Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cidden kadar negativity fazla değil mi? Yok daha iki bölümünü biliyoruz bundan sonrasını ve bu içinizde bu kadar nefrete sebep olabiliyorsa bence nostaljinizi alın ve kendinize uygun , izlerken mutlu olacağınız bir "şey" bulun. Kullanmayı sevmediğim bir kelime ama anime diyerek sınırlamak istemedim. Cidden ben ne kadar eğlenmişim bölümde , gelen yorumlar yok ne bu böyle , yok patates gösterseler 20 dakika daha iyi. Bunca bölümdür hala mı fark edemediniz , her bölümde beşinci nesilin başından beri aynı tepkiyi verdiğinizi. -_- Tamam abartıyor olabilirim ama bırakmak gibi bir şansınız her zaman var. Mesela Naruto'da çok filler var diye şikayet ederken buldum kendimi 4-5 bölüm art arda ve puf. Hala izlemiyorum fillerdır diye bölümleri 3-4 aydır -_-

Tekrar ediyorum ligde Ash vs Alain olmayacak. -_- Onların bütün savaşları aylaaaar öncesinde bak Ash vs Alain , bak Alain , Bak bak bak mega evrim şeysindeki eleman, bak bak bak bak bunlar savaşıyor diye. Şimdi ligde hatta ve hatta finalde (?) savaşacaklar ve pokemon ile alakalı her yer Hain Alain ve Ash'in maçı ile doluşmayacak. Olacak iş değil. Sadece Alain'in yenilişini görürüz Sawyer'lı bölümde finalde görüşürüz dedikten hemen sonra olur biter. Popplio kazanacak her şeye rağmen. Hatta final maç bölümünün ismi de "Playing With Water" olur. =T Yok daha iyisini bulabilirim. Hayır bulamadım...
(17-06-2016, 05:49 PM)Victini8989 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cidden kadar negativity fazla değil mi? Yok daha iki bölümünü biliyoruz bundan sonrasını ve bu içinizde bu kadar nefrete sebep olabiliyorsa bence nostaljinizi alın ve kendinize uygun , izlerken mutlu olacağınız bir "şey" bulun. bırakmak gibi bir şansınız her zaman var.

Ben istemsizce üstüme alınmış bulundum. Bende ki geçmiş özlemi veya nostalji değil. Vakti zamanında 'bence' daha iyisini yaptılar ve şimdi bu benim iyi olarak adlandırdığım durumu kat kat geçecek seviyedeler ve geçmiyorlar. Ash'in daha iyi bir takımı var, Ash daha olgun, oyunun mekaniği olumlu yönde arttı, animenin efekt kalitesi çok arttı ama nedendir bilmem olmuyo yani olmuyo beni tatmin etmiyor maçların bu kadar detaysız ilerlemesi.

Ve pokemonu kolay kolay bırakacağımı hiç zannetmiyorum. Bu durumu şöyle özetleyim. Sevdiğim bir insan benim gözümde yanlış davranıyorsa ona olan sevgimden kendimce onu uyarır daha iyi olması için çabalarım. Benim gözümde yanlış bir hareket yapıyor diye asla onunla iletişimimi kesmem. Aynı şekilde pokemonu da sevgimden eleştiriyorum. Onu "benim" gözümde en iyi hale getirecek şekilde yorumluyorum. Benim istediğim gibi gitmiyor diye bırakacak değilim.

Edit : Victini8989 'un mesajını post çok uzun olmasın diye ve kendi üzerine aldığım kısımları kırparak alıntı yaptım. Yanlış anlaşılma olmasını istemem.
@burakela "Vakti zamanında 'bence' daha iyisini yaptılar ve şimdi bu benim iyi olarak adlandırdığım durumu kat kat geçecek seviyedeler ve geçmiyorlar. Ash'in daha iyi bir takımı var, Ash daha olgun, oyunun mekaniği olumlu yönde arttı, animenin efekt kalitesi çok arttı ama nedendir bilmem olmuyo yani olmuyo beni tatmin etmiyor maçların bu kadar detaysız ilerlemesi.


Ve pokemonu kolay kolay bırakacağımı hiç zannetmiyorum. Bu durumu şöyle özetleyim. Sevdiğim bir insan benim gözümde yanlış davranıyorsa ona olan sevgimden kendimce onu uyarır daha iyi olması için çabalarım. Benim gözümde yanlış bir hareket yapıyor diye asla onunla iletişimimi kesmem. Aynı şekilde pokemonu da sevgimden eleştiriyorum. Onu "benim" gözümde en iyi hale getirecek şekilde yorumluyorum. Benim istediğim gibi gitmiyor diye bırakacak değilim."


