Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ash'in Greninja'sının (ya da Ash-Greninja'nın) abilitysi hakkında ne zaman bir şey söylendi ki animede? Bu sadece bir teori diye biliyorum ve eğer öyleyse bu kadar bağlanma bence, bir milyon tane teori dönüyor buralarda. En basitinden her olayın altında AZ'nin (X/Y oyunlarındaki bir karakter) adını arıyoruz.

Protean ability'sinin özelliği şu; seçtiği saldırının türüne değişiyor Pokémon. Şimdi bu oyunlarda taktiksel açıdan çok iyi. Çünkü Greninja hızlı bir Pokémon. Ve sp.atk'ı da çok yüksek. Misal rakibi bitki türü olsun, Greninja Buz Işını kullandı, rakibinin canının yarısından fazlası gitti. Sıra rakibe geçti, rakip önceden seçmiş olduğu (Greninja ile aynı anda seçiyor, Greninja hızlı olduğu için önce vuruyor) saldırıyı kullanır ve atıyorum Enerji Topu olsun bu, Greninja'da süper etki yaratmaz, canının en yarısını götürür (önceden tamamı giderdi misal, Greninja'nın defasları da kötü hem) Greninja ikinci tura tekrar Buz Işın'ı ile girerse ilk o vuracağından o maç onda olur. Son nesille birlikte kullanımı aşırı yaygın olan bir strateji ancak artık herkes ona göre önlemlerini almaya başladığından kullanımında azalmalar da var. Tabi bu animede nasıl işlenir bilemeyiz. Rakip, Ash'ten sonra da saldırı komutu verebilir. Ancak rakibin bu Protean'dan haberi yoksa üstünlük Ash'e geçer.




Bu arada bugünkü bölümü izledim de, Rayquaza'nın taşı gözüme çok çarptı. Acaba diyorum Flare'in bu taşla işi bitince taş parçalara ayrılıp Kalos'un veya başka bir bölgenin dört bir yanına saçılır da, biz Zinnia'yı böyle görür müyüz? Nasıl bir teori sizce?
Hemen açıklıyorum. Surf ardından dark type saldırı kullanınca dark olacak. Veya karşında var fairy vuracak sana 2x. Sen poison tip saldırıyorsun hem STAB(same type attack bonus) alıyorsun hem öldüremezsen ki zor, bu sefer zayıf vuruyor fairy. Daha güzeli shadow sneak kullanıp karşıdan gelecek rapid spin ,high jump kick gibi saldırılardan etkilenmiyordun  8D

Ya ben geç kaldım cevap yazmaya ya Erdi çok hızlıydı. Her halükarda ben boşuna yazmış gibi oldum =T
Protean abilitysinin ne olduğunu biliyorum . Yine de yazdığınız için teşekkürler. Ben forumda bir yerlerde biri Greninja'nın ability'si protean olabilr demiş ben olacak diye okumuşum sanırım. Neyse ben showdown oynuyorum da greninja'nın protean abilitysi olduğunu herkes biliyor galiba çünkü toxic spikes kullanıyorum(bu saldırıyı öğrenebilen en güçlü pokemon galiba araştırdım ama başka güçlü pokemon bulamadım.) psychic ile tek yiyorum :D O yüzden pek kullanışlı göremiyorum sanırım. Ama dediğiniz kadar iyi ise umarım bizim greninjanın abilitysi protean olur.
toxic spikes kullanacak daha iyi pokemonlar var bence. Greninja'yı sp.atk'ır ve hız bakımında geliştirmen daha iyi olur sanki. 
Uberde şuan kendisi. Ve orada pek dayanamaz. Yani spaatacker olarak olmaz bence. =Z
hmm showdown'da oynamadığımdan direkt wi-fi battlelık tavsiyeler veriyorum XP 
Greninja'yı attacker olarak kullanmıyorum çünkü... (Ben de nedenini bilmiyorum. Nedense greninja ile toxic spikes atıyorum daha sonra yeniliyor zaten:( ) Aslında kullanıyor da olabilirim. Dark pulse surf gunk shot ve toxic spikes moveseti vermişim. Ev'ler 252 speed 252 special attack ve 4 attack. Benim pokemon eleme işlerini aggron charizard hydreigon ve blissey üstleniyor.(Blissey mi demeyin seismic toss verdim  Onion021 ) (Aggron heavy slam kullanıyor. Yine merak etmeyin. Belki defansif bir pokemon olabilir ama iyi iş çıkarıyor. Değişik tarzları severim.)
Noibat çok çabuk evrimleşti beni çok şaşırttı daha yumurtadan çıkan bi pokemon ve o maç deneyimide yok ha iyimi oldu evet oldu ama birakicakmi yoksa noivernide gibi sorular geliyor aklıma
Greninja psişik ışından tek mi yiyor?
(11-03-2016, 08:13 AM)Serhat Torun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Greninja psişik ışından tek mi yiyor?

Greninja o saldırıdan hasar almaz eğer protean yeteneğini kullanmadıysa :)