Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Slowbro
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Slowbro
[Resim: slowbro.png]
Tür:[Resim: Water.png][Resim: Psychic.png]
Ability:


Oblivious: Bu pokemon rakibin cinsiyete göre bağlı olan saldırılarından etkilenmez.
Own Tempo: Bu pokemon asla confuse olmaz.

Regenerator: Bu pokemon değiştirilince HP'sinin 1/3'ü dolar.



Statları:

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
95 / 75 110100 80 / 30 / 490




Genel Bakış


Slowbro BW2 geldiğinden beri pek fazla değişmedi diyebiliriz. Sadece move tutorslardan öğrenebildiği Signal Beam ekleniyor. 5.Nesil ile birlikte gelen güçlü Fight pokemonları Mienshao, Virizion ve Scrafty gibi Slowbro'yu UU tierinde birkaç sorun getirmiştir. Bu arada Heracross'un yeni gelen Dream World abilitysi ile Moxie her öldürdüğü pokemon için Attack'ı deli bir şekilde artıyor. Megahorn'u öğrenebilmesi ile birlikte Slowbro'yu tek bir seferde ölüme getirebiliyor. Adından da belli olduğu gibi Slowbro dostumuzun Speed statı UU'daki pokemonlar içinde en düşük olduğunu söyleyebiliriz. Cofagrigus Dostu ile aynı hızda yani. Ama şimdi avantajlarını anlatmaya geçelim. Slowbro'nun 110 Def statı ile Speed onun için pek problem olmuyor. Slowbro'yu defansif olarak kullanabiliriz. Peki sadece defansif olarakmı kullanacağız? Tabii ki hayır Slowbro'nun 100 SpA'sını göz önünde bulundurarak onu ofansifte kullanabiliriz. Hızı düşük olan bir pokemonları bir arada tutarak Slowbro'ya Trick Room saldırısını ekleyerek Trick Room takımı için onu seçebilirsiniz. Yada Mew ve Meleotta gibi oldukça popüler Calm Mind kullanıcıları gibi Slowbro'ya Calm Mind'de verebilirsiniz. 



Calm Mind


Calm Mind 
Scald 
Psyshock 
Slack Off 

Item:Leftovers
Ability:Regenerator
Nature:Bold
EVs:248 HP / 244 Def / 16 SpA



Bu set bizim Slowbro'nun kullandığı bir standart Calm Mind setidir. Setimizin ön önemli saldırısı daima Calm Mind'dir. Calm Mind hem bizi defansif açıdan hemde ofansif açıdan bize katkıda bulunacaktır. Yavaş olduğunuz için mutlaka en son basabileceksiniz. Ama üzülmeyinki defansif statlarınız iyi. O yüzden kolay kolay OHKO olmazsınız. Calm Mind bastıktan sonra asıl savaş şimdi başlıyor. Canınız yarıya indiği zaman Slack Off bizim HP'mizi tamamen yükseltmeye yarıyor. Size söylememiştim değilmi? Slowbro Slack Off'u kullanabilen nadir tembel pokemonlardan biridir. Scald bizim rakip pokemonumuzu yakmaya yarayan saldırıdır. Ayrıca STAB olduğundan dolayı Calm Mind ile beraber daha fazla hasar verecektir. Psyshock bizim ikinci STAB saldırımızdır. Bununla birlikte UU'daki kaslı Fight pokemonlarını avlayabilirsiniz. Bu arada sürekli uyuyan Ayı dostumuz Snorlax için Psyshock'u kullanabilirsiniz. Ama peki neden Psychic yerine Psyshock'u kullanıyor diyorsanız Slowbro UU'daki *Special Wall* ile karşılaşınca Slowbro'yu zor bir duruma düşürüyor. Örnek vermek gerekirse Chansey ve Milotic gibi. Hayvan kadar SpD'si ile bizim saldırımız onlara pek zarar vermiyecektir. Ayrıca HP'sini yükseltebilen saldırıları kullanabildiğinden dolayı tam sinirlik işte bu. Psyshock ile onları Psychic'ten daha fazla zarar verebilirsiniz. 


Son saldırımız Slack Off nasıl kullanıcağınızı öğrenmişsinizdir. Canınız yarıya düştüğünde HP'sini tamamen doldurabilmeye yarayacaktır.


