Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ses Türü Ve Dizayn
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Normalde çok cins pokemon fikirleri olduğu için söylüyorum Türkler okçuluk da iyi olduğu için ok-yay pokemonu olabilir. Biraz Orta Asya'ya gidersek mitlerde yer alan Kurt figürü efsane pokemon dizaynında yer alabilir.
Ok-yay fikrini cok begendim.Kurt pokemonum zaten oyunlarimdan birinin maskotu :) Kendisi ses turunde olacakti lakin ses turunun alt yapisi hala olusmadi yoksa pokemon fikri cok.Bu arada ana karakterlerin giysisinde de sorun yasiyorum.Bayan icin sorun yok.Renkli kumaslarla (tipki İran ve Osmanli gibi ) cok hos bir giysi tasarladim lakin erkek icin bir sey bulamadim.Tarihe bakiyorumda erkeklerin giydigi seyler hep bakimsiz bir goruntude.Bayan karakterin yaninda cok sonuk kaliyor :(
Bence

Saldırı olarak;

Etkili: Ghost, Sound
Az Etkili: Steel, Rock, Water, Grass
Etkisiz: Bug

Savunma olarak;

Güçsüz: Sound, Flying
Dayanıklı: Fighting, Ghost
Etkilenmediği: Electric

Açıklama:

Sound kendine karşı etkili olmalı çünkü ses dalgalarını etkileyen şey aynı zamanda başka ses dalgaları. Flying de aynı zamanda bunu yapıyor eğer güçlü bir hava akımı gibi düşünürsek.

Hayaletleri kovmak için değişik frekanslı ses dalgaları kullanıldığı olmuştur, ses türünün Ghost'a etkili olması böyle açıklanabilir.

Steel, Rock, Water, Grass(tahta olarak düşünürsek) bunlar sesin iletimini değiştiren materyaller, bu yüzden ses fazla etkili olmamalı bu türlere karşı.

Böceklerin ise yüksek frekanslı seslerden etkilenmediği ile ilgili bir yazı okudum bu yüzden ses etkisiz olmalı.

Dayanıklılık olarak fighting ve ghost düşündüm, sese fiziksel bir etkileri olmayacağı için. Elektriğin ise hiçbir etkisi olmamalı diye düşündüm, dediğin elektriğin güçlü olması meselesinden dolayı.
Bir alaka kuramadım ama poison türünü biraz güçlendirmen iyi olur.Ayrıca fairye güçlü olsun çünkü masallarda müzik ile perilerin kandırılabildiğini çok kez duymuştum. Ve Sound türü ile bir çok enstrüman pokemonu tasarlanabilir.
"Eğer Iran ve Osmanlı kabul oluyorsa ermeni kıyafetleri de kabuldur herhalde" hesabı arşivimi açtım. Ses türünü referans alarak "Ermeni çalar, Azeri söyler, Gürcü oynar" sözünden çıkardım Kafkas kıyafetlerimi :D -Azeri, gürcü, dağ yahudisi kıyafetleri de var galiba, ama şimdilik bitek ermeni kıyafetleri çıktı-:
Yerevan (Erivan), 18-19.yy:
Spoiler:
Tek kollu kaftanın havasının yanısıra pastel/toprak renkleri ile renklendirilip, içlik bedene yapıştırılırsa hem estetik, hem sportif, hem de havalı bir görüntü ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.
[Resim: QymvGnx.gif]
[Resim: zoisXfo.gif] [Resim: 5GmFDRs.gif]
Bilecik ermeni bandosu -farfaré-, 1911:
Spoiler:
Yerevan'da kullanılan paltonun altına bu tarz bir gömlek çok havalı olur diye düşündüm, ayrıca püskülü bu şekilde olan bir fes klasik festen daha hoş olur bence.
[Resim: Q7jkKxUh.jpg]
Anadolu hakkındaki bir kitaptan köylü kıyafetleri, 19.yy:
Spoiler:
>Son resimdeki mavi ve kırmızı tonları
[Resim: oLlsk1r.jpg]
[Resim: s5YhwAC.jpg]
[Resim: Fe2dP0N.jpg]
Çeşitli dönemlerden üst sınıfa mensup kişiler ve amiralar:
Spoiler:
Püskülsüz fes veya Göktürk kalpağından yana olmakla beraber eğer fes seçeceksen sana örnek veya kaynak teşkil etmesi için:
[Resim: tQ1oQEk.jpg]
[Resim: 7NA4qHQ.jpg]
[Resim: GJTCQkv.jpg]
[Resim: 0EGNhuX.jpg]
[Resim: SuBzEYU.jpg]
[Resim: 4xlaG9y.jpg]
[Resim: qRS5Dpo.jpg]
Diyarbakır:
Spoiler:
[Resim: KgIyyuth.jpg]
Bitlis:
Spoiler:
Herhangi bir Turan motifiyle sentezlendiğinde hoş olacağını tahmin ediyorum
[Resim: 9j1TNiQ.gif]
Prknik, Sivas:
Spoiler:
[Resim: au4XvJJh.jpg]
Ses,suyun tanecikler arası çekim gücü havadan yoğun olduğu için,sanılanın aksine suda havadakinden 4 kat hızlı yayılır.Balina gibi hayvanlar bu sayede yüzlerce kilometre öteden birbirleriyle iletişim kurabilip haberleşirler.O yüzden ses türü olacak bir kere suya kafadan super efectif vurmalı.Benim aklımdaki tablo şu şekilde;

