Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Filmi hemen internete koyarlarsa, sinemadan çıkardıkları kar eksilecek ve filmlerin her yıl düzenli bir şekilde çıkmasının ana sebebi de ek kar. Filmleri takip etmeyenler evde oturup izlesinler de onlara uymaz, korsan işi yani. Ki film hemen internete düşmez korsan bile olsa ama dediğim gibi böyle bir şey onların işine gelmez. Dublajlanınca genelde internete düşer o zaman dublajlayanlar telif hakkını satın alıp filmi televizyonda yayımlamış olurlar ama dublaj da hemen gelmez direkt televizyonda yayımlanırsa yine sinema gelirleri düşer (ingilizce bilenler japonca altyazı ayarlarlar). Flashback de hem filmle ilgili merakı azaltır belki, hem de animeyi izleyenlerin de kafasında boşluk olmasına sebep olur. Misal ben Japonya'da olayım, iki hafta sonra sinemaya gidecek olayım ve animede de Volcanion'un yakalanmış olduğunu göreyim ve merakım uçsun. Son dediğin mantıklı biraz ancak bugüne kadar bunu yapmadılar, bugünden sonra da yapacaklarını pek zannetmiyorum. Ama olsa hoş olabilir  :think:
Eğer victiniyi vermeyen senaristler vadinin koruyucusu düdüklü tencereyi verirse kafalarına patates düşsün onların...
@_Erdi_ O kadar derinlere inmeye gerek yok bence :D Ve ben fanların tarafından yazmıştım. Fanların pek fazla sinema geliri düşecek ay yazık diye düşüneceklerini sanmıyorum. En azından çevremde kimse Pokemon'un gelirini düşünmüyordu. İşte yeni mükemmel fikrim:

Eğer internete koymazsanız Pokemon'u bırakıyoruz deriz :D Eğer hemen internete koyamıyoruz derlerse de şey deriz:

Siz bilirsiniz... Galiba ben Pokemon'un başında olsaydım 2 gün içinde batardık:D Benim kafa böyle şeyleri pek almıyor. :D Ve dediğim gibi istediklerini yapabilirler ama Ash'e bir efsanevi verseler yeter. İster filmde ister animede ...
Eğer yapımcılar fanları çok umursasaydı Charizard çoktan geri dönmüş, Ash bir bölgede şampiyon olmuş ve anime oyun tanıtımı modundan çıkmış olurdu.
*Yapımcıların kazançları her zaman ön plandadır bu madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez XP Biraz anayasal oldu :D 

Ve evet, az önce şirketi batırdın :D Volcanion değil de junior efsanevi fena olmaz. Son bölüm Zapdos yakalanacak pozisyonda idi aslında tam da. Ash'in dördüncü kuş Pokémon'u olurdu Kalos'taki. Ama Ash bu, yanında Meleotta gibi bir efsane dolaştı ancak yakalamaya teşebbüs dahi etmedi. 
Zapdos'un olmayacağını hepimiz biliyoruz. Çünkü Ash'e göre evrendeki en güçlü elektrik pokemonu ''Pikachu'' Onun dıında elektrik pokemonu yakalamak mı? Bunu rüyamızda bile göremeyiz :D Ash'e başka elektrik pokemonu verirlerse olmaz. Ve volcanion su ve ateş tipi. Ash ister diye düşünmüştüm ama benim de fikrim değişti. Çünkü madem yapımcılar para istiyor o zaman efsanevi vermeyeceklerdir. Çünkü efsaneviler animede çok çok güçlü oluyor. Bu da direkt lig şampiyonluğu demek. Bu da = animenin bitmesi. En azından onlara göre. Aslında şampiyon olduktan sonra da başka bölgeye gidebilirler. Neyse Ash bir efsanevi yakalasın yeter. Ne olduğu fark etmez. Değil mi?
Bence Pokémon dünyasında efsaneviler mümkün olduğunca-gerekmedikçe yakalanmamalı. dünya-uzay için bile farklı farklı önemli rolleri var. Sırf maç yaptırmak için efsanevi yakalatmak saçma zaten. Oyunlardaki mantık tabii ki para amaçlı olduğu için bir takımda full efsanevi de olabilir (tamamen çocuk işi de diyebiliriz). Ama animede bu olmamalı (her ne kadar hitap ettiği yaş aralığı çocuklar olsa da). Filmler zaten efsanevilerin veya önemli rolleri olan önemli Pokémonların tanıtımı için yapılıyor. Bu tanıtımlar da iyi bir senaryo ile keyifle izlenebiliyor. Birçok animenin filmi animeden biraz daha bağımsız olaylar şeklinde geçer zaten. Önemli ve gerekli her olay animede yaşanır (Mewtwo filmleri ve Sinnoh'un arka arkaya 3 filmi hariç bence).
Aslında haklısın ama Tobias darkrai yakaladı diye kimse onu tutuklamıyor :DDD (Dalga geçiyorum.) Ama biraz eleştirilmiş. Ve biz senaristlerden Dialga (En sevdiğim efsanevi) giratina palkia gibi sadece 1 tane olan ve kutsal görevleri olanlardan istemiyoruz ki. Biz sadece bir tane articuno zapdos moltres entei raikou suicune regice regirock registeel mesprit azelf uxie keldeo cobalion virizion ve terrakion'dan birini istiyoruz. (bu efsanevilerden çok var diye biliyorum. Mesprit azelf ve uxie'den emin değilim.) Ve yeni muhteşem teorilerim:

1) Bir adamdan ya da kadından yumurta alır ondan bir efsanevi çıkar. Böylelikle o yakalamamış olur.

2) (Uydurmasyon gücüm zirvede) Bir tane efsanevi ''Seni seçtim Ash'' der. Sonra onu yakalamasını ister.

3) Ho-oh ona katılır. Ne de olsa birbirlerine bağlantılılar. Ash köz demek. Ho-oh da anka kuşu diye bir teori vardı.

4) (Bu çok komik.) Yanlışlıkla Tobias ile pokemonları takas ederler. Sonra Tobias da pokemonunun Ash ile kalmasını ister.

Nasıl ?
(04-03-2016, 10:24 PM)Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Oyunlardaki mantık tabii ki para amaçlı olduğu için bir takımda full efsanevi de olabilir (tamamen çocuk işi de diyebiliriz). Ama animede bu olmamalı (her ne kadar hitap ettiği yaş aralığı çocuklar olsa da).

Burada ne demek istedin onu tam anlamadım ama dediklerine genel olarak katılıyorum. Tabi Meloetta gibi çok önemli olmayan efsaneviler de var (en azından anime için) veya Üç Silahşörler yakalanabilir bana kalırsa. Ancak zaten çoğu efsanenin animesel amacı dünya dengesini sağlamak. Bunların yakalanması demek, dünya dengelerinin bozulması demek. Darkrai ile Latios yakalayan Tobias bile ne kadar eleştirilmişti. Oyunlarda da takımı efsane kaynayan tipler pek hoşuma gitmez. Daha taktiksel oynamayı severim. Stratejiler çok güzel olabiliyor ve heyecanı arttırıyor. Hele hele rakibi deli eden, genellikle şansa dayalı taktikler (.D 

Ve filmlerde gördüğü Pokémonları Ash animede bile hatırlamıyor. O yüzden filmlerde Pokémon yakalanması cidden uçuk bir hayalmiş - bunu diyen de birkaç dakika da olsa yakalansa acaba nasıl olurdu diye düşündü bu arada - şimdi fark ettim.
Ash ve efsanevi Pokemon bu ikisini hiçbir zaman bir arada düşünmedim neden Ash'e efsane versinler ki o zaman ne tadı kalır animenin ne olacak Tobias gibi lige çıkıp bütün rakiplerini darmadağın mı edecek tek bir efsane ile bu zamana kadar yakaladığı Pokemon'ları geri plana mı atacak ben Ash'i küçük görmüyorum yakalayamaz da demiyorum ancak eğer bir gün yakalarsa ya Brandon gibi sınır beyni olur ya da şampiyon olup emekli olduğunda yakalar anca o zaman Ash'e yakışır efsaneler ama şimdi olmaz olamaz.
Anime = mantık error. :D