Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(10-10-2015, 03:06 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(10-10-2015, 11:42 AM)isa alptekin41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu arada yazmadan edemeyeceğim Ash o kadar tecrübeyle mega evrim almazsa ve diğer acemiler Tierno ve Shota'ya verirlerse harbiden çok büyük hakaretler ederim.

Mega evrim ile tecrübenin bir alakası yok ki.Mega evrim için gerekli olan son evrimine ulaşmış mega evrim geçirebilme potansiyeli olan bir pokemon ve taşlar.Aradaki bağı hesaba katmaya gerek yok çünkü herkesin starter pokémonu ile arasında belli bir bağ var zaten.Ash'ten önce Sawyer'ın mega almasında hiçbir problem yok bence.Alt tarafı mega yapıyor yenilmez olmuyor ki.Öyle bir şey olsaydı hala 3. salonu geçmeye çalışıyor olurduk.

Hem bizde Ash-Greninja varken megaya ihtiyacımız yok en azından şimdilik.Her türlü iddiaya girerim Ash-Greninja; Ash'in Charizard'ından, blaze aktiflemiş Infernape'inden, Alain'ın Mega Charizard X'inden daha güçlü bir pokemon olacak.


Üstat sen ne yaptın :) tür avantajıyla charizard'ı yendi diyelim, infernape dövüş tipi ve dark tipe karşı üstün bu ikili türden dolayı ve gücünün nasıl inanılmaz olduğunu bildiğimden dolayı infernape, greninja kafa kafaya gider double ko olur :) mega charizard x ise greninja için tam yem, tür avantajı doruklarda :)
(10-10-2015, 03:14 PM)delpiero Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstat sen ne yaptın :) tür avantajıyla charizard'ı yendi diyelim, infernape dövüş tipi ve dark tipe karşı üstün bu ikili türden dolayı ve gücünün nasıl inanılmaz olduğunu bildiğimden dolayı infernape, greninja kafa kafaya gider double ko olur :) mega charizard x ise greninja için tam yem, tür avantajı doruklarda :)

Hocam olay tür avantajı olayı değil, Ash-Greninja ayrı bir ligde değerlendirilmesi gereken bir vaka :)
Delpiero Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Üstat sen ne yaptın :) tür avantajıyla charizard'ı yendi diyelim, infernape dövüş tipi ve dark tipe karşı üstün bu ikili türden dolayı ve gücünün nasıl inanılmaz olduğunu bildiğimden dolayı infernape, greninja kafa kafaya gider double ko olur :) mega charizard x ise greninja için tam yem, tür avantajı doruklarda :)

Evet evet, tür avantajı. Zaten tür avantajı yüzünden Pikachu Dragonite'ı, Charizard Blastoise'i, Sceptile da Darkrai'yi yendi Cry

Tür avantajına takma o yüzden bence. Elektrik Türü'nün Zemin Türü'ne etki ettiği dünyaya hoşbulduk ;D
Benim move setim: Double Team(ilk başta kullanır ve bunun sayesinde rakibin gücünü ve hızını ters eder)
                   Aerial ace (Uzun süredir duruyor ve gayet hoşbir animasyonu var) / Aura Sphere
                   Şu su saldırısı (Kendi türü sonuçta  XP Waterfall olabilir ama iki hm fazla olur neyse ki waterfall iyi bir saldırı)
                   Cut/Night slash (yine animasyonu için söylüyorum elinde pıçak varmış gibi/diğer tipinden bir saldırı )
                   Kanatlarını sırtından çıkarıp rakibin kafasına atmak(Saldırı olarak sayılmaz aynı balonları gibi)



İnfernape bana kalırsa fighting olarak kabul edilmemeli. Saldırılarına bakarsanız neredeyse en kötü olasılık bu(hızlı pokemon sınuçta daha güzel birşey verebilirlerdi.) Ayrıca Grashinja aerial ace kullanıyor unutmayalım.  Fire Saldırıları iyi bence (cut hariç) gelecek olan olası waterfall ile benim gözümde pikachu ile yarrışır en iyi pokemonluk konusunda. Ama güzel maç olurdu ve Ash'in yönlendirdiği kazanırdı -_-  Yeni haliyle Aura Sphere öğrenmesini istemek çok olurdu dimi ama sonuçta bu gariban Ashimsi yani Aurası güçlü birine ait Shout
 
