Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 6. Nesil Pokemon İncelemeleri - Ana Konu ve Theorymon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
https://github.com/po-devs/pokemon-online/releases Pokemon

Pokemon Online'ın yeni sürümü. 6.Nesil'in pokemonları aktarıldı, aynı şekilde Mega Evrimler de. Takımınızda sadece bir mega evrim bulundurabiliyorsunuz ve mega evrime dönüştürmek için Mega Taşlara ihtiyaç duymanız lazım.

Bu arada kendi düşüncülerimi eklemeyi unutmuşum. Yavaş yavaş 6.Nesil Pokemonlarını test ediyorum. Yorumlarım ise şöyle:

Chesnaught, Ferrothorn gibi gayet güzel bir Leech Seed kullanıcısı olmuş. Üstelik Spiky Shield sayesinde rakip temas eden saldırısı kullanırsa hasar alıyor. Aynı Protect gibi yüksek priority'li. Ben gayet sevdim defansları da sağlam.

Talonflame'ın özel yeteneği Gale Wings çok iyi olmuş. Bunu savaşta denerken gördüm. Talonflame felç oldu ve hızı düştü. Ancak Gale Wings sayesinde hala ilk önce vurabiliyorum. Sebebi ise Gale Wings tüm Flying türü saldırılara +1 priority veriyor. Çok iyi olmuş bu Talonflame Stealth Rock'tan hasar alırsa herkes'den önce Roost kullanabilir.

Bu nesil artık Hava Savaşları olmayacak. Mega Evrimlerin Savaşı olacak! Çünkü artık Drought, Drizzle gibi yetenekler sadece 5 tur süreliğine kendi hava durumunu aktif edecek. 5 Tur geçtikten sonra hava durumu sona erecek. Politoed ve Ninetales'e kötü olmuş :(

Tyrantrum'un Outrage kullanamaması kötü olmuş. Zaten OU'da olamayacağını biliyordum.

Florges'in Special Attack ve Special Defense statları çok iyi olmuş. Delphox ile iki kez CM basmama rağmen Fire Blast'tan %50'den az hasar almıştı.

Daha sonra devamını eklerim
Şu Super Training çok gereksiz.Çocuklara mini oyun olsun diye yapmışlar herhalde...
EV kasmak isteyen en iyisi; pokerusunu bulsun, power itemini kapsın, Horde battlelara dalsın.Sweet Scent wild pokemonların horde şekilde gelmesini garantiliyor ki bu EV training için harika bir şey!
Floges çok iyi SpA. ve SpD 'e sahip Sunny Day +Solar Beam Biliyor ama Grass Tipi değil abilityleri berbat :D
Pokemonları ve Mega Evrimleri test etmeye devam ediyorum arkadaşlar. Her test edişimde bu konuya yazacam sonuçları

Greninja: Protean yeteneği çok iyi olmuş. Kullandığı saldırının türüne dönüşüyor ve bu sayede tüm saldırılardan STAB alabiliyor. Sevdim ben bu Greninja'yı.

Noivern: Ofansif statlarına biraz kötü demişimdir ama hızı iyi olmuş. Üstelik Draco Meteor, Air Slash ve Flamethrower öğrenebilmekte. Birde Noivern'in özel saldırısı olan Boomburst'un Base Power'ı çok fazla. 140 BasePower gücünde. Üstelik Iskalama oranı, şarz etme ve stat düşürme olayları hiç yok. Ancak Normal türü olmasa iyi olacaktı.

Florges: Tam bir Special Wall gayet sevdim. Üstelik Wish+Protect taktiğini uygulayabiliyor. Bu yüzden Special Attacker'ları deli edebilecek bir pokemon. Special Attack'ı oldukça güzel.

Malamar: Statları kötü olmuş ama yeteneği olan Contrary çok güzel. Superpower vuruşunda her tur Attack ve Defans statları artıyor. Ama yinede çok etkili değil bence çünkü Psycho Cut bir Infernape'ı bile indiremedi. Düşük Tierlerde kullanılabilir.

Aegislash: Aegislash'ta çok iyi bir pokemon. Savaşta iki formunuda kullanabiliyor. Form değiştirmek için King's Shield saldırısını kullanmanız yeterli. King's Shield sizi rakibin saldırılarından koruyan bir saldırı. İlk baş Aegislash Defansif formu ile karşınıza çıkıyor. Defans statlarınız çok iyi hatta Greninja'nın Dark Pulse'sı kritik atmasına rağmen Aegislash'ı indiremedi. Bu sayede Swords Dance basma şansınız oluyor elbet. Daha sonra King's Shield hamlesine basıyorsunuz ve Ofansif formunuza geçiyorsunuz. Bu sırada Shadow Sneak kullanarak tüm pokemonlara harika hasarlar verebiliyorsunuz.

Mega Evrimler:

Mawile: Hızı çok düşük olmuş ama Defansif statları oldukça iyi. Bu yüzden rakipten kolay kolay OHKO olmuyorsunuz. Attack Statınız ise 105. Birde buna Huge Power ekleyin felaket derecede artıyor bu stat. Level 100 iken bile Mawile'ın Attack Statı 687 olmuştu. Üstelik hiç bir Swords Dance kullanmadan. Trick Room takımlarında felakete yol açabilir.

