Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Bugüne Kadar Pokemon hakkında Çıkmış Haberler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Rtük kafasına göre istediğini kaldırıyor.Cartoon network olmasa ülkede adam gibi çizgi film yok.Trt çocuk,yumurcak tv,maxi tv bu kanallar geri zekalı aptal şeyler yayınlıyor hepsi sıkıcı.Atv, çocuk kanalı açacakmış ona mail attım pokemonu yayınlayın diye ama hiç umutlu değilim.Bu ülkede pokemonu ancak ya digitürk kanalları yada cartoon network yayınlar gerisi yayınlamaz tırsaklar hepsi.
Aslında birşey karalanmak, kötülenmek istenildiğinde çok rahat açığı bulunur. Bu sadece Pokemon, Kurtlar vadisi, Şirinler (Nedenini bilen biliyo  ;] ) vb. tarzdaki programlar için değil. Arabistan konusuna gelince de gülüp geçiyorum.  :zx: Orda neler yasak zaten...

Bu arada bazı çizgifilmlerden konu açıldı, subliminal reklamcılık denen birşey var, bunun da uygulandığı sürüyle film, çizgifilm var. Gitsinler ilk onları yasaklasınlar.
  :zx:
https://hababamsinifiteror.azbuz.ekolay....0001734019

brickBreak'in  bahsettiği şeyi buldum.İlk olarak Japonca Pokemonun hiçbir anlamı yoktur.Pokemonun 500 kadar bölümünü izledim ama bir kez bile haç veya yahudi bilmemnesini görmedim.Aynı zamanda bir Pokemon domuzsa nolur.Sadece Domuz yemek günah.Sanki biz oyuna girip Pokabuyu yiyoruz.Aynı zamanda Evet Pokemonu yasaklama olayı ABD'nin işi Çünkü:Amerika-Japonya savaşından sonra iki ülkede birbirininn ürünnlerini kullanmayı reddetti.Aynı zamanda hep her zaman kendi ülkemizi göklere çıkaracaz diye bişi yok.Japonya'nın ekonomisi,sistemi bizimkinden çok daha iyi.Adamlar dünyanın en huzurlu ülkelerinden birini yaptılar.Eğer şu ürün kullanma olayına inanmiyorsanız Xbox360 JAponyada ne kadar satıyor bakın.Son olarak söyliim o Niyazi midir nedir olan çocuğun atlama nedeni:Beyin Problemleri
Sizin İçin Yeni bir Haber Daha  :laget:

