Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cidden ligin yarıda kalacağı düşünülüyor sanırım :S Pokemonun aynı zamanda bi oyun olduğu unutuluyor mu ne? Pokemonda mega diye bi kavram çıkıyor ve bunun seriye girmemesi imkansız.Şimdi elimizde başlangıç pokemonlarından ASh'te olan bir tane var.Bu pokemonun bir şekilde parlaması gerek.Ama eski bi pokemon gelirse (Megası olan) unutulacak.Ne yaparsınız?Her ne kadar pek mümkün görünmesede gider ona da seri içinde bi mega gücünde bişey verirsiniz.Yani bu olağan dışı olayın temelinde oyun var.Ama ligin yarıda kalması gibi olağan dışı bi olayı neye bağlayabilirsiniz ki? Şunu hep düşünmüşümdür bu mecradada söyleyeyim Pokemon Animesi sadece Pokemon oyunu olanak tanıdığı müddetçe çıtayı yükseltebilir.
(02-06-2016, 11:16 PM)Monkey D. Luffy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şunu hep düşünmüşümdür bu mecradada söyleyeyim Pokemon Animesi sadece Pokemon oyunu olanak tanıdığı müddetçe çıtayı yükseltebilir.

Bu cümleyi tam anlamadım, yazım yanlışı veya anlatım bozukluğu ya da ikisinde var, yani şey için söylüyorum; yanlış bir çıkarımda bulunup yanlış bir yorum yapmamak adına.

Ligin yarıda kesilmesinin oyun tanıtımına bir engel oluşturacağını zannetmiyorum. Ligi yarıda kesecek olay Flare olayları ise neden olmasın? Gayet mantıklı. Lig yarıda kesilince tamamen bitmeyecek, flare olayları çözülünce tekrar kaldığı yerden devam edebilir.

Ve her şey oyun da değil yani. Her şey oyun olsa Bonnie'de Zygarde Core değil bir Sun&Moon Pokémon'u görürdük, onların efsanelerini görürdük, daha ilgi çekici olurdu. Eğer 6. nesile ait bir tanıtım ise şimdi ne X'te, ne Y'de bulunan bir Pokémon'un tanıtımına ne gerek var? Şu Zygarde çekirdeği ve Flare'in işleyeceği ultimate form iki oyunda da yok sonuçta. Olayı Xerneas ve Yveltal'dan bağlaya da bilirlerdi ya da şuanki oyunları satmak için. Veya Ash-Greninja da şuanki oyunlarda yok ve Sun&Moon'un da yeni bir nesli inceleyeceğini düşünürsek niye bir 6. nesil Pokémon üzerinden 6. nesilde olmayan bir özelliği tanıtıyorlar?
(02-06-2016, 11:16 PM)Monkey D. Luffy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cidden ligin yarıda kalacağı düşünülüyor sanırım :S Pokemonun aynı zamanda bi oyun olduğu unutuluyor mu ne? Pokemonda mega diye bi kavram çıkıyor ve bunun seriye girmemesi imkansız.Şimdi elimizde başlangıç pokemonlarından ASh'te olan bir tane var.Bu pokemonun bir şekilde parlaması gerek.Ama eski bi pokemon gelirse (Megası olan) unutulacak.Ne yaparsınız?Her ne kadar pek mümkün görünmesede gider ona da seri içinde bi mega gücünde bişey verirsiniz.Yani bu olağan dışı olayın temelinde oyun var.Ama ligin yarıda kalması gibi olağan dışı bi olayı neye bağlayabilirsiniz ki? Şunu hep düşünmüşümdür bu mecradada söyleyeyim Pokemon Animesi sadece Pokemon oyunu olanak tanıdığı müddetçe çıtayı yükseltebilir.

Lig tamamen duracak bir daha başlamayacak demiyor insanlar. Bir şekilde yarıda kesilecek (Team Flare ile) olaylar olacak sonra olaylar bitince devam edilecek lige işte. Bu olay animeye hareket katar biraz olsun farklılık sonuçta. Hep oyun mantığı, çocuk animesi falan deniyor bari bir farklılık vb. güzel olur. Ash kazanmasın, olay olsun lig bitsin başlamasın da denmiyor. Bugün Pokémon Origins ilk oyunların tam temsili 4 bölümlük bir anime ve ana animeden bile fazla izlendi birçok yerde. Sadece hikayedeki kalite bile buna bir sebep. Direkt oyunu kopyalayıp anime yaptılar oldu mu, oldu. Ana anime de oyun tanıtımı falan diyor ama birkaç kısmı oyunla alakası bile yok. Saldırıların türe göre vuruşu, farklı mekanlar, lig anlayışı, evrimler, karakterler vb. neler neler farklı oluyor. Ya adam akıllı oyunu göstersinler ya da bambaşka bir şey görelim.
Ligin yarıda kesilmesi neden bu kadar tuhaf geldi anlayamadım. Şahsen heyecan katması açısından benim kesinlikle isteyeceğim bir şey olur. Arkadaşlar açıklamış animede türlü türlü olaylar görüyoruz. Tamam biz de bazı yerlerde oyunların tanıtımı olarak lanse edilmesinden şikayetçiyiz de baz alındığı şey zaten oyunlar. Ama arada bir ton şey oluyor falan. Mesela Giovanni a.k.a Team Rocket'in lideri Unova'ya gelip heyecan katmadı mı? Yoksa Black/White oyunlarında Team Rocket mi var? Ya da Kanto'nun Gym Lideri Brock 4 sezon ana karakterlerden biri olmadı mı? Yoksa Brock gezdiği diğer bölgelerde de mi Gym Lideri? Lig desen oyundan tamamen bağımsız. 5 sezondur Ash lige katıldığında Elite4 maçına çıkıyor mu? Çıkmıyor, demekki oyun bazı yerlerde işlemiyormuş. Ash, bir ağaç yolunu tıkadığında sadece Greninja'sının Cut sayesinde mi geçecekti yani? İllaki ligin yarıda kalmasını oyunla ilgili bir şeye bağlamak istiyorsanız şunu düşünün: Lige girdiniz ilk Elite4'u geçtiniz ama bir dakika Nintendo 3DS'sinizin şarjı bitiyor ve siz yarıda bırakmak zorunda kalıyorsunuz...
Spoiler:
[Resim: tumblr_o86jhu7d2v1smmou4o1_540.png]

4 vs 4 olabilir mi?  Sanmıyorum ama belki bir ihtimal. İlk resimden Pikachu'nun ilk Pokémon olacağı belli. İkinci de Noivern olur.
(02-06-2016, 11:16 PM)Monkey D. Luffy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şunu hep düşünmüşümdür bu mecradada söyleyeyim Pokemon Animesi sadece Pokemon oyunu olanak tanıdığı müddetçe çıtayı yükseltebilir.

Kesinlikle haklısın.Bir örnek; Serebii webmaster'ı senkro olayının S&M işi olduğunu söyledi mesela.Yani Ash bugün şampiyona kafa tutacak kadar güçlüyse bu yeni oyunlar olanak tanıdığı için.

Spoiler:
[Resim: VY6WNy.png]
Bu yüzden Sawyer'dır, Alain'dır hiçbirinin karşımızda şansı yok.Bu sefer hile yapan taraf biziz Onion021
On altısında yeni ending geliyormuş sanırım. limon kardeşlerin ikisinin de şarkısı olacak. (Tekrar Kirakira)




***Yine tek bölümlükmüş sanırım. O zaman Bonnie ile devam XD
@_Erdi_ Çünkü Greninja'nın geri planda kalmaması gerek.Şöyle düşün:Eğer mega çıkmasaydı Greninja'ya böyle bi form verirlermiydi?Ben bundan %99 eminim ki vermezlerdi.Çünkü Greninja son evrimi ile de göz doldurabilirdi.Ana karaktere başlangıçlardan bi tanesini veriyorsun sonra onu bir de megaların gerisinde mi bırakacaksın.Başlangıçlar her zaman önemli olanlar olmuştur.Ash'in onlara yüklediği en ağır yükleri hep starterlar taşımıştır.Şimdi bu nesilde Charizard gelse megası ile terör estirse Greninja'da mega pokemonların oyuncağı haline gelsin isterler mi bu Pokemonu yazanlar?

Yarıda kesilmesi ihtimalinin düşük olmasını da işte bu oyunda büyük değişiklikler olmaması haricinde animedede böyle olaylar olmayacağına bağlıyorum.YAni ben öyle düşünüyorum.
İyi de bu tasarımı mega ea yapabilirlerdi Greninja'ya mega da çizebilirlerdi niye oyunda olmayan bir özellik eklesinler ki?
(03-06-2016, 11:39 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İyi de bu tasarımı mega ea yapabilirlerdi Greninja'ya mega da çizebilirlerdi niye oyunda olmayan bir özellik eklesinler ki?

Oyunda olmayan diye bir durum yok."Henüz" görmediğiz diye bir durum var.Mega 6. nesille sınırlı bir durum, konsept değişecek 7.nesille birlikte.BW'de Mewtwo ile birlikte Mega görmüştük şimdi de Greninja ile birlikte Senkro görüyoruz.Aynı mantık, bir sonraki nesile dikkat çekmek amaçlı.