Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kalos Ligi | Pokémon XY&Z Bölüm 38
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Kazanmadan gelen şampiyonluğa gerek yok zaten en fazla Alain şampiyonluğunu ve Malva'nın Elite Dörtlü üyeliği iptal edilir.
bence fragmanda alain şehri terk ediyor gibiydi
(18-08-2016, 06:30 PM)Achilles Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kazanmadan gelen şampiyonluğa gerek yok zaten en fazla Alain şampiyonluğunu ve Malva'nın Elite Dörtlü üyeliği iptal edilir.

Fragmanı izlediysen Alain'in başı öndeydi yaptıklarına pişman olup Ash ve arkadaşlarının yanına geçecek gibi duruyor. Malva'nın yerine de tahminimce Alain gelir. Ama Alain'in geri kalan takım üyelerini biraz çalıştırması lazım Bisharp dışında.
Goodranın kaybedeceği belliydi.Charizard bitik pikacuyu,greninja bitik bisharpı yenip eşit şartlarda başladılar maça.Goodra için artık torterra vol2 demek istemiyorum,ama gerçekten bir iz bırakamadı ligde.Bu lig pseudolegendarylerin tarihi için kara bir leke oldu.Umarım Alola'da hydreigon ve dragonite inkikamlarını alırlar.

Greninjanın Charizarda kaybetmesi gerekiyordu mantıken.Bunu hep söyledim.Aralarında seviye farkı var.Lakin şu turuncu shuriken hiçbir anlam ifade etmedi.Belki team flare bölümlerinde bir numarasını görürüz.Beni asıl rahatsız eden kimse 'Ne oluyor o shurikene öyle tövbe bismillah'demedi.Gerçi bu Ash-greninja olayına da kimse gereken tepkiyi vermemişti.Sycamore biir araştırır,hakemler 'Ne ayak bu çirkin sayko kurbağa?Doping mi yapıyor bu Palletlı?' diye bir düşünür,seyirciler bir irkilir.Ama yok malesef.O yüzden çok da şaşırmadım.Genel olarak lig aceleye geirİldi ve kimse memnun değil.

Lig sonrası ise animenin sinema filmleri dışındaki en karanlık bölümlerinin yolda olduğunu hissettirdi bence.Umudum teaa flare arkın ligi unutturması.Bir de Diantha'nın şu Alain'ın charizard'ını gardevoir ile şaşkına çevirdiğini görmek istiyorum.Alain kazanmayı hak etti,ama bu onun madara edilmesi gereken bir karakter olduğu düşüncemi değiştirmedi.Cynthia'nın Paul'a uyguladığı tarifeden istiyorum.
Bu bölüm de leş savaşlar... Yazık oldu. Ama sonunda çöp ligi bitti ve heyecanlı bir şeyler başlıyor.
açıkcası ben roket takımının akıbetini merak ediyorum acaba bir süreliğine ash ve arkadaşları ile ateşkesmi yapacaklar yoksa pokemonları çalmayamı çalışacaklar bence ateşkes yapmalılar veya zor bir anda yardım etmeliler veya zor bir anda pokemonları çalmalılar veya z yi çalmalılar çalabilecekleri onlarca şey var belkide lysandrenin makinesini çalarlar ne bileyim çalsınlar çırpsınlar veya ash ile ateşkes yapsınlar bir ton seçenek var roket takımını hemen ordan kaçmış gibi göstermesinler
Bu senaristler Umutlandırıp umutlandırıp sonunda utandırıyorlar. Acıkcası lig gerçekten rezaletti daha önce söyledğim gibi Ash kazansa bile bu ligte bi anlamı kalmamıştı artık ve Goodra hayal kırıklığı oldu bence yani Bulbasaur gelse cok daha iyi iş yapardı Ayrıca Greninjanın da ne kadar şişirildiğini görmüş olduk Buizel daha güçlü bence Ash sende yarı final ile final macına aynı takımla cıkıyosun tabi yenilirsin cıksana final macına Pikachu-Heracross-Sceptile-İnfernape-Krookodile-Greninja(nesilin yıldızı(!) olduğu için yazdım) Görsünler bakalım kim ezimete uğracak :D

Umarım Team Flare olayları bir nebze bizi tatmin eder
bence lig harikaydı ama ash goodra ya iyi saldırılar kullandırmadı biraz daha stratejik olsaydı yenerdi sonra geri çekerdi greninja bisharp zayıflığı olmadan charizard ın canını daha fazla indirirdi goodra da buz ışını ile yenerdi
Diğer bölümle bir yapmak istedim yorumumu.

