Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon X&Y Bölüm 85
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Animerush.tv de cinema modu var diğerlerinde var mı bilmem o da güzel oluyor ve bölüme dönecek olursak.

Spoiler:
Roket takımı sayesinde bir evrim daha geldi diyebiliriz.Bölümün ilk turu biraz sıkıcıydı ilk baştaki savaş hariç.Ash yine ateşe karşı yanlış tercihi kullandı kendini attı bu seferde.Talonflame iyi ama şu anda bir efsaneye kafa tutacak düzeyde değil.Moltres'in bölüm sonunda ki cool ayrılışı gerçekten efsanelere yakışırdı.
Spoiler pek yok ama yine de birkaç nokta bölüm ile alakalı
Spoiler:
Talonflame in brave bird saldırısı çok iyi gözüküyor biraz daha eğitimle Moltresin seviyesine gelir gibi geliyor ve eminim ki bu savaş lige yakın olsaydı efsanevi falan demez dize getirirdi.

Başından beri korkum Mega Charizard Y 'nin gelip rol çalmasıydı ama flying tip bakımından yaklasabilecegini sanmıyorum. Ayrica Flare Blitz öğrenmesine gerek duymuyorum zira Roost ile beraber kullanilmayinca 2 recoil ölümcül olabilir.
Yeteneği Gale wings değil ama flare charge hızını arttırdığı için bunun problem olduğunu sanmıyorum.
Böyle giderse staraptorın tahtını alır.

Brave bird saldırısını cesaretiyle kazandı helal olsun
Spoiler:
Bölüm harikuleydi! Tek kelimeyle 'Ba-yıl-dım' diyebilirim ama demeyeceğim, uzatacağım Blush

Öncelikle ilk Trevor VS Charmeleon savaşı çok iyiydi görsel efektleriyle vs. Ve bunu bize Fletchinder'ın ne kadar güçlendiğini göstermek için yaptılar. Ki gayet de bunu başardılar. İlk defa Clemont'un robotu düzgün çalışırken Roket Takımı yüzünden bozuldu. Yani ya patlar ya çalışırdı ama Clemont'la olurdu iki türlü de. Değişikti bu sefer yani. Ve Roketlerin Moltres'i uyandırıp misyonlarını tamamalamaları ve Talonflame vs Moltres bölmemeleri çok iyiydi. Bölüm öncesi bunun korkusuna kapılmıştım. Moltres'in merhameti daha asil durdu. Zaten Moltres'in girişi de gidişi de bir efsanevi Pokémona yakışır, asil ve havalıydı.

Bölüm boyunca Ash'in Fletchinder'ı kullanacağını düşünüp "Bir bölümde bu kadar kullanırsan tabi evrim geçirir." demiştim ama yanılmışım. Frogadier'ı görmek çok iyiydi. Ash'i köpükleriyle kurtardığı sahne de çok hoşuma gitti. Pikachu'nun bu bölümkü bakışları efsaneydi zaten. Benim de en sevdiğim bakışı Frogaider Ash'i kurtarıp yukarı çektiğinde "Bir daha böyle delilikler yapıp beni korkutma" dercesine attığı bakışıydı.

Fletchinder, pardon Talonflame ise... Çok iyiydi. Adam evrim geçiriyor, yine de Ash'e doğru gidiyor. Parlaya parlaya, ışık şeklinde eğitmeni için kendini feda ediyor. Evrimi durdurmanın veya uzatmanın ne kadar acı verdiğini Piplup sayesinde hepimiz biliyoruz. Zaten Talonflame artık alıştı alevler içinde evrime :D Alev arıyor etrafta adeta evrim için. Ama Ash'in de hakkını yememek lazım. O da Talonflame için kendini feda etmeye kalktı. Serena'dan Ash volkana atlarken daha büyük bir tepki beklerdim. Hatta Ash yukarı çıktığında ağlıyor olmasını. Az kalsın kaybediyordun çocuğu, insan ağlar yani şokun etkisiyle. Özellikle de bir kızsan. Pikachu bakışı da atabilirdi :D Bu arada Talonflame'in Brave Bird öğreneceğini biliyordum ama yine de tüğlerim diken diken oldu. Ve Talonflame bence şimdiden Ash'in en iyi uçan tür Pokémon'u. (Charizard'ı ayrı tutuyorum) Umarım bu çizgiyi bozmaz. Ve ben de Charizard'ın Talonflame'i gölgesinde bırakacağından korkuyorum. Ama bence Charizard mega evrim olaylarında gelecek sonra geri gidip ligde bir maçta kullanılarak misyonunu tamamlamış olacak. Son GYM ise Talonflame'in yıldızının parlayacağı yer.

Ve son poz...
[Resim: 6kayQE.png]

Nedense bu pozda Hawlucha'yı ve Noibat'ı dışlanmış hissetsem de hoşuma gitti. Ash'in ilk Pokemonları Kalos'taki. Uzunca bir süre Ash'in takımında sadece bu üçü vardı. Yani Frogadier, bu evrimi görmeyi en çok hak edendi. Ama Noibat'da görüp örnek alsaydı evrimi hoş olurdu ;D
Arkadaşlar bölüm sohbetlerinde ilk sayfa dışında spoiler kullanmanıza gerek yok. Almak istemeyen bakmaz zaten bu sayfalara.