Bu yorumun neredeyse tamamen benzer düşüncelerde olduğumuzu gösteriyor. Ben bu şekilde ifade edemezdim. Teşekkür ediyorum.
Bence XY&Z'de en iyi maçları izliyoruz. Lig maçlarını sıkıştırmışlar gibi gelmişti ama fragmanı görünce bu serideki maçları baz almak gerektiğini hatırladım ve güzel maçlar olacağından emin oldum.
(17-06-2016, 07:02 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu yorumun neredeyse tamamen benzer düşüncelerde olduğumuzu gösteriyor. Ben bu şekilde ifade edemezdim. Teşekkür ediyorum.

Açıkçası bence de ifade edemezdin.Bonnie'nin efsane taşıması, eskilerin gelmemesi, MCY'nin Trevor'a gitmesi gibi gıcık olduğun olaylar yüzünden yersiz çıkarımlarda bulunduğunu düşünüyorum.Uğradığın hayal kırıklıkları yer yer animeyi kötülemeye itiyor seni bence.Yoksa mesajlarından yansıdığı kadar olumsuz düşündüğünü sanmıyorum 6. nesil animesi hakkında.
Bu arada Ash'in maçları detaysız olmayacaktır. Finale kalacak muhtemelen. Yani normalden daha fazla maç yapacak. Toplamda 5 pokemonu olacak 6vs6lardan önce. Bunları izlemek sıkıcı olurdu. Bildiğimiz bölümlerde Ashin çeyrek final/yarı final ve final savaşları yok. Bana yeter. Ki Sawyer ve Alain'den de güzel maçlar gelir tamamdır. Her ne kadar Sawyer ile izlenen karakter gelişimini pek sevmesem de takımı harika.Ve bu takımın Ash ile savaşı da hoş olacaktır yarı finalde.

Hem Ash eski nesillerden takım arkadaşlarını kullanacaktır .Bu nasıl olur bilmem ama ocak ayına kadar geçen süreye benim iki isteğim de sığar. (Pokken ve Battle Chateau)
Yılların Ash'i mega almazken tek bildiği fotoğraf çekmek olan en leş karakter Trevor mega alıyor. Mega Charizard Y yerine Mega Glalie yada Mega Steelix de alsa aynısını söylerdim. Umarım Alain'e denk olarak savaşmazlar çünkü Alain Trevor'un çok çok üstünde bir karakter. Hem duruş olarak hem eğitmen olarak. 

Lig nasıl geçecek gerçekten çok merak ediyorum. Eğer eski pokemonlarından çağırmayacaksa ve elindeki pokemonlar ile yarı final yada final oynayacaksa gerçekten çok kısır bir lig izleyeceğiz demektir. Ya maçlar çok çabuk oldu bittiye getirilecek ya da Ash'in karşısına doğru düzgün rakip çıkmayacak. Sinnoh karşılaştırılması yapılmış, Sinnoh'da Ash'i tüm rakipleri çok zorladı, özellikle Paul. Ki Paul maçında "as" pokemon yoktu. Yani göze çok batan pokemon çünkü 6v6 maçın hiç biri harcanmadan işlendi. Burada Mega Charizard X ve Greninjash var. Umarım Metang vs Noivern gibi diğer pokemonlarla olan savaşlar da harcanmadan işlenir. Alain'in sadece 2 pokemonunu bildiğimize göre sanırım 3v3 bir karşılaşma olur. Eğer 6v6 olur ve Alain'in daha fazla pokemonu olduğunu görürsek bence tek taraflı bir karşılaşma olur ve Alain hezimete uğratır Ash'i. Benim gözümde şu anda Alain şampiyonluk kupasından içeceğini yudumlamakta. Çünkü Ash'in Greninjadan başka Alain'e kafa tutacak bir pokemonu yok. Ama şayet ligin ilk bölümleri de kısır geçmez ve eski pokemonları geri gelir, Sinnoh gibi kaliteli lig savaşları izleriz ve kapanışı Greninjash ve Mega Charizard X ile yaparsak o zaman tadından yenmez. Infernape vs Electivire gibi olur mu maç onu gördükten sonra yorumlamak isterim. 

