Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Liqht Platinum Oynuyoruz !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Başlıyorum şimdi ışık hızıyla. Ama benden sonra sıra Sametahayata'da değil miydi?
Sametle haberleştim samet bu turda oynayamayacak.Sonra sıra bana geçecek.
-Rozet alındı. Focus Punch öğretildi Feraligatr'a.
-Route 510 için Dig TM'sini öğrenmesi gerekiyordu bir Pokémon'un. Onun için de yeni rozet gerekliydi. TM için yani. O yüzden 6. GYM'in olduğu şehre geri dönüldü. (Focus Punch TM'si burada işe yaradı)
-Sıradaki arkadaş Pokémon Merkezi'ndeki haritayı ve benim önceki sayfada attığım tam çözüme baksın bir derim. Yolunu bulurken yardımcı olur.
-Hydreigon 68, Charizard 67 ve diğer Pokémonlar da 66 lvl'ler.
-Ricyan City'nin girişinde save'leyip bıraktım.

Save dosyası'nı atom parçacıklarına ayırıp günü kurtarmak için tıklayınız!
Başlıyorum hemen...

Yalnız benim bitti.

Soka'dan rozet alındı.
Absol yakaladım bir tane.Takıma iki tane Dragon type fazla gibi katkısı olacaktır.
GYM den önceki görev yapıldı.
Charizard 68 level oldu.
Sıradaki arkadaşa kolay gelsin.

https://s6.dosya.tc/server2/5r1rki/Yeni_...i.rar.html
Herkes de takımdan birilerini çıkarmanın derdinde Dodgy Absol gelince de takımda iki tane karanlık türü oluyor. Hatta Manectric'in Crunch hareketini sayarsak 3. (Yanlış anlaşılmasın Manectric Karanlık türü demiyorum elbette ama karanlık türü ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor) PC'ye baktığımızda yine başka bir karanlık türü Zoroark var ve eğitimli. Ayrıca GYM'lerde 70den başlıyor artık Pokémon Levelleri. Yeni bir üye çok riskli şu sıralar. Zaten oyunun sonuna yaklaşmışız ve Ash'in Pokémonları 100 lvl. PC'de üç tane güçlü Pokémon duruyor. Lucario, Zoroark ve Giratina. Levelleri kötü değil de sadece level olarak da bakmıyorum. Eğitimliler yani o manada güçlü. Giratina desen efsane zaten. O yüzden bence yeni Pokémon yakalamaya hiç gerek yok. İki Pseudo'muz var daha ne olsun? Varsın ejder olsunlar. Dediğim gibi Absol çok gereksiz bence. Üstelik Gen3 oyunu bu. Yani karanlık türü bütün saldırılar Special'a giriyor ki bu da Attack'ır bir Absol için büyük sorun teşkil ediyor.
Hızlıca bitiriyoruz anlaşılan. Ben bu oyunu geçen bitirişimde 70 lvl pokémonlarla doğru Counter Pokémonlar atarak çok rahat Ash'i ve Ash'ten önceki trainerları almıştım. Şimdiden 70 lvl ulaştık. Biraz daha kasılırsak çok rahat bitiririz bu oyunu söyleyeyim. Ben hep söylüyorum ama efsaneleri yakalayacak mıyız? Yakalayacaksak nasıl yapacağız? Bunlara açıklık getirelim. Benim fikrim başladığımız kasabaya dönüp sıradan geçtiğimiz yerleri geçip yolumuza çıkanları yakalamak, yenilecek NPC'leri yenip onlardan Pass'leri alınca gidilebilen yerlere gidip yakalama işini halletmek. Katılır mısınız bilmem...
Bence final maçından önce burada paylaşalım save dosyasını.Herkes finali oynasın.

Bu arada takıma gerçekten karışmıyordum ama sen demiştin zaten Zoroark fazla işe yaramıyor diye.Onun için Absol yakaladım bende.Ne kadar fazla tür o kadar avantaj.Benden tavsiye sadece herkes final maçında istediği pokemonu kullanabilir.
Ama az önce sebebin bu olduğunu söylemedin. Az önceki sebebin takımda iki dragon olması dedin ve çok saçma bir sebep bu. Böyle de iki karanlık olacak. Çözüm bu mu? Finali ise bilmiyorum ben illa ben oynayayım diye tutturmuyorum şahsen. Kim oynarsa fark etmez benim için. Ya zaten finali sırası gelen oynar. Sen de oynamak istiyorsan oyna save'i buraya atıyoruz sonuçta. Sıradaki kişiye özel mesaj atmıyoruz. İndir buradan save'i sıra sende olmasa bile. Oyna bitir oyunu. Ama buraya kendi save'ini bu şekilde yaparak koyamazsın tabiki de. Ama Ash'i yendikten sonra bir kişi atar buraya son save. Sen istersen bir önceki save'i yüklersin bilgisayarına. İstediklerini kullanırsın. Zaten buradaki amaç takım oyunu yapmak. Ha Ash'i Charizard-Dragonite-Feraligatr-Sceptile-Luxray-Hydreigon'la yenmişsin ha Lucario-Absol-Zoroark-Scizor-Giratina-Ninetales'la. Bunun sonraki oynayana hiçbir faydası olmayacaktır. O yüzünden bunun için ek bir önlem almamıza gerek yok. Atıyorum Ash'le savaşmadan önce KiiroDora yaptı en son save'i. Sonra sıradaki kişi Ash'i yendi istediği takımla. Sen başka takımla mı Ash'i yenmek istiyordun? KiiroDora'nın koyduğu save'i indir hayalindeki takımla yen. Sonradan oyunu bitirdikten sonraki save'ini buraya bir daha atmanın zaten anlamı olmaz. Çünkü sıradaki kişi için ha ilk takımla bitmiş oyun, ha ikinciyle. Adam PC'den istediği Pokémonlarla devam eder etmek istiyorsa. Ben bu fikrini de anlamsız buldum. Yani zaten olan bir şey bu. Herkes bir rozet alınca save yapıyor buraya koyuyor. Ha ÖM'yle haber atsak o zaman haklı olabilirdin. Oyun bitiminden önceki son save'e bak konudan istediğin şekilde bitir oyunu.

Ki Zoroark Absol'dan kat kat iyi bu nesilde. Çünkü Dark tipi bütün saldırılar special sayılıyor ki Zoroark'ın da Sp.Atk'ı çok yüksek. Absol'un ise attack'ı. Ben şahsen sıra bana geldiğinde PC'ye bırakırım kesinlikle Absol'u eğer takımdaysa ama burada takım oyunu yapıyoruz. Dolayısıyla herkes Absol alınsın derse alın. Ama ben Pokémonların Exp'lerden mahrum kalmasını istemem ki illa birini katacaksak takıma ya daha iyi bir Pokémon'u yakalayalım ya da PC'den alalım.

@IzzyMemO Bence efsaneleri sona bırakalım Ash'i yendikten sonra nasılsa Save burada kalacak. Yakalamak isteyen yakalar. Şimdi eğer öne çekersek herkesin teker teker onları yakalaması uzun sürer. Bir kişi yaparsa yapsın bunu kendi sırasında ama o zaman da belki başkaları da isteyebilirdi bu görevi gibi bir durum olabilir. O yüzden Ash'i yenince sıra da biter. Son save'i koyarız ilk sayfaya. İsteyen efsane avlar, isteyen başka bir şey yapar. Hani herkesin tek tek yapması uzun sürer bence. Onun yerine başka bir oyuna başlasak daha mantıklı olur gibime geliyor vakit açısından.
Durumu fazla açıkça yazmadığımdan olmuştu o zaman.Şöyle yazayım iki dragon type olacağına bir dark type olsun zoroark pc de olduğu içindi bu.Zoroark'ın iyi olduğunu zaten biliyorum.Hack oyunu skıntıları var biraz onun da farkındayım sadece kendi düşüncemi yazdım.Benim için farketmez Feebas'la savaşalım diyin Feebas'ı kahraman yapalım.

Efsane konusu da bence herkes kendi sırasında yakalayabilir ve Erdi'nin dediği gibi de mantıklı duruyor.IzzyMemo yakalar koyar kendi kullanmak için ve son save dosyasını attığımızda isteyen efsaneleri yakalayabilir.
Ben iki dark olacak derken Zoroark'tan bahsetmiyordum Hydreigon Dark/Dragon

Ha Hyderigon Dragonite olmuş. Dark/Dragon - Dragon/Fly
Ha Hyderigon Absol olmuş. Dark/Dragon - Dark

Sakın Hydreigon'ı takımdan çıkarmak istediğinden bahsetme :D Dark, Dragon ve Fire. Hydreigon'ın bütün önemli saldırıları Special'ler. ve Hydreigon'ın Specail atk'ı Dragonite'a göre çok çok daha iyi. (Dragonite da special olarak yetiştirilmiş zaten. Bir tek Glide var diye hatırlıyorum normal attack olarak) Yani takımdan bir Dragon'un şutlanması gerekiyorsa bu Dragonite olmalı. Ki o zaman da iki dark olacak. Aynı durum.

Tamam fikrini söylüyorsun da daha iyi Pokémonlar katmak varken onu katmak anlamsız bence. Ha, eğer oyunu oynayan biz diğer beş kişiden çoğunluk Absol'u katalım mahmut61'e katılıyorum yazarsa o zaman yapalım. Ama 3.Gen Dark tipi special ve Absol atk'ır gibi sebeplerden dolayı ben Absol gelmesin diyorum. Hani herkesin bir Pokémon kattığı zamanlar çok bu duruma karışmıyorduk da şimdi takımı 6'ya tamamlamışız. Daha önemli bir vaziyet ki gerektiğinde de çıkarabiliyoruz takımdan daha önceki kişilerin kattıklarını (Örneğin; Zoroark)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19