Physical Tank


Scald 
Psyshock 
Slack Off 
Thunder Wave / Fire Blast 


Item:Leftovers
Ability:Regenerator
Nature:Bold
EVs:248 HP / 248 Def / 12 SpA

Bu set diğer setlere göre Fiziksel Defans'a (Def'e) en fazla ağırlık verilen settir. Ve bizim Heracross ve Scrafty gibi Fight pokemonlarının saldırılarından daha az zarar almaya yarayacaktır. Bunun dışında Slowbro diğer Fight pokemonlara karşı avantajlı olacaktır. Scald bizim STAB saldırımızdır. Scald'ı seçmemizin en önemli özelliği rakibi %30 şansla yakabilmesidir. Psyshock bizim Heracross'un düşük Def'den yararlanılarak onu OHKO yapma özelliğini sağlıyor. Ayrıca Roserade'in berbat defansif statlarından yararlanılarak onu OHKO edebiliriz. Ama o sizi OHKO yapmadan önce düşünün :D Hızımız düşük olduğundan dolayı daima ilk o saldıracaktır. Slack Off bizim rakibi deli edebilen saldırıdır. Bizide sevindiren tabii ki de. Slowbro'nun HP'si azaldığı zaman Slack Off ile sorun ortadan kalkıyor. Slowbro eskisi gibi olacaktır. Thunder Wave'i %80'niniz rakibinizi sizin hızınıza getirmek için kullanacak. Gerçi bende %80'nin içindeyim. Thunder Wave rakibin hızını sadece düşürmekle kaldırmayacak %25 şansla rakibin saldırısını durduracaktır. Yada size sorun yaratan Shaymin gibi pokemonları avlamak için Fire Blast kullanabilirsiniz. Ama dediğim gibi Roserade ile aynı olay. O sizi Seed Flare ile OHKO yapmadan önce düşünün.


Choice Specs


Surf / Scald 
Psyshock / Psychic 
Fire Blast 
Grass Knot / Trick 



Item:Choice Specs
Ability:Regenerator
Nature:Modest
EVs:
252 HP / 252 SpA / 4 Spe



Bu set diğer setlerden farkı ise bu defansif değil ofansif bir diziliştir. 100 SpA statına sahip olmamız ile birlikte Choice Specs ile birlikte bunu dahada arttırabiliriz. Ama bu setin dezavantajları tarafınıda söyleyim. Bütün Rakiplerden daha düşük bir hızda olacaksınız. Neden EVs'e 4 Speed verdiğimizi söyleyim. Cofagrigus ve Bronzong gibi yavaş pokemonlar Speed'e EVs vermediklerinden daha çok 0 IVs'a düşürdüklerinden dolayı onları geçmeyi sağlıyor. İlk saldırımızda Water tipi saldırıları görüyoruz. Surf bizim STAB saldırımızdır. Fire, Ground, Rock ve Water'a karşı zayıflığı olan bir çok pokemona OHKO yapacaktır. Yada ondan daha güçsüz ama rakibide yakabilme şansı olan bir saldırı istiyorsanız Scald tam size göre! İkinci saldırımız ise Ruhsal türü saldırılardır. Psyshock bizim sorun yaşadığımız -Special Wall- pokemonlarına karşı vurmak için iyidir. Bu saldırıyı daha çok Special Wall'lara ve Poison, Fight gibi Psychic türüne karşı dayanıksızlığı olan pokemonlara kullanın. Yada yok arkadaşım benim -Special Wall'lara karşı hiç bir sorunum yok diyorsanız siz bilirsiniz Psyshock'tan daha güçlü olan Psychic'i seçebilirsiniz. Fire Blast bizim Fire tipi saldırımızdır. He bu arada söyleyim Slowbro Fire tipi saldırı kullanabilen nadir pokemonlardan biridir. Bizim Bronzong ve Registeel gibi Ultra-Defansif pokemonları durdurmak için iyi bir seçenek olabilir. En azından OHKO yada 2HKO yapabilir. Duruma bağlıdır bu. Son saldırımız ise 2 seçenekten ibarettir. Grass Knot bizim şişko pokemonları yani 200 kg'den fazla ağır pokemonları vurmak için iyidir. Ayrıca Diğer Water türlerinede zarar verebilirsiniz. Swampert ve Milotic için iyi bir seçenek. Ama isterseniz Defansif türü pokemonları sinir etmek için yada Fiziksel Güç kullanan pokemonları tuzağa düşürmek için Trick'i tercih edebilirsiniz.


Tehditler:



[Resim: 407.gif]



Roserade: Slowbro'dan daha hızlı olduğu için her zaman Slowbro'dan çevik davranacaktır. Natural Cure abilitysi sayesinde *Paralyze ve Burn* statuslarına karşı geri çağrıldıklarında status etkisi ortadan kalkabilecektir. Leaf Storm ile OHKO yapabilir.



[Resim: 560.gif]



Scrafty: Defansif statları iyi olduğundan dolayı Slowbro'nun saldırılarından pek fazla HP kaybı yaşanmayabilir. Bulk Up setini kullanarak Slowbro'ya sorun yaşatabilir. Ayrıca diğer Fight türlerinin aksine Dark tipi olduğundan dolayı Psyshock'a karşı bağışıklık kazanır. Slowbro'nun Scald'ın yanma etkisine karşı Lum Berry itemini kullanarak yada Shed Skin abilitysinden yararlanılarak status durumlarını etkisiz bırakabilir. Crunch ile OHKO yada 2HKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.
[Resim: tumblr_me286n5NkL1r72ht7o1_500.gif]