Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon GO Sohbet Konusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
@Furkan60 @Keldeo benden önce davrandınız :) Ama bunda çevirisi benden

- Oyunda kamera kapatılabilecek ve sanal dünya üzerinde yürüyüşler yapılabilecek.
- Pokemon'ları bulmak için dünyada gerçek mekanları gezmek gerekicek.
- Çevrenizde gezdikçe yakınlarınızda Pokemon olduğunu bildirmek için telefonlara bildirim gelecek ve titreşim özelliği buna dahil.
- Yakalamak için akıllı telefon ile hedefe nişan aldıktan sonra PokeTopu'nu atın.
- Ama dikkat bu sırada yakalanacağını anlayan Pokemon kaçabilir.
- Tarihi yerler, meşur yerler veya bilindik toplanma alanları gibi yerlerde PokeDurak'ları (PokeStops) olacak ve bu yerlerde PokeTopu gibi diğer eşyalar temin edilebilecek.
- Oyun için Pokemon'lar için değil Eğitmenler (Trainer) için seviyeler (Level) olacak. Seviyeniz yükseldikçe farklı Pokemon'lar ile karşılaşacaksınız.
- Ayrıca seviye yükseldikçe Grat Ball gibi daha güçlü eşyalar temin edebilirsiniz.
- Pokemon'ların evrim geçirmesi için aynı Pokemon'dan birden fazla yakalamalısınız.
- PokeDurak'larında Pokemon Yumurtası bulabilirsiniz, ve bu Pokemon'lar daha önce göremediğiniz bir Pokemon olabilir.
- Bazı Pokemon'lar dünya üzerinde sadece belirli bir noktada bulunabilir. Örnek olarak Su Pokemon'ları deniz, okyanuz veya gölde bulunabilmesi gibi.
- Oyun içinde belirli bir noktadan sonra Üç Takımdan birisine katılabilirsiniz, ve yakaladığınız Pokemon'lar arasından birisini, üyesi olduğunuz bir Salona (Gym) bırakabilirsiniz.
- Bu Salonlara, PokeDurak'ları gibi belirli yerlerde olacak ve meydan okuyabilirsiniz. Savaştığınız Pokemon'lar diğer Eğitmenlerin bıraktığı Pokemon'lar olacak. (Son cümleden emin değilim)
- Eğer Salon başka bir takıma eğit ise Salonun kontrolü için meydan okuyabilirsiniz.
- Oyun içinde Pokemon yakalamk veya keşif görevleri gibi farklı görevler gerçekleştirip Profilinizde başarı madalyası görünmesini sağlayabilirsiniz.
- Özel üretim bileklikler olan Pokemon Go Plus ile Akıllı Telefona bakmadan bildirimlerden haberdar olabilirsiniz. Cihazlar telefon ile Bluetooth üzerinden bağlantı kuracak. Bildirimler LED ışık ve titreşim ile haberdar edecek.
- Son olarak bileklik üzerinde olan düğmeye basarak Pokemon yakalamak veya diğer bazı basit işlemleri gerçekleştirmek için kullanabilecek.
Spoiler:
Android ve iPhone cihazlarını kullanarak Pokemon Go ile Gerçek dünya ve sanal Pokemon dünyası arasında yolculuk yap!  Pokemon Go ile kendinize ait yepyeni bir dünya keşfedeceksiniz! Pokémon GO oynayanların gerçek dünyayı uç bucak araştırmaya şevk etmek için gerçek mekanları kullanacak.

Pokemon oyun serisi daha önce de gerçek dünyadan Japon Hokkaido ve Kanto bölgelerini , New York ve Paris gibi mekanları oyunların yer aldığı hayali bölgeler için ilham kaynağı olarak kullandı. Şimdi ise oyun alanı olarak sırada gerçek dünya var!

Ayağa kalk ,dışarı çık , yabani pokemon bul ve yakala. Yaşadığın şehir ve kasabada hatta dünyanın her yerinde yakalayabildiğin kadar çok pokemon yakala. Etrafta dolaşırken ,  telefonun titreyerek sana yakında pokemon olduğunu bildirecek. Bir pokemon ile karşılaşınca yakalamak için telefonunla hedef al ve ekrana dokunarak pokeballu fırlat. Yakalamaya çalışırken dikkatli davran yoksa elinden kaçabilir! Ayrıca daha fazla pokeball ve diğer eşyaları bulabileceğin sanatsal ve tarihi anıtlarda yer alan PokeStopları araştırmayı unutma.

Pokemon Go oyununda eğitmen olarak seviye kazanacaksın ve seviyen yükseldikçe pokedexini tamamlayabilmek için daha nadir pokemonları yakalaya bileceksin. Buna ek olarak sanan pokemon yakalamada daha iyi atış şansı veren greatball gibi güçlü eşyalara erişimin olacak. Seviyeni yükseltmek için araştırmaya ve pokemon ile karşılaşmaya devam et!

Takımına yeni pokemonlar eklemek için daha farklı yollar da var. Eğer aynı pokemondan yeterli sayıda yakalayabilirsen , içlerinden birini evirme şansın olacak. Araştırırken PokeStoplarda belirli bir mesafe yürüdükten sonra çtlayacak Pokemon yumurtaları bulma ihtimalin var.Bu yumurta çatlayınca daha önce hiç görmediğin bir pokemon bulabilirsin!

Bazı pokemonlar yaşadığın yere yakın bir alanda veya dünyanın herhangi bir yerinde özel bölgelerde bulunacak.Örneğin bazı su pokemonları ile sadece okyanus veya göllerin yakınında karşılaşılabilecek. Eğer evden uzaksan , normalde karşılaşamayacağın pokemonlar için dikkatle beklemelisin.

Oyunun belli bir seviyesine ulaştığında , üç takımdan birini seçmen beklenecek. Bir takıma katıldığında yakaladığın pokemonları gym'in bulunduğu alanlar veya takımdan bir üyenin pokemonlarından birini yerleştirdiği noktaya kaydetme yeteneği kazanacaksın.PokeStoplar gibi Gymler de gerçek yerlerde bulunabiliyor. Her oyuncunun belirli bir gyme bir pokemon bırakma hakkı bulunuyor, bu yüzden diğerleriyle beraber çalışıp güçlü bir defans inşa itmeniz tavsiye ediliyor.  

Eğer gym halihazırda başka bir takım tarafından sahiplenildiyse , bu gyme kendi pokemonlarını kullanarak meydan okuyabilirsin. Yakaladığın pokemonları kullanarak kontrolü ele geçirmek için , gymi savunan pokemonlarla savaşa giriş.

Pokemon yakalamak ve keşvetmek gibi farklı alanları vurgulayan çok farkı challengelar bulunuyor. Bunları tamamlayarak profilinde gösterilecek başarı madalyaları kazanacaksın. Olabildiği kadar madalya kazanmak için elinden gelenin en iyisi yap.

Pokemon Go Plus adındaki taşınabilir cihaz oyuncuların telefonlarına bakmadığı anlarda bile oyundan zevk almalarına yardım edecek. Bu cihaz telefona bluetooth ile bağlanarak oyuncuyu oyundaki yeni pokemon ile karşılaşma gibi olaylar hakkında Led ve titreşimi kullanarak bilgilendirecek. Ek olarak , oyuncu bu cihazdaki tuşa basarak pokemon yakalayabilecek veya diğer basit işlemleri gerçekleştirebilecek. Pokemon Go Plus yakında uygun hale gelecek . Daha fazla detaylar için tekrar gelin.

[Resim: inline-576x240.png]

Oyunun geliştirilme sürecinde Japonya'yla sınırlı bir Pokemon Go alan testi planlanıyor. Özellikler, diller , tasarım ve tam tasarım an itibariyle tamamlanmadı. Diğer pazarlarda gerçekleştirilecek alan testleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizi izlemeye devam edin.

Pokemon Go App Store ve Google playde ücretsiz olarak indirebilecek . Oyun içinde parayla alışveriş parçası olacak.

Pokemon Go hakkında daha fazla bilgi için Pokemon.comu takip etmeye devam edin.


Elimden geldiğince çevirdim. Hatam varsa teşekkürler...
Oyun İngress den destek alınarak yapılcaktı ama bu direk İngressin içine pokemon eklenerek yapılmış gibi geldi bana. Acaba harita olayı nasıl çok merak ettim ben şimdi yaşadığım şehri geniş geniş gezme imkanına sahip değilim tabi şehir bazlıysa oyun bide şehir şehir gezceksek yandık yani :D Ankarada yaşayan arkadaşların su pokemonu yakalama ihtimali bile yok anladığım kadarıyla :D
Marmaray'da Diglett yakalama keyfi :D Sahillerde bayağı dolaşacağım gibi gözüküyor :)
O kadar normal pokemondan uzak ki büyüleyici denebilir.

Dragon Ball Evolution gibi. =Z


Gym olayına bayıldım. Ama tek başımıza yapamıyoruz sanırım. Ve pokemonda lvl diye bir şey yok sanırım. Belli sayıda yakalarsan evriliyorlar. Yani pokeballar pahalıysa oyun cep yakacak gibi.

Sanmıyorum pokeballun yeterince bulunacağını.
Ben görüntülerden hayal kırıklığına uğradım resmen.
(24-03-2016, 10:11 PM)Brehhai Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Oyun İngress den destek alınarak yapılcaktı ama bu direk İngressin içine pokemon eklenerek yapılmış gibi geldi bana. Acaba harita olayı nasıl çok merak ettim ben şimdi yaşadığım şehri geniş geniş gezme imkanına sahip değilim tabi şehir bazlıysa oyun bide şehir şehir gezceksek yandık yani :D Ankarada yaşayan arkadaşların su pokemonu yakalama ihtimali bile yok anladığım kadarıyla :D

Gölbaşı gölünde yakalarız 8D
Şişme havuz iş görür mü ki :D
(25-03-2016, 12:13 AM)_-CeZa-_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gölbaşı gölünde yakalarız 8D
Herkesin imkanı yok sonuçta genede :D ayrıca bakalım oyun haritası orayı görüyomu? Bide dediğim gibi yurt dışında bu gezme olayları çok büyük şeyler değil ama ben yaşadığım şehirden memleketime 22 saat otobüs yolculuğu yapmak durumunda kalıyom. Bi youtube videosunda elemanın biri "bi pikaçu içinde tutup izmirden tekirdağa gidilmez herhalde :D" demişti. Umarım gidilmez :D
Şehir sıkıntı değil bence  ^^ oyunun görüntüsü gayet iyi ben beğendim Smile çoğu fan beğenmemiş ama 
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39