Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gallade
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gallade
[Resim: 475.png]
Tür: [Resim: PsychicIC_Big.png] / [Resim: FightingIC_Big.png]
Yetenek: Steadfast: Pokémon flinch olduğunda Spe'si bir düzey artar.
Dream World Yeteneği: Justified: Bu yeteneğe sahip olan Pokémon karanlık türü saldırıdan hasar aldığında Atk’ı bir düzey artar.

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
68 / 125 / 65 65 / 125 / 80 / 518


Dayanıklı Olduğu Türler:
x0.5 = [Resim: FightingIC_Big.png] [Resim: RockIC_Big.png]
Dayanıksız Olduğu Türler:
x2 = [Resim: FlyingIC_Big.png] [Resim: GhostIC_Big.png]


Genel Bakış
Gallade, RU klasmanındaki en iyi Dövüş türü Pokémondur. 125’lik Atk’ı ve STABlı Close Combat’i ile Gallade, UU’da bile korkulan Swords Dance kullanıcılarından biridir. Gallade sadece ofansta değil defansif olarak da harikalar yaratan Pokémonlardandır. RU’daki diğer sweeperlar gibi sadece saldırı üzerine kurulu değildir. 115’lik SpD’si onu sayılı özel duvarlardan biri yapar. Drain Punch ile Gallade kolay kolay oyun dışında kalmaz, bu da sweeperlarda az rastlanan özelliklerdendir. Gallade, 5. Nesilde çok fazla yeni hareket öğrenememesine rağmen, çok değerli bir yeteneğe sahip oluyor: Justified. Bu yetenek Gallade’in ihtiyacı olduğu Atk arttırmalarını kendisini çok etkilemeyen karanlık türü hareketlerden tur kaybetmeden sahip oluyor.

Aklınıza şöyle bir soru geliyor olabilir: “Gallade’in bu kadar iyi özellikleri olmasına rağmen neden insanlar onu bu kadar az kullanıyor? Neden RU klasmanında?” Bunun cevabı gayet açık. 80’lik Spe’si ve 65’lik Def’i Gallade’in bu güzel özelliklerini baltalıyor. Ayrıca Gallade, 4. Hareket eksikliği çeken Pokémonlardan biri. Tehditlerine karşı çok iyi hareketleri yok, bu yüzden Gallade OU yada UU klasmanları yerine RU’da kendine yer bulmuş.

1) Offensive Swords Dance
- Swords Dance (Lv.31 / TM75)
- Close Combat (Lv. 59)
- Shadow Sneak (Egg Move)
- Zen Headbutt (B2W2 Move Tutor) / Night Slash (Move Rememberer) / Leaf Blade (Move Rememberer)
Nature: Adamant (Atk +; SpA -) / Jolly (Spe +; SpA -)
Ability: Justified
Item: Lum Berry / Life Orb
EV: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Bu set Gallade’in saf gücünü ortaya çıkarıyor. Swords Dance desteği olmadan bile Life Orb’la klasmanda büyük bir tehdit oluşturuyor. Birkaç Swords Dance’ten sonra hiçbir Pokémon güvende değil. +2 Close Combat ile Gallade, 125’lik Atk’ı ile ona karşı dayanıklı olan Pokémonları bile OHKO edebiliyor. +1 priority’li Shadow Sneak yavaş Gallade için en uygun hareketlerden. Bu saldırıyla Gallade; Rotom’u, Jynx’i ve canı azalan birçok Pokémon’u kolayca indirebilecek duruma geliyor. Son hareketi karşılaşacağınız takım için değiştirebilirsiniz. Zen Headbutt, Gallade’in STAB’ı Close Combat’ten fazla etkilenmeyen türlere karşı kullanabilirsiniz. Bunun dışında Night Slash; Uxie, Cresselia, Rotom gibi defansif Psişik ve Hayalet türlerine üstünlük sağlarken, Leaf Blade; Slowking, Poliwrath, Quagsire gibi defansif su türlerine karşı çok iyi bir silah.