Blaziken: Speed Boost Blaziken zaten durdurulmayacak kadar güçlü bir pokemondu. Megası da oldukça sıkıntılı. Swords Dance basmasına izin verirseniz rakibe tüm pokemonlarını alabiliyor.

Gengar: Gengar Çok iyi olmuş. Shadow Tag sayesinde rakibin kaçmasını önlüyorsunuz. Ve böylelikle tam Revenge Killer olabiliyor. Mega Gengar en sıkıntılı pokemon olacak bence. Special Attack statı ise muhteşem.

Abomasnow: Statları aşırı derecede artmış ama hızı çok düşmüş. Snow Cloak yeteneği var hala aynı. Ancak bu sefer hava savaşları olmayacak dediğim gibi. Çünkü Snow Cloak'ın çıkardığı hava durumu sadece 5 tur sürüyor o kadar.
(20-10-2013, 02:08 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bazı eski pokemonların statları azıcık değiştirilmiş,başka pokemonlar da olabilirmiş.

https://www.serebii.net/xy/updatedstats.shtml

Poliwrath,Golem,Jumpluff,Exploud,Staraptor,Gigalith de eklenmiş listeye.
(21-10-2013, 06:55 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(20-10-2013, 02:08 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bazı eski pokemonların statları azıcık değiştirilmiş,başka pokemonlar da olabilirmiş.

https://www.serebii.net/xy/updatedstats.shtml

Poliwrath,Golem,Jumpluff,Exploud,Staraptor,Gigalith de eklenmiş listeye.
Krookodile'ıma dokunmuşlar Cry
@delpiero: E defansını yükseltmişler işte, fena mı :D

Scolipede'in atağının arttırılması (90 -> 100) ve Speed Boost ability'si çok iyi olmuş, Scolipede 40.-50. sıralardan OU'ya bile girebilir. Hem Spikes/Toxic Spikes ile iyi bir ofansif hazard kullanıcısı olabilir, hem Ninjask'tan falan çok daha iyi bir Baton Passer, hem de direkt olarak late-game sweeper/cleaner/revenge killer olarak kullanılabilir. Bakalım. Aynı şekilde Stoutland'ın da atağının arttırılması (100 -> 110) da iyi olmuş, geçen nesil Sand takımlarında Stoutland kullanılıyordu. Bu ikisi dışında önemli bir şey göremiyorum, Roserade ve Alakazam'ın boostları da yararlı olabilir.

Bu arada:

252+ Atk Choice Band Technician Scizor Bullet Punch vs. 0 HP / 0 Def Pikachu: 198-234 (93.83 - 110.9%) -- guaranteed OHKO after Stealth Rock (30 base Def)
252+ Atk Choice Band Technician Scizor Bullet Punch vs. 0 HP / 0 Def Pikachu: 164-193 (77.72 - 91.46%) -- 31.25% chance to OHKO after Stealth Rock (40 base Def)

Pikachu'nun defanslarını arttırmaları tam trollük olmuş, ama fark belli oluyor.
Greninja için en iyi set nasıl olur acep?
Toxic Spikes'ı mutlaka kullanmak istiyorum, ayrıca her saldırıya resist atsın...
Spoiler:
Greninja @ Leftovers
Ability: Protean
EVs: 252 Spd / 252 Atk / 4 HP
Jolly Nature (+Spd -SAtk)
- Toxic Spikes
- Power-Up Punch
- Night Slash
- Shadow Sneak
Spoiler:
Greninja @ Leftovers
Ability: Protean
EVs: 252 Spd / 4 HP / 252 SAtk
Timid Nature (+Spd -Atk)
- Toxic Spikes
- Dark Pulse
- Shadow Sneak
- Extrasensory
Spoiler:
Greninja @ Leftovers
Ability: Protean
EVs: 252 Spd / 252 Atk / 4 HP
Jolly Nature
- Toxic Spikes
- Bounce
- Waterfall
- Night Slash
Spoiler:
Greninja @ Leftovers
Ability: Protean
EVs: 252 Spd / 252 SAtk / 4 HP
Timid Nature
- Toxic Spikes
- Hydro Pump
- Ice Beam
- Hidden Power [Dragon]
Spoiler:
Greninja @ Leftovers
Ability: Protean
EVs: 252 Spd / 252 SAtk / 4 HP
Timid Nature
- Toxic Spikes
- Spikes
- Shadow Sneak
- Hidden Power [Dragon]
Gösterdiğin 4.Set daha uygun Greninja için ancak Hidden Power Dragon'u çıkarsan iyi olur. Onun yerine STAB olan Dark Pulse ekleyebilirsin. Hem Ice Beam kullanıyorsun hem de HP Dragon. Dragon türü sadece dragon türlerine karşı süper etki yapıyor. Bunun dışında Ice Beam diğer türlerede süper etkili vurabiliyor. O yüzden mantıksız kullanman.
(23-10-2013, 07:39 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Onun yerine STAB olan Dark Pulse ekleyebilirsin.
STAB.... Protean.... Stab... Protean...
Oradaki HP Dragon'un amacı, Greninja'ya normalde x2 vuran su ve elektriği etkisizleştirmek.... Aynı şekilde diğer setlerdeki Shadow Sneak'in amacı da Bug ve Fighting'i etkisizleştirmek...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10