Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 180 - The Grass Route
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Grass Route
Japonca Adı: Baby Skiploom! Grass Type Pokémon Battle
Türkçe Adı : Bitki Yolu


[Resim: genizet.png]

Biraz zaman almıştı ama Ash ve arkadaşları sonunda Pokémon seyehatlerinin son durağına oldukça yaklaşmıştı.

Ecruteak şehri ile aralarında sadece bir dağ olan kahramanlarımız iyice sabırsızlanır. Dostlarımız yollarında ilerlerken karşılarına çeşit çeşit Bitki Türü Pokémonlar çıkar. Ash’in gözüne koşuşturan bir Pokémon ilişir.

Skiploom: Hoppip’in gelişmiş hali. Bu şirin ve mutlu Bitki Pokémon’unun kafasında hava sıcaklığına bağlı olarak açılıp kapanan bir çiçek vardır.

Skiploom’u izleyen dostlarımız onun eğitmeni Ephraim ile karşılaşırlar. Kısa bir muhabbetten sonra Ash’ten etkilenen Ephraim, Ash’e bir Bitki Pokémon’u varsa karşılaşma yapmak istediğini söyler. Ash bunun iyi bir ısınma maçı olacağını düşünüp teklifi hemen kabul eder.

Ash karşılaşma için Chikorita’yı seçer ve Ephraim ise Skiploom’u kullanır. İşe Çarpma kullanarak başlayan Skiploom başarılı olamaz ve Chikorita tarafından geri püskürtülür. Bu sefer Çifte Takım kullanan Skiploom, Chikorita’nın kafasını karıştırmaya başlar. Ancak dikkatini toplayan Chikorita Jilet Yaprak kullanarak sahte Skiploomlar’dan kurtulup gerçek olana sağlam bir darbe indirir. Hemen toparlanan Skiploom,  Sarmaşık Tohumu kullanır. Bunun üzerine Ash, Chikorita’ya Sarmaşık Kırbacı kullanarak onları geri püskürtmesini ister. Hemen ardından Çarpma kullanan Chikorita, Skiploom’u yenmeyi başarır. Skiploom yaralandığından dolayı kahramanlarımız, Ephraim ile birlikte onun evine giderler.

Ephraim’ın evindeki küçük bir sohbetten sonra, Ephraim’ın babası dostlarımıza bu gece kendilerinde kalmalarını önerir. Ash ve arkadaşları bunu seve seve kabul eder. O sırada Pikachu ve diğerlerinin dikkatini evdeki güzel çiçekler çeker. Evdekiler ise bu güzelliğin Bitki Pokémonlar’ı sayesinde olduğunu söyler.

Laf arasında Ephraim’ın Bitki Pokémonlar’ına hayranlığını gören dostlarımız onun her yıl düzenlenen Bitki Pokémonlar’ı Turnuvasına katılacağını öğrenirler. Bu turnuva Ash’in de dikkatini çeker ve o da katılmak ister. O sırada Roket Takımı tesadüf üzerine turnuvadan haberdar olurlar. Ödülü gören Roket Takımı turnuvaya katılmaya karar verir. James’in aksine, turnuvaya katılacak bir Bitki Türü Pokémon’u olmayan Jessie, ufak bir hileyle Meowth’ı kullanmayı planlar.

Skiploom ve Ephraim turnuva öncesi son antremanlarını yaptıktan sonra Ash ve diğerleri onun yanına gelir. Misty, Ash’e ne zaman hazırlanacağını sorar. Ash ise rahat bir tavırla buna gerek olmadığını söyler.

Turnuvanın başlama vakti geldiğinde her yer tıklım tıklımdı. O kalabalığın içinde yanlarında Sunflora görünümlü Meowth olan Roket Takımı’da bulunuyordu.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Girafarig

Ash turnuvada partner olarak Bulbasaur’ı seçip ilk karşılaşmasına başlar. Bulbasaur’un rakibi Gloom olur ve hiç zorlanmadan rakibini yenmeyi başarır. Sıra Ephraim’ın maçına geldiğinde karşısındaki rakip farklı bir kılığa bürünmüş James ve onun Victreebel’i olur.

