Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Şimdi olumsuz yaklaşıyorsun demeyin ama eski izleyicilerle gelen bir ivme de olabilir.İlk seriden beri takip edenler veya bizim gibi bir dönemden sonra tekrar takip edenler. Bu seri ilk takip ettiğim seri, değerlendirmeler için de uzun bir zaman oluyor. Olumsuz yönler bulunuyor. İlk dönemlerde de belki böyleydi. Olumsuz yönlerini bulan kişiler vardır. Detaylı olarak düşünenler.

Bence şu anda bu seri OS veya DP seviyesinde değil ama BW serisinden kesinlikle daha iyi. Zaten pokemona uzun seriler yakışmıyor. İndigo Ligi, Portakal Adaları ve Battle Frontier sezonları bence diğer sezonlara oranla daha iyiydi. Neyse artık serinin neredeyse sonuna geldik biz ne kadar eleştirsekte, övsekte, istesekte, istemesekte iş bizde bitmiyor. Senaristler ne kâr elde edeceklerse onu yapıyorlar. 
(16-08-2016, 05:37 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi olumsuz yaklaşıyorsun demeyin ama eski izleyicilerle gelen bir ivme de olabilir.İlk seriden beri takip edenler veya bizim gibi bir dönemden sonra tekrar takip edenler. Bu seri ilk takip ettiğim seri, değerlendirmeler için de uzun bir zaman oluyor. Olumsuz yönler bulunuyor. İlk dönemlerde de belki böyleydi. Olumsuz yönlerini bulan kişiler vardır. Detaylı olarak düşünenler.

Bence çok güzel bir detaya değinmişsin. DP ve BW için kesinlikle doğrulayabilirim. Örnekler verecek olursam mesela Dawn'ın May'i yenmesi çok büyük kavga çıkarmıştır. Tecrübesiz Dawn'ın 10 ribbon ve 2 Grand festival görmüş May'i yenmesini saçmalık ve haksızlık diye yorumlayan birçok yorum görebilirsiniz arşivlerde. Infernape'in blaze ile muazzam güçlenmesine karşın torrent ve overgrow yeteneklerinin işe yaramaması, blaze'in sadece Infernape'e özel kılınmasını saçmalık diye eleştirenler vardı. Şu an XYde 130. bölümdeyiz ve Ash'i çok güçlü olarak görüyoruz. Aynı bölümlerde Ash Paul'dan hezimet yemişti. Biz 2,5 yıl Ash'in ezilmesini mi bekledik diyenler oluyordu pekala. Yine arşivlerde sinnoh takımını tarihin en kötüsü olmakla suçlayan, eskileri getirmeden Paul'u yenemeyeceğini savunanları görebilirsiniz. 

BW genel olarak zaten kötü görülen bir seriydi ama bir olayı söylemek isterim hatta ararsanız bizim forumdaki tartışmaları da görebilirsiniz. Iris'in Dragonite yakalaması çok büyük kavga çıkarmıştı. Çünkü o zamanları göz önüne alırsak Iris'in Ash'ten bile güçlü olması anlamına geliyordu. Niye Dratini değil diye eleştirenler, eski kızlara haksızlık diyenler, Iris'e fazla gelir diyenler...yani tahmin de edebilirsiniz. 

Mesela spoilerin animenin tadını kaçırması ile ilgili yorumlar oldu XY'de. DP'den spoiler söyleyeyim bir tane. Ash'in eskileri kullanacağı ne zaman öğrenildi biliyor musunuz? 6 ay önce. Anime tarihin en büyük spoilerine aday gösteriyorum bunu.

