Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@Firebender Valla bana göre öyle. 100 bölümden fazla oldu evet. İlk bölümde Pikachu'yu kurtarması dışında değerli bir sahnesini göremedim. Yabancıların sürekli konuştuğu fusion mu neyse artık çıkar ortaya sonra anlarız. Özet bilgisinde de istedikleri kadar kalp ritimleri aynı, bağları kuvvetli, beraber olunca şöyle güçlüler böyle süperler, saçı çıkıyor, yanaklardaki yıldırım sembolü da benziyor falan yemezler, animede bunu izlettirip hissettirmeleri lazım. Tek atıyor, şöyle hızlı, böyle güçlü, tamam da Ash nerede, Ash'in payı ne bunda? Ash'ten daha ön planda. Mega X Alain ile özdeşleşti, Sceptile da öyle yavaş yavaş özdeşleşti Sawyer ile, Korrina Lucario ile, Meyer Blaziken ile vb. Ash-Greninja özel diyoruz özel olan tek şey tipi benziyor-güçleniyor. Yabancı forumlar, youtube, twitter, tumblr, instagram nereye bakarsan bak hayranı da var alay edeni de var ve öyle teoriler var ki forumda yazamayacağım kadar. Bunlar daha mantıklı olanı. Daha şimdiden Ash R.I.P paylaşımları başladı şakayla karışık. Bu haftadan sonra göreceğiz umarım. O zaman derim sonunda bağ konusunda bir şeyler gördük.

Bu yorumum genel.
Beklentim büyüktü XY&Z'den ama gün geçtikçe DP'yi arıyorum. Pokémonları ile bağı, hırsı, antrenmanları, rakibi, olgunluğu, yol arkadaşlarının birbirine bağlılığı ve senaryo enfesti. BW bile hatta Ash'in Pokémonları ile bağ kurduğu önemli serilerdendi. Hiç sevmem BW'yi evet ama bunu da inkar etmem. XY'de bir gram tat almıyorum bu konularda. Bölüm listesini açıyorum XY'den heyecanlandıracak, önemli, detaylı, hüzünlü sahne bakıyorum. 3-5 tane bulursam iyi. Mega Evolution'u izliyorum resmen bambaşka bir serüven. Alain normal animeye geçti biraz ciddilik kattı yemin ediyorum heves kattı. Kötü tarafta olması vb. ilgilendirmiyor beni. Hırslı mı hırslı, güçlenmek mi istiyor evet, bunun için çalışıyor, meydan okuyor, geziyor, hedefi belli, yanlış yolda da olsa şu an öyle. Bu haftaki bölümden sonra dengeler sarsılsın ciddiyet artsın istiyorum. Üst üste maç bölümleri ve yaklaşan film ile gerilelim az. 
DP'yi hafta hafta takip etmiş biri olarak söylüyorum eğer şu an DP yayınlanıyor olsaydı şu an ettiğiniz filler şikayetinin 2 katını ederdiniz.Serena Dawn'a yapılan eleştirilerin yarısını almamıştır.Brock'un DP'deki hali Clemont'tan çok daha fazla eleştiriye uğramıştır.DP'yi bir oturuşta topluca izleyenler XY ile hiç karşılaştırmasın derim.En azından bitmesini bekleyin.

Animeden tat alma olayına gelince bu bence olduğu gibi beklentiye bağlı.Pokemon her bölüm epik savaşlar veya training seansları beklenecek bir anime değil.Ya da siz Ash'in Mega Charizard Y almasını bekliyorsanız bu %100 hayal kırıklığıyla sonuçlanacaktır.
Bu yüzden mi en fazla izlenen sezon ve filmler DP'ye ait? Hasılatı ve izleyici sayısını istatistiksel olarak da gördük kaç kez. Neyse şu an gördüklerimi söylüyorum o dönemi yaşamasamda. Pokemon animesinde olması gereken 10 yasinda cocuklarin aşk meşk olayı, Pokemon dansı, yemek yeme, gezme tozma, filler çünkü. Pokemonda maç, antrenman neden olsun? Ne gerek var. Yüzde yüz diyorsun bu arada bazı şeyler olur-olmaz diyorsun sürekli. Ben bu kadar kesin konuşmadım, düşüncelerimi söyledim sadece hep. Herkesin beklentisi, düşüncesi değişik. Hayal kırıklığı da hüzün de kişisel şeyler. Elbet yaşadığımız, yaşayacağımız şeyler bunlar. Ben beklentilerimin, mantığımın, kanıtlarımın ve teorilerimin arkasındayım. Kimseye bana uyun benim düşündüğüme inanın, güvenin demiyorum. Demek aynı şeyleri paylaşıyor, istiyoruz ki tesekkur ederek veya yorum atarak destek olanlar, bana katılanlar var. Gun geliyor imzamdan dolayı veyq yorumlarimdan dolayı bana mesaj atip Charizard Y yi soran oluyor. Kimseye kesin gelmeyecek veya gelecek de demiyorum. Teori bunlar sonucta. Kisaca dusuncem ayni Greninjanin Ash ile bagi su an yok. Goremedim. İleride gorursem inanirim. Charizard konusunda da dusuncem belli.
**Bu yorumu biraz da can sıkıntısından yazıyorum saçmalayabilirim...

Şu aralar hızlı bir şekilde animeyi izliyorum ve sıra dışı bir şekilde en pokemon pokemon nesili ... tartışma çıkarmak yersiz olur. Şimdi eleştiri gelebilir ama razıyım. Aranızda Dragon Ball serisini izleyen vardır. Bilerek pokemon dışından örnek veriyorum bazen çünkü hatırlarsınız pokemon hakkında gerçek düşüncelerimi söyleyince çok sırı dışı ve fikrimce hakarete varan ithamlara maruz kalabiliyorum  XD  İşte dragon ball serisi dışarıdan bakınca savaş - çığlık - savaş - renk değiştiren dolgun saçlar - savaş olarak görünüyor . Niçin? Because I'm worth it. Ama izleyince anlıyorsunuz ki bu savaşlar animenin sadece bir yönü. Yani insanlar farklı yönden bakıyor olabilir sizden. Ben mesela Dragon Ball serisine bakınca insanların özünde aynı olduğunu ve aynı insanın farklı durumlarda farklı kişiliklere bürünebileceği gibi animeyle alakası bile olmayan bir hisse kapılıyorum. İnsanlar Greninjaya bakıyor diyor ki bu olmamış . Olası. Sonuçta senin hayalin farklı namely Maga charizard Y veya daha iyi temellendirmiş bir karakter. Ben ise animasyon ve tasarım olarak ilgileniyorum çoğu zaman böyle şeylerle. O yüzdendir greninja , victini , eevee , gengar ve nicelerini seviyorum. Ama haunter daha iyidir gengardan. Tamam saçmalamayı bitirdiğimize göre konumuza dönebilirim. Dönemedi

Bana söylenen çok hoş bir cümle geldi aklıma yanılmıyorsam şöyleydi : Sevmiyorsan izleme , burada ne işin var. Ah nerde o eski günler...

Ve 4. nesil azıcık abartılıyor sanki. Animeyi Ash'in ligdeki sonucuna göre değerlendirmek de hoş olmaz gibi azıcık. Güzel yaptıkları şeyler çoktu orası ayrı ama rival konusunda zayıftı . Şimdi şikayet gelmeden söyleyeyim Paul şu ana kadar bir animede ileri sardığım tek karakterdir. Çok sıkıcı bulmuşumdur ama Trip de aynı kişiliğe sahip olduğu halde karşısındaki Ash hakkediyor deyip geçmişimdir. Ki Trip'i severim  8D  Hakkı yenen karakterlerdendir  -_-  Sadece Ash böyle bir karakteri 6vs6 te yenemez diye elediler garibanı  Shout

Arkadaşlar merak etmeyin mantıklı bir sebebe yatırılır TMNK olayı. Krookodile sürekli havaya uçuyor diye uçmayı öğretebilecek kadar sebep sonuça bağlı bir anime.  8D (Aerial Ace) Havada bırakmazlar olayı. Ki benim bu konuda fikirlerim var  XD  Biir Pokken arcı olacak uzun bir süre. Oyunu bilenler bağdaştırsın . İikiii Daha önceden söylediğim Mega Evrim - fullmetal alchemist felsefe taşı olayları ve Ash'in kendi ölümsüz ruhunu bu evrim uğrunda yıpratması. Ki şaşırtıcı derecede doğru olmaya ilerliyor. Ash'in hastalanması bayılması falan  XD Ash ve greninja birbirlerini kendi parçaları olarak görüyorlar ve güçlenme amaçlı kullanacaklar/ıyorlar. Bütün ilişkilerin kökeninde karşılıklı çıkar olduğunu savunan insanlar var her ne kadar farkında olmasak da. Ki bu ilişkiler daha sağlıklı oluyor diyorlar. Yani pokemon evreninde arkadaşlık mekanik olarak ölçülebilen bir şey . O yüzden bu ikisinin arasındaki bağ daha iyi ve özel denebilir.

Hem biliyoruz ki bu form aynı şekilde çok çok önceden tekrarlanmış . Yani olayın Ash ile alakası ya yok ya da Ash (ve diğer insanlar?) öldükten sonra tekrar geliyorlar dünyaya ve hayatlarından birinde Ash ninja köyünü kurtaran Greninja'nın eğitmeni veya yarısıydı. Yani bir ruhun iki parçası birbirini bulup harikalar yaratmış olabilir.

Tekrar tekrara düşüyor olacağım ama pokemonu biraz da eğlenmek için izliyorum ben. Ne zaman Team Rocket çıksa ve kötücük kahkahalarını atsalar onlarla beraber hahhahaha, prepare for trouble..  is that a voice I hear.. thunderous emotion James diyorum. Ama aynı hissi Ash vs rakipler veya Red vs Blue gibi maçlarda yakalayamıyorum . Sorun animeden farklı beklentilere sahip olmaktan kaynaklanıyor. Ki bu çok doğal. Bir arkadaşım da mesela Naruto'nun savaşlarından çok verdiği mesajları önemsiyor. Başka bir tanesi de(ismini bile hatırlamam)  savaş sahnelerini öve öve bitiremiyor. İkisi de seviyor ama farklı şekiller de. İşte böyle böyle sevginin insanları parçalaya bildiği öğrendim. Ama nefret öyle mi ? Nefret insanları bir araya getirir. Saçma felsefik açılara da daldığımıa göre ben gidebilirim . İyi geceler . Şapkasını çıkarır eğilir geri geri gitmeye çalışırken düşer ve üzerine gereksiz dikkat çekip utanç içinde hızla odayı terk eder...



Edit: Ash'i gitti kabul ediyor insanlar . Kalp krizi diyor herkes.

Şunu gördüm:
Hepiniz Ash'in perşembe günkü kalp krizinin sebebinin TMNK stresi olduğunu düşünüyorsunuz ama ben asıl sebebi biliyorum .
[Resim: tumblr_inline_o5smx2P9FI1rmuh86_540.gif]
Çok uzun mesajlar gördüm tek tek okudum forumun amaçlarından biri güzel güzel gösterilmiş. Yani fikirlerin çarpıştığı hakarete varmayan güzel ama sertleşen tartışmalar var neyse sanırım en uzun mesajı ben yazacağım. 8D Konuya dönersek dışarıdan bakan biri foruma yeni üye olan biri buraya yazmak ister fakat iki kere üç kere düşünür. Yani örnek vermek maksadıyla söylüyorum şimdi ben Jessie, James veya Meowth hayranıyım onların sahnelerine bayılıyorum onların özel çıkma sahnesine ve repliklerine bayılıyorum. Lakin forumda sürekli onların hareketlerinin artık klişe olduğundan bahsediliyor hatta gereksiz görülüyor ve hakaret olmayan ağır yorumlar atılıyor ve karşılaştırma yapılıyor Ateş Takımı en iyi ekiptir diğerleri gereksizdir deniliyor Pokemonun Senaristi gibi Roket Takımı bu seri sonunda kesin gidecek deniliyor bir Ateş Takımı fanı tarafından bu gereksiz talihsiz ve üzücü bir olaydır. Yani ikisi farklı alanlarda daha iyi denilmesi çok mu zor mesela Roket Takımı istihbarat konusunda başarılı Ateş Takımı ise bilimsel deney konularında başarılıdır diyemiyoruz. Sonra forumda neden üye olup aktif olamayan pasif bir tayfa var neden aramaya gerek yok bence çünkü nedeni çok bariz bir şekilde belli oluyor. Filler bölümlerle ilgili herkesin düşüncesi farklıdır ancak ilk başlar bu seride filler bölümlerde güzel geliyordu ancak son filler bölümler biraz fazla gelmeye başladı bunun üzerine bir sürü teori var ancak bu kadar filler verilmesi bence bu seriye uymadı tamam arada bir ver. Ama bu kadar verilirse tepki olması gayet normal burada eleştiri her fillerın aynı konular üzerinden gitmesi değişik konularda bulabilirler her filler bölümünde antrenman ve epik sahneler olsun demiyorum farklı çeşitler olsun. Greninja konusuna gelirsek özel evrimi olan ya da mega evrimi olan veya fusion bir pokemon diyelim şu anki duruma göre konuşalım bu pokemon ile ilgili bağı tartışılıyor. Bağ konusunda Goodra deseniz anlayacağım fakat bu ilişki güçle ilgili Ash bu durumu bilmediği için kaldıramıyor. Mutlaka çözümü bulunacaktır bulunmasını çok isterim ilk kez su başlangıç pokemonu son evrimine ulaştı ve Oshawott faciasından sonra gayet güzel oldu. Ancak bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum hatta bu abartmalar yüzünden diğerlerinin haksızlığa uğradığını düşünüyorum bu yüzden ben bu seride bazı karakter ve pokemonlardan soğuyorum. Bir şeylerin fanı olabiliriz ama bu yüzden objektifliğimizi kaybetmememiz gerekir kendimden örnek vereyim Misty hayranıyım ama bu yüzden Dawn'a Iris'e Serena'ya haksızlık yapmam ön yargıyla izlemem. Bu karakter Misty'nin yerine geldi onun yerini doldurmaya çalışıyor o yüzden Misty dönene kadar saydığım isimlerin hep olumsuzluğundan bahsedeyim sürekli eleştireyim insanlar Misty'den soğuyup bu karakterlere dönmesin. En eski her zaman en iyidir ilk göz ağrımdır yeniler kim olursa olsun ne yaparsa yapsın işe yaramaz. Ya da Serena fanı üzerinden konuşayım Serena en son gelen Ash ile hiç tartışmayan kız melek gibi sırf Ash için yola çıktı çizimi de güzel Xy serisinin yenilikleri var Ash bu kızı seçmeli Misty kabaydı May, Dawn, Iris çeşitli özellikleriyle Misty gibi olan karakterlerdi bu yüzden en yeni en iyisidir bu yanlıştır. Diyeceksin ki Misty ilk göz ağrısıydı geçti gitti ileride belki döner May çok güçlü pokemonları eğitti evet Ash ile tanışma biçimi Misty'e benzeyebilir ama Koordinatörlük gibi yeni bir uğraş onunla tanıtıldı kendisini hiç sevmem listeme bile yazmadım tiksindiğim karakterdir fakat onun hakkında olumlu düşüncelerimden bahsetmekten çekinmiyorum. Dawn Koordinatörlüğün devamını temsil ediyor Ash ile dostluğu yadsınamaz Paul ile olan maçlarda Ash'e desteği ve "Endişeye gerek yok! " repliği ile hoş bir karakter olduğunu göstermiştir. Iris sertliği ve hırçınlığı gereği Misty'e en çok benzetilen ve en gıcık olunan karakterlerdendir ben onuda pek sevmezdim fakat zamanla tekrar tekrar izleyerek ısındığım karakter oldu amacı bile kendini sevdiriyor Ejder Pokemonlarını eğitmede uzman olmak istiyor ayrıca Dragonite gibi bir pokemonu yöneterek en güçlü kız karakterlerden biri olduğunu gösterdi. Serena için şunları söyleyebiliriz sessiz sakin utangaç ve güzel