Gelelim benim canım ciğerim Charizarda bence hız konusunda kendisi iyi ama bir ninja ile yarışamaz. Bence Greninja hem tür avantajı hemde hareket kabiliyetiyle kolayca kazanır.(Taraflı bir yazıdır yoksa charizard yakalayıp slash atadabilir)

Başlamışken diğer sevilenlere bakalım . Krookodile de fena değildir ama Grashinja onun hareketlerini yerin altındayken bile hisseder(bakınız gym savaşları).En güçlü saldırısı stone edgee gelince. Bir tanesi bile yorgun olmayan grashinjaya vuramaz .

Staraptor hızlı bir arkadaşımız olduğu için izlenmeye değer bir maç olur lakin ki kendi sezonunda hakettiği ilgi ve eğitimi alamamış regional flyingler  zorlanır ve kazanan duruma bağlı olur.

Gliscor tür olarak iyi durumda olmadığı için güzel bir maçın sonunda yenilgiyle uğurlanır.

Sceptile : işte izlemeye değer başka bir maç . Tür olarak avantajda sceptile var. Hız olarak da Ash'in sceptile'ı mükemmel. Bu maçın sonucunu bilmek için Sawyer'in sceptile'ının son durumu ve grashinja ile maçının sonucunu beklemek iyi olur.

Donphan: severim güçlüdür ama açıklama yapma ihtiyacı duymuyorum.

Heracross: Aerial ace demek yeter mi bilemedim. Gerçi kendisi fire blast ve flamethrower kombosuna dayanıp solar beame yenilen bir pokemon yani sonuç Bulbasaur'ı son zamanlarda ne kadar sömürdüğüne bağlı Shout

Snorlax: Snorlax grashinjaya isabet ettiremez, Grashinja snorlaxa etki edemez. Yıllarca sürer snorlax sıkılır uyur maç biter kazanan Grasinja. Shout  Shout   Şaka biryana gerçekten sıkıcı bir maç olurdu herhalde Sleepy Sonuç yeni saldırıların(muhtemel waterfall iyi iş çıkarabilir) gücüne bağlı deyip geçelim.

Muk/Kingler/Tauros üçünü beraber geçiyorum çunkü iyiler ama maç sonucu belli grashinja alır.

Bulbasaur/snivy ikisi de evrilmemelerine rağmen güçlüler ama kazanamazlar. Bulbasauru bilmem ama snivy evrilseydi daha hızlı olacağı için yenebilirdi.

Talonflame: Tür zayıflığı ile kaybederdi yoksa çok iyi bir kardeşimiz.

Primeape: Eğitim sonunda nasıl olduğuna göre değişir. Onun da bu sezon ortalarında shiny hawlucha bölümünde bahsedilen yarışma
olursa orada tekrar gözükme ihtimali yüksek(umut).Ama büyük ihtimalle grashinja alır.

Goomy(ne kadar evrilse de kalbimizde sevimli bir goomy olarak kaldı) : Snorlax maçına benzer olurdu ama ...


Pikachu : Özel bir durum . Öncelikle tür olarak pikachu önde. Şöyle diyeyim eğer grashinja uzaktan saldırma işini ögrenmezse işi zor. Pikachu yakın alana girerse çok tehlikeli olabiliyor.Ki yeteneği static işi bitirir. Nasıl mı Frogadier saldırırcen (cut ve Aerial ace) defalarca vuruyor. Bu da onun felç olma ihtimalini arttırır(anime de de böyle yürüyor işler).Kazananı sizlerin kararına bıraakıyorum.


