Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemondaki bazı sırlar...Ben çoğunu biliyodum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
PokeSırlar
Meowth Nasıl İnsan Gibi Konuşur?

Roket Takımı'ndaki Meowth, diğer Meowth(ve pokemon)'lara göre çok farklı. Çünkü insan gibi yürüyebiliyor, hatta konuşabiliyor. Peki bu özelliğini nasıl kazandı? Meowth çok önceden dişi bir Meowth'a aşık olur. Fakat dişi Meowth'un sahibi çok zengindir ve bu yüzden bizim Meowth'ı dışlar. Meowth da bu yüzden insanlara benzemek için bir bale kursunun çatı katında alıştırmalar yaparak önce yürümeyi sonra da konuşmayı öğrenir. Daha sonra da Roket Takımı'na katılır.

Ash'in Babası Kimdir?

Çizgi Fİlmde Ash'in sadece annesi gösteriliyordu. Babası ise hiç gösterilmedi. Bu yüzden de pokemoncular arasında çeşitli söylentiler yayılmaya başladı. Fakat bunların hiçbirisinin doğruluğu kesin değil. En ağır basan söylenti ise Ash'in babasının Roket Takımı'nın patronu "Giovanni" olduğu. Çizgi filmde Giovanni hiçbir şey yapmamasına rağmen arada sırada gösteriliyor. Tabii bu söylentinin de doğruluğu kesin değil.

GS Topunun İçindeki Pokemon?

Pokemon Türkiye'de ilk yayınlandığında herkes GS topunun içindeki pokemonu çok merak etmişti. İnternette bir sürü asılsız söylentiler çıkmıştı. Fakat bir süre sonra pokemoncular gerçeği öğrendiler. GS topunun içindeki pokemonun adı "Celebi". Celebi aynı zamanda Crystal oyunun da başkahramanı. Celebi pisişik-bitki türü bir pokemon, zamanda yolculuk yapabiliyor ve bazılarınca(!) en güçlü pokemon da o!

Mewtwo - Bazılarınca En Güçlü

Bazılarına göre en güçlü pokemon Mewtwo. Fakat Mewtwo'nun bu gücü geçmişteki bazı olaylara dayanıyor. Bir grup bilim adamı toplanarak efsanevi bir pokemon olan Mew'in genleriyle oynayarak dünyanın en güçlü pokemonunu yapmak için kolları sıvarlar. Uzun süren çalışmalardan sonra dünyanın en güçlü(!) pokemonunu yaparlar. Sırf bu konu için bir film yapıldı(Pokemon The First Movie - Pokemon İlk Film).

James'in Geçmişi

Roket Takımı'nın bir üyesi olan James, yokluk içinde olsa bile geçmişinde çok zengin birisiydi. Anne ve babası çok zengindirler ve James'i bolluk içinde yetiştirirler. Fakat bir gün James'i bir kızla evlendirmek için zorlarlar. Bu kız, Jessie'ye çok benzemektedir(adı Jessibell). James bunu kabul etmez ve bolluk içindeki evini ve en iyi arkadaşı Growlite'i bırakarak evden kaçar. Daha sonra da Roket Takımı'na katılır ve yokluk içinde fakat mutlu bir hayata(!?) sahip olur.

Togepi'nin Gizli Güçleri

Ash Togepi'yi daha yumurtayken bulur ve çatlayana kadar onu saklar. Fakat yumurta çatladıktan sonra Misty'i annesi sanır ve ona Misty bakar. Togepi çok küçüktür ve önceleri onun hiçbir saldırı yeteneğinin olmadığını sanırlar. Fakat Pokemon Ligi'nden sonra Togepi'nin birtakım güçleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Togepi'nin bu saldırısı pokemon oyunlarında "Metronom" saldırısı olarak geçmekte ve bütün saldırıları yapma şansınız bulunmakta. Fakat istediğiniz saldırıyı değil, şansınız olan saldırıyı yapabiliyorsunuz. Kısacası Togepi'nin sahip olduğu bu saldırı gerçekten çok güçlü.