kız bu kadar özelliği olan kızı gerçek dünyada bulmak biraz zor bu yüzden sevildiği kitle az çok belli diye düşünüyorum ve buna saygı duyuyorum bu karakter bir Misty fanı olarak beni mutlu ediyor Ash'in şu zamana kadar isminin anılacağı Misty dışında Anabel, Harmony, Bianca gibi kısa süreli görünen kızlar vardı diğer May, Dawn ve Iris ile o konular için animede pek etkileşim göremedik Serena 12 sezonluk eksikliği kapatmak için geldiği için hoşuma gidiyor herkesin Misty fanı olmasını istemem karşıt görüşlülerde lazım diye düşünüyorum. E kardeşim sormazlar mı Serena ve Misty fanlarının farklı düşünmelerinin sebebi nedir diye ben cevap vereyim kendi fıtratı gereğidir kimi sessiz sakin kendisine platonik ve güzel kız arkadaşı ister(böyle kızlar sanırım çok az) kimi de eli maşalı sert didişmeyi seven kızdan hoşlanır mesela buna örnek bazı erkek çocuklar hoşlandığı kızın saçını çeker sonra kendisinin peşinden tüm sınıfta kovalamasını ve o vasıtayla arkadaşlık kurmayı ister(çocukken yapmış olabilirim :D ). Kız karakter konusunda forumumuz çok hassas ve bu yüzden bende buna uygun yazmaya çalıştım umarım fanları kırmamışımdır. Diğer konuda Charizard, hayranı olduğum pokemon o yüzden onun üzerinden de örnek vermek istiyorum. Bazıları Charizard'ın gelme ihtimalini geçtim adını duyunca hemen kıyasa giriyor şu an olan popüler pokemonun Greninja'nın Charizard'ın fan sayısının çokluğundan dolayı ezileceğini düşünüyor bunu söylemeseler de belli bunu objektif bakan herkes anlayabilir. Ancak bu olay yüzünden tartışmak iki mega evrim olur mu "zaten üç uçan tip pokemon var, zaten ateş pokemonu var" demek kadar anlamsız Ash şampiyonluğa giderken elinde 5 pokemon var ve son pokemonu belli değil. Sun Moon olayları yani Güneş ve Ay olayının tanıtımı için Charizard X Charizard Y üzerinden tanıtım yapılacaksa üç Charizard sembolü antrenör var biri imkansız gibi o karakter Red. Diğeri bu seride tanıdığımız Alain X denilince akla geliyor. Üçüncü aday ise tabi ki ana karakter Ash hatırlarsanız Charizard'ı en güçlü olmak için Charicific Vadisinde bırakmıştı. Aldığı zaferleri herkes biliyor Y evrimi zaten tanıtılmadı herkesin isteğini karşılamaya çalıştıkları bu seride Y evrimini yan karakter olan Pokemon Fotoğrafçısı Trevor ile tanıtacaklarını düşünmüyorum. Eğer öyle olacaksa Unovadan beter olur. İkinci ihtimalde takımı roket gibi bu takımı yavaşlatacak ve bu takım ayarında olamayacak pokemonu alacaklarını düşünmüyorum. Bu kadar uçan pokemonun yanına yine diğerlerine uyacak uçan pokemon lazım ve her zaman gücüyle değil hızıyla uçuşuyla tanıtılmaya çalışılan Ash'in Charizard'ı bu seride olmayacakta hangi seride olacak. Premieri zaten Bw serisinde yapıldı Dragonite ile olan maçı bir şeyleri gösterdi. Bu pokemon mega evrim olmadan da bu takımda iş yapabilir lakin bu kadar uçan pokemonun mega evrimli uçuş özelliği yüksek pokemon liderliğinde olması fena olmazdı liderlik konusunda uçuş özelliği olan pokemonlarla ilgili diyorum. İlla Charizard gelirse Greninja geri plana düşecek demek anlamsız olur ben bu fikre asla katılmıyorum takım all-star olacak bundan daha iyisini düşünemiyorum. Efsane pokemona sert bir darbe vuran ve dikkatsizlik yüzünden yenilen Hawlucha var özel evrim ile tanıtılan Sceptile gibi bir pokemona tek atan Greninja var Mega Lucario ve Regice yenen Latios ile berabere kalan Pikachu var. Neredeyse Zapdos'u yenecekti Roket Takımı çıktı zaferini engelledi böyle bir Noivern var. İki efsane kuşla kapışan Fletchinder iken üst evrimini yenen bir Talonflame var bana göre Ash'in elinde olan en güçlü kuş pokemonu şu ana kadar harcanıyor görünse de beklenen patlamayı yakında yapacağını düşünüyorum. Bu kadro bu kadar güçlüyken Charizard neden gelmesin 20.yıl için o kadar hazırlık varken özellikle bence bunları düşünmek gerekir. 
Misty'i sevmem ama başarılı bir eğitmen. May, Dawn, Iris karakter olarak zaman zaman Misty'i andırabiliyor ama favori kız karakterim Iris'tir. Iris diğerlerine göre pokemonlara daha yakın buluyorum. Kafamdaki şu soru hala devam ediyor Mega Charizard Y animede tanıtılacak mı? Tanıtılacak ise Ash üzerinde yaparlar bence ama bu iş senaristlere bağlı. Goodra konusuna gelirsek, temelli kalacaksa dönsün derim sırf lig için gelmesini istemem.
@isa alptekin41 senin yorumunun üzerinden tüm düşüncelerimi aktarabileceğimi düşündüm o yüzden senin yorumundan alıntı yaptım.

