Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(30-05-2016, 08:57 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnsan sevdiğinin suratına kartopu atar mı? Kendinizi kandırmayın Serena Ash'i sevmiyor. Hoşlanmayı aşk sanıyor onun için kızarıp duruyor.

Ash haketti o kartopunu :D
(30-05-2016, 08:57 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnsan sevdiğinin suratına kartopu atar mı? Kendinizi kandırmayın Serena Ash'i sevmiyor. Hoşlanmayı aşk sanıyor onun için kızarıp duruyor.

Muhteşem aşk anlayışınla beni mest ettin kardeşim. Shout İnsan hoşlandığının suratına kartopu atar mı peki? Onion011
(30-05-2016, 08:57 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnsan sevdiğinin suratına kartopu atar mı? Kendinizi kandırmayın Serena Ash'i sevmiyor. Hoşlanmayı aşk sanıyor onun için kızarıp duruyor.

Misty'nin de sevgisi yalan çıktı bak sen şu işe :D  Oysa yakışıyorlardı da.
(30-05-2016, 08:57 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnsan sevdiğinin suratına kartopu atar mı? Kendinizi kandırmayın Serena Ash'i sevmiyor. Hoşlanmayı aşk sanıyor onun için kızarıp duruyor.

Troll olmasını diliyorum bu arkadaşın ama değil bence :D 
Normalde hiç sevmem ve karışmam da bu kız karakter, aşk meşk konulara bilen biliyordur da şu Misty'nin tokat sahnesini görünce ne kadar özlediğimi hatırladım. 90lar ile günümüzü kıyaslamak aslında yanlış çünkü yıllar geçtikçe belli değişiklikler oldu-oluyor. Pokémon çok değişikliğe uğradı, yeni oyunlar yeni bölge yeni karakterler derken neler oldu, kimler geldi kimler geçti animeyi etkiledi. Ülkemiizde yasaklanmasa şu an devam etse (normal kanal yayını ile) May'i, Dawn'ı falan canlı izleyip takip etme şansı bulsaydık eminim onları da sempatik bulup seven olacaktı Serena gibi. Ki bakın yurt dışında pek çok kişi tüm seriyi baştan beri izleme fırsatı bulmasına, oyunların hepsini oynamasına rağmen "original is the best" diyen ciddi bir çoğunluk var. Ben de o zamanlar Misty'yi tvde sabah kalkıp izleyen, tasoları toplayan bir nesildenim. Yıllar sonra serinin devam ettiğini öğrenip tüm bölümleri izledim. İzliyorum da. Pokémon 100 yıl sürse de 100 çeşit karakter gelse de ben Misty'nin Ash ile anılarını, Brock'u, Kanto'yu, Pokémonları ile yaşadıklarını falan "ilk" oldukları için hep ön planda tutup anlatacağım. O dönemi bizim gibi yaşamayan veya yaşayıp da taraf tutmayan kişiler şu an canlı izledikleri kişileri veya Pokémonları sevip savunabilir. Ben genelde taraf tutmayan biriyim ama kimse "eleştirilemez" değildir, kişisel görüşler bunlar çok kafaya takılacak şeyler değil. Serena bazı konularda daha ön plana çıkartılıp bölgesi, animesi, karakterine uygun şekilde tasarlanmış. Düşünün Ash yeni bölgeye gitti oradaki kız ilk bölümden Ash'e sarıldı, el ele gezdiler, öptü falan ne olacak mesela? (10 yaşında bebe bunlar ya gerçi çok saçma) Veya Serena Ash'e veya Ash Serena'ya "seni seviyorum" dedi. Ne olacak ki? 20 yıllık animede yaşı büyümeyen, eskileri adam akıllı hatırlamayan, Pokémonlarını dostlarını falanları filanlarını adam akıllı arayıp sormayan, doğru dürüst başarılar bile elde edemeyen ana karakterimiz vark. 3-4 sezonluk gezi turu yapıyor eskileri beyninden silip atıyor. Sonra istediğini hatırlıyor gelip geçiyor. Önümüzdeki sezon "millet görüşürüz, hadi Pika yeni bölgeye" deyip gidecek büyük ihtimal. Birkaç yıl sonra da eski sezon karakterleri gibi arka planda kalacak şimdikiler. Neyse uzun yazmışım, yorgunluk da var cümleler karışmadan fazla uzatmayayım : ) 
Torkoal93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Normalde hiç sevmem ve karışmam da bu kız karakter, aşk meşk konulara bilen biliyordur da şu Misty'nin tokat sahnesini görünce ne kadar özlediğimi hatırladım. 90lar ile günümüzü kıyaslamak aslında yanlış çünkü yıllar geçtikçe belli değişiklikler oldu-oluyor

Pokémon'u Disney XD'de görmediyse veya oyunlardan gelmediyse hemen hemen her fan o sezonları zamanında izleyip geldi zaten. Ki son yorumlarda Serena'lı bir lafa Misty'li bir şey atan (kıyaslama falan yok ama sen öyle diyorsan orası ayrı) bir tek ben olarak üzerime alındım, dalga geçerek attığım bir şey o. Savunulan tezi biraz mantıksız bulduğum için değişik bir bakış açısı gönderdim konuya. Yoksa diğerleri sağ köşedeyse PokéShipping bende sol köşede. Misty beş çocukluk aşkımdan biridir. Ki forumda gayet objektif bir tayfa var bence Iris'i saymazsak kötülenen veya beğenilmeyen pek kız olmadı. Genel olarak karakterlere mutluluk saçan, hepsini seven  ve bunu yorumlarıyla belli eden bir tayfa var zaten. Misty-Serena işin biraz esprisi ama bazen ciddiye alanlar olabiliyor orası ayrı. Hepimiz için özel karakterler olur (kimi ilk göz ağrısını diker, kimi canlı izlediğini, kimi kendiyle ortak özellikleri olduğunu gördüğünü tutar) ama genel olarak herkeste eşit görüyorum ben. Neyse, söylediklerinin diğer kısımları özel zaten kıyaslama olayına takıldım son yorumlarda bir tek ben Misty ile ilgili gönderi attığımdan ve yorumun benim yorumumun hemen üzerine geldiği için açıklamak istedim.
Evet çokça kıyaslama yapılıyor Serena konuşuluken Misty ne alaka ismi geçmiyorken onunla ilgili yorum atılıyor. Konu serena Misty ye nereden geliyor.

Evet ve ben trolluk yapmiyorum en az senin kadarda düşünüyorum. Özgür irade değil mi?
Ash bu sezonda daha ciddi bir karakter oldu ve çoğu kişi Ash'i aptal halinde görmek istiyor..
Ben şahsen bir nebze Pikachu'yu sevmeme rağmen anti-patim var bir yönden. Madem evrim geçirmek istemiyorsun takıl labaratuvarda gelişmeyen pokemonu ile gitsin başka bölgeye.  Gible ile gitse güzel olur mesela.
Sırf fanlık yüzünden Pokemonun ya da Pokemona ait bir karakterin eleştirilmesi beni üzüyor. Eleştiri yaptığım çoğu yorum bunu yaptığını düşündüğüm yorumlar. Sırf sevdiği karaktere , pokemona rakip gördükleri için bazı karakterler hatta anime bile olmayan nedenlerle eleştiriliyor. Bazı kişiler beni Kalos savunucusu görüp kin falan da besleyebilir bilmiyorum. Benim için tartışma da orada bitiyor ve tamamen unutuyorum. Yaptığım yorumları da hep yorumun sertliğine göre yazıyorum. O yorumlara eleştiri yapma nedenim de pokemonu ( yani animeyi ) sevmem ve sahiplenmem.

Şu ana kadar yorumlarıma bakılırsa belki Kalos ekibi , Greninja veya Serena hayranı gibi gözüküyor olabilirim ama ne Greninja'nın Charizard'dan ne Kalos ekibinin Kanto ekibinden farkı yok benim için. O sırada hangi sezonu izliyorsam o karaktere yakın hissediyorum.

Çocukken Ash ve Misty'i sadece arkadaş olarak gördüğüm için belki şu an Misty Misty yazıp sürekli Serena'yı sebepsiz yere eleştirmiyorum. Ama eminim ki koyu Misty fanı olup sürekli sebepsiz yere Serena'yı eleştiren kişiler de benim kadar Misty'i seviyor mudur tartışılır.

Bazı karakterleri daha çok sevmek normaldir ama abartıp da bu yüzden animede gerçekten hikayesi güzel yazılan bir karakteri ya da pokemonu eleştirmek kadar gereksiz bir şey yok. Herkes seri başlamadan önce olgun bir Ash istiyordu. Ash'i ilk defa bu kadar sağlam bir karakterle izlerken gereksiz eleştiriler görmek canımı sıkıyor.

Diğer bir konu da bu yorumları yapan kişilerin eleştirildiklerinde sürekli özgür düşünce veya kıyaslanma yapılıyor demesi. Arkadaşlar zaten yapılan sebepsiz eleştiriler altında bir neden olduğunu çok belli ediyor. Koyu taraftarlara bunu anlatmak zor çünkü yorumlarının tamamen objektif olduğunu iddia etmeye devam ediyorlar. Bu yüzden çoğu kişi de biraz takılarak ve mesaj vererek bunu onlara anlatmaya çalışıyor. Bence bir karaktere olan bağlılığınız başka bir karaktere ön yargıyla yaklaşmanıza neden olmamalı. Bu sadece Pokemon için geçerli değil , her animede ( çok anime izlemem aslında ama izlediğimde yorumları okumayı severim. Daha yeni Naruto'ya başladım ve orada yapılan yorumlarda da bunu sıkça görüyorum ) , dizide veya gerçek hayatta da olan bir yaklaşım şekli.

Çok uzun yazmışım özet : herkes ister istemez bir tarafa kendini yakın hisseder ama ne bu hayali dünyada ne de gerçekte bunu abartmayalım .