Karşılaşmaya hızla başlayan Victreebel Jilet Yaprak kullanarak Skiploom’u bir hayli zorlar. Hemen ardından Sarmaşık Kırbacı’na geçen Victreebel maçtaki üstünlüğü yavaş yavaş ele almaya başlar. En sonunda Sarmaşık Kırbacı’na yakalanan Skiploom, Victreebel tarafından havaya fırlatılır. Elindeki avantajı kaybetmek istemeyen James, Victreebel’e Çarpma kullanmasını söyler. Ama Skiploom kendisine çok yaklaşan Victreebel’e Sarmaşık Tohumu fırlatarak onu durdurur. Dengeler yer değiştirmişken hemen Çifte Takım ile Victreebel’in etrafını saran Skiploom, onun başını döndürerek karşılaşmayı kazanır.

Sıra Ash’in ikinci maçına geldiğinde sahaya garip şekilde giriş yapan Easege takma adını kullanan Jessie karşılaşma için Sunflora kılığına soktuğu Meowth’ı yollar.

Meowth ilk olarak Tırmalama kullanır ve izleyiciler buna çok şaşırır. Bulbasaur birbiri ardına garip saldırılar kullanan Sunflora’yı durdurmak için hemen kendini toparlayıp Jilet Yaprak kullanır. Bu saldırı Sunflora’nın yani Meowth’ın kostümünü keser. Bu işte bir gariplik sezen Ash, Bulbasaur’a bir kez daha Jilet Yaprak kullanmasını söyler. Bu saldırıların ardından Roket Takımı’nın foyası ortaya çıkar. Kimlikleri ortaya çıkan Roket Takımı doğruca yarışmanın ödülü olan Yaprak Taşlar’ına doğru koşup onları çalmayı planlar. Ama Ash buna izin vermeyip Bulbasaur yardımıyla onları havaya uçurur.

Ash ve Ephraim rakiplerini tek tek yenip finale kadar çıkarlar ve birbirleriyle karşılaşırlar. Karşılaşma başladığında Skiploom hemen Çifte Takım kullanarak Bulbasaur’ın kafasını karıştırmayı amaçlar. Bulbasaur Jilet Yaprak ile hemen karşılık verir ama sahte olanları vurdukça yerine yenisi gelmeye devam eder. Skiploom Bulbasaur üzerinde baskı kurmayı başarmışken Sarmaşık Tohumu ile onu etkisiz hale getirmeyi amaçlar. Ama Bulbasaur Sarmaşık Kırbacı ile tohumları durdurur. Seken tohumlar sahte Skiploomlar’a isabet eder ve Ash sonunda gerçek Skiploom’u bulur.

Bulbasaur, Skiploom’a birbiri ardına Sarmaşık Kırbacı indirmeye başlar. Skiploom’un saldırılardan kurtulacak gücü bile kalmaz ve yere düşer. Ancak Ephraim’ın uğraşlarını boşa çıkarmak istemeyen Skiploom, kendini ayağa kalkmaya zorlar ve başının üzerindeki çiçek parlamaya başlar. Ash bu işi bitirmesi için Bulbasaur’a Çarpma saldırısı kullanmasını söyler. Bulbasaur tüm hızıyla Skiploom’a doğru koşarken Skiploom, Güneş Işını saldırısı kullanır. Bulbasaur havaya fırlamışken kurtulmaya fırsat bulamadan bir de Çarpma saldırısına maruz kalır. Böylece turnuvanın galibi Skiploom ve Ephraim olur.

Rakipler maç sonrası birbirlerini tebrik ettikten sonra Ephraim, Skiploom’un Güneş Işını saldırısını maç öncesinde kullanamadığını söyler. Brock ise onun maç sırasında seviyesinin artmış olabileceğini söyleyerek yanıt verir. Ödül töreni geldiğinde Ephraim büyük bir coşkuyla kupasına ve yaprak taşlarına kavuşur.

Kalabalık, rakibini alkışlarken Ash mutluluk ile karışık bir hayal kırıklığı yaşıyordu. Ama böylece kibir ve gururdan uzak durmasını öğrendi ve bu dersi Ecruteak Şehri’ne vardığında da hatırlayacaktı…



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Ephraim

[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani152.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani043.gif] [Resim: rsiconani044.gif] [Resim: rsiconani045.gif] [Resim: rsiconani070.gif] [Resim: rsiconani103.gif] [Resim: rsiconani114.gif] [Resim: rsiconani182.gif] [Resim: rsiconani187.gif] [Resim: rsiconani192.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.


[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail