Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kalos Ligi | Pokémon XY&Z Bölüm 38
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Bir yorumum daha göndermeden uyuya kalmam ve bilgisayarın şarjının bitmesi ile tarihe karıştı :) Özetle diyordum ki nefret ettiğim lig maçlarında Tyson maçını devirerek birinci sıraya yükseldi bu maç. Lig ile bilgiler gelmeye başladığında en büyük korkumun Ash'in ilk finalde yenilip sonra yenmesi olduğunu söylemiştim. Gidişat bu. Alain ile maç yapmasalar bile Greninja'nın Charizard'tan üstün olduğu gösterilecektir. Tabi bundan sonra anlamı yok. 

Sonuç aslında çok belliymiş ancak Serena'da olduğu gibi desteğime devam ettim. Victini8989 bir yorumunda bahsetmişti Alain Ash'i yendi ve enerjiyi topladı. Bölüm boyunca Ash'e ettiği teşekkürleri görüyoruz zaten. İyice sinirimi bozdu bu bölüm boyunca. Ash-Greninja'nın enerjisi sayesinde Team Flare planını gerçekleştirebilecek. Kullanılmaları ve yenilmeleri nedeniyle Ash ve Greninja'nın bu sefer deşici moda geçmelerini istiyorum. Ne Team Flare ne Alain bıraksınlar karşılarında.

Pikachu vs Tyanitar , Unfezant vs Talonflame , Bisharp vs Goodra güzel maçlardı. Greninja vs Charizard da iyiydi ve ligde güzel maç olarak bir tek bunları sayabilirim :) Ligde Greninja maçları iyiydi ancak ikisi de Ash-Greninja Arc'taki maçların çeyreği olamaz. O savaş sahnelerini yazıp sonra bunları nasıl yazıyorlar hayret doğrusu :)

Fragmandan izlediğim kadarıyla da Team Flare bölümleri çok güzel olacak ligi boşuna feda etmemişlerdir zaten :) Neyse gelsin yeni opening :)

bir de @_Erdi_ Naruto tahminin tuttu :) 
Şampiyonluk kupasına daha detaylı şimdi baktım ve bütün liglerdeki en havalı kupaymış ^.yan^
Hayatım boyunca izlediğim en berbat, rezil bölümdü.Öncesinden spoiler'ı da yedim bi güzel... Bundan sonraki Alev Takımı olaylarından kime ne, Lig'i kazanamadık ya artık... Ash'in şampiyonluğunu forumda en fanatik savunan kullanıcı olarak hâlâ görüşümün sonuna kadar arkasındayım: Alain kesinlikle ama kesinlikle Kalos Ligi'ni kazanmayı hak etmeyen, basit, "boş-beleş" bir karakterden dahası değil.Ash'i bırak, Sawyer bile kendisinden daha profesyonel ve saygı duyulacak bir Pokemon eğitmenidir.Sondaki centilmence tokalaşma bölümün tek güzel sahnesiydi; ki o da Ash'in pırlanta misali karakterinin eseri.Yoksa baştan sona rezalet bir bölümdü: O kadar umutlar bağladığım ve büyük bir sürpriz beklediğim Goodra'nın bekleneni karşılayamaması, altyapısı hazırlanmış Metagross dururken gökten inme Bisharp'in terör estirmesi, ve Greninja'nın hızlı yenilgisi, hangi birini sayayım... Ayrıca normalinde hiçbir farkı olmayacaksa kırmızı XLL shuriken de neyin nesi? Alev Takımı olayları için herhal...Zaten önceden aldığım spoilerla yeminlen ekrana bakmadan "Artık bitse de gitsek" modunda izledim maçı.Zaten lig sistemi değişiyor, şu anda kupayı Ash'e vermekten başka yapılabilecek bir hareket yoktu.Alain anime tarihinin en sevmediğim karakterlerinden biri olarak adını adı güzel, kendi kötü Cameron'un yanına altın harflerle yazdırdı.Ne diyelim, bundan sonrasından, Alev Takımı olaylarından olabildiğince zevk almaya çalışacağım amma velakin, bu rezaleti de asla umutamayacağım.Kupa, ligi asla hak etmeyen bir şahısa(Pokemon eğitmeni demeye dilim varmıyor) gitti.

