Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
pokemon master kelimesinin tam anlamını bilmiyoruz Ash için. Eğer bu en güçlü olmak, maç kazanmak olsaydı ona uygun hareket ederdi. Ama o sürekli yeni yolculuklara çıkmayı ve güç yerine sevgiyle savaşmayı tercih ediyor. Bence buradan çıkarabiliriz onun için ne anlama geldiğini. Pikachu ve diğerleri ile arasındaki ilişkiye bakarsak bence yaşına göre yeterince pokemon master. Yani 10 yaşında amacına ulaşacak da ne yapacak -_- Hiç gerek yok. 30lu yaşlarda birkaç bölgenin şampiyonu olsun yeterli
Victini8989 olaya farklı bir noktadan bakmış.Ben dahil birçok kişi yıllardır "Pokemon Ustası" olmayı lig kazanmak, efsane yakalamak veya efsane devirecek pokemon yetiştirmek, (son nesille birlikte) Mega sahibi olmak vb. olarak görüyoruz.Tabi ki buraya kadar bir sorun yok, bu herkes için farklı; Dawn için "Pokemon Ustası" olmak en başarılı koordinatör olmaktır mesela.Peki hiç düşündük mü Ash için bu ne demek? Sanki şu ana kadar hep biz Ash adına düşünmüşüz gibi geliyor.Çocuğuna fikrini, hayallerini sormadan onun adına kararlar alan "anne/baba"lar gibi.Belki de Ash için "Pokemon Ustası" olmanın yukarda saydıklarımla çokta bir alakası yoktur.Ha tabi ki önemlidir, parçasıdır, öyle olmasaydı en basitinden liglere katılmazdı.Ama onun için "usta"olmak daha çok mücadeleden değil, sevgiden geçiyordur.Bu açıdan düşününce her şey daha bir mantıklı geliyor; o kadar güçlü pokemonu niye bıraktığını bile.Bizim düşündüğümüzün aksine "pokelerim ne kadar güçlüyse değil, ne kadar mutluysa bende o kadar ustayım".Çoğu kişinin kafasındaki olması gereken, izlemek istedikleri Pokemon animesini düşününce kabullenmesi zor, ama gerçek bu.
Şimdi şu son gelişmeler ışığında ligdeki rakipler için Sawyer=Paul Alain=Tobias diyebiliriz ama önemli olan Kalos Ash vs Sinnoh Ash
Sawyer ile Paul maçı gibi en iyiler son maçta kapışacak ve Ash yenecek, Alain ise Mega Charizard X ile alayını devirerek yoluna devam edecek taaaki Ash'e gelene kadar şimdi merak ettiğim olay Mega Charizard X'ten 1 Darkrai çıkarıp Ash'i çok mu zorlayacaklar yoksa Ash artık eskisinden güçlü deyip dişe diş bir kapışma mı izletecekler finalde. 
Bence Alain vs Ash de ilk MCX ve Greninja çıkmaz. Alain henüz bilmediğimiz bir pokemon yollar Ash de bişi yollar. Bu böyle gider gider sona ikisininde iki pokemonu kalır. Ash de pikachu ve Greninja, Alain de de MCX ve bi şey daha. Sonra pikachu bilinmeyen pokemonu yener, sonra da MCX pikachu yu. En sonda da yine MCX ve Greninja görürüz.
Tobias darkrai'sini ilk kullanmak stratejisiydi ve ve bütün maçları ve rozetleri darkrai ile aldı sadece darkrai'yi sceptile yendi alain ash ile olan maçında ash'in ve greninjanın gücünü bildiği için charizard'ı sona saklar.
Aglot'un yorumlarini okumuyorum uzun zamandir ama ZoNaL'ın yorumunu okurken bir seyler gordum. Dukkani kapatmisti galiba oyle duyumlar aldim ama kapatmamis neyse. Simdi Pokemon Ustasi olmak konusunu ben foruma kayıt oldugumdan beri bircok konuda anlattim fikrimi belirttim bilen biliyordur. Sadece mac yapmak veya lig kazanmak degil. Ash duygulari, hevesi, hırsı ve yeni taktikleri ile evrim, tür vb. bakmadan savasir ve Pokemonlari ile bagi gucludur. Gibi gibi uzun uzun aciklamalarim olmustu. Yorumlarimi begenen ve destek cikanlari da hatirliyorum. Gerci o zamanlar su anki 3-5 uye yoktu bile forumda neyse. Madem Pokemon Ustasi olmak sadece mac ve guc degil, duygular, mutluluk ve baglilik. Neden bagli oldugu, mutlu oldugu diger Pokemonlarini hatirlamiyor? Onlarla birlikte farkli seyler yapmiyor, farkli bolgelere gitmiyor? Yakala, bolgeyi gez, gymleri yen ve lige katil kaybet sonra yeni bolgeye Pikachu ile git. Artik o inandigim sevgi baglilik falan da azalmaya basladi. Ama Ash'i ilk zamanlardan beri bilen biri olarak kucucuk umutlarim var. Ligin beni sasirtmasi halinde de cikip haksiz ciktim veya dedigim cikmadi da derim. Bakalim beklentimin disinda olur mu olur bilemem.
Her duyduğunuza inanmayın.
İyi madem o zaman Ash pokemonlarını dövüştürmesin Pikachu ile turistik  gezinti yapar gibi gezsin rozet için falan kasmasın. Bu arada ligde eski pokemonlarını kullansın bari Goodra'yı almasın alacaksa niye bırakıyor oraya hadi bıraktı gittiğinde alsaydı. O yüzden eski jenerasyondan pokemon görmek isterim. (Sceptile, Charizard, Infernape, Heracross vs.)
XY&Z gerçekten efsanevi bir seri oldu. Desteksiz finale çıkacak belki de şampiyon olacak kadroya çöp diyoruz :(
Serhat Torun, yorumumu -bu sefer anlayarak- tekrar okumanızı öneririm.Hoş olmuyor.