Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: XY&Z Anime Sohbet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ash'in güç yolunda ilerlememesine rağmen, arkadaşlık ve bağ gibi değerlere çok daha fazla önem vermesine rağmen, geçmişine sünger çekişinin suçluları kimdir?

A-) Eyyamcı Senaristler
B-) 10 Yaşındaki İzleyici Kitlesi
C-) Pokemon Türkiye Forum Üyeleri
D-) Hepsi

Çok ironik buluyorum Ash için arkadaşlık ve bağlardan bahsedilmesini. Leş Unova bile bu konuda Çöp Kalos'tan kat be kat iyiydi. 
Ash'in bir tek pikachu ile olan bağına güvenmek lazım. XD Ama suçlu aramak hoş olmaz. Başta suç yok. Ben eskileri tekrar tekrar görmek istemezdim çünkü pikachu yeterince sahne çalıyor o nesilde yakalananlardan. Lig o nesilde yolculuk edenlerin hakkı. Ayrıca artık animasyonda izleyici kitlesi yükseldi. 10 yaş demek yirmi yıl öncesinde sıkışmak olur. Senaristler de fark etti ki değiştirdiler animeyi az da olsa. Yoksa Team Flare arcı bu kadar iyi olmazdı. Belki de olmaz ama artık animasyonun çocukları hedef almadığını bilmeniz gerekiyor. Çocukları hedef alanlar bölümlük aksiyon sonrasında normal devam edenler. Teen Titans Go, Yokai Watch(başta öyleydi. Sonra izlemedim emin değilim) gibi. Bu nesil heder birazcık büyükler. Arada tutuluyor genelde.
Suçlu aramıyorum. Yaptığım yorum tamamen Ash'in arkadaşlık ve bağ duygularıyla dalga geçme amaçlıydı. Şıkları da mübalağa etmek amacıyla koydum. Sadece Pikachu ile olan bağına güvenme konusunda seninle hem fikirim. Fakat bu durumda yapılan diğer yorumlar kifayetsiz kalmakta. Yıllardır yanında sadece Pikachu var. Animenin maskotu olmasının yanında Ash'in en iyi arkadaşı olarak biliniyor. Kimsenin bununla bir sorunu olduğunu sanmıyorum çünkü Pikachu hepimizin sevdiği bir karakter. Fakat sadece Pikachu ile olan bağına güvendiğimizde geri kalan pokemonların hiçbir anlamı kalmıyor. Çünkü Ash güç yolundan değil arkadaşlık yolundan yürüyor. Özellikle Kalos'tan sonra. Buralara kadar sadece Pikachu ile gelmedi. Diğer pokemonlarının hakkı yeniyor. Bu seride de yapılıyor bu. Tamamen Greninja'ya odaklı bir seri izlemek can sıkıcı. Madem sadece Pikachu ile olan bağına güvenmek gerekiyor diyorsun o zaman güç konusunda başkalarına laf etmek yanlış olmaz mı? Çünkü önce "Sadece güce odaklandın, Ash arkadaşlık ve bağ yolunda ilerliyor." dedin, şimdi de "Sadece Pikachu." diyorsun. Bir dediğin ötekini tutmuyor maalesef. Senin bakış açından Ash arafta kalmış durumda. Arkadaşlık ve bağ yolundan gidiyor, buna rağmen sadece Pikachu'nun yeri sağlam, ve güce odaklanmamış durumda. Her türlü bir çelişki içerisinde.
Açıkça belirtmek isterim ki Kalos bize uzun süredir beklediğimiz tamamen son evrimine gelmiş bir takım ve bu takım için son evrimine ulaşmış hatta farklı bir forma bürünebilen bir su başlangıç Pokemon'u verdi. Her şey güzel gidiyor derken lige kadar inanılmaz olaylarla karşılaşmışken lig beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı, o kadar çok şey detaylıca işlenirken lig resmen oldu bitti bir şekilde bu perşembe bitiyor. 