Vurulan water x2 , flying x2 ,fairy x2 ,ghost x2 / , ground x 0.5 , rock 0.5 sound= not effective

yenilen - / psiychic x2 ,poison x2 sound=not effective


Açıklama1)Flying sesin basıncından etkilendiği için,fairy ve ghostda masallarda çeşitli müzik ve seslerle kaçırılabildiği için bunlara x2 vurması mantıklı gördündü.Hem biraz olsun fairy ve ghost türleri dengelenmiş olur.Ground ve rock malum sesin fiziksel hasarına dayanırlar her türlü,ses,sesi bastırır ikisi birbirine etki etmez.
Açıklama2)X2 yiyeceği bir tür aklıma gelmedi.Psişik,ses gibi dalgalar yoluyla etki ettiğinden sesin ulaşmasını engelleyebilir.Poisonun bir mantığı yok, tür dengesi için.
Eğer ses türü istiyorsan tür dengesi ve mantıklı olması için bence bu şekilde olmalı.
Hepinize coook tesekkur ediyorum suan telde oldugum icin nasil yapildigini bilmiyorum lakin yarin hepinize rep puanlari vericem.Biliyorum cok basit bir tesekkur ama elimden bu kadar geliyor :) Bu proje benim icin onemli ve sizin de benim gibi onem vermeniz beni cok mutlu etti.Erkek karaktere fes yerine sarik dusunuyorum ikisini de cizerim hangisi olursa onu kabul ederim :) Bu arada bolgeye isim olarak fikirleriniz varsa soyleyebilirsiniz.Sanirim Kalos Yunanca muhtesem,kusursuz anlamlarina geliyormus.Bende bu kelimelerin eski Turk dillerinde karsiligina baktim lakin hem az bilgi bulabildim hemde pek havali kelimeler degildi.Pangea kelimesi eskiden tek parca olan kitalarin adiymis belki bu olabilir.
(17-10-2013, 04:42 AM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hepinize coook tesekkur ediyorum suan telde oldugum icin nasil yapildigini bilmiyorum lakin yarin hepinize rep puanlari vericem.Biliyorum cok basit bir tesekkur ama elimden bu kadar geliyor :) Bu proje benim icin onemli ve sizin de benim gibi onem vermeniz beni cok mutlu etti.Erkek karaktere fes yerine sarik dusunuyorum ikisini de cizerim hangisi olursa onu kabul ederim :) Bu arada bolgeye isim olarak fikirleriniz varsa soyleyebilirsiniz.Sanirim Kalos Yunanca muhtesem,kusursuz anlamlarina geliyormus.Bende bu kelimelerin eski Turk dillerinde karsiligina baktim lakin hem az bilgi bulabildim hemde pek havali kelimeler degildi.Pangea kelimesi eskiden tek parca olan kitalarin adiymis belki bu olabilir.
Eğer Osmanlı-Türk-Iran-Hint kültürü üzerinden gideceksen, Uygurca'dan Ermenice'ye, Sırpça'dan Sanskritçe'ye, -Belki Hurr durr Turan hurr durr Atilla hurr durr saçmalıklarına göz yumarsak- Japonca'dan Kürtçe'ye Arapça'dan Svahili'ye birçok dilden kelime alabilirsin demektir. Türkçe veya Yunanca'ya kısılı kalman çok saçma. Eğer mesele özgün bir dilden kelime almaksa Pangea (Pan-Birleşik, geos-toprak) yunanca olarak ilk elenecek kelime, kaldı ki hiç bir özgünlüğü yok.
Eski Türk dilleri hakkındaki kaynağın TDK'nın Tarama-Derleme dergileri -ve onun devamı olan TDK-Türkçü basımları- ise, cool bir kelime bulamaman normal, 40 kelimeye aynı anlamı veren, ölü köklerden kelime türeten, olsun türkçedir hesabı koreceden kök alan bir dergide hoş şeyler araman yanlış. Eğer kaynağın iyiyse ve hala havalı bir şeyler bulamıyorsan biraz da kelime süsle:
Kara daş>Karandaş(Rusça:Kurşun kalem)>Caran d'Ache(Rus asıllı fransız kurşun kalem markası)
Aynı mantıkla:
Tal (Eski Türkçe:sallamak, çalkamak, çırpmak)>Dal>Dalaz>Dalga>Dolgiya (Moğolca dalga)>Dolgia>d'Olgia
Ayrıca mesele etimoloji/kelime türetme gibi basit bir şeyse seve seve yardımcı olurum.

