Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: En Güçlü Pokemon Mewtwo mu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
İyisin hoşsun da bir arceus hop diye tür değiştirmiyor (oyunları baz alıyorum) 2 mewtwo y nin kazanması pek ala mümkün öncelikle daha hızlı ve absürd derece bir spa ı var. Ayrıca darkrai için focus blast, yveltal için ice beam öğrenebiliyor.
Biz sadece stat olarak bakmıyoruz tür stat uygulanabilecek taktikler gibi bir çok farklı yönden bakıyoruz. Bana da sen sadece türlere bakıyorsun gibi geliyor (ki bunu yaparken de yveltal in flying olduğunu atlamışsın)
En güçlüsü Bird Jesus :D
Ek olarak yveltal diyorsunda,yveltal'ı senin gibi sade dark olarak varsaysak dahi mewtwo y yi yenmesi güç.Hadi yendi diyelim,bu onu mewtwo y den daha güçlü yapmazki.Örneğin Blastoise charizard'ı yeniyor diye dahamı güçlü.Güçlüyse charizard'ın yendiği venusaur'u neden yenemiyor?Birebir olarak kıyaslar pokemonun genel gücünü belirlemez.Genel gücü anlayabilmek için tüm pokemonlarla genel bir kıyas yapmak gerekir.
(26-02-2014, 08:22 PM)Lugikemal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hep stat olarak bakmayin olaya mewtwo Aura Ball Ile yener diyosunuz ama yveltal in elementi mewtonun tersi yveltal in Yada darkrai nin vuracagi ataklar hep 2 Kati sayilacak bunada dikkat edin 100 lük bir dark atagi mewtwo ya 200 vurur mesela o yüzden emin konusmayalim Bu özellik stat durumunu yok eder tek Mega mewtwo x dövüs pokemonuda Oldugu için dark elementine 2 Kat girer varsa bir Focus punch Yada hi jump kick yveltal e yeter hatta artar ama mewtwo y nin kazanmasi çok zor... Arceusunda her pokemona üstünlügü bu yüzdendir stat dinlemez mewtwo ya karsi dark olur ve dark ataklari kullanirsa mewtwo yu unutun ha derseniz mewtwo nun baska ataklari ögrenmeyecegi ne malum o zaman normalde Kalir buna ragmen dark ataklarini ögrenir mewtwo hep normal vurur ama arceus hep iki kati vurur...
Pokemon oyunu taş kağıt makas gibidir. Örneğin Darkrai Mewtwo'yu yendi diyelim ki Darkrai bir dövüş pokemonu ile maç yaptığında Darkrai yenilecek. Dövüş tipi bir pokemon da Mewtwo ile maç yaptığında yenilecektir. Tabi ki statlarını aynı ve öğrenebildiği saldırıları kendi türüne göre olduğunu düşünecek olursak. Ancak Statları ve öğrenebildiği saldırılar bakımında Mewtwo ezer geçer. O nedenle Pokemonların sadece türlerine değil ayrıca stat ve öğrenebildiği saldırılara da bakman lazım. Mewtwo Brick Break, Focus Blast, Low Sweep gibi saldırılar ile Darkrai'yi kolaylıkla yenebilir.

Ayrıca bir Lucario sever olarak "Aura Ball" lafını kınıyorum. [Resim: D.vsol.png]
Bende nedir bu ''Aura Ball'' diyordum yaa
Bana herkes aynı telden çalıyormuş gibi geldi. Herkes herhalde sadece stat ve tür bakımından kıyaslanamayacağını düşünüyor...
Stat ve tür bakmından herşey yapılır arkadaşın dediği gibi Taş-Kağıt-Makas gibidir bu oyun. Ama konuyu dağıtmayalım derim .
pardon arkadaslar aura ball derken karistirmisim aura sphere demek istemistim özur dilerim ama ben demedim zaten biri digerini yeniyo diye daha güclü olur diye sadece yendigi pokemondan daha güclü olur ama mewtonun arceusa evektiv vurma sansi yok ama arceusun var mega mewtwo x ve y ikiside ghost ataklarina dayaniksiz elde var bir bide yanina dark ve flying ataklarini ögret megalarin bile yenme sansi cok zor mega mewwto y de sp atak 194 mega mewtwo x de atak 190 arceusda her sek 120 ama arceus un vuracagi araklar 120 den asagi olmaz mewtwonunda oyle ama arceusun hem 240 vurma sansi var buda mewtwoyo mahveder dediniz bide bir pokemonu yenen digerini yenemiyo ama ilk yenilen onu yenebiliyo bu kanun arceusa islemiyo cünkü stat zaten full 120 fiziksel sipesiyal farketmez ve arceusun illede biseye dönüsmesine gerek yok normal kalsin daha iyi ataklarini iyi yapsin yeter...

bide arkadaslar imla hatalarim var aklinizi karistirdiysa özür dilerim...
Evet arkadaşlar dönüp dolaşıp bu konu üzerinde duruyoruz.Arceus mu Mewtwo mu? Bende bu konuda bir yorum yapmak isterim biraz uzun olacak baştan söyleyeyim.Aslında bir makale yazabilirim ama neyse konuya girelim:

Bu tartışmayı iyi irdelemek için ilk önce baş karakterlerimize bakalım yani Mewtwo ve Arceus'u inceleyelim.

