Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ses Türü Ve Dizayn
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar uzun süredir bir proje üzerinde çalışıyorum.Henüz elektronik ortama geçiremedim ve belki de hiç geçmeyip kağıt üstünde kalıcak.Ama yine de bu projeye önem veriyorum.Şuan pokemon ve karakter dizaynı bölümündeyim.Oyun bitince burada paylaşacağım lakin yardımınıza ihtiyacım var.Oyunuma ışık ve ses türlerini eklemiştim lakin peri türü gelince ışık türünü iptal ettim.Geriye ses kaldı.Acaba ses türünün diğer türlere etkisi nasıl olmalı ? Fizik konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.Ben uçan ve buz türüne karşı süper-etkili,kaya ve su türüne de az-etkili olmasını düşünüyorum.Zemin türüne ise hiç vuramıyor.Ayrıca elektrik türünün büyük avantajını da yok etmek istiyorum lakin sesin elektrik üstünde etkili olması saçma olabilir.Son olarak projemde Osmanlı ve Hint kültürünü esas alarak ikisini birleştirdim.Oyundaki ev ve karakter giysileri tasarımı bu yönde olacak.Söylemesi ayıptır profesyonel anlamda çizim yeteneğim var. lakin bu kültürü pokemonlara aktarmak konusunda tereddütlerim var.Bana fikir verin lütfen.Cevap ve önerilerinizi bekliyorum.
Kaya ses türünden hiç etkilenmesin. Yer X1 etkilensin. Su ise x2 etkilensin . Kaya tipi ses türüne X4 vursun :D
Ama suyun sese ustun olmasi daha mantikli degil mi ? Sonucta ses suda karada ki kadar hizli yayilamaz.Ayrica psisik turune de super etkili olabilir.Sonucta psisik beyin ve odaklanma ile alakali ve ses bunu bozabilir.
He evet doğru söyledin . :D Ses suda daha yavaş yayılıyor :D
Yapabileceğin en büyük değişiklik ''Uçan'' türünü ''Hava'' türü olarak değiştirmek olur.
Pokémonda hiç anlamadığım konu bu! Böylece Doduo uçmadığı halde hava gücüne sahip olabilir, Beedrill uçan türü olmadığı halde uçabilir.

Ayrıca Türkiye bazlı olacaksa Sivas Kangalı (Fighting/Dark), Van Kedisi (Psychic/Normal), Kırmızı Biber (Fire/Grass) ve Havuç (Grass/Ground) pokémonlar olabilir.
Hayalet türüne karşı da süper etki yapabilir.Sanırım yüksek sesler hayaletleri,şeytanımsı yaratıkları kaçırabiliyordu bazı kurgularda.
Ses türünün kaya türünede Doesn't Effective olması gerekir. Ne kadar yüksek sesle bağırırsan bağır kayaya birşey olmaz ki :D Diye düşünüyorum ayrıca Pokémona benzetilerek yapılacak bir oyun Pokémon olmazsa tutmaz.Hiç tutacağını sanmam.
O zaman zemin turune de etki etmemesi gerekir ama bir turun hem kaya hem de zemine etki etmemesini istemem.Birinden birini secmem lazim.Ayrica dedigim gibi elektrik turunun o gereksiz asiri guclu olsunu da yok etmek istiyorum lakin ne kadar dusunursem dusuneyim veya arastirirsam arastirayim sesin elektrik ile olan iliskisine dair bir sey bulamadim.Bu arada Pokemon'a benzer oyun derken ? Oyunum zaten bir Pokemon oyunu.Adini koydugum bir bolgem ve salon liderlerim var lakin proje tam bitmeden hicbirini aciklamayi dusunmuyorum.Sampiyonu da ses turu uzmani yapicaktim.Eger ses turunu olusturabilirsem tabii...
Başlıktaki kelimelerin baş harfleri büyük olmalı.Düzenleyelim lütfen.
(16-10-2013, 12:15 PM)Bil@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ayrıca Türkiye bazlı olacaksa Sivas Kangalı (Fighting/Dark), Van Kedisi (Psychic/Normal), Kırmızı Biber (Fire/Grass) ve Havuç (Grass/Ground) pokémonlar olabilir.
Kırmızı Biber, Hint bitkisi, Havuç'sa Iran'ın productı,
Anadolu Kartalı -Hayır HEPARla alakası yok- veya Lüfer çok daha mantıklı geliyor
Sayfalar: 1 2 3