EV dağılımı Gallade’in Atk ve Spe’sini maksimum düzeyine getiriyor. Böylece Gallade tüm klasmanı süpürecek duruma geliyor. Lum Berry, fiziksel sweeper setlerinin baş düşmanı statusleri yok etmesini sağlıyor, bu yüzden item olarak Lum Berry öncelikli seçeneğiniz olmalı. Fakat Life Orb ile Gallade, Swords Dance ile gelen Atk desteğine tur kaybetmeden sahip oluyor. Atk’ı maksimum düzeyde tutmak için Adamant nature tercih edilmeli, fakat Gallade’nizin daha hızlı olmasını istiyorsanız Jolly bir Gallade geliştirebilirsiniz. Böylece Gallade Spe yönünden avantaj veren nature’a sahip olmayan 92 Base Spe’li Moltres, Rotom, Lilligant gibi Pokémonlardan hızlı oluyor, fakat bunun yerine Adamant Gallade’da ısrarcıysanız yanlış bir tercih yapmış olmazsınız, çünkü zaten Gallade +1 priorityli Shadow Sneak ile klasmandaki tüm hızlı Pokémonları indirecek durumda.

2) Bulky Swords Dance
- Swords Dance (Lv. 31 / TM75)
- Drain Punch (B2W2 Move Tutor)
- Zen Headbutt (B2W2 Move Tutor)
- Night Slash (Move Rememberer) / Leaf Blade (Move Rememberer)/ Shadow Sneak (Egg Move)
Nature: Adamant (Atk +; SpA -)
Ability: Justified
Item: Lum Berry / Leftovers
EV: 200 HP / 252 Atk / 56 Spe

Bir önceki sete ne kadar benziyor değil mi? Evet, fakat busefer Gallade daha defansif bir sweeper olarak karşımızda. 115’lik SpA’sı ile kolayca oyuna girebilir, Drain Punch ile iyileşebilir ve oyunda daha uzun süre kalabilir. Ofansif takımlar bu seti kullanan defansif Galladelarda zorluk çekerken, defansif takımlar da Gallade’ın yüksek Atk’ının karşısında zorlanacaktır. Ayrıca defansif takımların kullanmayı sevdiği statusler Gallade’e Lum Berry sayesinde etki etmeyecektir. Bu yüzden defansif takımların işleri Gallade karşısında gerçekten zor.

Swords Dance ile Atk’ını yükselten Gallade defansifPokémonlara karşı avantajlı duruma gelirken, Close Combat yerine kullanılan Drain Punch düşük olan defans açığını kapatıyor. Böylece hızlı ofansif Pokémonlara karşı Gallade dayanıklı oluyor. Zen Headbutt; Qwilfish, Nidoqueen, Misdreavus, Tangrowth gibi defansif türlerin üstesinden gelmek için sette mevcuttur. Son saldırı için üç seçeneğiniz var. Night Slash Slowking ve Sigilyph gibi Psişik türleri OHKO ederken, Leaf Blade Quagsire, Slowking, Poliwrath, Spiritomb, Rhydon gibi defansif türlerin üstesinden geliyor. Ayrıca Shadow Sneak pek güçlü bir hareket olmamasına karşın, yavaş olan Gallade’in işine çok yarayacaktır.

Stat dağılımı o kadar iyi olmamasına rağmen bu sette verilenEVler Gallade’i “tank”laştırmaya yeter. Tank Pokemonları yüksek HP ve Atkları ile hem defansif hem de ofanif özellikler taşıyan türlerdir. 56 Spe EV’i Gallade’i 55 base Spe’li Bouffalant, Crawdaunt, Omastar gibi Pokémonlardan daha hızlı yapıyor. Lum Berry statuslerden korunmak için verilmiştir, fakat bunun yerine ek HP desteği için Leftovers’ı tercih edebilirsiniz. 

3) Bulk Up
- Bulk Up (TM08)
- Drain Punch (B2W2 Move Tutor)
- Night Slash (Move Rememberer) / Ice Punch (B2W2 Move Tutor)
- Substitute (TM90)
Nature: Careful (SpD +; SpA -)
Ability: Justified
Item: Leftovers
EV: 240 HP / 212 SpD / 56 Spe

Gallade, çok iyi bir Swords Dance kullanıcısı olmasının yanında Bulk Up kullanıp hem Atk’ını hem de zayıf Def’ini arttırabilir. Böylece Gallade tamamen tank Pokémonu olur. Birkaç Bulk Up’tan sonra Gallade’ı indirmek çok zor olacaktır.

