veya başka pokemona kinim falan yok Greninja'yı da severim karakter olarak Clemontu, Serena'yı özellikle Bonnie'yi de severim karşılaştırma yapılmalarına aşırı derecede karşıyım bilmiyorum bende zamanla belki bilmeden yapmışımdır ama Ash'i şampiyon yapmak için Charizard ve Greninja uğraşsa aynı takımda olsa ve birbirinin açığını kapatsa daha mantıklı olur. Hepsi başarılı olsun eğer Ash bu kadroyla şampiyon olacaksa hiç kimseyi almadan da devam edebilir. Şahsi fikrim Ash Charizard veya o tarz bir pokemon olmadan şampiyon olamaz Charizard'ı istememin en büyük nedeni budur tamam takımı çok güçlü ama bir pokemon eksiği var bunu da güçlü bir pokemonla kapatmak zorundalar yoksa Ash şampiyon olamaz çıkar Tobias tarzı rakip son pokemonda elenir yazık olur. Trevor konusunda ki yorumum sadece bir karakter için değil bu kadar dünya üzerinde fanı olan birine 20.yılda böyle bir jest yapılmazsa diye söylüyorum. Sonuçta ne kadar aşırı fanlardan dolayı soğumuş olsan da sende bilirsin pokemonun sembollerindendir. Ben bu yorumu yapanları hatırlıyor gibiyim son zamanlarda üye olup forumda ki hassasiyeti bilmeden yazmış olabilirler bunu hoşgörüyle karşılayabiliriz Ash'in Charizard'a nefret kusanlarda var ben o yazıları görünce tebessüm ediyorum ve geçiyorum olabilir yani herkesin düşüncesi kendinedir yenidir yorumları böyledir ama hassas noktaları bilerek yazılan yorumlar kırıcı olabiliyor.

@Torkoal93 Sevmeyebilirsin bunun için bence neden saymaya gerek olduğunu düşünmüyorum ısınmamış olabilirsin şeklini beğenmemiş olabilirsin bunlar gayet doğal asıl sorun bu pokemonu sevmesen de saygı gösteriyor musun başarılı durumlar da hakkını veriyor musun olay budur. Umarım Greninja'nın bağ işini hallederler ve takım halinde Ash'e şampiyonluğu getirirler.

@Firebender Her Charizard'ı savunanı bence Ash-Greninja muhalefeti olarak görmemek gerekir :) ben mega evrim yolunun tamamen tıkandığını düşünmüyorum. Bu tabi şahsi fikrim Greninja normal mega evrimlerden farklı bir güce sahip bu Ash'i özel yapıyor ve bunu mutlu ediyor. Ash başarılı olacaksa şampiyonu köşeye sıkıştırırsa ben mutlu olurum çünkü ana karakter güçlendi demektir. Lakin mega evrim yolu nasıl tamamen kapanırdı Blaziken yakalardı serinin başında sonra Sycamore buna taş verirdi evrim o yönde ilerlerdi bu da yolu kapatırdı ama Greninja evrimi çok farklı ben bunu Zygarde olaylarına bağlıyorum zamanla açıklanır diye düşünüyorum. Ash'in en güçlü pokemonu demek çok iddialı olur diye düşünüyorum her pokemonun dezavantajı var bekleyip izlemekte fayda var ve Ash'in pokemonu olduğu sürece en güçlü olmasını her zaman isterim asıl soru sen iki mega evrimi olan güçlü gelişmiş bir Kalos kadrosu istemez misin? Farklılıklarına bakıp eleştireceğimize aynı noktalarına yani Ash'in başarısına odaklanmamızın daha iyi olacağını düşünüyorum.
Aman tanrım, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Question Grimace

Spoiler:
[Resim: tumblr_inline_nw1tmh97Uh1szwxbl_500.gif]