Bence ana karakter kıyafetlerini modern yap. Arada kimono girls gibi karakterler düşünürsen onları kültürel kıyafetlerle tasarla. Harita dizaynını da Anadolu'dan esinlenerek yapman daha güzel olur. Çünkü İran toprakları denize uzak bir coğrafyada kurulu. Deniz olmazsa olmaz. Tabi denizsiz düşünürsen Mezopotamya toprakları da uygun olur. Avrupa'da çok fazla bir Yunan hayranlığı var.Medeniyetin gelişmesinin onlar sayesinde olduğunu düşünüyorlar.O yüzdendir ki sürekli Yunan kültüründen mitlerden alıntılar görülüyor. İslam medeniyetinde yapılan buluşları kendilerine mal etmeyi başarmışlar. Bence Türk-İslam eserlerine dikkat çekecek bir çalışma yap. Kötü takımın ise yabancı güçler olsun. Kısaca mümkün olduğunca karizması çizilmiş kültürümüzün gerçek güzelliğini yansıtmaya çalış...
İzzyMemO yazin kesinlikle cok hosuma gitti ve emin ol ki benim yapacagim sey de bu.Kulturumuzun tum nimetlerinden yararlanacagim.Daha projenin cok basindayim ama bittiginde ortaya cikacak seyi cok merak ediyorum :) Benim karakter giysisinde amacim hem kulturel hem modern bir sey ortaya koymak.Ornek verdiginiz resimler bana cok yardimci olacak.Kotu takim olarak yabanci devletler yerine Osmanlida ki eskiya,suikatsci vb. seyleri dusunmustum.Ayrica biliyorum cok ucuk ama oyuna bir sekilde Mevlana ve Evliya Celebi'yi eklemek istiyorum.Seyehatname kesinlikle pokemon ile bagdastirilabilecek bir eser.Sonucta bir egitmende hayati boyunca seyehat eder.Mevlana'dan kastim ise oyun icinde onu hatirkatacak detaylar.
Sayfalar: 1 2 3