Öncelikle bir karakterin fanı değilim. Serena'yı da Misty'i de Dawn'ı da diğerlerini de severim ama son zamanlarda hikayesi yüzünden Serena'yı son zamanlarda diğerlerine göre daha çok seviyorum. Belki de en son onu izlediüim için. Bu arada tespitin yanlış sanırım çünkü benim aşk anlayışım da pek farklı değil senden :D Belki Misty'i çocukken gördüğümüz için böyle olmuştur :D ama karakter sevmekle , bizim aşk tarzımızın bir benzerliği yok bence. En azından benim için yok.


Şimdi benim anlamadığım nokta şu. Greninja ne zaman abartılmış :D Greninja bu özelliğe sahip olmadan önce forumdaki herkes Charizard'ın gelip Mega olacağını düşünüyordu. Ben de forumda sadece okuyucu olan kesimdeydim , mantıklı teorileri görüyor ve ben de öyle olacağını düşünüyordum. Bir iki farklı yorum okuduğumu hatırlıyorum ( belki sadece animeyi eleştirmek içindi hatırlamıyorum ) düşündüm ki belki Charizard gelmeyebilir , foruma da düşüncelerimi yazdım ama ısrarla ' düşünüyorum , belki olabilir' gibi kelimelerle hatta 'linç edilemeyeceksem' yazdım. Aynı senin yukarıda mantıksız düşünceler dediğin şeylerdi benim düşüncelerim. Sizin düşündüğünüz sebepler sizin için mantıklıysa , benim düşündüğüm sebepler de benim için mantıklı. Öncelikle bu noktada anlaşalım.


