Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tamam da xy tanıtımını yapabilirlerdi henüz 6. Nesildeyiz ya da 7. Nesil yapacaksak 7. Nesil bir pokemon üzerinden de ilgi çekici olabilirdi. Yani her şey oyun değil anlatabiliyor muyum? Ligin yarıda kesilmesi ya da başka bir şey oyın tanıtımına engel olmaz veya Greninja'nın bu durumu, sadece farklı bir strateji yapmak olur.
Her şey resmen oyun :D Zygarde Core, Cell, Zygarde %10, Senkro...yani bunların sadece XY&Z animesine özel olduğunu düşünen varsa bu yanlış bir düşüncedir.Bir şekilde bağlayacaklar demek ki.
ASH VE GRENİNJA ARASINDAKİ EVRİM DEDİĞİNİZ GİBİ SENKRODA OLABİLİR. AMA BANA FUSİON EVRİMİ GİBİ GELDİ. SADECE GÖRÜNTÜDE BİRLEŞMİYORLAR. GRENİNJA ASH FORMU OLUYOR. YANSIMA FÜZYONDA DİYEBİLİRİZ...
Ben bu olayın MegaEvrim'in 7. Nesildeki konsepti olacağını düşünmüyorum.MegaEvrim başka, bu dönüşüm başka bir şey olmalı.Bu şey her neyse S&M'nin oynanabilirlerin bileklerindeki aparatla ilgili olacaktır.Adamlar ne güzel rengarenk bir konsept yarattılar ki adı MegaEvrim ya da başka bir şey; Pokemon'u daha da güçlendiren bir mekanik için bundan daha iyisi olamazdı: yedi renkli enerji dalgaları, DNA sembolü, biri pokede diğeri eğitmenle olmak üzere her pokeye göre renk değiştiren bilyeler( taş demek hoşuma gitmiyor). Tutup da bu görüntüyü bozmazlar bence.Evet Mewtwo Unova'da MegaEvrim geçirirken farklı bir animasyon vardı ama o olabildiğince spoiler vermemek amaçlıydı bence.Ha aynısı olabilir mi, neden olmasın? Ama MegaEvrim ve bu füzyonumsu şey başka dönüşümler olmalı.Moondial teorisini hala destekliyorum.Ayrıca X&Y oyun logolarında DNA sembolü vardı hop MegaEvrim; şimdi de S&M'un logosunda dörtgen kristaller ve bir bakıyoruz, bebelerin bileklerinde kristalli bileklikler...Bazıları yine MegaEvrim'e bağlayıp MegaTaş misali MegaKristal demiş.Bende diyorum ki bu durumun adı bambaşka bir şey olacak.Sadece tek bir şey kafama takılıyor: MegaEvrim zaten pokeyi güçlendiriyor.Bu yeni mekaniği ondan ne ayıracak?
Belki Greninja'nın formu SM oyunlarında gözüken kristalle alakalı olabilir , o kristaller yeni bir evrim türü sağlayabilir ama Ash'te o kristal yok. Ayrıca senkron evrim gelse bile Pokemonların yeni formunun görüntüsü tek bir görüntü olacak sahibine benzetemeyecekler ki. Kristallerden benim de beklentim var Greninja'nın dönüşümünde de o kristallerin renginde DNA görüntüsü gördük ama Ash-Greninja gibi bir evrim ya da onun formatında bir evrim oyunlarda yapılamaz. Bence de her şey oyun değil.


Edit : Ayrıca Mega evrim varken bir evrim türü daha çıkmasını istemem. Mega da bir bakıma senkronize evrim zaten.
(03-06-2016, 12:24 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her şey resmen oyun :D Zygarde Core, Cell, Zygarde %10, Senkro...yani bunların sadece XY&Z animesine özel olduğunu düşünen varsa bu yanlış bir düşüncedir.Bir şekilde bağlayacaklar demek ki.
Tamam da sun moon efsanesi tanıtmak varken neden oyunda ana efsaneler kadar önemli olmayan bir efsaneyi bu kadar tanıtıp sevdirmeye çalışıyorlar ki? Oyun için olduğunu herkes biliyor, ama her şey değil, anlatabiliyor muyum? Greninja zaten seviliyordu, Sceptile gibi bırakabilirdi ya da Infernape gibi. Greninja formsuz da svevilen bir pokemondu. 7. Nesil özelliğini de 7. Nesil pokemonla tanıtabilirlerdi. Bu da yazarların hayal güçlerini kullandığını ve aynı zamanda oyunla paralel olsa da aynı zamanda kendi çizgileri olduğunu gösteriyor.
Konuşacaktım da hiç mecalim yok cümle kurmayı denemeye. Onun yerine gifset paylaşıyorum.

Spoiler:
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo7_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo1_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo3_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo5_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo2_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo6_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo4_500.gif]
[Resim: tumblr_o86ghi3DYY1sori6yo8_500.gif]
Arkadaşlar Firebender haklı pokemon dünyasında herşey maalesef oyun için yapılıyor. Oyun kısmını sadece ana seri ve yan seri video oyunları olarak düşünmeyin. Kart oyunları ve oyuncak kısmı da var bu işin içinde.  Anime tarafı işin sadece pazarlama kısmı gönül isterdi ki ellerinde ki bu sağlam malzeme ile çok güzel işler çıkarsınlar ama bu durum değişmez. Benim çocukluk dönemimde pokemon animenin piyasaya girişiyle müthiş canlanmıştı Türkiye'de. Kart oyunları, video oyunları, tasolar vb. çılgın satışlara ulaşıyordu ama anime ne zaman yasaklandı o zaman popilaritesini kaybetti pokemon ülkemizde ve bir avuç insan kaldık hala pokemon ve türevlerini güncel olarak takip eden. Bu durumda animenin ne denli güçlü bir reklam olduğunun kanıtıdır. Bakınız Ash-Greninja diye bir olay çıkardılar animede. Sonra Pokemon Toretta diye bir arcade cihaz yapıp hop içine koydular. Karakteri iyice tanıtıp insanlara sevdirdikten sonra hooop Pokemon Trading Card Game'in içine koydular Ash-Greninja ex box diye. Yarın bir gün bunun Amiibo'sunu da çıkararlar tam olur. Yani Ash-Greninja oyunlarda yok diye birşey söz konusu bile değil. Pokemon dünyasının geniş bir oyun yelpazesi var. Biraz konunun dışına çıktım lütfen kusura bakmayın. Elimden geldiğince forumun her başlığını takip ediyorum ama fazla katılımda bulunmuyorum sohbet konularına.

Her ne kadar oyunlara zemin hazırlamak için yaratılmış olsada Ash-Greninja karakteri senaristlerde güzel ve ilgi çekici bir hikaye yakaladıklarının farkında bunu iyi bir şekilde değerlendireceklerdir diye düşünüyorum. İşin özü XY&Z serisi ile Ash şeytanın bacağını kırıp şampiyon olacak gibi geliyor bana.
ANLADIĞIM KADARI İLE TİERNO SAWYERLE, TREVOR DA ALAİNLE EŞLEŞİYOR
Lig belli olduğuna göre bir şey kalmadı zaten sezonda.Tahminimce Ash finale çıkacak ya bir mega efsaneviye yada Ash-Greninja kafasında takılan yeni nesilden bir megamsı yaratıkçıkla karşılaşacak ve şampiyon olamayacak.Devamında sırf Greninja ile inat edip yeni sezona beraber gidebilirler gibi geliyor.Alain var derseniz ya bir olaydan ötürü maça çıkmayacak yada Ash tarafından yenilecek.