Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Registeel
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Registeel


[Resim: 379Registeel.png]


Tür:[Resim: Steel.png]


Ability:
Clear Body: Bu pokemon rakibin stat değiştirici saldırılarından etkilenmez.
Light Metal: Bu pokemon'un ağırlığı yarıya iner.

Statları:
HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
80 / 75 15075 150 50 / 580


Genel Bakış


Registeel BW çıktığından beri bu senede pek fazla değişmedi. Registeel UU'daki defansı en sağlam pokemon olarak bilinir ve ayrıca pek çok sayıdaki tehlikeli sweeper'i oyundan düşürebilme yeteneğide vardır. Ama bunun yanı sıra Registeel tüm ofansif pokemonları oyünden düşüremiyor. Örnek vermek gerekirse Empoleon'un Roar haraketine karşı duramıyor ve Scald'ın yan etkisi sebebiyle Registeel'i yakabiliyor. Aynı zamanda Spikes'a karşı oldukça zayıftır. Fakat Registeel kullanmayalımmı diyorsunuz?. O zaman avantajlarınıda göz atalım derim. Thunder Wave ve Stealth Rock gibi karşı takımı çıldırtan haraketler ve 150 Def/Special Def statı. Bu UU'daki tüm Steel pokemonlarından fazladır. Özellikle UU'da sorun yaratan pokemonlardan Shaymin, Raikou ve Stoutland için Registeel'i seçmek iyi bir düşüncedir. (Stoutland Artık NU'da)
Tank

Stealth Rock 
Thunder Wave / Toxic 
Seismic Toss 
Earthquake / Shadow Claw 

Item:Leftovers
Ability:Clear Body
Nature:Careful
EVs:252 HP / 4 Def / 252 SpD




Bu diziliş Registeel'in UU'da kullanabildiği en iyi diziliştir. Bu Set sayesinde Shaymin, Kingdra ve Raikou gibi bir çok tehdit edici ofansif pokemonları kontrol edebilirsiniz. İlk Saldırımız Stealth Rock rakibin entry hazards'a girmesini sağlar. Bu sayede rakibimiz her pokemon değiştirdiğinde Stealth Rock sebebiyle saldırıya başlamadan rakip pokemonun canı azalır. Bu hasar hesaplaması rakip pokemonun hangi tür pokemon olduğuna göre belirlenir. İkinci saldırımız ise rakibi gıcık eden Status saldırımızdır. Thunder Wave oyundaki Darmanitan gibi Choice Scarf kullanan tehdit edici pokemonları sahadan düşürebilmesini sağlar. Bu Status sayesinde Rakip pokemon'un hızı %50 düşecektir ve %25 şansla haraket yapamayacaktır. Yada rakip pokemonun git gide canının azalmasını istiyorsanız o zaman Toxic size göredir. Oyundaki Slowbro ve Rhyperior gibi ağır defanslı pokemonları yavaş yavaş öldürmenizi sağlayacaktır. Seismic Toss sayesinde Toxic ile beraber dahada iyi olacaktır. Seismic Toss rakibe saldırmak için kullanılabilir. Ama bu saldırı Hayalet pokemonları için geçerli değildir.


Son saldırıda ise iki seçenek var. Bunları seçmek size kalmış. Earthquake size problem yaratan ateş pokemonları Darmanitan ve Chandelure için iyi bir tercihtir. Yada sinir bozucu Ghost-Psychic type pokemonlara vurmak istiyorsanız o zaman Shadow Claw tam size göre.


Tehditler:
[Resim: 034.gif]

Nidoking:Poison/ Ground tipi olması sayesinde Registeel'in Thunder Wave ve Toxic saldırısından etkilenmeyecektir. Aynı zamanda ofansif statları iyi olduğundan dolayı Earth Power ile Registeel'i yenebilir.
[Resim: 609.gif] 





Chandelure: Hayalet tipi olduğu için Registeel'in Seismic Toss saldırısından hiçbir hasar almayacaktır. Ayrıca Shadow Tag yeteneği sayesinde Registeel'in kaçmasını önleyecektir. Choice Specsli Fire Blast kullanarak OHKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.


[Resim: tumblr_mafcfkfvtH1rrkoj1o1_500.gif]