Ayrıca bu olaylardan mütevellit Alain'in şampiyonluğunun iptali veya kendisinin isteğiyle çekilmesi, bu durumda finalistin şampiyon olması gibi bir senaryo istemiyorum.Bize o kupayı ya maçın sonunda adam gibi vereceklerdi, sonradan şööle-bööle'ye gerek yok.
sana ayrıca diye eklediğin yere kadar katılıyorum spoiler yemeden izledim ve kalbim durdu sinirden alaine yumruk atacaktım neredeyse
ash gördüğüm kadaryıla ikincilikle mutlu alışmış artık zavallı ne yapsın kupayı sonradan verirlerse diyeceğim şey şu olur

vay ... beleşçisi maçı kazanmadan kupayı kazandı

savaş sonundaki centilmence tokalaşma bölümün en kötü sahnesiydi kafamı duvarlara vurasım gelmişti lise 2 de sırf maç kaybettik diye ölümüne kavga etmiştik dün gibi aklımda o gün centilmenliğin yalandan uydurulmuş bir kavram olduğunu anlamıştım

lig maçları çok sıkıcıydı (bana göre özel bir sebebi var açıkcası)

sawyer iyi bir pokemon eğitmeni değil tamamen başkalarının stilini kullanıyor bir nevi kopya çekiyor işte yazıyor kağıda baka baka savaşıyor

alain şu chespin'i olan kız aklına gelince daha iyi savaşmaya başladı marin'miydi neydi mairin'de  olabilir sonuç olarak o kız aklına gelmeseydi kaybedecekti alın size yeni shipping

goodrayı ben hiç bir zaman gözümde büyütmedim hatta şöyle düşünüyordum doğru çıktı: işi gücü sarılmak la bunun ne yapacak Allah aşkına peki şimdi ne oldu tamamen doğru çıktı

metagross aslında o kadarda güçlü değil james az daha zorlasa önceki sezonlardan birinde yakalıyordu

greninja'nın şu kırmızılı ninja yıldızı şeysi (shuriken işte) basit bir uzaktan saldırı gibi gelmişti ciddende öyleymiş

ash kaybedince aşırı mutlu oldum yalan yok yıllardır ash'ten nefret ediyorum kendimce sebeplerim var
(19-08-2016, 02:07 PM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncesinden spoiler'ı da yedim bi güzel...

Bir dahaki sefere spoiler yemek istemiyorsan özel mesaj kutunu boşaltmayı denemelisin bence, çünkü hala dolu (önce gönderilen/gelenlerden, ardından çöp kutusundan silmelisin).
Aslına bakarsan spoiler almam daha iyi oldu.Maç esnasında gereksiz ümitlenmiş olmadım.
(19-08-2016, 02:07 PM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hayatım boyunca izlediğim en berbat, rezil bölümdü.Kupa, ligi asla hak etmeyen bir şahısa(Pokemon eğitmeni demeye dilim varmıyor) gitti.
Sonunda benimle aynı fikirde olan biri çıktı.Satoshi tamam kazanmadı bari Sawyer kazansaydı,pokemon tarihinde en nefret ettiğim kişi Alain oldu, çok sinir oluyorum çocuğun yüzünü görünce sinirlerim bozuluyor, haksızlık tamamen haksızlık hala kararlıyım izlememekle XY dönemi benim için tamamen bitti.
Ash kazanamadı evet ama yeni bölgeye gidecek sonuçta. Şampiyon olup gitseydi belki Alola'da Kalos ligi Şampiyonu Ash diye kimse bir şey söylemeyecek ya da tıpkı bu seride olduğu gibi geçmişinden bahsedilmeyecek. Alain ilk kazandığında ben de çok sinirlendim ancak mega evrim özel serisinde 10 mega evrimli pokemonu yenmesi ve Zyagarde'nin yakalanması olaylarında ki Charizard'ın gücü şampiyonluk sinyalini önceden verdi. Hayal kırıklığı Greninja yarattı artık ne yapsa telafisi olmaz bu da kesin şampiyonluk gelmedikten sonra. En doğrusu Ash'in lig şampiyonu olacağı zamanı değil Pokemon ustası olacağı zamanı beklemek.
Bende genel olarak yorumuma bir başlayayım. Öncelikle lig hak edene güçlü olana gitti. Alain'in kazanmasına çok sevindim.

Pikachu şovuna devam etti. Bu takımın en güçlü üyesi olduğunu resmen kanıtladı. Greninja şişirileceğine biraz daha önem verilse büyük işler yapardı. Charizard tarafından bakacak olursak rakip tarafın en dirençli pokemonu ile karşılaştı. Fazla zorlanmadı ama tahmin edemeyeceği darbeler aldı.

Goodra tam bir balon. Başka bir açıklaması olamaz. 10 bölümde evrimleşip şişirilen pokemon. Kadro dolsun diye getirirsen Ash finalde yarı yolda bırakır. Bisharp tarafından bakalım. Bisharp muhteşem bir performans sergiledi. Maçın belirleyici pokemonu oldu. Dragon Pulse'u yarıp geçip Goodra'yı doğraması mükemmeldi. Goodra'yı yendikten sonra ki havalı durumu Greninja'nın yapmaya çalıştığından daha havalı geldi. Ninja olmaya daha uygun bir pokemon.
Ama bu yorgunluğun üstüne Rain Dance ile gücü artmış bir Greninja'ya karşı dayanamadı. İyi mücadelesi için tebrikler.