Ash'in o cümlesi de beni gerçekten çıldırttı hani en iyi Pokemon'larım sizlersiniz gibisinden. 

Ash'in Chikorita'sını hatırlayın, Bayleef olduğunda bile nasıl Ash'e karşı bir sevgi ve güven beslediğini ya da Sandile'ın daha en başlarda Ash'i sürekli takip ettiği bir ara Krokorok'a dönüştüğü ve Ash'in kadrosuna katıldığı zamanlar, bir sürü önemli anlar var aklıma mesela Pignite gaza gelip Emboar ve Heatmor'u tekte almıştı, eski eğitmen etkisi de vardı belki ama yine de Ash'in ona verdiği güvenin büyük etkisi vardı.

Bunlar  gibi birçok önemli an var Kalos'ta da mesela Goomy'nin Sliggoo'ya evrimleştiği an ya da Fletchinder'ın Talonflame'e evrimleştiği an, Ash tehlikedeyken oldu bunlar. Kısacası güzel anlar gerçekten oldu ama sonunu getiremediler gerçekten, Noibat geldi evrildi ne olduğunu anlamadan ligde finallerde Salamance'la kapışırken buldu kendini. Goodra'ya daha yeni kucak açmışken gitti ve ligde 6 Pokemon gerekliliği için geri getirildi. Bu gibi birçok yetersiz durum söz konusu. Greninja da bu güçlü gibi görünen ama aslında normal olan takımda kolay olarak sivrildi :)

Ancak Kalos'taki hiçbir sahne beni Charizard'ın vadisindeki veda kadar duygusallaştırmadı, Sceptile'ın Darkrai'ı yendiği an kadar heyecanlandırmadı...

Yazacak çok şey var ama şimdilik burada noktalıyorum...
Çünkü Ash bu konuda da başarısız. Ash pokemonu için her şeyi yapar. Ama yeni bölgeden pokemon görme isteği ağır basıyor. İkinci nesilde yanına getirdi ve aşırı güçlü kaçtılar. Aradığı heyecanı bulamadı. Oyunu tanıtmak da önemli burada .

Sun&moon da da böyle olacak. Pikachu ile başlayacaklar yolculuğa. Bunun sebebi Ash'in yanında pikachu taşıması değil. Pikachu yanında taşıyor onu ve Team Rocket'i. Sonuçta Ash'in de hatırlamadığım bir bölümde dediği gibi serinin baş rolü pikachu. =T Değişmeyecek. NE yakaladığı pokemon , ne de yoldaşlarının sürekli değişmesi. Bunun tek istisnası ikinci nesildi ve sonradan hatalarını anladılar. Final olarak planlanmıştı yanılmıyorsam bu nesil. Finalde bile sadece yeni nesilden birisi yenebildi.

Çok da zorlamamak lazım. Nereye çekmeye çalışsak delil var. Bine yakın bölüm. O yüzden animeden çok teori çıkabiliyor ve onlarca delil ve aksine şuraya kelime bulamadım bulunabiliyor.

en basitinden pokeball kullanmak etik mi. Evet çünkü pokemon olanları biliyor dışarda ve isterse çıkabiliyor. Pokeballunu da yok edebilecek güçte. Masterball bile yakalamıyor kesinlikle animede. Hayır değil ilk nesilde ninetales bölümü. =T

Problemlerin ve bu kadar güzel olmasının sebebi çok bölümün olması . =T Herkesin haklı olduğu bir tartışmadan tek yapabileceğimiz zevk almak. ^.yan^
@"Trafalgar D. Water Law"  çoğu söylediğine katılıyorum. Ash'in en sevdiğim pokemonu ilk nesilde olmasına ve ikisine de veda etmesine rağmen ben ' Siz en iyi takımımsınız ' sözüne üzülmedim. Ash de en güçlü takımın bu nesilde olduğunu söyledi. Ash'in Kanto'dan Kalos'a olan yolculuğunda kişiliğinden , eğitim tarzından , hayallerinden ödün vermediğini düşünüyorum. Kalos'ta olgun bir Ash izlemek de oldukça keyifliydi. Bana göre XYZ'deki oluşan eksikliklerin nedeni tamamen zamanlamayla alakalı ( lig ve Noivern gibi ) . Bunun nedeni de yeni oyunun 20. yılda çıkartılmak istenmesi.

