Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gary Oak (Anime)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
 
Gary Oak

[Resim: i5737937_gary-oak-resim-jpg]

[Resim: i5737859_gary-oak-kutuk-bmp]

Gary Oak ( Japonca : Shigeru Okido ) , Ash Ketchum’un birincil rakibidir , Johto Ligi’nde ki son savaş öncesine kadar . Ayrıca Profesör Oak’ın torunudur.Onun Japonca adı Shiegeru Miyamoto tarafından oluşturulmuştur.

Animede Gary Oak

Gary ve Ash küçüklüklerinden beri komşulardır.Bir zamanlar onlar arkadaş gibi görünüyorlardı , ve birlikte Light , Camerupt , Action ! adlı filmi görmeye gittiler.Kendi yolculuklarına(maceralarına) başlamadan önce balık tutarlarken eski bir poke topu buldular.İkisi bu poketopunun kimin olacağı hakkında tartışma başlattı ve kavgaya tutuştular fakat bu kavga kısa sürede yarıda bitti.O zaman kendileri için iki ayrı yol çizmeye karar verdiler.The Ties That Bind(EP269) bölümünde onun küçüklüklerinde Ash ile bir poketopunun yarı parçasını kırıp birbirlerine verdikleri ve o kırık poketopunu sakladıkları öğreniliyor.

Onun pokemon yolculuğuna başladığı gün , onun meslektaşı (antrenör) olan Blue gibi kibirli biri çıktı.Gary , pokemon seçileceği gün Squirtle’yi seçti , aslında Ash’te Squirtle’yi seçmek istiyordu.Hatta o onu bütün savaşlarında alkışladı ve ona yenildiği zamanlarında üzüntüsünü paylaştı.En iyi eğitmenlerin yaptığı gibi Gary’de yolculuklarında yürümedi bunun yerine kendine ait ve şoförü olan kırmızı spor araba olan Cabrio’yu kullandı.Gary her zaman Ash’e palavralar söyleyip kendisinin ne kadar ileride olduğunu vurgulardı , aslında Ash ile konuşmalarını eğlenceli hale getirmek ve onu hırslandırmak için ona şans verirdi.Gary Ash’e evcil hayvan ismi olan ‘Ash-y Boy’ ( Japonca : Satoshi-kun) bu isim Ash’i bazen rahatsız eder.Gary’nin pokemon eğitim tarzı bir çok pokemon yakalaıp onları çok güçlü yapmak veya yakalarken zaten çok güçlü olmasıdır. Bunun aksine Ash yakaladığı pokemonlar ile arasında hep bir duygusal bağ kurmaya çalışarak pokemonlarını eğitmektedir.

Yakında Gary tüm rozetleri toplayacaktır yine kendinden emindir çok konuşur fakat bu sefer sözcüklerini yutabilir.Çünkü Viridian Gym Lideri , Giovanni . Bu maç onun pokemon savaşlarındaki en önemli maçıdır rozet kazanacaktır fakat o gereken önemi vermez . Ama yine de rozeti kazanır.İlk başlarda herkes Giovanni maçı kazanır gibi düşünüyordu(hatta tür üstünlüğü bile vardı)fakat maçı Gary kazandı.Ama sonra antrenöre karşı Giovanni , Mewtwo’yu gönderir . Fakat Gary’de ona karşı nidoking ve arcanine ‘ i gönderir.Ardından Mewtwo iki pokemona da hızını kullanarak üstünlük sağlar ve Gary böylece (bilinen) ilk yenilgisini almış olur.Ancak bu olay onun küstahlığını yine değiştirmez.Pokemon Ligi’ne gidene kadar Gary , kendini değiştirmek için olan kaybı kazanır.

Gary sonunda geri döner ( A Tent Situtation EP115) .Eski halinden farklıydı artık ve Ash Portakal Ligi’ni kazandığı için onu tebrik bile etmiştir.Yakında Ash ona Pikachu’su ile meydan okuyacaktır.Gary’de Eevee’sini kullanır.Gary Ash’i yenmeyi başardı ve sonra Johto seyahatini bitirdi.

Johto sezonunda birkaç bölümde göründü ve sanki karakteri eskisinin zıddı idi.O artık kibar oldu Ash’de dahil olmak üzere herkese.The Ties That Bind (EP 269) ve Can’t Beat the Heat (EP 270) bölümlerinde Ash ile Silver Conference’de savaş yapmıştır.Savaşları bittiğinde Ash Gary’nin Blastoise’ni Charizard’ı ile yenerek(hem de blastoise’nin tür üstünlüğü varken)büyük bir galibiyet kazanmıştır.

Johto seyahati sonunda , artık Gary pokemon antrenörü değil de , tıpkı büyükbabası gibi pokemon araştırmacısı olmaya karar vermiştir.

Advanced Generations Serisi'nde

Putting the Air Back in Aerodactyl bölümünde (SS015) , Gary Sayda adalarında Crystal ile birlikte çalışıyordu.Oradayken , bir “Old Amber” ile Aerodactyl’i canlandırdı.İlk başta o ve adadaki diğer kişiler Aerodactyl’den korkar fakat sonra Gary ona bazı meyveler verince Aerodactyl onları yer ve Gary Aerodactyl’in güvenini kazanır.