Kaynak=Haberler.com 24 Ağustos 2008

Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Erdinç Dinçer, Birkaç Kanal Haricinde Kültür, Aile ve Çocuklara Yönelik Televizyon Yayını Yapanın Bulunmadığını Söyledi.
[Resim: tiyatro-ve-sinema-oyuncusu-erdinc-dincer_o.jpg]
Tiyatro ve sinema Oyuncusu Erdinç Dinçer, birkaç kanal haricinde kültür, aile ve çocuklara yönelik televizyon yayını yapanın bulunmadığını söyledi.
Televizyon kanallarında her gün birbirinin kopyası olarak yayınlanan çoğu dizilerin Türk örf, anane, gelenek, adet ve aile yapısına uygun olmadığını belirten usta Oyuncu Dinçer, Pokemon, He-Man, Örümcek Adam, Gölgelerin Gücü, Şeytan, Selana ve Sihirli Annem gibi dizilerin çocuklarda küçük yaşta şiddete başvurma duygusunu ön plana çıkardığını ifade etti. Televizyon kanalarında sürekli yayınlanan eğlence programları, magazinleşen diziler ile son aylarda kanallardaki Romenlere yönelik yarışmaların düzgün ve doğru Türkçe konuşmayı tehdit etmeye başladığını belirten Dinçer, bu aymazlığa başta sanatçılar olmak üzere televizyon yapımcıları, medya, politikacılar ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) tarafından dur denilmesi gerektiğini ifade etti. Televizyon kanalarındaki ışıltılı gece hayatı, tatil yörelerindeki eğlence ve paparazzi programlarının Anadolu'daki genç kızları ailesine karşı isyanlaştırarak evden kaçmalarına öncülük yaptığını belirten Dinçer, şiddet içerikli dizi ve filmlerin en sonunda ilk ve orta öğretim kurumlarında kız öğrencilere bile bıçak çektirdiğini ifade etti.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan oğlunu ziyarete gelen tiyatrocu Dinçer, Anadolu şehirlerine göre turizm yörelerinde kültür erozyonunun daha fazla olduğunu ifade etti. Dinçer, "Televizyon kanallarının çoğunda bizi biz yapan kültür değerlerimize yönelik çok az programlar var. Özellikle çocuklara yönelik hiç kültür programı yok. Çocuklarımız Pokemonlarla, He-Manlarla ve Örümcek Adamlarla büyüyor. Daha sonra bu dizilerle büyüyen çocuklar anne ve babasına karşı geliyor. Televizyon kanallarındaki Romen programları ve dizileri kabak tadı verdi. Romen dizilerindeki argo kelimeler düzgün Türkçe konuşmayı tehdit ediyor. Televizyon kanalarında basit yapımlar yerine kaliteli ve kalıcı yapımlar görmek istiyoruz. Çocuklarımız Pokemon, Örümcek Adam yerine bir Nasrettin Hocamızla, bir Karagöz ve Hacivatlı, bir İncili Çavuşla ve Keloğlanla büyüsün." diye konuştu.

Anadolu insanının hayatın içinden, toplum yapısına uygun ve kendinde bir şeyler bulan dizi ve filmleri benimsediğini aktaran Dinçer, buna en güzel örneğin Yalçın Yelence'nin TRT için çektiği Bizimkiler ile Oğuz Yalçın'ın Mahallenin Muhtarları dizileri olduğunu söyledi. 1989 ile 2002 yılları arasında 14 yıl aralıksız çekilen Bizimkiler dizisinde meraklı muhasebe müdürü Ergun rolünü canlandırdığını ifade eden Dinçer, insanların bu dizide 'a bu dizide biz ait bir şeyler var' diyerek bağrına bastığını belirtti.

45 yıllık profesyonel tiyatrocu olmasına rağmen parayı televizyon dizilerinden kazandıklarını belirten Dinçer, toplum tarafından tiyatroya gereken önem verilmediğinde 'nankör meslek' gözüyle bakıldığını ifade etti. Yeni kuşak sinema ve tiyatro Oyuncularını fazla havalı bulduğunu 'alaylı' ve 'saraylı' isimlendirdiğini ifade eden Dinçer, mektepli olarak Demet Akbağ, Emre Kınay tiyatroda başarılı bulduğunu kaydetti.


Pokemonla aile ye karşı gelmek arasında ne gibi bağlantı olabilir.Pokemon bir kere ağıza yerleşmiş her kötü haberde pokemon var.2008 de bile pokemondan böyle bahsediyorlar.Pokemonun Türkiyedeki durumu içler acısı  Pikachu_17
türkiyenin işlerine akıl sır ermez? bilim adamları atomu parçalar,ayda hayat bulurlar orda yaşarlar ama türkiyenin işlerine bir çözüm bulamazlar. :ohmygod:
            Arkadaşlar konu şiddet ya da çizgi film olması değil.İki çocuğun kendini camdan atma sebebi olarak gösterdiği bir program olması.O ailelere de yazık.Şimdi pokemon yayınlansın XTV de atıyorum.Yine bir vaka olsa aile tazminat davası açsa haklı.Çünkü intihar sebebi olarak gösteriliyor. "Bu akşam ölürüm" şarkısnın bu kadar tepki almasının nedeni de bu.