Bölüm gerçekten çok harikaydı. Goodra'dan sonra çok iyi bölüm olmamıştı. Bu bölümle büyük bir patlama oldu. Kalos açıklandığında Ash için ilk üçe yazdığım Greninja, Goodra ve Talonflame'di. Böylelikle zincirin ikinci halkası tamamlanmış oldu. Ben böyle efsanevi bir evrim hatırlamıyorum, varsa hafızamı tazeleyin. Şu ana kadarki en güzel evrim sahnesiydi. Moltres harika giriş yaptı, harika bitirdi ve asilce ayrıldı. Yalnız bu Ash gidici söyleyeyim ben size. Böyle devam ederse ölüp gidecek, Serena'yı gözü yaşlı bırakacak. Arkadaş nedir bu cesaret mi desem manyaklık mı desem bilemedim. Buna bir son vermesi lazım.  Şuan kroşe ve aparkatlarıyla asil kuş Staraptor'un tahtı sallanmaya başladı. Talonflame son Gym'de alacak o tahtı artık. Boyutlarını daha önce gördüğümüz Talonflame gibi küçük bekliyordum. Bu sefer daha büyük çizmişler ve daha iyi olmuş. Sanki Ash 6. pokémonu yakalamayacakmış gibi bir his doğdu içime, hayırlısı...
@IzzyMemO

Krabby'nin evrimi bir şaheserdi.Şaka maka bölüm baya güzeldi,uzun zamandır böyle bölümler izlemiyorduk.
Yalnız genelde bu uygulamayı şey için yapıyorduk, bölüm ilk çıktığında ilk sayfayı dolduramıyorduk, ikinci sayfaya gelene kadar da bölümün üzerinde biraz zaman geçiyordu. Ama bu sefer bırak ilk sayfayı, bölümle alakasız olaylar ikinci sayfaya taştı. Bölüm goodanime, animeonline, animerush gibi sitelere yükleneli bir saati geçmeyen yorumlarımızda spoiler kullanmamız gayet mantıklıydı yani. Açıkçası youtube'a yüklenen kalitesiz videoyu izleyip de buraya biri spoilersız yorum atsa benim sinirim bozulurdu. Çünkü ben hd izlemek için beklemiştim. Sayfaya geldiğimde ise herhalde bölüm linki geldi diye atlayıp o spoilersız olan yorumdan gözüme bir iki kelime kaçması bile bütün heyecanı kaçırırdı. Bu kadar önemli bir bölümde üstelik. O saydığım büyük sitelere yüklenince de buraya spoilerla yazmamız çok iyi oldu çünkü bölüm baya geç geldi önceki zamanlara göre. Beklemekten sıkılıp çıkanlar geri geldiklerinde hayal kırıklığına uğramadılar en azından. Yani iyi yaptık spoiler kullanarak bence. Sonuçta sayfaya girdiğinde insan son yoruma yönleniyor direkt ve her ne kadar o yorumda kaçmak istese de bir iki yazı gözüne çarpsa bütün heyecan kaçabilir. Zaten bu bölüm çıkan kargaşadan sonra adam bölüm linkini nerede arayacağını da şaşırır. En azından bu bölüm için spoilerı bu gün bitene kadar kullanmak en doğrusuydu. Zaten bölüm akşam yedide geldi. Ama tabi bu 12'ye doğru gelen senin yorumun da çok sorun teşkil etmeyecektir. Gün bitmek üzere. Ama ben düşünceli davranıp, nasılsa ikinci üçüncü sayfa geldik diyerek yorumlarını spoilersız paylaşmadıkları için teşekkür ediyorum arkadaşlara. Doğrusunu yaptık biz!
Spoiler:
Bölüm efsaneydi.Çok beğendim.Moltres büyüleyiciydi.Trevor da muradına _Erdi_ 

-Charmeleon Trevor'u yaktığında Ash'in  Charmander'inin evrimleştiği zamanı hatırlamasını dilerdim.Gerçi ben Ash'in eski pokelerini hatırlamasını hep diliyorum ama sonuç hep hüsran oluyor.

-Charmeleon vs  Fletchinder güzeldi.Fletchinder ne dövdü ama?

-Charmeleon da bölümün başında pek bi asabiydi.Fletchinder ile savaşı sonrası kuzu gibi oldu.Canı dayak istiyormuş demek ki =D 

-Trevor fotoğrafçılıkta bayağı mesafe kat etmiş.Bence buna yoğunlaşsın kendisi.Ki gördüğüm kadarıyla yeterince yoğunlaşmış durumda.Böcek,kelebek ne görürse çekiyor adam.Trevor'un sesini hızlandırıp bizimkileri baydığı sahne çok hoştu.