İzlediğimiz son 2 bölüm bana göre gayet leş ve çöp bölümlerdi. Özellikle son bölüm. Böyle saçma sapan bölümler, ne kadar yukarıda ligle ilgili yorumlarımı bahsetmiş olsam da, gelecek bölümlerin leş ve çöp olacağını düşünmemi sağlıyor. Umarım yanılırım çünkü artık kabak tadı vermeye başladı. En son Greninjash vs Mega Gardevoir maçını keyifle izlemiştim. Ondan sonra gelen bölümler tamamen hayal kırıklığı oldu. Tamamen izleyici fantezilerine göre hazırlanıp Greninja'nın şişirildiği bir anime haline gelmiş bulunuyor pokemon. Maskot Pikachu bile geri planda be, bunun neresinde adalet. Artık tamamen farkına vardım ki pokemon kalos ile geçmişini koparıp atmış. Ki bu da geçmişi seven insanlar için üzücü bir durum oluşturuyor ve haliyle Kalos fazla sevilmiyor. Sanırım arkadaşların şikayet ettiği nokta geçmişin koparıp atılması. Ve hala anlayamadığım bir nedenden dolayı geçmişi seven ve animenin geçmişini unutmadan yoluna devam etmesini isteyen arkadaşları bazı kişiler doğru çıkarımlar yapamamakla suçluyor. O zaman Greninjash'e tapan ve kalos ligiyle yatıp kalos ligi ile kalkan arkadaşlar da doğru çıkarımlar yapamıyor çünkü onlar da olaya tek taraflı bakmış oluyorlar. Bonnie'nin efsane taşıması, Mega Charizard Y'nin Trevor'a gitmesi yada eski pokemonların gelmemesi beni, x, y, z, ğ, ü, é ve æ kişilerini üzüyor olabilir, buna mukabil kalos ligine olumsuz yaklaşılması da gayet doğalken neden insanların görüşlerine saygı duyulmayıp bu kadar kolay bir şekilde doğru çıkarım yapamamakla itham ediliyorlar hala anlayamıyorum. Bence Bonnie Clemont ve Serena çöp karakterler ve Ash'in eski pokemonlarını lige çağırmasını istiyorum ve ligde Sinnoh'daki gibi kaliteli savaşlar görmek istiyorum ve Sinnoh arcı Kalos arcından çok daha kaliteliydi ve ve ve ve..... Benim düşüncelerim bunlar. Beni de düşüncelerimden dolayı doğru çıkarım yapamamakla suçlayın lütfen. Ki o zaman bilelim doğru çıkarım yapmanın sizin görüşlerinize katılmaktan başka bir şey olmadığını. Diğer arkadaşlar da öğrenmiş olurlar ona göre bir iki kişinin görüşlerini 10 Emir gibi kutsallaştırırız ve onlara inanırız:

1-) Greninjash'e tapın.
2-) Geçmişi unutun.
3-) Serena'yı sevin.
4-) Çöp yada leş demeyin hepimiz sevgi pıtırcığıyız.
5-) Charizard dönmeyecek.
6-) Ash şampiyon olacak.
7-) Ash ve Serena evlenecek çoluk çocuğa karışacak.
***8-) Misty bir daha gelmeyecek.(nasıl unuttum bunu)
Kalan 3 emre de siz karar verin varsa başka düşünceleriniz empoze etmeye çalıştığınız onlara uyarız artık ben aklımda kalanları yazdım.
Bende Greninja'ya antipati kaptım şahsen şişirilmesinden dolayı işin garibi Ash'in Charizard'ı için şişirldi derler ama ben Charizard'ın öyle şişirildiğine tanık olmadım. Ha diyecekler ki Charizard'ın yaptığını bir çok ateş pokemonu yapar diyecekler tamam doğru ama Greninja'nın yaptığını da bir çok su pokemonu yapar. Hidro pompa kullanan bir Blastoise tercih ederim şahsen. Ayrıca bir karanlık türü hamle öğrensin madem, yoksa karanlık türü olmasının bir esprisi yok.
(18-06-2016, 01:26 AM)ColarFX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]1-) Greninjash'e tapın.

Haklısın CoroCoro'nun o sayfasını paylaşmayı unutmuştuk.Çeviri için teşekkürler.

[Resim: DJyqpO.png]
Küçük bir tespit yapacağım ama konunun üzerine geldi diye çarpıtılmasını istemiyorum. 

Herkes MCY çok önemseniyor ve bu yüzden gizleniyor diye düşündü. Benim de aklıma yatıyordu bu ama tam tersiymiş. Düşününce MCY'nin yarattığı bir fark da yok. Şu an ligde gözükecek olmasının tek nedeni bile MCX . Önem verilen Mega pokemonları ( Lucario , Blaziken , Sceptile , Charizard X ) animede en önemli noktalara çoktan yerleştirdiler.

Bu arada Ash'in şampiyon olmasını isteyen çok vardır ama olacağına dair umudu yüksek olup sürekli bunu yazan ben hariç bir kişi biliyorum o da isa alptekin41. Onun veya benim kimseyi tabi ki şampiyon olacak diye zorladığımızı da hatırlamıyorum . Benimki de sadece umut açıkçası , kazanamaması bana da daha mantıklı geliyor. O madde ilginç olmuş.