Beklenen karşılaşma gelmiş oldu. Greninja Rain Dance ile gü.lü Charizard dezavantajlı bir şekilde mücadele başladı. İlk harekette Charizard'ın göbeğinden bir parça koparıyordu az kalsın. Mega evrim ve form değiştirme sahneside güzeldi. Ama mega evrim form değiştirmeye göre daha güzeldi. Alain ve Charizard'ın gözlerindeki o ateş görülmeye değerdi. Müthiş bir hırs ve istek. Ash ve Mairin yeri gelince coşan Alain ve bu coşkuya ayak uyduran Charizard... Dragon Claw ile Greninja'yı uzaya postalayacaktı. Greninja'nın Sceptile'a yaptığı gibi ama orada saha küçüktü. Yakın dövüş sahnesi güzeldi. XXL Shuriken vs Blast Burn... Blast Burn part 2 oldu.

Alain ve Charizard müthiş bir mücadele ile şampiyon oldular. Mairin'de köşeden heyecanla takip etti. Bu kıza aşırı bir sempati duymaya başladım.

Buraya hazır yorum yapmışken bazı üyeleride eleştireceğim yorumları konusunda.

Herşey iyi giderken hatta lig bile(!) iyi giderken son bir hareketle herşey neden tersine döndü. Bu serinin gidişatı buydu ve böyle oldu. İstedikleri olmadı diye senaristlere kızıp sakın küfür etmeyin. Sapkınlık derecesinde işler görüyorum forumda.

Sawyer şampiyon olsaydı diyen gördüm. O şampiyon olsa daha dün yolculuğa çıkan, Ash'i örnek alan birisi Ash'i bu kadar kısa sürede geçip nasıl bir ligi kazanabilir diyeceklerdi.

Goodra 10 bölümde evrimleşip sadece Luxray yenerken, Noivern bir maç bile kazanmayı geçtim doğru düzgün maç tecrübesi bile yokken, Greninja eğitim bile yapmayıp sadece Ash'in motto motto, pawa demesiyle güçlenmesiyle, Hawlucha gibi standart bir pokemonla lige katılırsa finale çıkması bile bir mucizeyken ligi kazanması tam hayalcilik olmuyor mu? Talonflame'de çok kötü harcandı. Fletchling halinden beri Ash'in yanında iyi duruyordu ama sonuda diğer kuşlar gibi oldu.

Alain'e hiçbir amacı yokken lige katılıp başkalarını neden hayalinden ediyorsun diyen bir arkadaşta vardı adını hatırlayamadım kusura bakmasın. Alain en güçlü olmak istemiyor mu? Ligde birçok mega evrimle karşılaşma ümidiyle katıldı ve Ash'e bütün gücünü gösterdiği için çokça teşekkür etti maç esnasında. Peki Ash neden farklı liglere katılıyor sürekli? O da en güçlü olmak için değil mi tıpkı Alain gibi.

Alain Lysandre'nin bu işine biraz şaşırmış gibi duruyor. Ash'in çağrısına uyup Team Flare'e karşı bir işbirliği yapacaktır.

Biraz sakin düşünüp kimseye nefret kusmadan özellikle senaristlere bu olayı buraya getiren zaten onlardı. Buraya kadar başarılı olması Ash'in elindeydi ama son maçta Senaristlerin eline mi geçti ne oldu? Balon gibi bir takımla lige katılırsak olacağımız buydu. Bende o bölgenin pokemonlarının o lige katılmasının arkasındayım. O kadar GYM maçında onlar vardı onlar savaştı. Ama başarı için karma bir takım yapılabilirdi. Madem karma takım olmayacaktı. Sadece Greninja'ya motto demeyecekti Ash efendi. Tüm pokemonlarını yanına alıp doğru düzgün antrenman yapmalıydı. Başarı isteniyorsa bazı şeylerden fedakarlık yapılacaktı.

Ligde Team Flare olaylarının altında ezilecek gibi duruyor. Heyecanla beklediğim Lysandre'nin çıldırma ve plana başlama sahnesi geldi. Acaba Giovanni işe nasıl dahil olacak? Persian vs Pyroar, Mega Gyarados vs Mega Kangaskhan görmek güzel olurdu benim açımdan.

Neyse fazla uzun ve eleştirel bir yorum oldu. Team Flare olaylarının müthiş bir şekilde ilerlemesini istiyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11