[Resim: 0c1f282.jpg]
Ne oldu burada anlayamadım, kafam çok karıştı. Okumaya sıkıldığım uzun mesajlar var. En son Greninja'nın Ash'e olan bağından söz ediyorduk. Bu konuda birkaç fikrimi dile getireceğim sadece. Öncelikle eğitmen pokémon arasındaki bağın ne olduğuna olan yaklaşımımız bizi farklı görüşleri savunmaya itmiş olabilir. Doğal olarak burada kendi yaklaşımımı anlatacağım. Greninja'nın karakteristik özelliklerinden başlayayım: Savaşmaktan geri durmayan daima savaşı kollayan bir karakteristiği var. İnatçı, kaybetmeye tahammülü olmayan bir yapısı var. Kendini seçen önceki eğitmenlere yaklaşımı hiç hoş olmamış ve onları terk etmiş. Ta ki Ash Ketchum gelene kadar. Kendi güvenliğini önemsemeden tehlikeye atılan, savaşa çok istekli baş kahramanımız. Kendine yakın gördüğü bu eğitmenin kontrolünde olmak istedi ve Ash'in ilk Kalos pokémonu oldu. Önümüzdeki bölümlerden çıkardığım kadarıyla bu benzerlik sadece karakteristik özelliklerden kaynaklanmıyor ayrıca ikisi arasındaki metafizik, aura (nasıl isimledirilirse isimlendirilsin) gibi bir benzerlikte var. Güzel dilimiz bunun için bir söz icat etmiş: Kimyası tutmak! Greninja, Ash'i daha en başta kimyası tuttuğu için seçti. Şu ana kadarki gördüğümüz herhangi bir pokémonun bunu yaptığını hatırlamıyorum. Genelde pokémonlar Ash'i seçerken kendilerine benzettiği için değil sevdikleri için seçtiler. Gelelim sizin "bağ" yaklaşımınıza: Benim çıkardığım kadarıyla Pikachu-Ash, Charizard-Ash veya Bulbasaur-Ash arasındaki gibi bir bağ bekliyorsunuz. Pikachu ve Ash başlarda anlaşamayan iki karakterdi. Pikachu, Ash'in ona verdiği değeri görünce Ash'e bağlandı. Keza Charizard da buna benzer bir süreç geçirdi. Bulbasaur biraz farklı olarak Ash'in pokémonlara verdiği değeri görünce Ash'ten hoşlandı. Bu pokémonlar ve Ash arasında büyük bağlar oluştu. Greninja ve Ash arasındaki bağ bunlardan çok çok farklı. Hatta daha önce gördüklerimizden eşsiz bir şey. Aralarında yaşayacakları husumetin neyden kaynaklandığını bilmiyorum ama tahminimce Greninja Ash'e zarar vermekten çekindiği için savaşmayı reddedebilir. Ben bu ilişkiyi "aşk"a benzetiyorum. Tanıştıklarında birbirlerine uygun olduklarını anlayan iki çift aralarındaki bağları çok kuvvetlidir ve ilişkilerde inişler çıkışlar kaçınılmazdır. Birbirlerini seven iki kişi birbirlerine zarar vermekten çekindikleri için terk etmeyi göze alırlar. Daha önce bu tarz bir söz dinlememe ve psikolojik travmayı Sceptile'da görmüştük ki o da evrimleştikten sonra bazı hareketlerindeki aksaklıklar yüzünden bu tarz bir söz dinlememe işine girmişti. Tamam Greninja'daki olayın sebebini bilmiyoruz ama ben dediğime az çok yakın bir şey olacağını tahmin ediyorum. Tüm bunların ışığında Ash ve Greninja arasında güçlü bir bağ olduğunu ve bu bağın karşılıklı sevgi sayesinde değil de daha öncekilerden eşsiz olarak kişisel, fiziksel, metafiziksel, kimyasal, psikolojik bir örtüşmeden meydana geldiğini düşünüyorum. Ve bu da benim için "Neden daha öncekiler değil de Greninja böyle eşsiz bir evrime kavuştu?" sorusu için yeterli bir cevap olacaktır.
(18-04-2016, 02:07 AM)Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar merak etmeyin mantıklı bir sebebe yatırılır TMNK olayı. Krookodile sürekli havaya uçuyor diye uçmayı öğretebilecek kadar sebep sonuça bağlı bir anime.  8D (Aerial Ace) Havada bırakmazlar olayı. Ki benim bu konuda fikirlerim var  XD  Biir Pokken arcı olacak uzun bir süre. Oyunu bilenler bağdaştırsın . İikiii Daha önceden söylediğim Mega Evrim - fullmetal alchemist felsefe taşı olayları ve Ash'in kendi ölümsüz ruhunu bu evrim uğrunda yıpratması. Ki şaşırtıcı derecede doğru olmaya ilerliyor. Ash'in hastalanması bayılması falan  XD Ash ve greninja birbirlerini kendi parçaları olarak görüyorlar ve güçlenme amaçlı kullanacaklar/ıyorlar. Bütün ilişkilerin kökeninde karşılıklı çıkar olduğunu savunan insanlar var her ne kadar farkında olmasak da. Ki bu ilişkiler daha sağlıklı oluyor diyorlar. Yani pokemon evreninde arkadaşlık mekanik olarak ölçülebilen bir şey . O yüzden bu ikisinin arasındaki bağ daha iyi ve özel denebilir.

