Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Abartılan Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Yorumların hepsini okumadım ancak  GARCHOMP, Charizard, Lucario, Pikachu ve Darkrai hakında yorum yapmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirteyim pokemonların IV değerleri var buda genetiğini saldırıda sevdiği şeylerde veya aldığı saldırılara karşı tepkilerini puanlarını belirliyor aynı pokemonun iv değerleri düşük olduğunda çöpe atılırken iv leri 30-31 civarında olduğunda paha biçilemez olur.
    Bu da bence Ashin Charizard'ı ve Pikachu'su nun değerini arttırıyor ben Ash'in Charizard'ının ve Pikachu'sunun ivlerinin yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü daha ilk bölümlerde koca sparrow sürüsünü yaralıyken yere indirmesiyle dikkat çekiyor ayrıca Roket takımı bunca senedir bu yüzden peşinde Charizard desen bir sürü eğitim görmüş zaten savaşçı bir ruhu var.
    Garchomp'la Cynthia ile birlikte tanıştım Cynthia zaten şampiyon yapabileceği şeyler çok büyük bir şampiyon pokemonuna yakışır biçimde davranması gayet normal.
    Lucario nun aura pokemonu olması zaten efsanevi bir olay bence filmi vardı Sir Auron la olan filmi daha dikkatli izlersen Lucarionunda yapabileceklerinin sınırlarının çok yüksek olduğu zaten anlaşılır.
    Darkrai'ye gelince Darkrai'nin Yükselişi filminde Dialga  ve Palkia ya karşı aldığı direk darbelere karşın ayağa kalması bile yeterli bence abartılması konusunda ki Gym ler yeni Trainerların kendini geliştirmesi için belli şekilde yönetilir.Yani salon liderlerinin çok fazlada bu olayı hep ya da hiç olarak yaptığını düşünmüyorum ki zaten Darkrai çok güçlü bir pokemon tek başına alması gayet normal bence Şu an Ash Charizardıyla tüm salonlardaki rozetleri alabilecek kapasitede. Ash Darkrai yi yıktı ancak avantajlarını ve pokemonlarıyla arasındaki bağ sayesinde yıktı..
@ Jazzinkanto – Önceki açtıklarımdan tartışmak istediğin konu varsa yorumlayabilirsin belki yeni bir pdw konusu açabilirim.

Firebender’e katılıyorum bu konu için oyunları hesaba katmamalıyız.Ama oyun tanıtımı için yapılan bir animede Iris'in Dragonite buz saldırılarından fazla etkilenmezse bunu sorgulamak gerek.Edit : Tabiki verilen örneklerden Skyla'nın elektrik işlemeyen Swanna'sı ile BW serisi abartma konusunda baya aşırıya kaçmış. :/
Sonuç olarak, oyun ve anime olarak iki farklı liste olsa daha güzel olurdu.
Ben animede abartıldığını düşündüğüm pokemonları yazayım.Listenin başında Pikachu ve ilk evriminde üst levellerini yenen bütün pokemonların geneli abi sen ilk evrimsin son evrimini yenmek nedir evrim lan bu Pokemonun doğasında var , (bknz : Dawn'ın Piplup , Ash Squirtle vb . )

Oynlara gelince Blazikeni abartmamışlar abi Speed Bost + Protect +Sword Dance + Blaze kick + Flementhower  al sana süper Pokémon megasını saymıyorum Jazzinkanto herzaman kullanır bu seti yenmek için daime 2 Pokémi harcarım . 
Sonra Scizor hayvan gibi defans nedir Yenmek için Alev gerekiyor alev atıcaz Sword Dance + Bullet Punc +1 Proty'den ölüyoruz .  
Kanadı olmayan kuşa fly öğretmek. :) (şaka bir yana oyunlarda da fazlasıyla abartılan özellik var)
Dodrio'ya Fly öğretebiliyoruz madem,neden Empoleon'a da öğretemiyoruz,aynı mantık ikisi de kuş türü ve gerçekte uçamıyorlar :D
GOTHITELLE = Shadow tag yetengi sayesinde rakibinin pokemon deiştirmesini engeliyo. choose scarf ve trick sayesinde çok kullanışlı
GARCHOMP = Oyundaki en iyi pokemonlardan biri
SABLEYE = Prankster yeteneği sayesinde çok kullanışlı
Lucario = Mega evrilince adaptability yeteneği kazanıyor ve STAB bonusu 2 katına çıkıyor
DARKRAI = Gerçekten çok güçlü Dark Void saldırısı oyun bitirir.






Charizort = Çöp.Stealth rock vasa sahada %50 can kaybediyor.Talonflame de Fire Flying ama Gale wing sayesin de çoğu pokemonu tekliyo
charizard'a çöp dedirtmem 2 rozeti beraber aldık (Kayaları hemen yeniyor). Daha 100Lv. olmadı ama light platinum'da çok güçlü bir charizard'ım vardı :D. en sevdiğim oydu pokemonlarımdan  Love . Pikachu'ya gelince: asıl ona "Çöp" de. Güçsüz korkağın tekiydi benim pikachu'm.
Darkrai abartmayı geç bence animede az bile gösterildi. Efsane pokemon çok güçlü pokemon daha zor yenilmeliydi. Gengar ve tyranitar için de katılmıyorum gayet iyi güçlü pokemonlar çok severim.
Abartılan pokemonlar forumuzdada dahi olsa her yerdeler.Fuscythe daha önce abartılan pokemonlar konusunu açmıştı.İşte bende bir 2.bölüm açıyım dedim.İşte abartılan pokemonlar.
[Resim: tumblr_m531s9Th8n1qkt6l9.jpg]
10-Garbodor ve trubbish:Bu pokemonlar özellikle 5.nesil ortaya çıkıldığında insanlar tarafından hakaret edildi ve yeni pokemonların asla güzel olamayacağı düşündü.İşte bizim klasik gamefreak.Hernesilde çöp pokemonu vardı.Muk weezing swalot bunlarda çöp aslında.İnsanların beğenmeyişinin temel sebebi tamamen 5.nesil olması ve ya çöp olması.

