Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon'la Japonca
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
@Tary aynen öyle
Henshin - Dönüşüm
[Resim: E8NjLA.jpg]
Otaku ne demek bilen var mı? :)
Kaba tabirle hayatı full anime ve manga olanlara deniyor sanırım :)
Sanırım kelime olarak ev demek ve aynı zamanda herhangi bir şeyin asosyalliğe sebep olacak kadar takipçisi olmak. Japonya'da evde durup bütün gün manga okuyanlar gibi...
(07-04-2016, 03:34 PM)Firebender Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Otaku ne demek bilen var mı? :)

Takıntılı,bir şeye aşırı ilgili olmak.Anime uzmanları ya da anime izlemekten hoşlanan ve bol bol izleyen kişilere de otaku denir ^^
"Otaku", "otoko" yani "adam" kelimesinin çekimlenmiş hallerinden birisidir. Eski zamanlarda işsiz, güçsüz bir şekilde olan ve hiçbir işe yaramayan kişileri aşağılamak için kullanılan bir kelimeymiş. Günümüzde yine aşağılama için kullanılıyor ama kullanılan kitle çok fazla anime izleyen, manga okuyan, oyun oynayan kişiler. Halk arasında hakaret olarak kullanılıyor olsa da bunun kullanıldığı kişiler bunu bir kademe(övgü) olarak görüyorlar. 

Bunun bir üst kademesi olan "Neet" kelimesi var bir de. Bu kişiler kendilerini toplumdan soyutlayarak sadece bilgisayar ve manga başında vakit geçiriyorlar. Gerekli olmadıkça odalarından ayrılmıyorlar. Yıllarca odalarından çıkmayanları bile var. 

Şunu da belirteyim eğer bir Japon'a kendinizi otaku olarak tanıtırsanız sizinle pek konuşmak istemeyeceklerdir çünkü otaku olmak normalde kötü olarak kabul edilen bir şey. 


Dipnot: Japonlar 3 alfabe kullanıyorlar. Katakana adlı alfabelerinde harflerin sonuna belli işaretler koyarak okunuşlarını biraz değiştiriyorlar.
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Sandığımdan daha negatif bir anlamı varmış doğrusu.


Hikikomori (=sosyal çekilme) diye kelime var bir de.Bu kelimenin bizi ilgilendiren ilginç bir tarafı var çünkü bu kelimenin mantığından pokémon yapmışlar :D Bu pokemonu bilen var mı? 

İpucu: Depresyona girmiş gibi bir hali olan bir pokemon.
@Firebender
Spoiler:
Swadloon olabilir mi?
Kesinlikle Google Amca söylemedi. :D