Bulk Up setin yapıtaşı olup Gallade’ın Atk’ını ve Def’inibir derece arttırır. STABlı Drain Punch Gallade’in azalan canını yeniden doldurur. Night Slash, Gallade’in STAB saldırılarından fazla etkilenmeyen Rotom, Cresselia gibi hayalet ve psişik türleri içindir. Ice Punch ile Nidoqueen, Tangrowth, Aerodactyl gibi tehditlerin üstesinden gelebilirsiniz. Substitute Gallade’i statuslerden korur. Birkaç Bulk Up’tan sonra artan Def ile Substitute’un bozulması gittikçe zorlaşır.

240 HP EV’i ile Substitute Gallade’in sadece ¼ HP’sini alır. 56 Spe EV’i  Gallade’in 55 Base Spe’li Pokémonlardan hızlı olmasını sağlar. Kalan EV’lerin hepsi SpD’ye yatırılmıştır. Ayrıca Careful nature desteği ile Gallade en sağlam özel duvarlardan biri haline gelir.

4) Choice Band
- Close Combat (Lv. 59)
- Zen Headbutt (B2W2 Move Tutor)
- Shadow Sneak (Egg Move)
- Night Slash (Move Rememberer) / Stone Edge (TM71)
Nature: Adamant (Atk +; SpA -) / Jolly (Spe +; SpA -)
Ability: Justified
Item: Choice Band
EV: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Bu set ile Gallade’in tüm gücü ortaya çıkıyor. Swords Danceveya Bulk Up kullanmadan yani tur kaybetmeden Gallade’in istediği güç elinde oluyor. 125’lik Atk’ına bir de Choice Band eklenince Gallade RU’da her türlü duvarı yıkacak duruma geliyor. Bunun yanında Gallade’in Close Combat gibi güçlü saldırıları ve priorityli hareketleri olması kullanıcılarına “bundan iyisi Şam’da kayısı” dedirtiyor. Bu sete sahip olan Gallade’in karşısında hiçbir şey güvende değil.

Close Combat; gayet klasik, Gallade’in takımları dağıtmadakullandığı sevgili saldırısı. Dövüş türlerinden fazla etkilenmeyenler bile bu saldırıdan büyük hasarlar alıyorlar. Nidoqueen, Moltres gibi Gallade’in Close Combat’inden fazla etkilenmeyen türler Gallade’in diğer STAB’ından alacaklarını alıyorlar. Shadow Sneak, kendisinden hızlı olan Rotom, Sceptile, Manectric, Haunter, Kadabra gibi türleri indirirken; Night Slash defansif hayalet türlerini dağıtıyor, fakat bunun yerine Charizard, Moltres, Entei gibi ateş türlerini oyundan silmek istiyorsanız Stone Edge’i tercih etmelisiniz.

Setteki EV dağılımı Gallade’in ofanisf yönünü tamamen ortaya çıkarmakta, Adamant nature da bu durumu desteklemekte, fakat daha fazla hız için Jolly nature kullanılabilir.

Yapılabilecek Değişiklikler

- Gallade’in baş tehditlerinden Moltres ve diğer ateş türleri için Stone Edge saldırısı kullanılabilir.
- Uxie, Tangrowth gibi defansif psişik, çimen türleri için X-Scissor tercih edilebilir.
- Hareketinizin kaçmasını istemiyorsanız Stone Edge ve Zen Headbutt’ın zayıf versiyonları olan Rock Slide ve Psycho Cut’ı kullanabilirsiniz.
- Gallade; Taunt, Will-O-Wisp, Hypnosis, Thunder Wave gibidestek hareketleri kullanabilir, fakat defansı bu durumu desteklemiyor.
- Gallade, dezavantajı olan hızını Trick Room ile avantaja dönüştürebilir. Eğer Gallade’i Trick Room takımında kullanacaksanız 0 Spe IV’li Brave türünden bir Gallade kullanmalısınız.
- Kendisinin ve tüm takımın defanslarını kapamak için Dual Screens (Reflect + Light Screen) kullanabilirsiniz.
- SubDisable seti ile rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz, fakatbu set Gengar’daki kadar iyi işlemez.
- Setlerinize Rain Dance veya Sunny Day koyarak Gallade’i weather takımlarınızda kullanabilirsiniz.
- Destiny Bond ile rakibinizin güçlü Pokémonlarından birini beraberinizde götürebilirsiniz.