Brock'u severiz mesela ama DP zamanları Brock'tan bıktık yorumlarına en sık rastlanan zamanlardır. Velhasıl örnekler çoğaltılabilir. Ben BW ile ilgili okuduğum tüm güzel şeyleri BW bittikten sonra okudum. XY de bitince yaptığı güzellikler daha iyi dillendirilecektir. Kimse Charizard Dusclops'a ezildi demez, Articuno'ya çaktı der. 
XY serisinde benim en çok eleştirdiğim Nokta ejder tipi pokemonlar ve saldırıları. Bölgenin ejder tiplerini savaşırken göremedik ancak Ejder tipi saldırıları hemen hemen her pokemonun öğrenebileceği saldırılar haline getirdiler örneğin mega evolution özel serisinde Dragon pulse kullanan Blastoise.
(16-08-2016, 07:33 PM)Achilles Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]XY serisinde benim en çok eleştirdiğim Nokta ejder tipi pokemonlar ve saldırıları. Bölgenin ejder tiplerini savaşırken göremedik ancak Ejder tipi saldırıları hemen hemen her pokemonun öğrenebileceği saldırılar haline getirdiler örneğin mega evolution özel serisinde Dragon pulse kullanan Blastoise.

Charizard ve Blastoise'inkiler Pokémon ve ability tanıtımı içindi. Mega Charizard X'in ability'si Tough Claws, Dragon Claw gibi rakibe temas eden saldırıların gücünü arttırıyor, Mega Blastoise'in ability'si Mega Launcher ise Dragon Pulse gibi içinde pulse geçen saldırıların gücünü arttırıyor. Oyunlar için kullanmışlar yani. Tabii ikisinin de seçebileceği bir sürü saldırı var, ejder türü seçmelerine gerek yoktu XD Tabii Blastoise'in seçeneği daha dardı 5-6 saldırı vardı seçebileceği.
Spoiler:
Birbirlerine karşı savaşan Alain ve Ash şehirde olanlar yüzünden güçlerini birleştirecekler maçın yarıda kesilme ihtimali artıyor gibi O.O
Spoiler:
[Resim: 1N23MA.jpg]
Şampiyon gibi bakmamış mı Ash?  Onion021
(16-08-2016, 09:26 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Spoiler:
[Resim: 1N23MA.jpg]
Şampiyon gibi bakmamış mı Ash?  Onion021

bence sinirlenmiş gibi bakıyor senin dediğin gibi olsaydı kararlı bir biçimde bakardı 23emu
(16-08-2016, 09:52 PM)team rocket blast off Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bence sinirlenmiş gibi bakıyor senin dediğin gibi olsaydı kararlı bir biçimde bakardı 23emu

Alain'in de kararlı bakmadığını varsayarsak şampiyon Bonnie o zaman XP
Team Flare olaylarından sonra ne olacak acaba lig sonuçlanmazsa örneğin Alain'ın team flare için çalıştığı öğrenilirse diskalifiye olur mu? Soru işaretleri azalmıyor aksine artıyor. Şampiyonluğun Hükmen gelmesi ihtimalide artıyor.
(16-08-2016, 10:35 PM)Achilles Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Team Flare olaylarından sonra ne olacak acaba lig sonuçlanmazsa örneğin Alain'ın team flare için çalıştığı öğrenilirse diskalifiye olur mu? Soru işaretleri azalmıyor aksine artıyor. Şampiyonluğun Hükmen gelmesi ihtimalide artıyor.

ligin sonuçlanmama ihtimali zayıf geliyor ama ligin hemen bitiminden sonra kutlama vb olmaması ihtimali daha kesin geliyor bence herkez gücünü birleştirip team flare'a karşı savaşsa efsane olur bence ash ve arkadaşları roket takımı sawyer tierno ve diğerleri hep beraber saldırsalar herkez teke tek kapışsa aşırı efsane bir mücadele çıkar ortaya kötüler vs iyiler veya uzaylılar vs insanlar tarzında team flare herkezle düşman zaten alain zaten onlardan yana olacak alain ve ash'in tekrar karşılaşmasını izleyebiliriz alain'in team flare için çalıştığı öğrenilse bile diskalifye olmaz çünkü maça etki eden bir durumu yok team flare'ın sadece şampiyonluk kötüye gitti tarzında muhabbetler döner tabi söylediklerimin hepsi bir ihtimal ama olaylar böyle epikleştirilebilir "bence"