Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sharpedo
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sharpedo
[Resim: 180px-319Sharpedo.png]
Tür:[Resim: Water.png][Resim: Dark.png]
Ability:


Rough Skin: Rakip fiziksel saldırı yaptığında %12.5 canı gider.
Speed Boost: Bu pokemonun her tur speed'i artar.



Statları:




HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
70 / 120 4095 40 95 / 460


Genel Bakış


BW çıkmadan önce geçen nesil Sharpedo herkes için unutulan bir pokemon olmuştur. D/P'de insanlar çoğu zaman Empoleon, Gyarados ve Kingdra gibi güçlü pokemonları seçerken Sharpedo göz ardına edilmiyordu bile. Sebebi ise Defansif Statları çok kötü olmasıdır. Hatta Def ve SpD'si bir Chikorita'dan bile daha düşüktür. İnsanlar bu kötü defansı yüzünden Sharpedo'yu seçmek istememişlerdir. Ancak Dream World'un gelmesi ile birlikte Sharpedo NU'daki dostlarına veda ederek UU'ya kadar gelebilmiştir. Bunun sebebi ise Speed Boost abilitysidir. Bu ability en iyi abilitylerden biridir. Bir pokemon ne kadar statları iyi olursa olsun Ability'si dezavantajlı yanı olsa bile o pokemon RU'ya hatta NU'ya düşebilir. Bir turda Sharpedo'nun hızı bir Starmie'yi geçebiliyor. Sadece avantajlı yanı bu değil 120 Attack'ı UU'ya göre mükemmel diyebiliriz. Movepool yönünden ise Sharpedo oldukça iyidir. UU'daki güçlü sweeper pokemonlardan biri diyebilirim.



Physical Attacker


Protect 
Waterfall 
Crunch 
Earthquake 



Item:Life Orb
Ability:Speed Boost
Nature:Adamant
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe



Daha önceden söylediğim gibi Sharpedo'nun Attack'ı mükkemel olduğunu demiştim. Bu dizilişte hem Attack'ından hemde Abilitysinden yararlanılarak UU'daki neredeyse tüm metagameleri süpürebiliriz. İlk olarak daima protect ile başlayın. Protect bizi düşmanın saldırılarından koruyacaktır. Peki neden Protect ile başlayın diyorsanız Speed Boost her tur bizim hızımızı arttıracaktır. Defansımız zaten berbat olduğu için bizden hızlı diğer pokemonlardan OHKO olmamak için basmamız gerekir. Hızımız arttığında ise asıl oyun şimdi başlıyor demektir :D. Waterfall bizim STAB saldırımızdır. 2 Speed Boost Sharpedo Choice Scarf Darmanitan ve Flygon'dan daha hızlı olacaktır. Onları karşılamak için Waterfall yeterlidir. Waterfall ayrıca Su türüne karşı zayıf olan türlere vurmak için iyi bir seçenektir. Crunch bizim ikinci STAB saldırımızdır. Bu saldırı bizim UU'da sorun yaratan ağır defanslı Slowbro dostumuzu 2HKO yapmak için yeterlidir. Yada Crunch'ı Azelf, Frosslass, Mismagius ve Xatu avlamak için kullanabilirsiniz. Earthquake bizim son saldırımızdır. Bizimle sorun yaratan Raikou, Cobalion ve Registeel'e vurmak için yeterli olacaktır. 


Special Attacker



Protect 
Hydro Pump / Surf 
Dark Pulse 
Ice Beam 



Item:Life Orb
Ability:Speed Boost
Nature:Modest
EVs:
252 SpA / 4 SpD / 252 Spe


Bu diziliş geçen dizilişe göre daha kullanışsızdır. Sharpedo'nun Attack'ı daha iyi olduğu için Fiziksel Set'i kullanmak daha mantıklı geliyor değilmi? Ancak statlara bakarsak Sharpedo'nun Special Attack'ı o kadarda kötü değildir. Bu set bizim problem yaşadığımız Zapdos, Bronzong, Gligar ve Nidoqueen gibi Physical Wall pokemonlarını indirmek için yeterli olacaktır. Protect söylediğim gibi bizim her zaman kullanacağımız ilk saldırımızdır. (Rakip pokemon bizden daha yavaş olduğu zaman hariçtir tabii) Hydro Pump bizim güçlü STAB saldırımızdır. Bizimle Problem yaşayan Arcanine ve Gligar için onları karşılamak yeterli olacaktır. Yada yok Sharpedo'nun defansları zaten kötü ıskalarsa kesinlikle OHKO olur diyorsanız o zaman daha düşük gücü olan Surf'u tercih edebilirsiniz. Dark Pulse bizim ikinci STAB saldırımızdır. Aynı zamanda rakibi flinch yapma olasılığıda vardır. Karanlık türüne karşı zayıflığı olan Ghost ve Psychic türlerine karşı vurmak iyi bir seçimdir. Ice Beam bizim son saldırımız. Zapdos, Togekiss ve Shaymin'i karşılamak için yeterli olacaktır.


Tehditler:


[Resim: 233.gif]

Porygon2:  Eviolite itemi sayesinde Sharpedo'nun hem fiziksel hem zihinsel saldırılarından pek fazla HP'si gitmeyecektir. Thunderbolt ile Sharpedo'ya OHKO yapabilir.


[Resim: 145.gif]

Zapdos: Defansif statları iyi olduğundan dolayı Sharpedo'nun saldırılarından az bir hasar alabilir. Ayrıca kendi canını Roost ile doldurabildiğinden dolayı Sharpedo'ya sıkıntı yaşatabilir. Thunderbolt veya Discharge ile OHKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.


[Resim: tumblr_lus9p50Yv71qfwzeuo1_500.gif]