Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Efsanevi Pokemonlar Olarak Nitelendirilen Normal Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
1) Ninetales:

[Resim: 038Ninetales.png]

Japon mitolojisindeki Kitsune'den esinlenerek üretilmiş bir Pokemondur. Arcanine gibi, bazen efsane bir pokemon olarak değerlendirilir. Çünkü bulunması çok zordur ve inanılmaz derecede uzun bir ömrü vardır ve hayalet tipi ataklar yapabilmektedir. (Confuse Ray gibi) Ayrıca kendisine kötü davrananları ve kuyruklarından birine dokunan herhangi bir canlıyı lanetleyebilme yeteneğine sahiptir. İnsan konuşmalarını anlayabilen bir pokemondur. Arcanine'ın benzeridir.


2) Arcanine:

[Resim: 059Arcanine.png]

Ninetales gibidir. Animede Ash'in pokedex'inde efsanevi bir pokemon olarak tanıtılmıştır. İşte o cümleler ve bölümleri:

EPİSODE 190: Arcanine Ash's Pokédex Arcanine, a Legendary Pokémon. The evolved form of Growlithe. Arcanine is known for it's bravery and fierce loyality. Growlithe evolves into Arcanine from use of a Fire Stone.

Türkçesi: Arcanine, efsanevi bir pokemondur. Growlithe'den gelişmiştir. Cesareti ve aşırı derecede sadakatı ile bilinir. Growlithe'ten Ateş taşı kullanılmasıyla elde edilir.

Heart Gold Pokedexi:

This legendary Chinese Pokémon is considered magnificent. Many people are enchanted by its grand mane.

Türkçesi:

Çinli kutsal pokemondur. Olağanüstü olarak değerlendirilir. Çoğu insan yelesine büyülenir.


AG139. Bölüm
Arcanine Ash's Pokédex Arcanine, the Legendary Pokémon. Arcanine runs so smoothly that appears to be flying and is known for its majestic cry.

Türkçesi: Arcanine, efsanevi bir pokemondur. Çok kibar, hoş bir şekilde koşar ve uçuyormuş gibi görünür.


3) Gyrados ve Milotic:

[Resim: 350Milotic.png]

[Resim: 130Gyarados.png]

İkisi de Ying ve Yang'ı temsil eder. Birbirilerini tamamlarlar. Gyradosun doğasında acımasızlık ve şiddet vardır. Pokedex'te böyle anlatılmıştır. Milotic de güzelliği ve huzuru ile Gyrados'un tersi gibidir. İkisi de efsanevidir.


4) Dragonite, Tyranitar, Salamence, Metagross ve Garchomp:


[Resim: 149Dragonite.png]

[Resim: 248Tyranitar.png]

[Resim: 373Salamence.png]

[Resim: 376Metagross.png]

[Resim: 445Garchomp.png]

Bu pokemonlar "pseudo-legendary" çakma efsane  :Jms: grubunda nitelendirilirler. Genellikle Pokedex'in sonlarında efsanelerle birlikte bulunurlar. (Garchomp hariç ve aşağıda anlattım) Çok nadir bulunurlar ve çok güçlüdürler.

Şuna hiç dikkat ettiniz mi? 1. nesil pokedex'ine baktığımızda Dragonite'ın kutsal kuşlardan sonra , 2. nesil pokedex'inde de Tyranitar'ın kutsal köpeklerden sonra geldiğini görürüz. Peki bu pokemonlar neden efsane olmadıkları halde efsanelerden sonra yer alırlar. Nedeni çok basittir. Başlangıçta bu pokemonlar. efsane pokemon olarak düşünülmüş ve tanıtılmışlardır. Fakat sonradan gelişim basamakları olduğundan efsanevi pokemon listesinden çıkarılmışlardır. Hatırlarsanız Dragonite'ın (Drake'in) 2. sezonda efsanevi pokemon olduğu söylenmişti. Aynı şekilde 1. sezonun banlı bölümü Legend Of Dratini'de de Dratini - Dragonair'in efsanevi özelliklerinden bahsedilmişti. Tyranitar için de durum böyledir. Her ne kadar Salamance, Garchomp ve Metagross için böyle açıklamalar yapılmasa da onlar da efsanevi olarak düşünülür.