-Roketlerde işe yarayan makineyi mahvettiler.Bırakın zaten 40 yılda  1 çalışıyor.Çalışanınıda siz bozuyorsunuz.

-Moltres'se şanına yaraşır bi şekilde bölümdeki yerini aldı.Roketleri teklemesi şaşırtmadı.

-Fletchinder'in Ash ve diğerlerine doğru giden saldırıyı durdurmak için evrimleşmesi efsoydu.Saldırıyı da rahat karşıladı.Ama sonra yenildi tabi

-Ash'in cesareti ise takdire şayen.Pokemon olsam Ash eğitmenim olsun isterdim.Ama bi zaafı var bu çocuğun.Çok akılsız.Frogadier kendisi ile Talonflame'yi kurtardığı gibi sadece Talonflame'yi de kurtarabilirdi.Ash daha yük oldu.Ash otur 0.

-Serena'yı da Ash'in atlama sırasında göstermediler yakından göstermediler ama o da çok korktu.Zaten Ash kurtarıldıktan sonra bakarişte gibisinden bişey diyor.Baka kelimesi japoncada aptal demek olduğuna göre Serena Ash'e böyle aptallık/delilik'ler yapma diyor olabilir.

Tekrar söyleyesim geldi.Bölüm çok güzeldi.Trevor Serena'yı bi nedenden ötürü utandırdı ama bişey anlamadım.Gelecek hafta da  maalesef bölüm yok .Bekle bekleyebilirsen.
Spoiler:
Bölüm gerçekten güzeldi sanırım önceki bölüm adına özür dilemek için özellikle yapmışlar :D.
Charmaleon ilk girdiğinde herkese saldırması Ashin Charizardının ilk zamanlarını hatırlattı bana :) ilk başta aynı durum var sandım leveli eğitmenine göre daha yüksek olduğu için onu dinlemiyor sandım ancak meğer canı savaşmak istiyormuş gerçekten savaşçı bir ruhu var bu ejder pençesi(dragon claw) kullanmasına şaşırdım açıkcası Mega Charizard X olacağının referansı olabilir. 
Fletchinder ile Moltressin savaşına gelirsek valla helal olsun demek düşer cesur kuşu öğrendiğine sevindim ancak cesur kuş riskli bir saldırı olduğundan onun yerine farklı saldırılar kullanabilirdi belki 1 hamle daha fazla dayanırdı genede iyi mücadele etti tebrik ederim(ancak hem uçan hemde ateş tipi olmasına karşın Charizard'ın yerini tutabileceğini sanmıyorum :))
Ash de heryerden atlamaya başladı gerçi huyu bu napalım öyle kabullencez artık elinde hiç bi imkanı olmasaya atlasa anlayacam ancak böyle boş boş atlıyor heyecan arıyor kendine Hawluca ve Noibatı çağırıp hemen kurtarmalarını rica edebilirdi veya Frogadier in taktiğini sadece Talonflame üzerinde kullandırabilirdi. Ben o sahnede moltresin kurtarmasını bekledim ama olmadı  :)
Spoiler:
Ya ben Ash'in Hinayakamaaaaa diye bağırışına alışmışım onu farkettim. Hinoyakoma evrimleşince, Fletchinder yani, bir garip oldum. Özleyeceğim o bağırışları. Bölüm çok güzeldi. Pikachu çok tatlıydı. Charmeleon Ash'in Charizard'ını anımsattı. Sondaki fotoğraf çok güzeldi.
@Tigerman
Göndermeyi görmedim sanma :D Neyse alıştım o espiriye zaten, sıkıntı yok. XP

Benim de aklıma ilk gördüğümde Ash'in Charmeleon'ı gelmişti ama bunun asiliği çabuk geçti.

Yahu niye 0 veriyorsun, bir düşün, çocuğu bir dinle, anlatsın sana sebeplerini... Kurtarma sözlüsü de mi yoktur sende XP Ama haklı Ash. Yani o an aklına bir şey gelmez ki insanın panikten. Adam Pokemon için atladı peşinden. Kendini kuş zannetti bir an XP o panikle insan ne yapacağını şaşırır. Frogaider ise bir dejavu yaşadı adeta. XY02'den sonra XY85'te. Ama bu sefer köpükleriyke günü kurtardı. Bunu XY02'de niye düşünemedi acaba da kahramanlığı Blaziken'a bıraktı?! :D

Ve Trevor Serena'yı saçını kestikten sonra ilk defa canlı şekilde görüyor. Tierno ve Shauna'yla daha önceden izlese de televizyonda canlı görmek başka. Çok güzel olmuş demiştir veya showcasede çok güzeldin falan. Bizim her şeyde utanan sıkılan Serena'mız da malum işte. Ama Ash de yani... İnsan bir tepki verir. Önce Tierno şimdi Trevor... Sırada kim var? XP Bonnie sende Serena'ya yardım et, Ash'in bir şeyleri anlamasını sağla doğru değil mi XP Neyse daha fazla kaymasın konu. Tigerman'a cevaben yazdım, zaten ben yorumumu yapmıştım :D
Sayfalar: 1 2 3 4