Hem biliyoruz ki bu form aynı şekilde çok çok önceden tekrarlanmış . Yani olayın Ash ile alakası ya yok ya da Ash (ve diğer insanlar?) öldükten sonra tekrar geliyorlar dünyaya ve hayatlarından birinde Ash ninja köyünü kurtaran Greninja'nın eğitmeni veya yarısıydı. Yani bir ruhun iki parçası birbirini bulup harikalar yaratmış olabilir.

Tekrar tekrara düşüyor olacağım ama pokemonu biraz da eğlenmek için izliyorum ben. Ne zaman Team Rocket çıksa ve kötücük kahkahalarını atsalar onlarla beraber hahhahaha, prepare for trouble..  is that a voice I hear.. thunderous emotion James diyorum. Ama aynı hissi Ash vs rakipler veya Red vs Blue gibi maçlarda yakalayamıyorum . Sorun animeden farklı beklentilere sahip olmaktan kaynaklanıyor. Ki bu çok doğal. Bir arkadaşım da mesela Naruto'nun savaşlarından çok verdiği mesajları önemsiyor. Başka bir tanesi de(ismini bile hatırlamam)  savaş sahnelerini öve öve bitiremiyor. İkisi de seviyor ama farklı şekiller de. İşte böyle böyle sevginin insanları parçalaya bildiği öğrendim. Ama nefret öyle mi ? Nefret insanları bir araya getirir. Saçma felsefik açılara da daldığımıa göre ben gidebilirim . İyi geceler . Şapkasını çıkarır eğilir geri geri gitmeye çalışırken düşer ve üzerine gereksiz dikkat çekip utanç içinde hızla odayı terk eder...

Konuda okuduğum en iyi üç paragraftı, tebrikler. Güçlenme de bir bağ aslında. Yani bilmiyorum, belki Ash'in Pokémonları ile olan sevgisine alıştığım için bu bağı garipsemiştim ama şimdi daha iyi anlıyorum bu konuyu, yani sanırım. Belki de Greninja'yı, diğer Pokémonlardan ayıran veya Ash'in Greninja ile arasında bağ olmasını sağlayan şey bu felsefeleridir. Güçlenme felsefeleri. Arada sevgi bağı ön planda değil, hatta bayağı geri planda, uzaktan Pokémon sever gibi onların durumu bence. Ya da eldivenle Pokémon sevmek -_- İşte Ash'in neden sadece Greninja ile böyle bir bağı olduğunu ve mega evrimden farkını açıklar bu. Ama yine de bana Paul'un felsefesinden çok farklı gelmiyor ve bu beni rahatsız ediyor.

Öncelikle uzun diye başta üşenmiştim ama şimdi okudum hepsini ve açıkçası Firebender'da da, Victini8989'da da, Torkoal93'te de, batuhans'ta da, isa_alptekin'de de katıldığım yerler var, katılmadığım yerler var. Üzerinden tekrar geçmemin gereksiz olacağını düşündüğümden yazmıyorum ama herkes çok güzel ifade etmiş düşündüğünü, tebrik ederim. Ve benim de hepinizin yorumundan bir kısma katıldığımı bilin istedim :)

Ama rica ediyorum şu güçlü bu güçlü toplarına çok girmeyelim, şampiyonlar aynı değil, ortamlar aynı değil, eğitmenin status durumu aynı değil vsvs. Güçlü topuna girersek kolay çıkamayız :) Her Pokémon'u kendi içinde değerlendirelim işte, bakın bu kıyaslamalar yüzünden Charizard'dan da soğuyan oldu, Greninja'dan da, Misty'den de, Serena'dan da. Durum, zaman, mekan, koşullar hiçbiri aynı değil, hepsi kendi içinde güzel. Ben her zaman karakter psikolojisine önem vermiş birisiyimdir ve karakterleri de hep kendi içinde değerlendirmiş, mekana, zamana dikkat etmiş ve bunlar yüzünden karşılaştırılamayacak olduklarını fark etmiş birisiyimdir. Tabii herkes bunu yapacak diye bir şey yok ama tavsiye ederim Angel