Greninja çok ön planda. Neden böyle oldu çünkü Victini8989'un anlatmaya çalıştığı gibi Mega evrim buna neden oluyor. Ama ben bunu dışında Alain'in plana sonradan dahil olduğunu bu yüzden bölümlerin sıkıştığını , bu yüzden iki önemli maçın kaderinin Greninja'ya kaldığını düşünüyorum. Biraz daha planlı yapsalar şu lig keyifli geçse , eski pokemonlar da kullanılsa ve Greninja - Charizard maçı ile Ash şampiyonluğu alsa çok güzel olurdu. Hatta Alain yarı finalde Ash'e yenilse final maçı Ash-Sawyer olsa daha da güzel olurdu.
Ash'in bu takıma en iyi takımım demesinin nedenini tek bir şeye bağlayabiliyorum bütün pokemonların son evriminde olması. Her sezonda olduğu gibi öne çıkan bir pokemon oluyor hepsinin ön planda olması zaten beklenilmiyor. Lig benim içinde hayal kırıklığı oldu ama bunu sinyalini çok önceden verdiler Kalos için önemli olan lig değil üç önemli noktaydı Zyagarde, Kurtarıcı Greninja ve Felaket durum böyle olunca lig hızlı geçti ve Ash için uygun bir rakip bulamayınca Alain lige dahil oldu. Eskileri görmek iyi olurdu ancak ön eleme maçları olsaydı. Ash finale çıktıysa finalde yarışmak kesinlikle sekiz rozeti toplamasını sağlayan Kalos takımının hakkıdır. Goodra'yı bende güçlü buluyorum muhteşem bir savunması var tek başarısı Luxray bile olsa yarı finalde rakipten bir pokemon eleyerek katkı sağladı sonuçta.
Ninja Köyündeki resimdeki Greninja bence Ash'in Greninja'sı , Kalos felaketinin kurtarıcısı olacağını da düşünüyorum ama bence Greninja kaderini bilmiyor. Ash'i seçme nedeninin de daha fazla güç olduğunu düşünmüyorum. Güç için birbirlerini seçmek ne Ash'e ne Greninja'ya ne de Pokemon'a yakışmaz. Ash ile yolculuğa başlayınca Ash'in hayali pokemonunun hayali oluyor. Ash ile Greninja arasındaki bağın sadece güçlenmek üzerine olduğunu düşünmüyorum


Edit : Uzun süre yorum yapmayınca tüm aklımda kalan yorumları parça parça yapıyorum :D 
Ash-Greninja sızıntılardaki gibi oyunda olacaksa şayet o formdaki greninjaların tipi öyle demektir. Bu ninja köyündeki resimdeki tipi de açıklar. Tam benzetme olmasa da Alolan formdaki Raichuların tipinin öyle olması gibi yani. 

Bu olay tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan çıkar gibi oldu yalnız. Ash mi Greninja'ya benziyor yoksa Greninja Ash'e mi hadi bakalım :D 
Bilmiyorum alakasız mı olacak ama Kalos takımı benim en sevdiğim takımlardan biri olması ve güncelden takip edebildiğim (Unova'nın bir kısmı hariç) ilk seri olmasına rağmen efsaneler unutulmamalı,unutulmaz ne olursa olsun diyerek bunu paylaşmak istiyorum.



Edit: (04.30) da başlıyor diyeyim XD