*Saymadıklarımı da severim ama güç olarak bir greninja olmazlar ki bizim grashinjamız özel ve muhtemelen kat kat daha güçlü normallerinde.
**Hıza dikkat çekme nedenim Ash. Kendisi yavaş pokemonla pek başarılı olamıyor , sırf bu yüzden Torterra ve benzerlerine yer vermedim.
***Burada yazılanlar benim şahsi fikirlerimdir o yüzden tartışmaya açıktır.

Yani Ash'in tartışmaya açık en güçlü pokemonu olacak.
Pasif izleyici olarak bazı yorumları okuyorum. MegaEvo'yu bir çırpıda silip atanlar var. Startle Muhabbeti tam olarak anlamasam da ölmüş pokémonların enrjisinden dolayı olan bir şeyi bu sebepten dolayı silemezler. The Circle of Life diyorum. Canlılar doğar, yaşar ve ölür. Sonuçta biz de eski bitki hayvan kalıntıları hatta belki de insan kalıntıları üzerinden tarımımızı yapıyoruz, petrolümüzü çıkarıyoruz, dünyamızı bunu üzerine kuruyoruz. Bu enerji olayı da böyle görülebilir. Dediğim gibi muhabbeti tam anlamadığım için saçmaladıysam affedin. Bize MegaEvo yeniliğini getirdiler, oyunlara çok hızlı bir giriş yaptı ancak animede hala yavaş işliyor. Yavaş yavaş MegaEvo'lu savaşlar göreceğimizden eminim. Ash-Greninja'nın gelecek olması sadece Ash cephesinden MegaEvo'yu geciktirecektir ama Greninja vs. Mega'lı savaşlar görme olasılığımız çok çok yüksek!
@Firebender Greninjanın yeni formuyla ilgili sorunum yok ancak Ash gibi 5 bölge gezmiş biri mega evrimi hakediyor.Altıncı pokemon kontenjanı zaten boş bu saatten sonra yeni bebek pokemon yakalayacağını düşünmüyorum.Ya Goodra döner yada eski pokemonlardan çağırır.Serinin ana amacı olan mega evrim olayı ana karaktere verilmeyecekse kime verilir.Greninjanın yeni formuyla çok güçlü olacağından eminim ancak mega evrimin etkisini Originste gördük.Kattığı güç inkar edilemez bir boyutta oluyor.Greninja katılmasamda saygı duyuyorum bu yüzden hadi diyelim dediğin pokemonları yendi.Ligde de Sinnohta Infernape'in yaptığı etkinin benzerini Kalos Bölgesinde çeyrek finalde veya yarı finalde yaparak kazandı.Ancak sonraki tur için bir veya daha fazla güçlü pokemon daha gerekecek.Çünkü rakipler daha güçlü olacak ve mega evrimle daha da güçlenecek.İleri turda zorlu mega olan rakipler için Ash'e mega evrim lazım diye düşünüyorum.
Greninjayı abartmayın yani Ash'e benziyor da olsa abartmayın, hayal kırıklığına uğrarsınız. Erdi yazdıklarınla buradaki ana kabülü de yıktın. Evet tür avantajı animede önemsiz bu nedenle sırasıyla, charizard, mega charizard ve türevleri greninjayı lige kadar yenecek :)
Aynen Infernape gibi tükenecektir Greninja'da (Bir Ashinja diyorsunuz bir Greashinja, bazen de Ash-Greninja. Kafam karışıyor artık Onion011 ) bir yerden sonra. Oyundaki gibi hemen toparlanamayabiliyorlar Pokémonlar. Bakınız: Ash-Paul maçlarından sonra Ash'in Pokémonlarının durumları. O yüzden Mega desteği iyi olurdu...
Ash-Greninja'yı daha gelmeden tükettiniz yav  Shout Ben çok güçlü olacağını düşünüyorum ama tabii en iyisi iş başında görmek bakalım ne kadar güçlü olacak  Smile

Vakti saati gelince ekibe mega katılması herkesin dileği tabii ki ama oraya daha çok var.
Tükenecek derken atıyorum Mega Sceptile ile karşılaştı. Ligde ardı ardına savaşacak, zor bir rakipten sonra bırak da dinlensin. O da bir canlı. Ezmeyin Pokémonları bu kadar  Burn Shout