Noivern beklendiği gibi hemen pert oldu. Zaten hızlı bir şekilde evrimleşip deneyimsizce lige katılan pokemondan da bu beklenir. Hızlı gelişmiş demişken bi goodraya da değinmek gerek. Kendisi bir kaç bölümde son evrimine ulaşıp sadece Luxray devirebildi. Ligde zaten benim çok beklentim yoktu ama finalde tamamen Greninja nın karizması çizilmesin diye güme gitti. Çünkü eğer goodra bisharpı yenebilseydi Greninja final maçında sıfır pokemon indirmiş olacaktı. Greninja ve Charizard a geri gelicem.

Hawlucha yı ben hep sevmişimdir. Bence biraz daha az kibirli olsa silip süpürecek etrafı. Eğer high jump kick isabet etseydi zaten Hawlucha kolay lokma değildi.

Talonflame sadece görsel şov için kullanıldı. Efektler ne kadar güzel olsa da maçın hiçbir taktiksel yönü yoktu. Göz zevki verdi bitti. Aslında potansiyeli yüksek ama olsundu.

Weavile o kadar da kötü değildi takımdaki iki pseudo legendary pokemona nazaran. İki pseudo legendary da harcandı gitti. Hele metagross usain Bolt gibi maşallah ama güç yok maalesef. Unfezant da görselliğe harcandı. Bisharpa helal olsun çok çok iyi dayandı baya ters köşe oldu benim için kendisinin başarısı.

Pikachu durumu tartışılır. Şimdi küçücük şey iki pseudo devirdi mantıksız diyen var. Yılların deneyimi devirmese saçma diyen var ki ikinci fikirdeyim bende. İyi oldu yoksa Ash boşuna mı taşıyor yanında yıllardır.

Greninja turuncu shuriken yapacağına kurbağa bacaklarını kullanıp zıplasaydın belki kızarmış patatese dönmezdin. Kendisini ilk gördüğümde oyun tanıtımında hiç sevmemiştim. Ash yakaladı frokie dedim inşallah evrilmez. Sonra evrildi ve böyle bi sever gibi oldum hatta sevdim denilebilir. Ama sonra bi şişirme bi şişirme özel form olsun her yerde onun suratı olsun derken finalde de karizması için harcanan goodra ile anlık soğuma yaşadım kendisinden. Zaten Ash i bi bayleef bi Bulbasaur kadar sevmiyor amacı güç güç güç. Bu gözünü kör eden hırsı başarı getiremedi maalesef. Neyse kendisine ninja köyünde ya da prof. Oak ın yanında iyi tatiller diliyorum.

Charizard da ayrı bi şişirme pokemon. Pikachudan sonra bu geliyo listede. ( Kendimle çelişmedim pikachu şişirme ama onunki biraz gerekli ) mega verilince hasarı da siliniyo ohhh mis. Fanlar da seviyo ohhh mis de ne mis. Tabii yenilmez.

Finalde eskilerden böyle ultimate takım isteyenler ( ben de dahil ) maalesef öyle bir şey hiç olmayacak. Çünkü düşünün aynı takımda snorlax, Sceptile, Charizard, Heracross, pikachu, Greninja, var ve elbet bunlardan 5 i tek tek düşmeli. Senaristler hiç birinin karizmasını çizmemek adına böyle bi takım yapmaz benden demesi.

Lig beni hiç tatmin etmedi tamam 2. olduk ama iki maç dışında hiç bir şey izlemedik. Bir anda kendimizi Charizardın karşısında bulduk. Metagross tan hızlı geçti lig ;) Artık bir sonraki liglerde başarısız olmak üzere çünkü garezleri var Ash e asla şampiyon yapmayacaklar garibanı.