            İçerğinden ziyade etkileri ve etkiye gösterilen tepki Pokemonun medyamız tarafından yayımlanmasına engel oluyor.Onları suçlayamam.Ben de böyle bir risk alıp milyonlarımı tehlikeye atmazdım
iyi güzel demişsin de kardeşim pokemon mu dedi onlara kendinizi camdan atın diye?Milyonlarca kişi pokemon izledi ama dengesiz 3-5 kişi kendini attı diye pokemonun kalkması saçma.Kendini atan çocuklar %100 haksız çünkü onların salaklığı.Ben tv kanal sahibi olsam inadına pokemon yayınlardım sıkıyosa aileleri tazminat davası açsında göreyim :music:
delivanlıya katılıyorum.Çocuklarına sahip çıksınlar  :döverim:
aslında sırf anime izlemek için gutbetçı olacanhaa benim halamlar almanyada ve çocukları TÜRKİYE ye gelince bana pokemon naruto veya bilmediğimiz çizgi filmleri anlatıp sonra abi neden ülkemizde pokemon yok diyorlar ben de anlatıyorum RTÜK e tükürük adını bile takmıştık kızgınlıkdan

yani ben almanyaya göç edicem büyüdüğüm zmn anime izlemek için
(25-07-2010, 02:39 AM)platin link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:[quote author=hell_breaker link=topic=7266.msg90351#msg90351 date=1280009210]
\" Su pokemonu Machop \" en çok buna güldüm :D

O atlayan o çocuğu bir bulsam azını burnunu dağıtırdım.Bende küçüklüğümde izledim bize bişey mi oldu.Dünyanın en iyi animesinin Türkiye'deki durumuna bakılacak olursa vasat bir durumdayız.Peki zararlıda niye Japonya'da 13.Sezona kadar geldi ?
biz japonyadan amerikadan daha gelişmiş bir ülkeyiz ya hani bizim ülkemiz insan hayatına en çok değer ülke ya ondan olabilir sonuçta bizi düşünüp verilmiş bir karar şimdi gidip aşkı memnuyu millete .... ögreten kurtlar vadisinimi silah taşımayı mafya olmayı yoksa binbir gece gibi gecelik 150bin dolar dizilerimi yasaklasınlar bu diziler gayet öğretici diziler değilmi?

öyle bir ülkeyiz ki hüseyin üzmez gibi herifler katiller filan dışarıda dolasıyor her yılbasında taksimde kadınların başlarına neler geliyor hiç kimse bir şey yapmıyor ama pokemona gelince ahlakımızı bozuyor değilmi  ozaman yılbası kutlamalrına yasak koysunlar aşırı derecede iğrençlik barındırıyor. Kumara alıştırıyomuş  ozaman bahis oyunlarıda yasaklayın.Çocuğun biri kendini 7.kattan atmış bu konudada görüldüğü gibi insan hayatına ne kadar değer verdiğimiz ortada fakat madenlerde ölenler sorumsuzluk yüzünden yasanan trafik kazaları hiç önemli değil kader kısmet meselesi.zaman gazeteside saçmalamış durmuş dünyada orada söylediklerinin kötü birşey varsa o pokemon değildir o zaman gazetesinin zihniyetidir  birde önyargılarınızı atmaya hazırmsınız diye reklamları vardı önce kendileri bi objektif bakmayı öğrensinler.
[/quote]

Adama abone olur musun diye sorup hayır cevabı aldığında falana paran varda bize yok mu diyen zihniyetten objektiflik mi bekliyorsunuz paradan haber verin

Me encanta el anime japonés y, No me gusta la serie turca
-yanlış çevirmiş olabilirim demek istediğimi alltya türkçe yazdım-
(Japon animelerini seviyorum,Türk dizilerinden nefret ediyorum)

milli manevi değerlerimizi aşağılamayan bişey yapsınlar o zaman nefret etmekten vazgeçerim ama pokemonumuzu geri verecekler önce
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11