5) Unownlar:

[Resim: 201Unown.png]

Bu pokemonlar esrarengiz bir tür olup Latin alfabesi şekillerindedirler. Proffessor Oak onları efsanevi olarak nitelendirmiştir. Çünkü bu pokemonlar ağırlıklı olarak antik mitlerde efsanevi olarak belirtilmişlerdir. Birlikte olduklarında büyük miktarda güç açığa çıkarırlar ve ayrıca efsanevi pokemonlar gibi doğurma yeteneğine sahip değildirler ve cinsleri yoktur. Animede Dialga ve Palkia ile aynı boyutta yaşadıkları görülmüştür.


6) Togepi ve Gelişmiş Formları:

[Resim: 175Togepi.png]

İnanılmaz derecede nadirdirler ve her gittikleri yere sevinç ve mutluluk götürürler. Metronom saldırıları oldukça güçlüdür.


7) Absol:

[Resim: 404px-359Absol.png]

Absollar büyük bir trajediden önce ortaya çıkarlar. Mistik özellikleri vardır.

8)Spiritomb:

[Resim: 442Spiritomb.png]

108 formu vardır. Ömrü çok uzundur. Platinum oynayanlar yakalanmasının ne kadar zahmetli olduğunu bilir.


9)Lucario:

[Resim: 388px-448Lucario.png]

Pokémon Mystery Dungeon'da Lucario efsane "Rescue Team Leader" olarak görülür ve Lucario derecesi oyunda ulaşılabilecek maksimum takım derecesidir. Pokémon Ranger: Shadows of Almia oyununda da Lucario efsane pokemon olmayıp prensin gözyaşını koruyan tek normal pokemondur. Ayrıca Diamond and Pearl açılışında Lucario Dialga ve Palkia ile birlikte görülür.


10) Rotom:

[Resim: 488px-479Rotom-Mow.png]

Rotom ile karşılaştığınızda çalan müzik efsane pokemonlarla karşılaştığınız zaman çalan müzikle aynıdır. Giratina ve Shaymin ile birlikte efsanevi olarak nitelendirilmiştir. Rotom yarı efsanevi belirtilen bir pokemondur.


%100 alın teridir. Emeğe Saygı Lütfen.  :N:
Çok güzel bi çalışma bnmde oyunlarda hep dikkatimi çekiyordu.Dratini larvitar fln bu pokeler bazı efsanlerden once geliyor.Neyse bu arada gyradosu ilk gorduğumden beri ilk bolumlerde jamesın magikarpı evrimleşip gyrados olmuşdu çok sağalm bi saldırı yapmışdı.O gunden beri bir sıradışılığı vardı.Bunları gerçek efsanelerden ayıran tek fark guç.Diğerleri butun gun kapışabilrler belki ama bunlar durumlara gore hemen yenilebiliyorlar  :Jms:
bncede çok gzll olmuş emeğine sağlik tebrik ederim
Güzel Bir Çalışma Olmuş Emeğine Sağlık  ;)
Bazı hatalar var örneğin:
7)Absol(Şöyle olmalıydı)
Absollar büyük bir Trajediden önce Ortaya çıkarlar
Onun dışında herşey mükemmel Emeğine saygı
Harika olmuş eline sağlık...
(16-01-2010, 04:53 PM)webemperor link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bazı hatalar var örneğin:
7)Absol(Şöyle olmalıydı)
Absollar büyük bir Trajediden önce Ortaya çıkarlar
Onun dışında herşey mükemmel Emeğine saygı

Teşekkürler, düzenledim.  :N:
Süper olmus
[b] eline saglık Alakazam cok guzel olmus  :hihi:
çok güzel olmuş  ;) rotomu efsane sanardım  :Jms:
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6