Roket takımı galp ben
Ash şampiyonluk kazanacak ve forumda ortalığı germemek için son zamanlarda takımı eleştiren bir şeyler yazmadım. Ancak o kadar 6. neslin pokemonu diye şişirilen Goodra bekleneni verdi. Son Luxray ve Florges maçlarından sonra herkes beklentideydi ancak Alain'in Bisharp'ı balonu patlattı hepimize tüm Goodra iş yapar diye düşünenlere düşünmek isteyenlere ders verdi. Ben Goodra'dan beklentiye girip acaba yapabilir mi diye savunmasını az da olsa yapan biri olarak pişmanım Torterra, Torkoal, Oshawott, Scraggy, kadrosunu Noivern ile beraber 20 Yılın Bidonu altılısı olma başarısıyla tamamlayabilirler. Noivern geldiğindendir hep beklentideydik ama bu kadar etkisiz olunmaz Zapdos ile olan maç ve Salamence ile beraberlik başarısı var. Tabi ki Goodra'ya göre daha başarılı Goodra'nın tek başarısı Luxray'i yenmek ve Slurpuff ile berabere kalmak. Talonflame ise tam takım oyuncusu çok şey beklenmiyor yapacakları belli ama aksatmıyor başarıyor Hawlucha bence Goodra ve Noivern'e göre daha başarılı profil çizdi ama final pokemonu değildi. Ash hayatında ilk kez finale çıkıyor ama animatörlerin Kalos takımı ısrarı onu şampiyonluktan etti. Goodra yerine Snorlax Hawlucha yerine Infernape Noivern yerine Sceptile görsek yeterliydi. Diğer konuda yine zamanında en çok tartışılan özellikle altıncı pokemon konusunda tartışılan Charizard mevzusu iki mega evrim bu takımı bozar başrol çatışması olur Greninja veya Charizard geri planda kalır tartışmaları oldu. Şunu söylemeliyim Ash taşsız Greninja evrimi aldı ama "motto, motto" diyerek güçlenilmiyormuş bunu öğrendi. Charizard'a mega evrim taşı verilseydi en kötü haliyle Alain ile kapışmada kimsenin veremeyeceği hasarı verir hatta yenebilirdi tabi ihtimaller üzerinden konuşuyoruz somut bir şey değil lakin Ash'in Charizard mega haliyle Alain'in Charizard'ı ağır hasara uğratırdı ve Greninja da fişi çekebilirdi olmadı. Gelelim Pikachu mevzusuna bence animatörlerin en büyük 1. sezon aksaklığı Raichu'yu Pikachu'nun üst evrimi yapmaları ikisi de Pichu'nun farklı taşlarla evrimi olsaydı şu an Greninja benzeri bir evrimle Ash'i şampiyon yapmıştı yine bölgenin ligde ki yıldızı o oldu. Her şeyi Greninja'ya güvenerek yapan Ash demek ki piknik yaparak pokemon güçlenmiyor Alain ilk bölümünden son lig maç öncesi bölüme kadar hep savaşırken antrenman yaparken gösterildi hikayeden formla tesadüfen finale çıkmadı. Greninja sonrası bir pokemonla daha kafa kafaya çarpışabilirdi. Bu yüzden Alain sonuna kadar hak etmiştir resmen Paul ve Gary'nin birleşmiş ve bir iki fazladan iyi özellik eklenerek anime tarihinin bana göre en iyi karakterlerinden biri olmuştur. Ash ana karakter olması sebebiyle James ise farklı duruşu sebebiyle sempatim olan karakterlerdendi Alain'de bu listeye girdi.( Red'i saymadım o farklı bir dünyada gösterildi ama aynı yerde olsalardı kesinlikle bir numaralı favori karakterim olurdu) 8D   Pokem001

Edit: Alain Kalos Ligini hiçbir Kalos pokemonu kullanmadan kazandı
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11