Tehditler

[Resim: 589.gif]
Defansif,Gallade’in STABlarından fazla etkilenmez, aşırı güçlü Megahorn’a sahip.
[Resim: 244.gif]
Eğer fiziksel setler kullanıyorsa çok büyük tehdittir, fakat Gallade’in Stone Edge’ine dikkat etmesi gerekir.
[Resim: 561.gif]
Life Orb setini kullanıyorsa Gallade onun karşısında fazla dayanamaz, fakat Cosmic Power seti için aynı şey söylenemez.
[Resim: 442.gif]
Gallade’in iki STAB’ından da hiç etkilenmez. 
[Resim: 146.gif]
Hurricane’i ile Gallade’i kolayca indirir.
[Resim: 480.gif][Resim: 477.gif]
Eğer Gallade Night Slash taşımıyorsa işi bu Pokémonlar karşısında zor.
[Resim: 199.gif] [Resim: 195.gif]
Eğer Gallade Leaf Blade taşımıyorsa bu Pokémonlara fazla hasar veremez.
[Resim: 031.gif][Resim: 211.gif][Resim: 110.gif]
Eğer Gallade’in Zen Headbutt’ı yoksa bu Pokémonlar işlerini kolayca halledeceklerdir.
[Resim: 093.gif][Resim: 064.gif]
Gallade’da Shadow Sneak yoksa rahatça Gallade’in karşısına rahatça çıkabilirler.
[Resim: 567.gif][Resim: 254.gif][Resim: 277.gif][Resim: 123.gif]
Gallade’in zayıf olduğu uçan türüyle saldırıyorlar.
[Resim: 141.gif][Resim: 160.gif]
Hızlılar ve STABlı priority hareketlerine sahipler.

Takım Arkadaşları
[Resim: 142.gif][Resim: 617.gif][Resim: 597.gif][Resim: 112.gif][Resim: 211.gif][Resim: 235.gif][Resim: 315.gif]
gibi entry hazardçılar Gallade gibi sweeperların en büyük arkadaşlarıdır.
[Resim: 359.gif][Resim: 442.gif][Resim: 452.gif]
gibi karanlık türler Gallade’in hayalet türlerine karşı açığını kapar.
[Resim: 171.gif][Resim: 199.gif]
Gallade’in baş tehdidi Moltres’in ve diğer ateş türlerinin üstesinden geleceklerdir. Ayrıca Lanturn, Heal Bell ile Gallade’in çok çekeceği statuslerden de kurtaracaktır.
[Resim: 480.gif][Resim: 488.gif]
Gallade yavaş olduğundan paralysis desteği onun çok işine yarayacaktır.
[Resim: 254.gif][Resim: 479-c.gif]
Gallade’in Leaf Blade’i yoksa su türlerine karşı gelmek için kullanılabilir.
[Resim: 467.gif]
Vital Spirit abilitysi ile Gallade’in tehditlerinden Misdreavus, Tangrowth gibi Sleep Powder kullanıcılarının uykuya yönelik saldırılarından etkilenmez.
[Resim: 157.gif][Resim: 244.gif]
Gallade’in zorlandığı Escavalier, Scyther gibi böcek türleri için iyi takım arkadaşlarıdır. Ayrıca Gallade’in en büyük tehditlerinden Spiritomb’un üstesinden gelecek güçlü saldırıları vardır.
[Resim: 310.gif]
Gallade’in tehditlerinden Sigilyph’in kolaylıkla üstesinden gelebilir, fakat Sigilyph’in Life Orb’lu Psychic’ine karşı dikkatli olması lazım.
[Resim: 036.gif]
Wish ve Magic Guard ile Gallade’a büyük yardımı dokunacaktır.

Önemli Not: Bu analiz 5. Nesilde oynayan oyuncular için yazılmıştır. RU klasmanı referans alınmıştır.

[Resim: tumblr_m3rraydDW41qd87hlo1_500.gif]
helal olsun ne diyim :D gece saat 04:34 inceleme konusu açıyorsun başka bir şey denmez :)