Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yo-Kai Watch Yeni Pokémon Mu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Japonlar akıllı sanırdım  Fire . Pokemon varken Yo-Kai Watch da ne? Yok Apple Nintendo'yu yeni konsoluyla bitirecekmiş, yok Yo-Kai Watch Pokemonu bitirecekmiş. Eğer pokemon biterse ben şirketi ele geçirir, ve en az 10 sene sürdürürüm ya da direk intihar eder kurtulurum...
                                                                 ♣
Yukarıdaki satırları sinirle yazdım özür dilerim. Kız karakter yoksa oynamam ama animesini izlerim. Ben pokemona benzeyen şeyleri pokemondan çok olmasa da severim. Türkiye'de yapılmış ve sadece kanallar arasında geçerken gördüğüm Cille adlı çizgi filmi bile severim. Yo-Kai Wach'ı bir internetten araştırıp geliyorum.
                                                                  ♣
Kız karakter varmış oyunu pek pahalı değilse alabilirim. Ayrıca bu sayfadaki Yo-Kai Watch'a yapılan yorumların çoğu olumsuz. Ama sırf savaş ve yemek yönergesinden geçen Pokemon animesinden kötü olamaz. Yanlış anlaşılmayayım ama anime iyice sıktı. Doğru kötüler, daha iyi bir temel üzerine kurulmuş hikaye ve karakterler pokemona lazım olan şeyler; ama pokemon unutulmaz  8D .
                                                                  ♣
Gelelim konuya... Derin bir konu ele almışlar. Ki bu benim en sevdiğim kısmı oldu. Ama çoğunu çizmeyi pek becerememişler. Ruhlar hakkında çok teori üreteceğim galiba.

               

Alıntı:Bu yokailar günlük yaşam içerisinde insanları değişik şekillerde etkiliyorlar, yaramazlık yapıyorlar.Hasta hissettiriyorlar, unutkanlık yaptırıyorlar, tartışma çıkartıyorlar vs.


Bu kısım kafamı kurcaladı. Oyunu bir oynayayım sonra yandın Nintendo  (.D . Konu hakkında daha derinlere gideceğim inşallah =) .

Benim gördüğüm bu kadar. Ama yan serilere gelince; Pokemon sitelerini bir gözden geçirmeleri yeterlidir ;D .
Sanmıyorum Pokemon'un yerini alamaz,en fazla küçük çocuklar tarafından sevilir.Ben 7 yaşımda Pokemon izlerken o yıllar 30 yaşında tanıdığım bir abla vardı oda Pokemon izliyordu bunlarında öyle fanı varmıymış peki ? :D 
Bir iki bölümünü daha izledim. Hoşuma gitti aslında. Biraz parçalayıp içini açınca Pokémon'dan çok farkı olduğunu gördüm. Ama animesi aynı Pokémon gibi oyun tanıtımı. Yani her bölüm yeni bir Yo-Kai tanıtıyorlar.
Ama şu Yo-Kai'e bakın Shout :

Manjimutt
[Resim: tumblr_nqtf4ewxPe1uzhidko1_250.png]
Ha buyur.Bi başarısız pokemon klonu daha.Pokemon çok büyük ve özgün bir evren ve dolayısıyla pek çok klonu ortaya çıkıyor ve çıkmalı da ama arkadaşım gözünü seveyim biraz yaratıcı olun.Sen git sevimli yaratıkları eğiten ve savaştıran çocuklar'ın olduğu anime/oyun yap sonrada adını yo kai koy.Bakugan'da bile daha yaratıcıydı hiç deyilse figürler ve kartlar vardı.Ha bu değil ki animeyi izlemeyeceğim bakıcam hatta belki hoşuma bile gidebilir ama bu yaratıcılıkdan mahrun bir yapım olsuğunu düşünmiyeceğim anlamına gelmez
Japonyada tutulur büyük ihtimalle ama dünya çapında Pokemon'un başarısını elde edemez gibime geliyor.

IGN bu şeyin oyununa 7.2-good vermiş ya yuh yani -_- ORAS'a çok fazla su var deyip 7.8-good vermişlerdi.Bu arada incelemeleri hep aynı kişi yapmış, videoda en sağda oturan; kendisi IGN'in pokemon yokai gibi oyunlardan sorumlu devlet bakanı galiba...
"too much water" Shout Unutmadık, unutmayacağız...
Abi bilmiyorsanız pokemonu uzmanına bırakın böyle güzel oyunların tuhaf ama komik canlıları var diye puanını düşürmeyin :D
Oyunu güzelmiş, youtubedan baktım biraz.Çok güzel detaylar var.Mesela karakterimiz ev veya ev gibi yerlere girerken ayakkabılarını çıkarıyor.Dışarıda yağmur yağarken evin içi biraz karanlık oluyor.Ayrıca evin içinde hem anne hem de baba görmek nedense çok garip geldi :D Overworld gayet güzel tasarlanmış, pokemonu andırıyor biraz, özellikle bina içleri.Harita bir şehir bu arada.Pokémondaki gibi burada çalışma var bu yola giremezsin diyen adamlar yok :D Yeterince keşfetme özgürlüğümüz var şehri.Bu arada yolda karşıdan karşıya geçerken dikkat etmezsek penaltı alıyoruz.

Ana karakterin oyundaki amacına gelince, biraz Pokémon Ranger havası sezdim sanki.Etrafta yokaiların sebep olduğu tuhaf olayları kendi dost yokailarımız ile çözüp insanlara yardım ediyoruz.Şehirde neredeyse ters giden her şey bir yokai ın suçu.Çözdüğümüz olayların içinde çok önemli meseleler var; anne-babamızın kavgasını önlemek, küs olan arkadaşları barıştırmak, hatta arkadaşımızın ebeveynlerinin evliliğini kurtarmak gibi.Oyundaki bu tür sosyal ve yapıcı görevler özellikle dikkat çekici.

Gelelim yokailara, yokailar hemen her yerde varlar ama sadece biz görebiliyoruz yokai saatimiz sayesinde.Pokemondaki "yakalama" olayı burada "arkadaş olma" şeklinde.Arkadaş olduğumuz yokai bize bir medal veriyor.Bu medal yokai ı çağırmamıza yarıyor.Aynı pokemonda olduğu gibi 6 tane medal bizde duruyor geri kalan yokailarımızın medalları odamızda medal defterinin içinde duruyor.Yine aynı pokemonda olduğu gibi elimizdeki 6lıyı değiştirmek mümkün.

Savaş mekaniği pek güzel değil.Savaşlar 3'e 3 mantığı ile işliyor.Yokailar kafalarına göre saldırıyorlar.Biz özel saldırıları kontrol ediyoruz, düşman yokai tarafından etkilenmiş yokailarımızı iyileştiriyoruz falan.Karambol bir durum var yani.Savaşlar teke tek olsa ve ne yapıldığı daha belli olsaymış çok daha güzel olabilirmiş.Savaşların 3ds in alt ekranında beliren şekilleri çizdirmeye ve komutları uygulamaya indirgenmesi iyi olmamış.

Japonya'nın folklorik özellikleri oyunda çokça görülüyor dolayısıyla bir Japon kesinlikle çok daha fazla keyif alıyordur bu oyunu oynarken.Tabii ben ilk oyuna göre yazdım.İngilizce olarak daha yeni piyasaya sürüldü ilk oyun, Japonya'ya ise Yokai Watch 3 geliyor.Üçüncü oyunda karakterin ailesi amerikaya taşınıyormuş yani hikaye amerikada devam edecek.Japon kültürüne aşina olmayan oyuncuları da kapsamak için iyi bir girişim.
Savaş mekaniğine kadar anlattığın çok hoş da savaş olayı öyleyse bu oyunla pek işim olmaz. Pokemonda en çok hoşuma giden şey şu strateji olayı ve bunun çok derin düşünülmüş olması. Edindiğin bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler ^^ pokemon ranger olayı hoşuma gitti :D bela pokemon olayını kullanmak istemiştim senaryomda ama olmayınca (yazamayınca) değiştirip yangına çevirmiştim olayı. Aslında iyi ilham kaynağı olabilirmiş bu :D
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6