Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: GS Ball (GS Topu) Makale
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
GS Topu

[Resim: Episode085-PokballPerilavi_000306765.jpg]GS Topu özel bir Poketopudur. Renkleri altın ve gümüşten tasarlanmış ve üzerinde "GS" harflerine benzer bir şekil kazılmıştır. GS ingilizcede Gold ve Silver (Altın ve Gümüş) kelimelerine atıf olabilir, bildiğiniz gibi II. nesil oyunlarının ismi buydu.


Pokemon Crystal Oyunu (Kristal Oyunu)

Oyunun Japon versiyonunda, Gameboy Mobil Sistemi ile GS Topunu event ile alabilirler. GS Topu ile Ilex ormanına gidilirse ormandaki tapınak başında vahşi bir Celebi ile karşılaşıp yakalanabilir. Ancak buna benzer bir event oyunun ingilizce sürümleri için sunulmadı, ve bu yüzden GS Topunun kullanım amacı kalmamıştı ve GS Topunu elde etmek imkansızdı. Ancak Celebi yumurtasında bir oynama ile GS Topu tutuğu item olarak elde edilebiliryordu.



[Resim: Episode085-PokballPerilavi_000340840.jpg]
[Resim: Episode117-ATentsSituationavi_000432557.jpg]
Anime'de

Animede Profesör Ivy GS Topuna sahip ilk karakterdi. Profesör Oak'ı arayarak üzerinde araştırma yapmasını istedi, ama Topu açmanın bir yolunu bulamadılar. Çekiç, testere, matkap ve lazer gibi şeylerle açmayı denedi ama bir başarı elde edemedi. Bilgisayar üzerinde transfer etmeyide başaramadı. Profesör Oak Ash'den Portakal takımadalarına gidip Profesör Ivy'den almasını istedi. Bunu yaparakta Portakal Ligini öğrendi, ve Lige katıldı.

Bir ara Ash Pokemon çıkması için GS Topunu attı, ancak bir işe yaramadı.

Profesör Oak'ta bir çözüm bulamayınca iş gine Ash'e düştü ve Kurt'a götürmesini istedi. 2008'e kadar orda hala araştırdığı var sayılmakta.
[Resim: Episode117-ATentsSituationavi_000627210.jpg] [Resim: Episode118-TheRivalryRevivalavi_000363154.jpg] [Resim: Episode118-TheRivalryRevivalavi_000420587.jpg] [Resim: Episode118-TheRivalryRevivalavi_000589172.jpg]

Masamitsu Hidaka ile 2008'de yapılan bir röportajda GS Topundan Celebi'nin çıkmasını ve Johto için çok büyük bir kilit rolde olması planlandığını söyledi. Ancak, Celebi 4. film için önemli yerde olması kararlaştırıldı, ve anime için gereksiz görülerek rafa kaldırıldı. GS Topu Kurt'ta bırakılarak izleyicilerin eninde sonunda unutması umut ediliyordu. Ancak bu plan başarısız oldu ve röportaja kadar animede GS Topu en çok konuşulan gizemlerden biri oldu.
[Resim: Episode145-GoinApricornavi_001193609.jpg]

Manga içerisinde

GS Topu Maskeli Adam (Masked Man) karakteri tarafından Lugia ve Ho-Oh'un tüylerinden yapıldı ve amacı Celebi'yi yakalamaktı. Celebi'yi yakalamanın tek yolu bu iki Efsane Pokemon'dan geçiyordu, ve böylece zaman yolculuğundan olan yan etkilerden korunmaktı. Gold karakteri Pichu olan ortağı sayesinde Celebi'yi serbest bırakmayı başarmıştır.

Tüm bilgiler bulbagarden.net'ten alınmıştır ve tarafımdan Türkçe'ye çevirilmiştir.

GS Topu için önemli bölümler:
085 - Pokéball Peril
117 - A Tents Situation
118 - The Rivalry Revival
145 - Goin’ Apricorn
Çok güzel bilgiler vermişsin. Evet adamlar diziye soktular bir anda daha sonra onun üstüne Ash bir turnuvaya katıldı, daha sonra hiçmiş gibi bırakıldı.
Eline sağlık  :pika:
harika olmuş eray kardeşim...
Süper makale eray gerçekten pokemon tarihinin en gizemli olaylarından biri.
Saçma bir tahmin;

Ash Johto ligine tekrar katılacağı zaman Kurt'a gelir ve GS topunu alır. Ash eline aldığında ışıklar saçar ve yavru bir Ho-Oh çıkar. Sonra Roket Takımı kaçırır Ash kurtarır dost olurlar.

Biri beni aşağı çeksin çok uçtum.  :zx:
Top işte beaa :)
Eline sağlık Eray  :)  birçok kişinin merak ettiği bir olayı açıklığa getirdin. tabi ne kadar açıklanabilirse :D
içinden Phanpy çıkmamışmıydı :S :S :D
(16-01-2012, 08:28 PM)PhoenixTR link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:içinden Phanpy çıkmamışmıydı :S :S :D

Hayır Phanpy yumurtadan çıktı.  Confused
Bazı yerlerde Celebi çıktığını duymuştum ama büyük ihtimal yalandır.
Sayfalar: 1 2 3