Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kalos Ligi | Pokémon XY&Z Bölüm 38
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Sen şimdi böyle diyince ben de bi tuhaf oldum... :D
Bisharp'ın kafasında bir balta var. Sürekli Iron Head hareketini kullanıyordu. Goodra'ya kaç kere kafa attı hiç dikkatinizi çekmedi mi?
Hee yanı şiddet kokan, her an herhangi bir olayda savaş veya antrenman niyetine mücadele verilen seride özellikle lig gibi bir yerde daha da sert geçen mücadelede böyle bir sahne olması çok normal. Hem daha bu ne ki? Animelerde neler neler var? Tamam belki Pokemon'un yaş kitlesi ufak delikanlılar falan ama animeler böyle. Ölüm kalım durumu, kan, yaralanma, acı, vb. bu işin olması gerekeni. O kadar saldırı, darbe vb. olurkwn sadece zemin veya cevreye zarar veriliyor. Hasar alan Pokeler ancak kirlenmis yorgun gibi gorunuyor. Gercek anlamda anime sahnesi olsa simdiye hep kanlı paramparca bedenler gormustuk. Pokemonda alisik degiliz ve ufak bir ciddi sahnede bile gerilebiliyoruz o ayri.
Bende isterdim animede ve dahi oyunda alınan darbeler eş zamanlı olarak görülsün, üstelik saldırıdan saldırıya, türden türe çeşitlilik göstersin.Leaf blade, cut vb.'lerde çizikler, hyber beam, solar beam, flamethrower vb'lerde yanık izleri, yumruk hamlelerinde moraran göz, vücut; kaya veya çelik pokesiyse çatlayan beden... Ama ne yazık ki Greninja Sceptile'dan leaf blade yiyor ve ardından vücudu pırıl pırıl.Veya o kadar darbeden sonra Pikachu'da yalnızca çizikler.Yani benim hayalimdeki anime görselliğinde evet bu sahne hiçbir şey.Ama Pokemon bizi buna alıştırmadığı için ve birisi de çıkıp bunu belirtince insan garipsiyor doğal olarak.Mesela en basitinden: Pokemon Origins'de final Giavonni maçında Rhyhorn Victrebell'e boynuzlu bir darbe kullanıyordu ve karnında yuvarlak bir iz çıkmıştı; bunun gibi şeyler.Kan, parçalanan vücut vb. abartı olur.
(22-08-2016, 12:35 PM)pokefan123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bisharp'ın kafasında bir balta var. Sürekli Iron Head hareketini kullanıyordu. Goodra'ya kaç kere kafa attı hiç dikkatinizi çekmedi mi?

Tabiki bölümü izledik, dediğin görüntülerde dikkatimizi çekmedi değil. Benim anlatmak istediğim bu değil...
Kırmızı (kan temsili) bir ekranda bıçaklı bir pokemonun, diğer pokemonu tam boyun bölgesinde kesmesi (yani biz kesme diyince, bide bıçaklıysa pokemon daha farklı bişeyde anlıyoruz... ) ve bunu bu şekilde insanların akıllarına sokması.

Tabiki animelerde kan, şiddet, erotik vs. gibi görüntülerde var. Ama onların yaş kitleleri yüksek seviyede.
Pokemon zamaninda mavi-pembe ekran çıkınca epilespi nöbeti geçiren çocuklar sebebi ile o bölümü yasaklamış, hatta ülkesinde 4 ay pokemon durmuştu.

Bir yandan şunuda düşünüyorum. Pokemon artık çok değişti. 1996 yılında başlayan serüven 2016 yılında 20. yılını ve 19. sezonunu kutlarken tahmini kitlenin yaşı eğerki 1. sezon 1. bölümden başlamış bir izleyiciyse bu 18 ile 28 yaş arası olduğunu düşünüyorum. [ Ben 28 :) ]