İlk önce ilk tasarlanmışa verelim sırayı yani Mewtwo'ya.
[Resim: 250px-150Mewtwo.png]



Mewtwo kimdir?Şaşırmayın size Mewtwo'yu anlatmayacağım fakat bir kaç bilgi verelim.Mewtwo Psychic tipi bir pokemondur dex numarası #150'dir.İlk nesilin efsanevi Pokemonlarındandır.Bunlar daha çok bilimsel bilgiler.Peki ya Mewtwo bir Pokemon izleyicisi ve oyuncusu için ne ifade eder? Bir Pokemon hayranı tarafından Mewtwo karızmadır, güçtür, zekadır, bilgeliktir ve "cool" olmaktır kısacası Mewtwo güzel her şeydir.Mewtwo'yu bu kadar yağladık balladık peki ya sebebi neydi.Sebebi bu algıyı oluşturan sebepleri incelemekti.

Mewtwo'nun ilk tanıtımı kendi adına yapılmış film ile başladı.Mewtwo karakteri yavaş yavaş çizildi.Filmdeki Mewtwo doğduğunda yaşamını sorgulamaya başladı bu da Mewtwo'ya farklı bir imaj kattı bir Pokémon değil bir insan gibi.Konuşabiliyordu o zamanlar için şaşırtıcıydı.Peki ya gücü işte bu konuda bir sıkıntı vardı kanımca.Pokémonların ilk yılları için herkes en güçlü kim diye düşünürdü(anime için) Mewtwo bu soruya cevaptı fakat orantısız bir cevap.İnceleyelim bakalım bu cevabı:
  • Doğar doğmaz laboratuvarı havaya uçurdu.
  • Psychic güçleriyle Tauros sürüsünü kaldırdı.
  • Uçabiliyordu.
  • Bir canlıyı istediği gibi kontrol edebiliyordu.
  • Zihniyle istediğini kontrol ediyordu.
  • Ve en bombası havayı kontrol ediyordu yok artık!!!!
Peki sonra ne oldu yapımcılar bence Mewtwo'nun abartısının farkına vardılar ve karizmatı iki üç tık aşağı indirdiler Mewtwo Returns filmi ile.Evet Mewtwo Returns filminde Mewtwo iki kıytırık robotu zar zor yendi.Son olarak 16. filmde görülmüş izlemedim ama Genesect'leri yenememiş iyice düşmüş.Zaten bence 16. filmde gösterilmesinin sebebi 5.nesle olan ilgiyi arttırmaktı.Neyse çok uzun olmuş Arceus'a geçelim.

Arceus en güçlü Pokemon tartışması üzerine getirildi bence bu tartışmaya son noktayı koymak için geldi hala devam ediyor gerçi.
[Resim: 250px-Arceus.png]

Pokemonlar nereden geldi hangi dine inanıyorlar gibi sorulara cevap gibi Arceus.Zaten bu sorulara en iyi cevap bir mitoliji ve bir tanrıdır(haşa).12. filmde tanıtıldı o bir tanrı ve yaratıcıydı(Haşa)Ama nasıl bir tanrıysa Pokemonların saldırısından zarar aldı.Bu da tartışmanın çıktığı nokta.Dikkat ederseniz her pokemon kendi filminde güçlüdür.Ama bunu Arceus'ta göremiyoruz.

İşte tartışmanın çıkış noktası Arceus'un, Mewtwo'nun yanında sönük kalması.Yazım buraya kadar.Okuduğunuz için teşekkürler.Yazdıklarım anime için oyun da istediğinizi yaparsınız kendi fikrime gelecek olursak Mewtwo ile Arceus hiç bir zaman savaşmayacak neden mi?Çünkü büyünün bozulmaması gerekir.Ayrıca Arceus daha güçlü.
Pokemon, bazen bazı şeyleri abartıyor ve bilgiler her bir nesilde gittikçe çakışmaya başlıyor arkadaşlar ,genç nesilin değiştiğini ve onların bilgiler hakkında kafa yormayacağını düşünürsek.Arceus,Mewtwo bunlardan bazıları,en kötüsü de pokedex bilgileri maalesef.Özellikle onlarda gerçekten çok saçma ve üzerinde yorum yapılmayacak şeyler var.Bu tamamen Pokemon takımının değişmesinden ve yeni bilgiler yazan görevlilerin eski nesildeki bilgileri kontrol etmemelerindeki dikkatsizliklerinden kaynaklanıyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7