Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Heart Gold'da en güçlü pokemonlar hangileri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Güçlü pokemon kadar usulüne uygun poke kullanmak da önemli. Özellikle değişik savaş stratejileri uygulayan baton pass substitute gibi tekniklerle saç baş yoldurtan pokeler buna örnek.

Ben fazla takdiksel savaşmam, hıza önem veriyorum. Bu yüzden modest ya da timid pokeler kullanıyorum.

HGSS'de Modest/Timid bir Ninetales iyi bir ateş pokemonudur. Yine Jolteon Overused bir pokedir ve thunderbolt'u ta mewtwo cavede öğretsek de pvpde hız yönünden büyük avantaj sağlar.

Buna benzer asıl önemli olan pokemonu ne amaçla kullandığın. İşine yaramayacak buildler uygular ve teknikleri build ve güçlü yanlarına göre vermezsen hüsranla sonuçlanır.
"İyi Pokemon" ve "kötü Pokemon" diye bir şey var. Bazı Pokemon'lar çok iyi, bazıları çok kötü.

Strateji tabii ki çok önemli, ama strateji de bir yere kadar anca. Çok çok şanslı değilseniz veya rakibiniz çok kötü değilse bir NU takımıyla bir OU takımını, veya bir OU takımıyla bir Uber takımını yenemezsiniz.

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, ne kadar kafa patlatırsanız patlatın, Unown'u, Luvdisc'i, Minun'u, Furret'i iyi bir Pokemon yapamazsınız. Mewtwo/Kyogre'yle Espeon/Politoad arasında, veya Espeon/Politoad'la Unown/Luvdisc arasında çok büyük fark var.

Bir Pokemon'u ya en iyi yapabildiği şey için kullanın, ya da başka bir Pokemon kullanın. Örneğin Baton Pass takımlarında Roar'u durdurması için Mr Mime kullanabilirsiniz. Ama special sweeper kullanacaksanız Espeon veya Alakazam varken Mr Mime'ı kullanmak için bir sebep yok.
(23-05-2012, 09:02 PM)Zabıt98 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:master_ball arkadaşım adamın sorusuna 2sene sonra cevap veriyorsun biraz tarihe dikkat et lütfen.

yeni üyeyim alışıldık forumlara benzemiyor ve tarihe nereden bakılıyor :D
(25-05-2012, 07:39 PM)master_ball link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:yeni üyeyim alışıldık forumlara benzemiyor ve tarihe nereden bakılıyor :D

[Resim: ncmd5w.jpg]

Konu hortlatmaya gelince: Konu bir anket konusuysa veya hakkında konuşulabilecek bir konuysa (bu konu gibi), eski bir konuya cevap atmanızın mahzuru yok. Zaten olan bir konunun aynısını açacağınıza eski olan konuya mesaj atın daha iyi. Zaten dikkat ederseniz kurallarda konu hortlatma hakkında bir şey geçmiyor.

Tabii her konuyu hortlatın demek değil bu. Mesela zaten cevaplanmış veya çoktandır forumda aktif olmayan bir kişinin sorduğu bir soruya cevap atmanın bir mantığı yok. Tek kelimelik, gülen yüzden oluşan falan mesaj atmak tabii ki yasak. Teşekkürler, emeğine sağlık falan gibi mesajlar da atmayın, teşekkür et butonunu kullanın. İlla konuyu açana teşekkür etmek istiyorsanız PM atabilirsiniz. Bunlar sadece eski değil, yeni konular için de geçerli tabii. Mesaj sayınızı yükseltmek için mesaj atmayın. Problem olmasın, mutlu mutlu geçinip gidelim. Mesaj sayısının değil niteliğinin önemi var zaten. 
Sayfalar: 1 2 3 4