Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: RTÜK'ün kara listesindeki pokemon.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
bende kendimi hüsnü çoban sanıp silahlı çatışmanın içine atıcam arka sokakları kapattırıcam
Evet pokemonda şiddet yok çocuk 4 yaşında atladı diye pokemonun suçu ne  Fire çocuğu balkona bırakıp gidenlerin suçu  Fire  pokemon türkiye dışında tüm dünyada yayınlanıyor  Fire
Tv'de göstermeyin Pokemon'u size kalmıştım zaten ama boş boş konuşmasınlar Pokemon kara listede olamaz sinirden ölüyorum şuan Pikachu_17
Buna benzer mesele amerika da konuşuldu. "Pokemon Kartları gençleri kötü alışkanlıklara itiyor." bunun üzerine çok tartışıldı. sonunda kanaat Pokemon kartılarının gençleri matamatiğe, strateji gibi yönlere yöneltiği, zekaya geliştirdiği gibi raporlar hazırlandı. Ancak altını çizerek belirtilen bir nokta ise yaşı küçük olanları aileleri tarafından sıkı kontrol edilmesi gerektiği. Siz gelip 4 yaşında ki çocuğa derin mevszuları olan bir anime izletirseniz böyle olur. Onun izlemesi gereken pepe'dir.
(14-06-2012, 05:06 PM)ZexaL link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Haruka En Sevdiğin [Dizi Film Çizgi Film ]nedir
Sana Bir şey Soracağım Ailen sen Küçükken Oğlum/Kızım şunu izleme dediğinde izlermiydin izlemezmiydin yada gizlice izlermiydin ! Bana Doğru Cevap Ver

Not: Şunu Dediğim En sevdiğin Dizi Film Çizgi Film film olsun

şimdi kara listede kalıp izlemeyelimmi
zaten bunlara kalsa 20 yaşındaki adama pepe kayu falan izletirler
(14-06-2012, 06:22 PM)bulldogss_eray link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Buna benzer mesele amerika da konuşuldu. \"Pokemon Kartları gençleri kötü alışkanlıklara itiyor.\" bunun üzerine çok tartışıldı. sonunda kanaat Pokemon kartılarının gençleri matamatiğe, strateji gibi yönlere yöneltiği, zekaya geliştirdiği gibi raporlar hazırlandı. Ancak altını çizerek belirtilen bir nokta ise yaşı küçük olanları aileleri tarafından sıkı kontrol edilmesi gerektiği. Siz gelip 4 yaşında ki çocuğa derin mevszuları olan bir anime izletirseniz böyle olur. Onun izlemesi gereken pepe'dir.
Pokemon kartları kötü alışkanlıklara mı itiyor?

Ciddi söylüyorum;pokemon kart oynamak damadan veya santraçtan çok daha fazlasıyla beyni geliştirir bence.

Stat mtat ayarları,matematiksel işlemler,saldırılar,hareketler vs bi yığın iş.Düşünce gerekiyor yani oyunda.Bence hiç zararı yok,aksine çok faydası var pokemon cart oyununun.
Ben de bi keresinde oynamaya başlayacaktım da (video-game olarak) sonra beceremeyince bıraktım.  :zx:
Benim bu olayda anlamadığım olay şu. Bu RTÜK niye akıll işaret koyuyor. Neden şiddet varsa, müstehcenlik, argo varsa uyarmak için. E bunun kontrolü de ebeveyn de değil mi? Hani madem bunlar böyle milleti kötü etkiliyo. Koy yaş sınırını uyar... yayından kaldırma(böyle bişey de yok gazete uydurması gene) fln niye? Dahası hani kaldıracaksın madem niye bu işaretler var? Bana bu haber açıkçası balon gibi geldi gündemi ısıtmak için...

Dahası yabancı hiç bir forumda pokemon ile ilgili şiddet içerdiği ile ilgili yorum bulamassınız hatta tam tersi iyiyi ve dostluğu çok iyi anlattığı için övgü alır pokemon ama işte bizim güzel basınımız çok sevdiği için popüler şeyleri eleştirmeyi böyle bol keseden sallıyor. Fazla kulak asmamak gerek sözlük ortamında kim bir milyon isterde ekşiciler pokemonlu soru geldiğinde, "yemin ediyorum gözümden yaşlar geldi" şeklinde yorumlar atarken, pepe için bir başkası şu salak şeyi kaldıracaklarına pokemon, şirinler gibi adam gibi şeyleri yayınlasınlar diye pek çok yorum var bizim zamanımız unutmadı merak etmeyin bu tür saçmalıkları da takmayın bence.

eray667 benim öfkem sana değil ha paylaştığın habere yani yanlış anlama da biraz sert yazdım galiba...  Onion021
aslında bu tür şeyler küçük çocukları tanımadığın kişilere güvenme mesajı veren şeylerdir. nede olsa hayat yüzde yüz iyi insanlarla dolu değil. (roket takımını göz önünde bulundurarak söylüyorum. güvenme arkadaş)
Olaya bakış açıları önemli.

Milyon volt elektrik şokuyla sadece sersemletme etkisi ve birdizi komik sahne ele alalım.
220 volt cereyandan insan ölür. Ama bir çocuk bunu öğrenmeden tehlikenin nereden başladığı eğitimi almadan bu diziler seyrettirilmemeli.

Video oyunları, çizgi filmler yurtdışında pazarlanırken "cartoon violence" etiketiyle pazarlanırlar. hatta rastlamışsınızdır "mild cartoon violence" (ılımlı çizgi film şiddeti) diye geçer pokemon kimi yerlerde. Bu yurtdışında kabul edilir bir durum.

RTÜK bu çizgi filmler için saat belirlemeli diye düşünüyorum. Ebeveynlerin bilinçlendirilmesi gerekli herşeyden önce. TVlerde kısıtlamalara gelmeden evvel, evlerimize aldığımız mükemmel grafikte bilgisayarlarımızda veya konsollarımızda ağırladığımız 3D ile gerçeklik mertebesini zorlayan film ve oyunlar doğru kategorize edilmeli.

Pokemonu şiddet olarak değerlendirmiyorum ancak epik sahneleri bolca barındıran bir anime. Gerek konu örgüsü gerek müzik ve grafikleriyle çocukların ayaklarını yerden kesecek bir hayal gücü vaadediyor. Bunu şimdi anlayamayız. Ancak bir çocuğun bilinç ve bilinçaltının, bu ikisi arasındaki perdenin tam olarak oluşmadığını, ne kadar hassas ve içiçe olduğunu herkese hatırlatırım.

RTÜK yasaklamalı mı öyleyse, hayır. Tıpkı Animeztv ve kidz tvdeki gibi dönüşümlü yayın yapılmalı, "cartoon violence" etiketiyle etiketlenmeli, aileler bilinçlendirilmelidir.
Ama burda unutulan bişey var Pokemon 13 ve üzeri yaş grubuna uygun bir animedir. Türkiye'de bütün animelere çizgifilm gözüyle bakıldığı için böyle oluyor...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9