[Resim: 250px-282Gardevoir.png]
9-Gardevoir:Gardevoir 2003 yılından beri en çok abartılan pokemonlar arasında.İnsanları kadınsı görünüşünden dolayı hipnotize eden pokemon.Çoğu pokemonseverde gardevoir in nu da olmasına bile karşı çıkılmıştır.Arkdaşlar işte size komik olan bir duruma değineceğim gardevoir in japonca ismi sirknight yani sör şovalye ve bu onun erkek pokemon olarak tasarlandığı anlamına geliyor Startle .özel güçleri olan bir şovalye.Sanırım sonraki nesillerde bu olmadı galiba denilerek gallade çıkarıldı. XP XP XP XP XP

[Resim: 1701651-legendary_pokemons_legendary_pok...43_606.jpg]
8-Efsanevi pokemonlar:Forumda da en çok abartılan pokemonlar kendisi.Sırf anime ve ya efsane sözcüğünden galiba Dodgy .Halbuki her efsane oyunun en iyileri arasında yer almaz.Bu kural taa 1.nesilden beri var örneğin zapdos moltres articuno gibi.yani çeşitli pokemon sitelerinde de nintendo turnuvalarında da bazı esaneler açıktır zaten. Karşınızda en kötü efsanevi pokemon phione[Resim: phione.jpg]

7-Magikarp:Kendisi oyunun en güçsüz pokemonu olarak abartılıyor.Çoğunlukla pokedex girişleri ve splash saldırısı.Halbuki birçok pokemon magikarptan daha düşük statlara sahiptir.Örnek:caterpie weedle scatterbug sunkern.

[Resim: latest?cb=20131114211037&path-prefix=en]
6-Missingno:Abartılıyor çünkü nkendisi ilk oyunların baş belalısı.Aslında abartılması doğaş çünkü bu pokemon insanların emeklerini yok etmek için ortaya çıkarıldı.Bazı missingno ların base statı arceustan bile yüksekti.Ayrıca missing no yakalandığında(sanırım) 99 master ball ve 99 rare candy geliyor.Sizcede bu biraz tuhaf değil mi?

[Resim: 151.png]
5-Mew:1.nesil filminden ve rby oyunlarından dolayı çok abartılıyor.Kendisi hakkında o kadar çok efsane türedi ki kamyon efsanesi gibi ve dex girişlerinden tüm pokemonların atası falan yani ve kendisi event ta en fazla yer alan efsanevi pokemon.Nintendonun bu pokemonu abartmasında katkısı büyük çünkü kendisi pokemon nesillerini kurtardı.

[Resim: af0P7bc.png]
4-Pikachu ailesi:pikachu ailesi her zaman pokemon serierinin baş tacı.Ah pikachu keşke ash seni seçmeseydi belki o zaman seni sevebilirdim T_T.Gerçekten abartılıyor yok anime falan filan yani kendisi iyi bir pokemon değil.Artık şu pikachu yu destekleme nintendo noolur noolur =O

[Resim: 6353.png]
3-Eeeveelutions:Eveelutionlar yani evve ve gelişimleri muhtemelen çok evrimi falan var diye bu sıralarda.İnsanlar bütün evee gelişimlerini resmen kral yerine koyuyor.En çok abartılanıda flareon zaten.Halbuki kendilerinin yerlerini dolduracak birçok pokemon var.Bazı eevelutionlar hariç tabi.

[Resim: 1ChNkFH.jpg]
2-Başlangıç pokemonları:Her pokemon oynamış biri kikaye kısmında başlangıç pokemonlarını güçlü gördü çünkü hızlı level atlıyorlar ve bulunması zor diye.Tabiki sizin başlangıç pokemonunuzuun birçok zayıf pokemon yenmiş olması onu güçlü yapmaz.Çoğunun statları fazla iyi değil ve hareketleride kötü VE onlardan çok daha iyi pokemonlar var.tabiki bazı başlangıç pokeleri hariç.

[Resim: 6738424.jpg?559]
1-Charizard.Kendisi cidden çok abartılıyor.Öyle böyle değil forumumuz nintendo da abartıyor.Çoğu pokemontürkiye sayfasını okuduğumda charizard aşırı bir şekilde övülüyor.Nintendoda ona 1 değil tam tamına 2 mega verdi resmen.Bu diğer başlangıç pokemonlarına resmen haksızlık ayrıca kendisi bütün oyunlarda yer alıyor (super smash bros gibi).Başka bir abartılma sebebi ise 1.nesil popüler charizard kartı.Artık şu charizardı yükseklere koymayı bırakın talonflame typhlosion ve birço ateş türü charizarddan daha iyi iş çıkarıyor.


Edit: bulldogss_eray
Konular birleştirildi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6