MCX evriminin çıkışından sonra Charizard en sevdiğim üçüncü pokemonken , en sevdiğim ikinci pokemon olmuştu hatta birinciliği zorluyordu diye hatırlıyorum ama forumdaki tartışmalardan ve şu ana kadar ki süreçte Charizard'dan o kadar soğudum ki anlatılamaz. Yukarıda ben Greninja'dan abartıldığı için soğuyorum demişsin de bana Greninja'nın abartıldığı kaç tane yorum gösterebilirsin bilmiyorum. Ben Greninja hakkındaki yorumlarıma bakıyorum genelde hep 'bir kertenkeleyi ancak bir kertenkele yenebilir' tarzı yorumlardan sonra gelmiş. Greninja'nın karşısına Ash'in en güçlülerden kabul edilen efsanevi yenmiş iki pokemonunun mega evrimini çıkarttılar. Bunu neden yaptılar ? Buradan ne yorumlayabiliriz ? Greninja teorik olarak Ash'in en güçlü pokemonu olmuyor mu ? Ki bu bile bir kere söylenen bir cümleydi forumda. Rakiplerden birinin Charizard olması ve muhtemel MCY'i engellediği için Greninja'yı sevmediğinizi düşünüyorum çünkü ben forumda Greninja'nın abartıldığını görmedim. Magearna'nın nasıl tanıtımı yapıldıysa o kadar tanıtımı yapıldı ilk çıktığı zaman belki ondandır diye düşündüm ama yok. Aşırı Charizard hayranları nasıl göremiyor bilmiyorum ama sürekli abartılan sürekli adı yazılan tek bir pokemon var ve dediğim gibi ben 16 17 yıldır sevdiğim pokemondan soğutuldum ( hala Charizard'ı severim o ayrı ) ve Charizard yine Greninja'yı ezecek yorumu görünce de Greninja Sceptile gibi Charizard'ı da duvara çarpacak yazmaya devam edeceğim. Sırf Charizard'ın gelmesini engellediği için Greninja'dan nefret ediliyor tamam da sırf bu yüzden de Alain Ash'i duvara çarpsın ezsin geçsine gelen yorumları görmek canımı sıkıyor.



Greninja Ash arasındaki bağa gelirsek. Bunu biraz daha incelemem lazım ama savaş sahneleri , evrim sahneleri ve Olympia'lı bölüm dışında benim de aklıma pek bağlarının gösterildiği bölüm gelmiyor ama pek takılmıyorum buna zaten formu aldı ama henüz hikayesi bitmedi. İlk nesil arasındaki bağ bölümleri ayrı , İnfernape de öyle ama mesela Sceptile'a evrimleşene kadar Ash-Sceptile arası bağın anlatıldığı bir bölüm hatırlamıyorum. Antrenman kısmına gelirsek Ash'in DP'de ve BW'de XY'den fazla antrenman yaptığı doğru ama bölüm başında 3 dakika gösterilmesiyle hiç gösterilmemesi arasında benim için fark yok. BW en az fillere sahip seri sürekli savaş var ( son sezon biraz farklı tabi ama onun da sorunlu olan bölümleri son 20 bölümdür ) ama nedense en az sevilen seri aynı zamanda. XY'nin en önemli özelliği kesinlikle filler bölümlerin kaliteli olması. DP'de AG'de hele de Johto'da kim bilir kaç kere zor dayandım bölümü kapatmamak için. XY'de o kadar kötü hatırladığım bölüm sayısı ya iki ya üç. On bölüm üst üste Ash'in ön planda olmadığı bölüm olması benim de canımı sıktı ama o on bölüm de gayet güzeldi ve en azından diğer serilerdeki gibi rozet için beklenen yirmi bölüm de kötü filler değildi.


Bir de nesiller için lig sırasına göre yorum yapılmasını ben de sevmiyorum. Mesela @isa alptekin41 Trevor MCY alırsa unovadan beter olur demiş. Sadece bir pokemonun tüm nesli berbat etmesini anlamıyorum ben :)


Haunter is the best. En dikkatimi çeken yorum buydu yazmak istedim. Haunter son evrim olmalıydı. :)
Bende Misty Serana konusuna degineyim Irıs May Dawn bölümleri varken çok fena Misty seviyorum öyle böyle değil nezaman Serena geldi Misty unuttum aşk konusunda gelince Ash en çok hak eden şimdiye kadar Serena çıktı. Üzerine çok titriyor sonraki sezon inşAllah Ash Serana Misty Clemont eşliğinde sezon izleriz tek temennim bu

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@isa alptekin41Gördüğüm kadarıyla fazlasıyla objektif yorum yapıyorsun. Ne demek istediğini anlıyorum ve eminim sen de beni anlıyorsundur.

