Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Weavile
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Weavile

[Resim: 200px-461Weavile.png]
Tür:[Resim: Dark.png][Resim: Ice.png]
Ability:

Pressure:Rakip pokemonun vuruşlarından 1 PP daha fazla düşürür. Ayrıca vahşi bir pokemonla karşılaşma oranını arttırır.


Pickpocket: Bu pokemon rakip pokemona fiziksel olarak saldırınca rakibin sahip olduğu itemi çalar.


Statları:
HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
70 / 120 6545 85 125 / 510


Genel Bakış



Weavile UU'da kendini sağlam bir sweeper ve *physical attacker* olarak tanıtarak kendi ünvanını korur. Weavile'i korkutmak için en iyi pokemonlardan birisi Scizor'dur. Ama endileşenmeye gerek yoktur ki Scizor OU tierindedir ve Weavile UU'dadır. Weavile'da Scizor gibi Swords Dance kullanabiliyor. Speed Statı 125 olmasıyla onun avantajlı yönünden biridir. Dezavantajlı tarafları ise Stealth Rock'a karşı fazla can kaybediyor ve Fight'ten 4 kat yediği için bir Mach Punch'a bile OHKO olabiliyor. Bu dezavantajlara çözüm bularak Weavile'ı UU'da harika bir sweeper olarak kullanabilirsiniz.



Swords Dance


Swords Dance 
Ice Punch / Ice Shard 
Night Slash 
Low Kick 



Item:Life Orb
Ability: Pressure
Nature:Jolly
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe


120 Attack statına sahip olan Weavile dostumuz Swords Dance öğrenebilmesi sayesinde bu mükemmel Attack statını 2 kat daha güzelleştirebiliyor. Kötü defansları nedeniyle Weavile kolay OHKO olabilir. Bu yüzden mutlaka Swords Dance'ı rakip sizi OHKO yapan saldırıları kullanmadığından emin olduktan sonra kullanın. Zaten 125 Speed statına sahip olan Weavile UU'daki çoğu pokemonlardan daha hızlı bir duruma gelecektir. İkinci saldırımız bizim Ice saldırılarımızdır. Ice Punch Buz türüne karşı zayıflığı olan Roserade ve Flygon'a karşı vurmak bizim için iyi onlar için kötü olacaktır. Yada Arkadaşım benim Mach Punch kullanan ve Choice Scarf itemi bulunduran kişilerle bir sorunum var diyorsanız Ice Punch'tan daha güçsüz olan Ice Shard'ı kullanabilrsiniz. Night Slash bizim  Dark tipi İkinci STAB saldırımızdır. Bununla birlikte Ghost ve Psychic türlerini ölümün yolunu gösterebilirsiniz. Ayrıca Slowbroya'da OHKO yapma şansı vardır. Son saldırımız ise Low Kick. Ağır olan pokemonlara karşı vurmak için kullanmak daha iyidir. Sakın gidip Mew'e vurmayın Focus Blast'ı ile dayak yersiniz sonra :D. 
Physical Attacker


Item:Choice Band/ Life Orb
Ability: Pressure
Nature:Jolly
EVs:
252 Atk / 4 SpD / 252 Spe


Bu set bizim daha çok Dark türüne zayıf olan Psychic ve Ghost türlerini yakalamak için kullanılacaktır. Örnek vermek gerekirse Azelf ve Mismagius gibi. Pursuit bu set için çok önemli bir saldırıdır. İlk baş rakip pokemon Psychic ve Ghost türü pokemon çağırdıktan sonra sahaya hemen Weavile'ı atarız. Rakibiniz mutlaka Weavile'a zarar veremeyecekleri için pokemon değiştirmeye kalkacaktır. Pursuit sayesinde rakibimiz pokemonun değiştirmesini önleyecek ve normalden çok 2 kat daha fazla zarar alacaktır. Bu sayede Psychic ve Ghost türlerini ortadan yokedebilirsiniz. Ama bu set sadece bu türleri yok etmek için kullanılmayacaktır. Ice Shard bizim priotiry saldırımızdır. Peki priotiry ne? diye soruyorsanız rakip pokemon ne kadar hızlı olursa olsun priotiry'si +1 olan saldırı daima ilk baş vurur. Priotiry -1'de vardır bu olayın tam tersidir. Low Kick bizim sürekli uyuyan ayı dostumuz olan Snorlax'a *Uyan bakalım Serseri!* diyerek onu mezara götürebilirsiniz. :D 


Son saldırıda iki tane seçenek vardır. Ice Punch bizim ikinci Ice tipi saldırımızdır. Bu saldırı Ice Shard'dan daha güçlüdür ama priotiry'si 0 olduğu için pokemonun hızına bağlı olarak ilk baş saldırır. Yada ikinci bir Ice Tipi saldırıya gerek yok diyorsanız ikinci bir Dark tipi saldırıda seçebilirsiniz. Night Slash bizim kaçmayan uslu Psychic ve Ghost pokemonları için kullanılacaktır. :D

Tehditler:
[Resim: 068.gif]
Machamp: Bu dört kollu dostumuz Machamp Fight türü olduğundan dolayı Weavile'a karşı avantaj sağlayabilir. Mach Punch öğrenebildiğinden dolayı OHKO yapabilir.
[Resim: 437.gif]
Bronzong: Defansif statları iyi olduğundan dolayı Weavile'ın saldırılarından pek fazla HP'si gitmeyecektir. Gyro Ball kullanabildiğinden dolayı Weavile'a OHKO yapacaktır.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.


[Resim: tumblr_mcikw2scbK1r3ifxzo1_r1_500.gif]