Sonunda o araştırmalarını devam ettirmek için Sinnoh Bölgesi’ne gider.

Home Is Where The Start bölümünde (AG192) Gary , Ash ile buluşur ve onunla savaş yapmak ister . Kendi Electivire’siyle , Ash’in Pikachu’sunu bir kez daha yener.

Diamond & Pearl Serisi’nde

III-Will Hunting! Bölümünde (DP045) o bir grup Shieldon’a göz kulak oldu ve onları Pokemon avcısı J ve onun minyonlarından(kölelerinden) korudu.Gary bundan sonra Fighting Fear With Fear! o Ash’e yardım etti ve Gligar’ın evrimleşmesi için gerekli olan Razor Fang’ı Ash’e verdi.O bu bölgedeyken Azelf ile ilgili söylentiler duydu.Onla karşılaşmasından sonra , Dawn onun büyükbabası gibi şair olabileceğini düşündü.

Gary daha sonra The Needs of The Three!  ve The Battle Finale of Legend! (DP 151 – 152) bölümlerinde göründü. Bu bölümlerde Profesör Rowan ile birlikte Valor Lakefront’ta bulunan Azelf’i Bay J ve Team Galactic’ten korumaya çalıştı , fakat o Satürn’e yenildi.Daha sonra monitöründen Mt.Coronet çevresindeki değişimleri izler ve bunlara Team Galactic üyesi olan Cyrus’un sebep olduğunu , orada Dialga ve Palkia’yı çağırmaya çalıştığını anlar.

Pokemonları:

[Resim: i5737875_blastoise-jpg]

[Resim: i5737876_dodrio-jpg]

[Resim: i5737877_electivire-jpg]

[Resim: i5737878_umbreon-jpg]

Profesör Oak'ın Laboratuarındakiler:


[Resim: i5737900_arcanine-jpg]

[Resim: i5737901_blastoise-jpg]

[Resim: i5737902_golem-jpg]

[Resim: i5737903_krabby-jpg]

[Resim: i5737904_magmar-jpg]

[Resim: i5737905_nidoking-jpg]

[Resim: i5737906_nidoquenn-jpg]

[Resim: i5737907_scizor-jpg]

Durumu Tam Bilinmeyenler:

1-Alakazam
2-Kingdra
3-Fearow
4-Skarmory
5-Houndoom
6-Pinsir

BAŞARILARI:

*İndigo Ligi = İlk 32
*Silver Conference = İlk 16

Spoiler:
Kaynak olarak Bulbapedia'dan yararlandım.Resimleri ise Serebii'den buldum.İlk makalem ve karakter hakkındaki ilk çevirim.Yazıları bulbapedia'dan çevirdim bazı yerlere kendim eklemeler yaptım.Hatam varsa affola , inşallah beğenirsiniz.
başarıları yerine rezillikleri desek daha uygun bence :zx:
Öyle deme :/ En sevdiğim karakter olduğu için demedim zaten yoksa rezillikler derdim  :zx:
Anime'de en çok haksızlığa uğrayan karakter Gary Oak . Pokemonları oldukça güçlü olmasına rağmen bizim velet Ash'e yenilip tarihten siliniyor.

İlk makalen için oldukça başarılı olmuş :)
Evet bence de böyle iyi bir eğitmen hiç bir başarısı yok ve bence pokemonları en güçlü pokemonlar arasında örn. scizor , nido'lar , alakazam vs.

bu arada teşekkürler.
(24-05-2012, 07:15 PM)PikachuxD link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Anime'de en çok haksızlığa uğrayan karakter Gary Oak . Pokemonları oldukça güçlü olmasına rağmen bizim velet Ash'e yenilip tarihten siliniyor.

İlk makalen için oldukça başarılı olmuş :)

Tamamen Aklımdan Geçenleri Söyledin Gary'e Çok Fazla Haksızlık Yaptılar  :(
ama savaşçı ruhu zayıfmış demekki bizim Ash'in herşeyini eleştirirsin ama savaşlarda her zaman enteresan fikirler buluyo. Gary ise sırf gücüne güveniyo pokemonlarının
Güzel yazı :) Teşekkür ve tebrik ederim :)
Garye çok haksızlık yapmıştılar ya :( .Daha çok rezillikleri denebilirdi :zx: yönetmeneler bücür ashe kaybettirdiler.
(24-05-2012, 08:41 PM)ahm_programmer link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ama savaşçı ruhu zayıfmış demekki bizim Ash'in herşeyini eleştirirsin ama savaşlarda her zaman enteresan fikirler buluyo. Gary ise sırf gücüne güveniyo pokemonlarının
Bu Gary'nin zayıflığı değil Ash'in üstünlüğünden kaynaklanıyor. Ayrıca Gary'de kötü bir eğitmen değildi her ne kadar Gary'nin sevgi zinciri paslanmış olsada oldukça iyi bir eğitmendi. Gary Ash için harcandı başka açıklaması yok malesef :/
Sayfalar: 1 2 3