Bazen oyle bir noktaya geliyor ki her şey fanlık olarak algılanıyor. Ben Pokemonu tamamen seviyorum, karakterler, Pokemonlar vb. Tabii en sevdiğim ve az sevdiğim de var. Favorimiz de olur, alt sıralarda gördüğümüz de olur. Kırk yılda bir ağır eleştiri yaparım ve diğer zamanlar yapıcı, kanıtlara dayalı, dürüst eleştiri ve fikirler sunarım. Herkes aynı şeyi düşünür ve desteklerse saçma olur zaten. Farklı fikirler de görmeliyiz. Ben DPden bahsederken en iyisi, ondan başkasını tanımam da demiyorum. Bana daha olgun ve keyifli gelmistir hep. Dahadün iki DP filmi izledim ve daha iyi hatırladım o bölümleri, ondan örnek vermek istedim.

Yeni nesilden daha yeni yeni görülen ve tipini ilk günden sevmediğim Greninja ya da saygım var. Frogadier halini çok daha fazla severim, son evrimini hiç sevemedim, hele Ash Greninja olduğunda çirkinleşiyor veyq orjinalliği bozuluyor mu ne sevemedim. Bugün dünya genelinde ilk nesil tanınıyor daha fazla ona rağmen bu yeni nesillere değer veriliyor, bazıları daha ön plana çıkartılabiliyor. Ash vs Alain diye maç sahnelerini arattığımızda Greninja için izlemiyor izleyenlerin yarısı Ash veya Alaindaki X için izliyor. Seriyi takip edenler fanlar vb. Greninjayı destekler, ben de desteklerim Ashin yenilmesini istemem elbette. Ben Charizard hastası da değilim. Ashin sevdiğim bazı Pokemonlarından biri, karakteri, davranışları, gücü, bağı hoşuma gidiyor. Nickim neden Torkoal mesela? En favori Pokemon değil. O dönem foruma kayıt zamanımda karakteri, rengi ve duman püskürtmesini çok severek izlediğimden ve hala daha ezildiği için üzüldüğümden bu nicki seçtim. Fotoğrafını her yerde tutmuyorum sadece seviyorum. Charizard'ın Y evrimini de ilk günden beri sevmişimdir. Shiny olayını bile 3-4 yıl önce öğrendim ve garipsedim. Ben Shinyleri hiç sevmem mesela, Mega X i de belki bu yüzden çok beğenmedim. Orjinalliği bozduğunu düşünüyorum sanırım. Oyunlarda bile shiny bulundurmam. Kisisel şeyler.

Son olarak Greninja'yı umarım daha detaylı bağ olayı ile görürüz. Duygusallık, birlikte güçlenme, senkronize olma ile ciddi anlamda görmek isterim. Çocuk değiliz burada kalkıp "o şunu döver, bu bunu yemer, tek atar, uçurur, süpürür" kıyaslamasına gerek yok. Gördüğümüz şeyleri konuşuyoruz. Bekleyip görmek istiyorum merak da ediyorum fazlasıyla. Animeyi deli gibi takip eden biri olarak konuşuyorum. Bir konudan bahsettiğimde mutlaka kanıt sünarım. Görsel veya yazı ile. Ashin Pokemonları arasında en güçlü muhabbetine ise daha var. Kimi istatistiksel bakar, kimi şu an duruma bakar, kimi geçmiş ile kıyaslar kimi de sevdiği Pokemonu savunur. Bunda en mantıklı olanı izleyiciyi en fazla etkilemis Pokemondur. Hem istatistiksel, hem duygusal, hem mantık açısından bakmak lazım.
Mesela beni en çok etkileyen sahne 1. Mewtho ilk filmindeki Ash taşa dönüşmüş sahne orda acayip duyguladım 2 Charcif deki Cjarizardın ayrılışı 3 Misty gidişi. Şimdiye kadar en iyi sezonlar 1.2.XY ve XYZ

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi