Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Şimdi aklıma geldi de Noibat Breloom gibi Dövüşçü tip Pokemon ile mücadele edecekse kesin Uçan tip bir hamle öğrenecek. May`in Torchic`i gibi Breloom`a diklenip kapışacaklar sağlam şekilde. Floette de Dedenne-Goomy gibi "Ejder tipi Peri tipi karsısında zayıf ama iyi dost olunca sıkıntı yok" Meselesine dönecek bu iş.
Bugün forumda bir yazı okumuştum. Sanırım Erdi'ye aitti. Bazı pokemonların rol çaldığını söylüyordu. Kesinlikle katılmamak elde değil. Bunu konu altına değilde buradan dile getirmek istedim. Bazı bölümlerin gereksiz olduğundan mıdır , ya da artık ana karakter ve onun pokemonlarından uzaklaştırıldığından mıdır bilinmez; Talonflame, Noibat veya Hawlucha'yı pek göremiyoruz. Önceki sezonlardan X&Y de dahil olmak üzere konulardan uzaklaştıklarını düşünüyorum. Pokémonların sahne almadığı bir anime izliyoruz, bakalım.
(26-12-2015, 11:54 PM)AntiGavur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün forumda bir yazı okumuştum. Sanırım Erdi'ye aitti. Bazı pokemonların rol çaldığını söylüyordu. Kesinlikle katılmamak elde değil. Bunu konu altına değilde buradan dile getirmek istedim. Bazı bölümlerin gereksiz olduğundan mıdır , ya da artık ana karakter ve onun pokemonlarından uzaklaştırıldığından mıdır bilinmez; Talonflame, Noibat veya Hawlucha'yı pek göremiyoruz. Önceki sezonlardan X&Y de dahil olmak üzere konulardan uzaklaştıklarını düşünüyorum. Pokémonların sahne almadığı bir anime izliyoruz, bakalım.

Önceki sayfada yazdığım (3. mesaj) yorumdan bahsediyorsun herhalde. Noi Noi'nin önü açık da Hawlucha ve Talonflame önü kapandı baya. Animenin şuanki durumundan şikayetçi değilim, daha büyük yaşlara hitap ediyormuş gibi gelmeye başladı. Ama arada Talonflame ve Hawlucha için bölüm yapsalar bir-iki, onları unutmadık, merak etmeyin deseler hani... Çok bir şey istemiyorum.

Önceki sayfalarda konuşulan bazı şeyleri de şimdi gündeme getirmek istiyorum. (Bu arada önceki sayfalarda herkes ayrı bir telden çalmış, herkes farklı bir şeyin derdinde)

Öncelikle Breloom'lu bölümde yakalama olacağını sanmıyorum. Serena'nın önünde Absol ve Mudkip var, bir Floette, takımdaki açıklığı doldurmamalı Sleepy Umbreon da bilmiyorum, çok fazla fan umutlu bu konuda ama ben nedense değilim. Bir Pokémon Performer'a üç karanlık türü de fazla hem (evet hala Absol). Pancham'ın, Chespin'in, Bunnelby'nin hala evrimleşeceğine inanlar var mı? Ben %0 diyorum artık hepsi için. Pancham ile Chespin evrimi anca hayallerinden kurarlar (ki XY&Z 5'te kurdular) illa bir seride bütün Pokémonlar evrimleşmez ki burada karakter özelliğini sıkı fıkı edinmiş, yarı rakip, yarı kanka olan Pancham ile Chespin alıyor bu rolleri. Bunnelby de XY 87 ile evrim geçirmeyeceğini kanıtladı benim gözümde. Ayrıca o da az çok karakteristik özellik kazandı ve yapımcılar onu bu haliyle çok seviyorlar bence. Clemont'un takımıdna bu saatten sonra en fazla bir Pokémon yakalama olur. Manectric veya Ampharos'u uygun görüyorum. Ya da yakalama olmaz, böyle kalır takımı.

Serena-Ash'li, danslı bölümde (XY104/XY&Z 11) Miette'nin gözükeceğine o kadar sevindim ki... Bence Miette Ash'e aşık falan değil (hadi canım diyenler burada mı?) veya öyle Serena'yı sinir etmeye uğraşan klasik rakip profilinden değil. Bence o Ash ile Serena'yı birleştirmeye çalışıyor. Özellikle o bölümde Serena-Bonnie-Miette arasında bu durumla ilgili büyük sözler bekliyorum. Pokémon yakalama olacağını sanmıyorum Absol için erken gibi. Ama Serena ile Miette'nin bir Pokémon için çekişmesini de uygun görüyorum bir açıdan da. Bölümün sonunda dansa artık kesin gözüyle bakıyorum. Misty'den sonra ilk defa bir kız Ash'i dansa kaldıracak gibi duruyor (ki Serena bu utangaç haliyle bunu hayatta başaramaz araya muhakkak Miette veya Bonnie girecektir Onion021 ) 

Spoiler:
[Resim: tumblr_lat1evoj541qb9dbjo1_400.png]

Ve Ash mümkünse Dunsparce'i yakalayamasın. Animede nadir olduğu geyiği döndüğü için yapımcılar böyle arada Ash'i umutlandırıp hep bir aksilik çıkarsınlar. Ama Ash yakalamasın onu Thirst  Kadro gayet iyi, ziyan edilmesine gerek yok.


(22-12-2015, 07:34 PM)Cheese With Mouse Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Noivern hakkında ne düşünüyorsunuz? Ash'in aradığı formül olabilir mi?

Ash'in aradığı formül Ash-Greninja ona kuşku yok zaten ama Noivern'de asi ve yırtıcı bir potansiyel görüyorum ben. Bazı arkadaşlar gibi Sawyer'in Bagon'u ve Ash'in Noibat'ı arasında çekişme olacağına ben de inanıyorum (Salamence VS Noivern) Aslında Ash'in pek çok gizli silahı var bu sezon Goodra'nın geleceğine de inancım hep vardı benim, hep de olacak, isteyen istediğini düşünsün Sleepy Ama Noibat'ın-Noivern'in yıldızı parlayacak kullanımı artacak devam bölümlerinde bakın görün. Son GYM'de de her ne kadar dezavantajlı olsa da yıldızı parlamaya aday.

James için de Phantump'un olabilitesi var bana göre. Roketlerin bu Flare ve Zygarde olaylarında ne gibi önemli bir rolü olacak ben de merakla bekliyorum :D 
(27-12-2015, 12:21 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Noi Noi'nin önü açık da Hawlucha ve Talonflame önü kapandı baya.

Baya kapandı diyorsun bir de :D Yav buz gym var koskoca daha.

Bu arada Serena'nın kesin olarak Sylveon'u olacağı bilgisini tekrar hatırlatalım.Muhtemelen sıradaki şova yetişecek.
Önü açık-kapalı muhabbetine yorum yapamayacağım çünkü anime bizi sürekli şaşırtıyor. Her an her şey olabilir. Ama buraya kadarki 100 küsür bölüme bakıcak olursak bu neslin pokémon odaklı olmaktan çok kişi odaklı olduğunu gördük. Bizlerdeki bu pokémonlara karşı olan harcanmışlık hissi de bundan kaynaklanıyor.
(27-12-2015, 12:51 AM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(27-12-2015, 12:21 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Noi Noi'nin önü açık da Hawlucha ve Talonflame önü kapandı baya.

Baya kapandı diyorsun bir de :D Yav buz gym var koskoca daha.

Bu arada Serena'nın kesin olarak Sylveon'u olacağı bilgisini tekrar hatırlatalım.Muhtemelen sıradaki şova yetişecek.

Aslında başka bir şeye dikkat çekmemi sağladın baya değil bayağı imiş :D  "baya" diye bir kelime olmadığını biliyordum da bayağının ilk anlamlarını daha çok biliyordum. Basit, sıradan, aşağılık anlamlarını yani... "baya"nın ise bizim uydurmamız olduğunu sanıyordum. Neyse yeni bir şey öğrenmiş oldum Blush

Şimdi bizim bu Noi Noi hiç salon mücadelesine katılmadı. Bir tane GYM kaldı zaten. Dolayısıyla Noi Noi'nin yıldız olmak için tek ve son şansı.
Yani yer alacaklar elbette diğerleri de ama şuan Noi Noi'miz çok küçük ve onun gelişmeye ihtiyacı var. Greninja, zaten bu saatten sonra önemli hiçbir maçtan eksik olmayacaktır. Goodra da gelirse zaten ligde, kimlerin harcanacağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek Undecided Ash hiç bir rakibine karşı 6'ya 3'lük ağır galibiyetler almadı misal. Umarım Ash, Kalos kadrosu ile çıkmaz bir maça ligde diye dua etmeye başladım. Eskilerden serpiştirsin araya ve eğer kayıp vereceksek eskilerden olsun :D Talonflame başka şekilde değerlenmeli Exclamation Ayrıca ön elemelerde de Greninja, Goodra, Noivern falan görmeyelim, Talonflame, Hawlucha ve eski Pokémonlar şov yapıyorsa yapsınlar.

Şuan için yapımcılardan tek temennim Talonflame ve Hawlucha'yı ilgilendiren bölümler yapmaları. Artık Ash bile Pokémonlarını ayırmaya başladı. Her olayda Frogadier'ını çıkarmaya başlamasını (Greninja olduktan sonra iki bölüm gördük henüz) es geçiyor ve Flare olaylarında hep Noi Noi, Pikachu ve Greninja'yı kullandığını hatırlatmak istiyorum. Her Flare olayında böyle olacaksa zaten... Önümüzde Noi Noi'nin gelişim sürecini gösterecek çokça bölüm de vardır hem. (Tabi ligden önce ne kadar bölüm kaldıysa artık) Bir Pokéringer yarışması (Noi Noi için değil tabiki de) bir dövüş turnuvası falan olsa mesela yakın bir zamanda...


Sylveon iyidir ya... Serena'ya en başından beri yakıştırdığım ve yakalamasını beklediğim üç Pokémon'dan biri. Diğer ikisini tahmin etmek çok da zor olmasa gerek :D 
Kendi adıma konuşacak olursam Pokemonları harcanmış olarak görmüyorum. Belki bazı Pokemonlar fazla aralıklarla görülüyor ama her Pokemon her sahnede görülsün diye bir olay da yok bana göre. 

Ash'in Pokemonlarından başlayayım. Noibat kısa görüldü ama görülmesi gereken bölümlerde görüldü. Talonflame de öyle. Fletchling halinden beri neredeyse her salon maçında ve arama kurtarma çalışmalarında yer aldı. Hawlucha ise bir var bir yok. Orman Şampiyonu derken havalı, ciddi ve önder Pokemon olacak dedik. Biraz pasif çıktı kendisi. Maçlarda yıkıcı etki yaratmadı ve karakteri soğuk (bakmayın Noibat'a abilik yapma meselesine daha sıcakkanlı olabilir). Pikachu hep omuzda, hep olaylarda ve en azından sesi var. Froakie en başlarda az gösterildi ve Frogadier haliyle de öyle bence, sadece son zamanlarda fazla gösterildi. Niye? Çünkü Ash-Greninja'ya hazırlık olarak bu düşünüldü. 

Clemont'un Pokemonları da iyi şekilde ön planda. Chespin muzip her yerde pat diye çıkıyor, Bunnelby hem dövüşüyor hem de Pokemon kankalarına destek oluyor, Luxray gerekli yerlerde mücadele ediyor zaten sonradan iyi bir hikaye ile katıldı çok da iyi oldu. 

Serena'ya gelince zaten iki Pokemon'u var. Fennekin ve Pancham'ı neredeyse her sefer dışarıda gördük. Braixen haliyle de öyle. 

Dedenne zaten ikinci Pikachu modunda. 

Roketlerin Pokemonlarına da iyi yer verildi. James'in ilk kez bir Pokemon'u terk edilmekten döndü. Inkay gitmek istemedi sağolsun (adamsın Maaiika!), Pumpkaboo zaten evrimleşti Jessie'nin Pokemon Şovu ortağı. Wobuffet ile Meowth da Pikachu gibi hep dışarıda. Bir şey yapmasalar görüntü ve sesleri var. 

Kısaca hangi Pokemon hangi yerde gerekli ise orada gösterildi bu nesil bana göre. Senaryo biraz çocukça gitti biraz normale döndü derken şu an iyi gidiyor. Umarım böyle devam eder.
@Torkoal93 Torterra da Turtwig hallerindeyken iyi gösteriliyordu, yırtıcıydı, güçlüydü, azimliydi falan ama sonradan herkes ona "torba" tabirini yakıştırdı bunu da hatırlatırım. Bir de Talonflame ile ilgili benim daha başka hayallerim vardı. Sözde sonradan gözden düşen kuş tabusunu yıkacaktı. (Ash'in bütün kuş Pokémonları başta çabuk yıldızı parlayan ama son evrimini tamamlayıp muhteşem olacağını düşündüğümüz sırada gözden düşen Pokémonlardı. Staraptor, Swellow falan bunlara iyi örnek.)
@_Erdi_ Ben tek Pokemon veya eski-yeni açısından bakmadım ama dediklerin yarı yarıya doğru. Talonflame harcanmıyor bana göre. Harcanmaz da bu saatten sonra. Ateş tip favorisi Ash onu bir şekilde kullanır iyi hamle olarak. Üstelik neredeyse her salon maçında görmemiz onu bana sevdirdi zaten diğer kuşlara göre. Evrim sahneleri bile Ash'in tüm kuş Pokemonlarından etkileyici (belki Pidgeot hariç). Diğer kuşlar gibi direkt orta düzey Uçan tip hamle de öğrenmedi. Evrimleşir evrimleşmez Cesur Kuş öğrendi. Alev Saldırısı sayesinde de hızına hız katarak vurduğunu devirecek. Çelik Kanat bonus hamlesi. Dördüncü olarak da ben başka güçlü bir hamle öğreneceğine eminim. 
(27-12-2015, 01:53 AM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(27-12-2015, 12:51 AM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]You say tomato , I say science.


What a wonderful world.


Çok zorlamayın . Ash benim Pokemon oynayış şeklime benzer şekilde ilerliyor. Starter ve regional flying ile başlayıp ek olarak tiplerine uygun takım arkadaşı ekleyip eşit ilerlerken flyingin son haline evirip tüm odağı startera çevirip ilerleyen zamanda çok zor evrilen pokemondan yakalayıp startera exp ortağı yapıp ilerliyor. Ben de genelde 3-4 Pokemon yakalarim oyunda. Çoğu zaman da yakalayıp salarım.

Bir keresinde Ash-gray oynarken Sabrina'nin kadabrasinin hızıyla yarisamadigim için gidip 4 tane ratata yakalamistim. Pikachu/pidgetto/ratatax3/hunter ile quick attacklarla yenmiştim . Sorun benim en güçlü pokemonumun bulbasaur olmasıydı.Sonra onları iyilestirip saldim.Keşke gerçek şeyleri de sevebilsem.