Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon'la Japonca
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Koi de Aşk demek. Ai "i love you(Seni seviyorum/Sana Aşığım)" şeklinde aşkını ilan ederken kullanıldığını duyuyorum. Ama Koi kelimesini "This fell is Love(Bu his aşk.)" şeklinde aşktan kavramsal olarak bahsederken duyuyorum. Bu kullanım kural mı yoksa yaygın kullanımı böyle olduğu için mi böyle duyuyorum, bilmiyorum.
Unutmadan Suki de aşk/sevmek anlamına geliyor.
Sukidesu = Aishiteru
Aşk derken veya sevgi derken kastettiğimiz o yüce duygu Ai oluyor. Anne sevgisindeki sevgi ai mesela. Koi ise yaz aşkı, lise aşkı, aşk mektubu, sevgili gibi durumlarda kullanılıyor. Koi biraz daha işin romantik kısmına kaçıyor yani.

Bir de suki var tabii. Hoşlanma, sevme demek. Kitap, oyun, mekan, yiyecek vesaire her şey için kullanılabilir. Bu yüzden çok sık geçen bir kelimedir. Bir şeyi çok seviyorsanız suki yerine daisuki diyebilirsiniz.

İlan-ı aşk konusuna gelirsek burada da genelde kullanılan kelime suki'dir. Suki desu, suki da, suki da yo, suki yo gibi çeşitli versiyonlarda gelebilir. Ai de kullanılır Ai shiteru şeklinde ama arada sırada.


Kafa karıştırıcı biraz, aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz yine.
İnternet ortamında konuştuğunuz bir japon arkadaşınız mı var? (keşke) 
ona teşekkürler mi demek istiyorsunuz?
39 dediğiniz zaman 3 (san) + 9(kyu) sankyu yani thank you (teşekkürler) anlamına gelir ve ona bir espri yapmış olursunuz ^^ 
Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kafa karıştırıcı biraz, aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz yine.
Evet, benim var aklıma takılan bir şey. Japonca hakkında bu kadar bilgili olmayı neye borçlusun? :)


(30-10-2016, 04:52 PM)KiiroDora Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnternet ortamında konuştuğunuz bir japon arkadaşınız mı var? (keşke) 
ona teşekkürler mi demek istiyorsunuz?
39 dediğiniz zaman 3 (san) + 9(kyu) sankyu yani thank you (teşekkürler) anlamına gelir ve ona bir espri yapmış olursunuz ^^ 
Zaten onlar thank you'yu "senkyu" gibi okuyorlar, tam karşılamış oluyor :D 
(30-10-2016, 05:27 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Japonca hakkında bu kadar bilgili olmayı neye borçlusun? :)

https://www.innovativelanguage.com/learn-japanese
Site tavsiyesi isterseniz alttaki siteye bakabilirsiniz.:
https://www.memrise.com/courses/english/japanese-4/
Ben bu siteden öğrenmeye çalışıyordum bir ara ama bazı harflerde bug var ve okunduğu gibi yazınca (latin alfabesiyle) sorun oluyor diye bırakmıştım. Mesela "Tsu" diye bir harf var onun cümle içi kullanımında bug vardı, "Wa" harfini de ha olarak yazmak gerekiyordu. Ama yine de yararlı bir site. Yarıda bırakınca Japonca öğrenememiş olsam da Hiragana öğrenmiş oldum bayağı. (İlk başlarda daha çok Hiragana öğretiyor çünkü.) 
[Resim: B8Yj3L.jpg]
[Resim: ZYbAWA.jpg]
[Resim: znPAk7.jpg]
[Resim: PQLQ0N.jpg]