Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon'la Japonca
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İlkokul, ortaokul ve lise'de İngilizce dışında yabancı dil dersi almadım. Üniversite 3. Sınıfta yanlışlıkla Yunanca dersi almıştık sınıftan 7-8 arkadaş. Daha doğrusu danışman hocamız geç kayıt döneminde son dersimiz olarak seçmeli ders Yunanca'yı vermiş. İlk başta kabul edip 1-2 ders görelim sonra değiştiririz sevmezsek dedik. İlk hafta hoca derse gelmedi ben de vakit kaybı dedim. Gidip danışmanla konuştum ve dersi değiştirdim. Kültür derslerinden birini almıştım. Sonra haftalar geçti ve arkadaşlarımın Yunanca'da iyice ilerlediğini görüp üzüldüm :/ Zaten adanın yarısı Rumca, yarısı Türkçe konuşuyor (hatta annem ve babam da Rumca biliyor) tam fırsattı ama anlık bir kararla gitti o şansım :D İleride İngilizce akademik dili, Fransızca ve Farsça öğrenmek niyetim. Yaş ne olursa olsun.
Lisede Almanca eğitimi aldım ama neredeyse sıfırlandım diyebilirim. Bu yaz üstüne gitmeyi düşünüyorum. Şimdi de üniversitede Fransızca görüyorum istekli olarak aldığım için iyi de gidiyor. Sağolsun hoca da istekli olmama katkı sağlıyor :) Önümüzdeki üç dört sene İngilizce'de uzmanlaşmak Fransızca ve Almanca'da şimdiki İngilizce seviyemin üstüne çıkmak istiyorum ama bakalım :) Japonca'dan da bir iki kelime öğrenmek iyi oluyor :) Bonnie'nin Serena'yla dalga geçtiği sahneyi anladığımda kendimle gurur duymuştum bir anlık :D

Fransızca'nın zorluğu konusunda İngilizce ile karşılaştırırsak İngilizce sürekli zorlaşan bir dilken Fransızca kurallı bir dil olduğundan başta biraz daha zor olsa da belli bir seviyeyi aşınca pek zorluğu kalmıyor. En azından Fransızca hocamın söylediği buydu ve bana da mantıklı gelmişti.
[Resim: o3REd2.jpg]
[Resim: a3bLW5.jpg]
[Resim: LAWlgz.jpg]
[Resim: JAyvQn.jpg]
122. kelimemizle birlikte konumuzun üçte birini tamamlamış bulunmaktayız :)

[Resim: v5v0dv.jpg]

Kaminari no Kiba = Thunder Fang
Hari - Diken
Kono - O, Bu, Şu
Hitap olarak da kullanılıyor.
Kono baka - Seni salak!
Herkese mutlu pazarlar, bugün biraz Japonca'daki yazı olayından söz edeceğiz.

Biz Türkçe'de sadece 29 harfli alfabemizi kullanıyoruz.Japonca'da ise Hiragana, Katakana ve Kanji olmak üzere 3 değişik yazma sistemi mevcut.

Hiragana'ya temel Japon alfabesi de diyebiliriz.Hiragana 40 küsur karakter içerir.
Katakana da 40 küsur karakterden oluşur.
Kanji ise bir alfabe değildir.Kanji karakterleri belli bir şeyi sembolize eder.1000lerce kanji vardır.

Spoiler:
[Resim: a3Zr52.jpg]
Resimde XY&Z 22'nin bölüm ismini görüyoruz.Serena, Satoshi ve Pikachu'nun isimleri Katakana ile yazılmış.Satoshi'den hemen sonraki karakterler Hiragana'ya, Pikachu'nun sağındaki ve solundaki karmaşık karakterler de Kanji'ye örnektir. 


Bu konudan Japonca yazmayı ve okumayı öğretmemiz imkansız tabii ancak hem eski kelimeleri tekrar etmek hem de konuyu daha eğlenceli hale getirmek için bugünden itibaren bazı kelimelerin Kanji'lerini paylaşmaya başlayacağız.Pokémon'la Japonca konumuzu takip etmeye devam edin ;)