Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kalos Ligi | Pokémon XY&Z Bölüm 38
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
(19-08-2016, 09:05 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Alain'e hiçbir amacı yokken lige katılıp başkalarını neden hayalinden ediyorsun diyen bir arkadaşta vardı adını hatırlayamadım kusura bakmasın. Alain en güçlü olmak istemiyor mu? Ligde birçok mega evrimle karşılaşma ümidiyle katıldı ve Ash'e bütün gücünü gösterdiği için çokça teşekkür etti maç esnasında. Peki Ash neden farklı liglere katılıyor sürekli? O da en güçlü olmak için değil mi tıpkı Alain gibi.
Bu kısma kadar her şey hoştu, beğenmiştim bakış açısını ama burası yanlış. Bunu diyen benim ve hemen cevabımı vereyim: Alain tamamen "Ash'le mücadele etmek için" lige katıldı. Aradığı enerjiyi dışarıda da rahat buluyordu. Kendisi de Ash'le savaşmak için katıldığını söylemişi yanlış hatırlamıyorsam ki Ash sayesinde öğrendi bir ligin varlığı. Ash ise çocukluğundan beri lig maçlarını izleyerek onlara hazırlanan birisi. Hayali olan birisi bu konuda. Alain'in derdi ise bambaşka. Kastettiğim şey tam olarak buydu.




Bu kısmı da kendim için ekleyeyim: Bana göre hak etti hak etmedi meselesi yok. Yendiysen, kupayı kaldırırsın; kupayı kaldırırsan da hak etmişsindir benim için. Şike yapmadı ya :D 
 Bölümü izlemedim ama izlemiş kadar oldum. Tahminler baştan yattı. Alain'in hak ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca sırf enerji için katıldıysan normal bir şekilde topla. Engelleyen mi vardı?
 Charizard ve Graninja desen ikisi de şişirilmiş. Biri Zygarde'ı yenmiş diğeri eğiticisiyle bağ kurmuş bilmem ne. Maçtaki şişirilmemişler sadece Pikachu ve Weavile. Çöpten bir lig maçı daha. Şampiyon yapmayacaksanız lige katılmasını yazmayın diyorum senaristlere. Mutlu mesut bölge içi olaylarla idare ederdik.
 Ah bir de Alain'in inanması var. Çok saf. Bu da abartılmış birisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
eğer hakem kararları önemli olsaydı (maça müdahale etmek anlamında) sadece şu pokemon savaşacak durumda değil bu pokemon kazandı demekle kalmasaydı şikelerle ve entrikalarla dolu bir lig izleyebilirdik buda lige + puan katardı bence ama pokemon yıllardır centilmenlik denen şeyi yüzümüze vurmaya çalıştığı için bunu göremiyoruz hakem tam at hırsızına benziyordu rahatlıkla şike anlaşması yapabilirdi ve şike yapan eğitmenin lehine karar verebilirdi mesela bu hareketin dozu öldürücü diyip sarı veya kırmızı kart gösterebilirdi veya cezalandırabilirdi mesela charrizard greninjaya 2 kez vuracak tarzında diyelim ki alain şike yaptı ash buna rağmen kazandı hakem orada alain'in kendisine şike teklif ettiğini söyleyebilirdi ve bunu kabul etmediğini yutturmaya çalışıp başarılı olurdu spikerlerde bu durumdan aman tanrım ash kendisine yapılan şikeye rağmen kazandı tarzında muhabbetler çevirebilirdi o zaman tartışırdık o hakettimi bu hakettimi diye böyle yandan burdan başka pokemon gizlice maça müdahale edecek arada vurup kaçacak kimse göremeyecek veya pokemonun gücünü arttıracak bir çip takılacak inanılmaz olurdu
@pokefan123 maç öncesi tüm pokemonları sıraya dizen Ash miydi Alain miydi ? Bu sırada sadece Charizard'ını gökyüzünde uçurmakla yetinen kimdi peki ? Noivern Ash'in en güçsüz pokemonuydu yenildi zaten. Diğerlerinin galibiyetleri de bence normaldi. Ayrıca Alain kim ? Charizard ve Metagrosstan başka güçlü pokemonunu mu gördük. 

Charizard Greninja'dan daha güçlü olmayı hak ediyor olabilir ama Alain'in ligi kazanmayı Ash'ten daha fazla hak ettiğini kimse söyleyemez. Greninja balonmuş vs vs. Elite Four yenen bir pokemonun en büyük rakibi. Şampiyonun pokemonuyla böylesine savaşabilen başka pokemonu mu oldu Ash'in ?  

Herneyse beni lig sonucu üzdü çünkü ben şampiyon olmasını istiyordum bundan sonra bu üzücü tablo toparlanamaz ama Greninja hakkında konuşmak için çok erken. Bu bölümün Pokemonu Charizard iken 43. bölümde Greninja olduğu da unutulmasın. 

Balon gibi takım Ash'e final getirdi. Finali de ucu ucuna kaybetti. Seriyi Greninja'nın son haliyle birlikte  lig şampiyonundan daha iyi bir kadroyla bitirecek Ash. Şu ana kadar kimseden de lig maçları mükemmeldi , en iyi lig maçları bu ligdeydi diye bir yorum okumadım. Forumdaki ortak fikir ligin önemsenmediği.
Bügün yine düşündüm nedense ilk kaybettiginden daha çok üzüldüm ve birdahaki lig için 2-3 yıl beklicez bu ligi kazanmalıydık şu senaristlere ne yapsam azdır ama en azından Alaini yenip Teamflareyi yıktıgında moralim düzelir azda olsa.[Tahminimce]
Valla Kalos kadrosu gayet balondu bence. Goodra 10 bölümde son halini aldı Luxray galibiyeti dışında, ligde bir tane bile galibiyeti yok. Greninja apayrı bir balon. Sawyer, konusuna gelirsek Trevor, Cameron gibi en boş beleş karakterlerden biri gözümde. Tierno'yu Sawyer'e harcattılar. Sawyer bence o galibiyeti haketmiyordu. Ash'te şampiyonluğu haketmiyordu ve zaten kazanamadı.
Saçmalığa bakar mısınız ya sırf Ash için katılıyor resmen çocuğun hayalini yıkmak için lige girdi evet benim düşüncem bu başka bir şey diyemiyorum boşver dedikçe sinirleniyorum her anında sinirleniyorum bu bölümü kurgulayan kişiler tamamen sopalık ligden haberi olmayan biri lige giriyor kazanıyor saçmalığın daniskası zaten hain çöp karakter Alain 'in amacı mega evrim değil miydi ne ara hızlı rozet toplayıp yetişti ben onu da çözemedim sanırım tamamen animeyi bırakıyorum evet !!!!!!!!
Ash ligde Alaini yenemedi eğer team flare olaylarında Alain'i yenerse benim için hiç bi anlamı olmaz o iş artık geçti derim ligde kazanmadıktan sonra yensen ne yenmesen ne
Sonunda foruma girip bölüm hakkında yorum yapmaya şans bulabildim. Bölüm çok güzeldi. Ama herkesi ters köşe yaptılar bundan önceki 2 sezonda Trip ve Paul'u ligde yenmesine izin verdiler. Yine lig başlayana kadar, hiçbir galibiyeti yoktu. Lakin bu defa '' papaz her zaman pilav yemez '' öngörüsüyle, ters köşe yapdılar. Yine anlamadığım durum ise biraz abartılıydı son dakikalar. En güçlü saldırısını kullanan hatta hiç o saldırıyı görmediğimiz -Ash Greninja saldırsını Charizard'a kullandığında son saniyelerdir hatırlarsınız, kullandığı saldırı sonucunda Greninja yere düştü. Anlam veremedim, amaç illa kaybetmesini sağlamaksa bence farklı şekillerde olabilirdi. Bundan sonraki süreç ve bölümler 16.Sezonun özeti niteliğinde olacağını düşünüyorum. Yine aynı atmosfer.
[Resim: bisharp_by_xous54-d3grmb2.png]    Birşey söylemek ve göstermek istiyorum  [Resim: 250px-706Goodra.png]
Heryeri keskin bıçaklarla dolu sevgili pokemon Bisharp'ın, Goodra'yı yenmesindeki şu aşağıdaki görüntüden tam olarak anlanması gereken nedir? Kendi yorumum gerçekten çok tehlikeli bir görüntü. :S

Kırmızı bir ekranda bıçaklı bir pokemonun tam boğaz kısmında kesme kullanması ve pokemonumuza hiç birşey olmamış gibi aaahhhh yenildim diyip yuvarlak çizgili gözlerle yere düşüp maçı kaybetmesi :S Bu görüntü yüzünden animenin bu bölümüne yasak gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Ben öğlen canlı yayında izlerken bile ürperdim. Bakalım daha neler göreceğiz...

[Resim: CqIktqxWgAA3eJp.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11