Misty ve Ash

Daha pokemonun ilk bölümlerinden itibaren Misty Ash'in peşinden ayrılmıyor. Ash Misty'nin bisikletini mahvetmiştir ve Misty de Ash'e yeni bir bisiklet almasını söyler. Fakat Ash'in parası olmadığı için bunu yapamayacağını söyler. Misty de bunu bahane ederek Ash'in peşine takılır. Fakat çok ağır basan bir söylentiye göre Misty Ash'i sevdiği için(ve Ash Misty'i sevdiği için) onun peşinden hiç ayrılmıyor. Ne yazık ki çok ileriki bölümlerde(Türkiye'de yayınlanmayan) Misty ayrılıyor. Ayrılırken Ash ona şapkasını veriyor...

Brock'un Geçmişi

Brock, Pewter City GYM lideriydi. Babası çok önceden pokemon eğiticisi olmak için evden ayrılmış ve bir daha da geri dönmemiş. Bir süre sonra da annesi buna dayanamayarak ölmüştür. Brock, çok sayıdaki(!) kardeşine bakmak ve GYM liderliğini yapmak zorunda kalır. Fakat bir süre sonra Brock'un babası geri döner ve Brock da Pokemon Bakıcısı olmak için Ash ve Misty'e katılır.

Misty'nin Geçmişi

Misty, küçüklüğünden beri 3 ablası tarafından hep ezilmiş, dışlanmıştır. Çünkü Misty'nin ablaları çok güzel ve yeteneklidirler. Fakat Misty öyle değildir. Hatta Misty'nin doğru düzgün oyuncağı bile olmamıştır. Bu yüzden ablalarını alt etmek için elinden geleni yapmak, onlardan daha iyi bir pokemon eğiticisi olmak için yola çıkar ve bu sırada Ash'e katılarak yeni maceralara ilk adımını atar.

Dünya'nın Dengesi

3 Efsanevi Kuş olan Articuno, Zapdos ve Moltres, yaşadıkları adalarda dünyanın dengesini sağlamaktadırlar. Bunlardan birisinin bu adalardan uzaklara götürülmesi veya yakalanması halinde dünyanın dengesi alt üst olmakta ve diğer kuşlar da çok garip davranmaya başlamaktadır. Sırf bu konu üzerine bir film yapıldı(Pokemon 2000 - En Güçlü O!).

En Güçlü Kim?

Çizgi Filmdeki başka bir tartışmalı konu ise en güçlü pokemonun hangisi olduğu. Bunun için ortaya konan adaylar şunlar: Mew, Mewtwo, Lugia, Ho-oh ve Celebi. Bunların hangisinin daha güçlü olduğu bilinmiyor. Fakat bir söylentiye göre en güçlü Celebi. Tabii Pokemon 2000'in Türkiye'de vizyona giren adı "En Güçlü O" olduğunu hatırlarsak Lugia'nın da güçlü olduğunu söyleyebiliriz.
saol bilgiler gzlmiş
Bişi değil
Aslında bunlar sır değil 1.sezonu ve ilk bikaç filmi izleyen herkez bilebilir yinede bilmeyenler vardır sağol  :)

Hakan-kacmaz

(10-06-2009, 08:25 PM)Daca link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Aslında bunlar sır değil 1.sezonu ve ilk bikaç filmi izleyen herkez bilebilir yinede bilmeyenler vardır sağol  :)
Bencede Ben Ztn Hepsini Biliyodum Yinede Emeğine Saygı
bunlar bilgi ama cok az
gs topundaki pokemonu nerden biliyorsunuz  ilerleyen bölümlerde gösterdiler mi yoksa oyunlardaki bilgilerden mi
Güzel bilgiler, paylaşım için sağol...
(10-06-2009, 11:56 PM)ecel link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:gs topundaki pokemonu nerden biliyorsunuz  ilerleyen bölümlerde gösterdiler mi yoksa oyunlardaki bilgilerden mi

Pokemonun 4. filminde gösterdiler.
(31-07-2009, 10:27 AM)mur_atoski link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:[quote author=ecel link=topic=3378.msg54075#msg54075 date=1244663763]
gs topundaki pokemonu nerden biliyorsunuz  ilerleyen bölümlerde gösterdiler mi yoksa oyunlardaki bilgilerden mi

Pokemonun 4. filminde gösterdiler.
[/quote]

celebi : voice of the forest filmini mi diorsun 4. film diye benim bildigim orada celebi ormanda özgürce dolaşıyodu hatta prof. sam oak'ı görmüşlerdi çocuklugunu GS Ball da Celebi oldugunu sanmıorum
Sayfalar: 1 2 3 4