Örneğin; ben bir pokemon go oynayıcısıyım daha yakaladığı pokemonun pikachu olduğunu bilmeyen insanlarla bile karşılaştım. ( Konu ile ne alakası varsa :) )
kan denen sıvı bizim içimizde dolaşıyor eğer görünmemesi gerekseydi bir yerimiz kesilince akmazdı saçma saçma şeylerden yasak koyuyorlar gideceksin yasak koyan adamın bileklerini keseceksin görecek gününü veya bütün kanını şırıngayla çekeceksin dolduracaksın poşete koyacaksın önüne bakalım ne diyecek hem savaşlar ölümler yaşamın genelini oluşturuyor neden sansürlerler anlamıyorum kafam almıyor insanlık ilk başladığından beri savaşlar var kan var mesela kesmek sansürleniyor iyi o zaman tavuk kesmeyelim inek kesmeyelim çocukluğumda kurban kesilmesini görmek için en önde olurdum hep geldim 23 yaşıma hala en önde kurban kesimini izliyorum kandan kesmekten korkacak ne var ürperecek ne var 20 yıl önce tamam çocukların izlediği bir çizgifilmdi ama artık öyle değil o zaman 5-6 yaşındayken izleyenler şimdi 25 yaşında falan hem çocuk olsa ne fark eder hiçmi elini kolunu kesmeyecek bu hiçmi kan görmeyecek içinde tüp olan bir cam parçasından kan çizimi görse pisikolojisimi bozulur hayır bahsettiğim gibi ben hep kurban bayramında vb kesimlerde en ön sırada olurdum halada öyleyim psikolojim falanda bozulmadı onuda boşver yanıbaşımızda savaşlar var insanlar birbirinin boynunu gerçekten kesiyor ama bir çizim diğer çizimin yanından geçerken kesmiş efekti verilince psikoloji bozuyor tepem attı benim cümle bile kuramamaya başladım konu açsam bu kadar uzun olurdu zaten

özet: pokemonun boynunu kesmişse kesmiş abartacak ne var neden kan çıkmıyor yıllardır kurban kesimlerini en ön sıradan izliyorum psikolojim bozulmadı
Bisharp Guillotine kullandı. Bildiğim kadarıyla one hit KO hareketler animede çok fazla rastlanılan hareketlerden değil. Ölümcül saldırılar olması bir sebep olabilir. Hatta Fissure karşımıza yıllardır çıkmıyor çünkü Japonya'nın depremler tsunamilerle ilgili kötü hatıraları var. Bu sebepten dolayı Earthquake gibi oyunlarda neredeyse 1 numaralı toprak saldırısı olarak kullanılan hareket animede yıllardır yok hatta AG'de bölümü bile yayınlanmadı. Demem odur ki şiddetin veya insanları derinden etkileyecek kötü şeylerin pokémonda çok yeri yok. Ama savaşan pokémonlar, kötü takımlar bu evrenin bel kemiğini oluşturuyor. İllaki biraz olacaktır. 

Bu bölümün hayal kırıklığını canlı yaşadıktan sonra yazdığım ilk yorum. Buradan başka bir eleştirimi de söyleyeyim. Ne gibi bir fanteziyle hareket ettiklerini bilmediğim yayıncı, yapımcı, yazar, çizer, senarist emeği geçen herkesin Ash'in şampiyon olamamasını kılıfa uydurmak için elindeki belki de en güçlü 2. 3. pokémon olan Goodra'yı çok fazla başvurmadıkları yöntem olan one hit KO ile alt etmelerine şaşırmadığımı söyleyebilirim.
Anime yi 20-25 yaşında insanlar da izliyor olabilir ama Yazarların falan hedefi hala 5-10 yaş arası.
Yani 5-10 yaşındaki çocuklara savaş kan göstermek bence pek etik değildir.
Madem konu açılmış bende yazayım;

Bahsedilen sahnede BiSharp Goodra'ya o saldırıyı kullanınca aklima direk gerçekte böyle birşey olsa Goodra'nin o yumuşak dokudan oluşan bedenin bu saldiri ile ortadan ikiye ayrılacağı geldi ve sonra düşündüm ki neden Pokemon evreninde böyle bişey yok diye açıklama olarak Pokemon yapılarının insanlara bakarak 10 15 kat daha sağlam olabileceği aciklmasi geldi
Bölümün tekrarını ilk kez dün izledim canlı izlerken de dün de tam olarak anlayamadığım bir nokta oldu Red Shuriken saldırısı Charizard'a isabet etti mi. Sanki son anda Blast Burn saldırısı ile çarpıştı.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11